Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.05.22. 20:36 _Okostojás_

A barmok országa

vadbarom.jpg

 

Egy kormánypárti politikus visszautasította azt a meglátást, hogy az előzetes regisztráció az általános választójog szűkítése lenne. Ellenkezőleg - tette hozzá - demokratikus megoldás. Mivel a választások napja előtt meghatározott idővel kellene regisztrálni, ez azt feltételezi, hogy azok járulnak az urnákhoz, akik józan, tudatos megfontolások alapján voksolnak a nemzet jövőjére, „és nem a választási kampány finisében az ellenfelet démonizáló, lebutított kampányszövegekre vevő vadbarmok”

Ezek szerint mindannyian barmok vagyunk. Legalábbis a fideszes urak szerint. Igaz van közöttünk némi különbség. Van, aki vad és van, aki szelíd barom. Bár, hogy őszinte legyek, igazából nem tudom, hogy én melyik kategóriába tartozom. Szeretném azt hinni, hogy a szelídek közé, mivel én „józan megfontolások alapján szoktam voksolni és nem a választási kampány finisében az ellenfelet démonizáló, lebutított kampányszövegek hatására”. Mondhatnám azt is, hogy ez idáig mindig előre megfontolt szándékkal adtam le a szavazatom. Elvileg ezek alapján szelíd barom vagyok, bár ha kiderül, hogy nem a Fideszre szavaztam, lehet, hogy átminősítenek vadbarommá.

Értem én, hogy egy idő után nem kívánatosak vagyunk mi vadbarmok, hisz annyi eszünk sincs, hogy magunk el tudjuk dönteni melyik párt mond igazat és melyik nem. (Bár, ha belegondolok ezek alapján nagyjából 9,5 millió vadbarom él az országban, mert olyan pártot én még nem láttam, amelyik a kampányban ne ígérte volna meg a Kánaánt, ami persze a kormányra kerülésük után nem jött el.) Aztán azzal a csekélyke eszünkkel csak úgy, a lebutított kampányszöveg alapján ikszelgetünk. Majd amikor a buta agyunkkal rájövünk, hogy már megint átvertek bennünket elkezdünk zúgolódni. Nem tetszik, ha ellopják a nyugdíj-megtakarításunkat, nem tetszik, ha csökkentik a nettó keresetünk, utáljuk, ha emelik a jövedéki adókat és az ÁFA-t, morcosak vagyunk a tranzakciós és telefonadók miatt. Hát igen, valóban vadbarmok vagyunk.

Persze felmerül a kérdés, hogy vajon hány vadbarom szavazott 2010-ben a Fideszre? De ez egy más kérdés. Tisztában van a Kedves Vezető is azzal, hogy a választói felét már elvesztette és ez még nem a vége. Éppen ezért kell időben lépni, hogy a 2014-es választásokon a vadbarmok jelentős része nehogy másik pártra szavazzon. Ennek érdekében mindent meg kell tenni. Szép lassan, lépésenként, hogy a vadbarmok észre ne vegyék.

Első lépésként megadjuk a határon túliaknak a kettős állampolgárságot, majd gyorsan hozzárendeljük a szavazati jogot is. Ezért a gesztusért csak megszelídülnek azok a barmok is, és a Fideszre szavaznak. Mivel van néhány tízezer távolba szakadt hazánkfia is, így megalkotjuk a levelezéses szavazás lehetőségét is, nehogy megvaduljanak a távoli barmok.

Második lépésként elvonjuk a pártok állami támogatását, nehogy a kelleténél több barmot tudjanak megvadítani holmi lebutított kampányszöveggel. Persze így az állampárt is bukik egy jó milliárdot, de semmi pánik, itt a Közgép és a CBA, hogy az oligarchákról már ne is beszéljek.

Harmadszor olyan választási törvényt alkotunk, olyan választási körzeteket alakítunk ki, hogy ezek alapján csak egy párt nyerhessen a választásokon. Mégpedig az, amelyiknek F-fel kezdődik a neve és ideszre végződik.

Negyedszer pedig minden barmot arra kényszerítünk, hogy vetesse magát listára, valamint engedje meg (a szelídségét bizonyítandó), hogy a tomporára billogot nyomjanak. Ezzel igazolhatja majd, hogy szavazásra jogosult.

Már csak azt nem tudom, hogy mi a terve a Kedves Vezetőnek arra az esetre, ha a vadbarmok nem mennek el ugyan szavazni, de utána rájönnek, hogy az utolsó bőrt is le akarják róluk nyúzni, és megvadulva kimennek az utcára, csörtetve mindent feldúlni? Mészárszéket nyit? Képzi már a henteseket?

15 komment

Címkék: politika közélet választás fidesz fülkeforradalom


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr634532518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2012.05.23. 07:30:00

Tisztelt Okostojás!

Már megint, mint megszokhattam, a szemléleteddel van baj.
Nem vagy képes a kormánypárti politikus szavaiból a pozitív üzenetet kiolvasni.

..."ez azt feltételezi, hogy azok járulnak az urnákhoz, akik józan, tudatos megfontolások alapján voksolnak a nemzet jövőjére, „és nem a választási kampány finisében az ellenfelet démonizáló, lebutított kampányszövegekre vevő vadbarmok”" - az szerintem számodra is nyilvánvaló kell legyen, hogy a tudatosak a Fidesz-KDNP-re szavazók, a többiek: vadbarmok.

Mi következik ebből? Természetesen az, hogy akik viszont rájuk szavaztak, azok simán barmok. A formális logika alpján. Remélem, nincs ellenvetésed.
Az igazán pozitív üzenet pedig az, hogy innentől kezdve feljogosítva érezhetjük magunkat, hogy az eddigi elitélendő birka jelző helyett nyugodt lélekkel használjuk a barom kifejezést.

