Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2013.05.07. 09:54 _Okostojás_

A jövő elkezdődik

jovoelkezdodik.jpg

Pontosabban már 3 éve elkezdődött, de mostanra vált egyértelművé. A 33,7 %-kal megszerzett kétharmados többséggel Pártunk és Kormányunk elindította a gőzhengert, és kihasználva a képviseleti demokrácia minden kiskapuját elkezdte építeni a saját jövőjét. Nem a népét, mert őket széles ívben letojják, hanem a klientúráét és a hűbéresekét.  Arra már rég nem emlékeznek, hogy mit is ígértek a választási programjukban (igaz, túl sokat nem ígértek, nehogy számon lehessen kérni a teljesítéseket, csak lózungokban, általánosságban ködösítettek egy kicsit), felfogásuk szerint biankó csekket kaptak a választóktól és azt most gátlástalanul beváltják. Egyáltalán nem törődnek vele, hogy amikor a csekket kapták jóval kisebb összegre gondoltak a választók. De nem tudtak ellenállni a kísértésnek és szemérmetlenül jó sok nullát kanyarítottak az összeg mögé.

A szemérmesség egyébként sem jellemző rájuk. szemrebbenés nélkül állítják annak az ellenkezőjét, mint amit akár hónapokkal, hetekkel ezelőtt mondtak. Valószínűleg megfogadták az ősi dakota mondás intelmeit: „Szemérmes koldusnak üres a tarisznyája.”

De térjünk rá a jövőre, ami már itt van a kapuban. Mit is várhatunk az elkövetkezendőkben? Sok jót nem az biztos. Nézzük a jeleket.

Annak fényében, hogy jövőre választások lesznek, igen érdekes jelenségeket tapasztalhatunk. Most nem foglalkoznék a magánnyugdíj lenyúlásával, a különböző hatalmi ágak kiherélésével, azok már lerágott csontok és bár még nem emésztettük meg (és igen meghatározóak lesznek a választásokkor is) újabb aggasztó jelek jelentek meg Pártunk és Kormányunk viselkedésében.

Itt van mindjárt a választási törvény. Sokan igen élesen kifakadtak ellene. Én bevallom, szinte már pozitívnak ítélem meg a törvényt, hisz ettől a rezsimtől már azt is nagy gesztusnak tartom, hogy egyáltalán választásokat tartanak. Az, hogy mennyire lesz tiszta és korrekt az már egy másik kérdés, de gondoljunk csak bele az eddigi kommunikációjuk alapján nem lett volna meglepetés az a bejelentés, hogy „A kétharmados felhatalmazás alapján, a nemzet érdeke miatt, most mikor az egész világ támadja a magyarságot, nem fecsérelhetjük el az erőinket holmi választásokra, ezért a Kormány úgy döntött, hogy a legközelebbi Országgyűlési választásokat 2020-ra írja ki.” Ugye, hogy mennyire ésszerű és logikus érvelés lenne?

De megemlíthetem még a kézi vezérlést is. Mert mi is lett a trend manapság? A Kedves Vezető nem törődve a törvényekkel egyszerűen (ráadásul nyilvánosan) felszólítja a miniszterét, hogy azon demonstrációkat, gyűléseket, amelyek nem tetszenek neki, bármilyen eszközzel, de tiltsa be. Az sem számít, hogy később a bíróság jogtalannak tartja a betiltást, addigra okafogyottá, időszerűtlenné válik az esemény. Lásd, demonstráció a Kedves Vezető utcájában, vagy motoros felvonulás illetve Jobbikos gyűlés.

Ugyanilyen aggasztó a magántulajdon semmibe vevése. Erre a legjobb példa a napokban történt. Celeb buszozás közben, a kamerák kereszttüzében a Kedves Vezető a legtermészetesebb arckifejezéssel és hanghordozással (amiből látszott, hogy egy percet sem kellett gondolkodnia, a lényéből fakad) kijelentette, hogy a Főpolgármester találjon ki valamit arra, hogy lehet elvenni az „idegenektől” az értékes ingatlanjukat és ő törvényt csinál rá.

A trafikmutyiról már szót sem ejtek, az annyira gusztustalan, hogy bármit írnék róla, nem bírná el az internet.

Summa summarum, nem nézünk fényes jövő elé, hacsak a többség szeme elől el nem tűni a narancs köd, és vissza nem jön az éleslátásuk.

 

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr475285998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2013.05.07. 12:14:35

Kedves Okostojás!
Módosítok: Summa summarum, nézünk fényes jövő elé, mert a közmunkások mellett megjelennek a summások is.
Cselédvilág leszünk.
Illyés Gulya: Puszták népe. Aktuális.

toportyánzsóti 2013.05.08. 08:45:18

Nem sok van már hátra a narancsmaffiózóknak,életképtelen az etatista szotyiköpködők,mutyiországa.Azokból a 100 milliárdokból amit a narancsködfejlesztésre pocsékolnak az ország összes gondját megoldhatták volna ha volna csöpp hozzáértésük bármihez...
süti beállítások módosítása