"Ezek szerint mindannyian barmok vagyunk." - a fentiek alapján be kell lásd, hogy félreértelmezted a szöveget.

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2012.05.23. 08:41:42

Tisztelt anonymand!

Nézd el nekem a tévedésem, hisz még csak alig pár napja vagyok vadbarom. Ígérem, hogy ezentúl jobban odafigyelek a pozitív üzenetekre és ezzel kiérdemlem majd a normál barom címet.

Tisztelettel:
Okostojás

pirimogyoró 2012.05.23. 09:18:30

Vadbarmokról beszél az, aki egy bosszúálló elmebeteg csordájához tartozik?
Na ja, mindig az kiabál, akinek a háza ég.

kirsten 2012.05.23. 11:04:30

A vadbarmok a fityiszre fognak szavazni, mert mindnyájan azok akik rájuk szavaznak mégegyszer. Egy elmebeteg féregre szavazni már az is az elmebaj egyik tünete.

jenőke 2012.05.23. 11:12:27

@_Okostojás_:
Kedves Okostojás!
Amiről megfeledkeztél, az a kamarák megszállása.
Igaz, erről nem szólt a marhaszakértő, viszont része a kívánt eredményt hozó választásnak.
Például szert lehet tenni kamarai vezetőre vissza nem térítendő támogatással, államtitkári címmel, és így tovább.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara már a meghasonlás útján van, ezért ott a rokonok (a mama és a testvérek) is besegítenek a tudatzavarosság elkerülése miatt.
Van még kamara, és sorra kerülhetnek a gördülő szakszervezetek is, nem folytatom.
Lesz itt választás!
Lesz itt választás?

Üdvözlettel: jenőke

_Okostojás_ 2012.05.23. 11:21:21

Kedves jenőke!

Csak néhány példát említettem meg, hisz ha az összeset leírnám nem blogot, hanem enciklopédiát kellene írnom :-))

Üdv.:
Okostojás

menőmano 2012.05.23. 19:27:40

Kedves Okostojás+

Te már megint totálisan jó posztot írtál. Hát! komolyan.
:)))

Aztán azzal a csekélyke eszünkkel csak úgy, a lebutított kampányszöveg alapján ikszelgetünk."

A csodaváró hangulatban némelyek azt hitték, hogy jön a nagy jólét a kánaán. Oszt. az meg nem jött.

Na. Ez fog megszűnni, már mint az, hogy igérgetésekre) ikszelgessen a nagybetűs nép egy nagy csoportja.
Szerintem.
Hát.Ja.
:))

menőmano 2012.05.23. 19:28:35

oppá" lemaradt)

osztjónapot!!!

:))))

_Okostojás_ 2012.05.23. 19:43:26

Kedves menőmano!

Én már éltem (sőt választójogom is volt, csak nem éltem vele) abban az időben, ami felé most haladunk. Akkor csak egy név volt a választási íveken, ha így haladunk most is csak egy lesz.
Osztjónapot! :-PPP

menőmano 2012.05.24. 09:58:12

@_Okostojás_:

"haladunk". Hát.Ja.
"most is csak egy lesz". Na. Ne már! Hát akkor ez /az lenne a totális demokrácia???
oszt.ennyi???

:))))))

Ginny86 2012.05.29. 07:54:37

Véleményem szerint pedig a Fidesznek épp annyi vesztenivalója van ezzel az intészkedéssel mint a többieknek. Sőt, mivel most ők vannak hatalmon, az ő Kánaán-igéreteiken látnak át leginkább a szavazók. Az a párt aki a pénzelvonás miatt zúgolódik pedigszégyellje magát! Ugyanis a jelenlegi gazdasági helyzetben valahonnan pénzt kell keresni, és ha az államháztartás keretét a pártok között osztják szét, akkor az emberektől kell elvenni! Értse már meg mindenki, h országos szinten kell összehúzni a nadrágszárat!!! Ebbe nem fér bele a sok ingyenélő politikus zsebének a megtömése pártfinanszírozás címen. Ha olyan jól csinálják, amit csinálnak győzzék meg a pénzes ponzorokat... Hajrá!!!

Ginny86 2012.05.29. 07:56:58

Annak aki pedig ennyire sajnálja őket, ajánlom figyelmébe az egyéni adakozás lehetőségét: tessék átíratni a fizetés egy részét a kedves párt számlaszámára ami annak a honlapján megtalálható. Akkor majd lesz pénze kampányolni! Ez tényleg a barmok országa!

Akármi Áron 2012.05.29. 10:56:00

Okostojás a pennád változatlanul remek, köszi!:)

Szúrófény 2012.10.19. 04:47:24

@kirsten: Hortobágyi karám

Hortobágyi karámon, kiakadt a kampó
Kiszabadult, sok vadmarha, vadló.
Elvágtattak, párt karámig
Ott tanyáznak, mind máig.
Amelyik kevés takarmányt kap
Veszett kutyaként ugat!
Nincsen hozzá pásztor,
Ki elverné párszor!
Vagy rátenné a béklyót,
Hagyjon lopni valót!
De ma modern világ van!
Választott marha, joga van!
Nincs ki orrába, tegyen karikát!
Kikösse. Ne dobálná magát!
Így rádől majd, az egész hodály!
Attól se lesz nagyobb homály!
Éjszakába fordult Hortobágy!
Nincs tovább magyar, ki élni vágy!
2011..

barmokországa 2015.08.06. 14:51:59

A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga. Indoklás: magyar_nemzet/moderalasi-alapelvek-1031670 II. Az oldalairól a következőket törlik a moderátorok: 10. Nem választható olyan felhasználónév, amely obszcén vagy trágár kifejezés, rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi hov.
süti beállítások módosítása