Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.02.22. 08:20 _Okostojás_

Magánnyugdíj einstand után gyógyszer einstand?

Értem én, hogy kell a pénz. Például a képviselők fizetésére, meg az elbaltázott politika kimagyarázására. A gyógyszerkassza csökkentése mellet a kormányzati kommunikációra viszont sikerült 1,2 milliárd forint többletet kiszorítani.

Nézzük sorjában. Réthelyi Miklósnak és Matolcsy Györgynek február végéig kell kidolgoznia egy javaslatot az idei és a jövő évi gyógyszertámogatások további csökkentésére. Pedig a 2012-es költségvetésben a Széll Kálmán-tervnek megfelelően már 83 milliárd forinttal csökkent a gyógyszerkassza a 2010-es előirányzathoz képest. Jövőre már az eredeti tervek szerint is 120 milliárd forinttal lenne kevesebb a gyógyszertámogatás, ami a 2010-esnek a harmada.

A magánnyugdíjjal is így kezdődött. Először csak arról volt szó, hogy 14 hónapig elterelik a befizetéseket, aztán majd visszaadják, sőt még kompenzálják is valahogy. Aztán aludt rá néhányat Mr. Kuszaszem és egy álmatlan éjszakán rádöbbent, hogy kiváló ugyan az unortodox gazdaságpolitikája, de amíg világ a világ, többletet nem fog termelni, akkor meg miből fizetné vissza az elterelt pénzeket? Meghányták vetették a dolgot a Kedves Vezetővel és arra jutottak, jobb, ha finoman rábeszélik a népet, hogy lépjen vissza az állami nyugdíjrendszerbe, így nem kell a lenyúlt pénzeket visszafizetni, sőt 3000 milliárd további pénzt lehet bezsebelni. Persze a „finom” rábeszélés a Nemzeti Elhülyülés Kormányánál zsarolást jelent.

Nézzük, mi történik a gyógyszerkasszával? Most egyelőre csak csökkentik a keretet. De mit is jelent ez? Például azt, hogy az emberek nem azt a gyógyszert választhatják, ami már jól bevált náluk, hanem a legolcsóbbat, ami nem biztos, hogy segít rajtuk, de legalább az államkasszát nem terheli annyira. Unortodoxiában már régen nem emberek vannak csak statisztikai adatok. Mert, ha emberként kezelnének bennünket, akkor alaposabban átgondolnák az ilyen intézkedéseket. Törődnének azzal a több százezer vagy akár több millió zemberrel, akik kénytelenek életük végéig gyógyszert szedni. Ilyen zemberek a cukorbetegek, érrendszeri betegségben szenvedők, transzplantáltak, stb. A transzplantáltaknál még fokozottabb a gond, mert fennáll a kilökődés veszélye, ha másfajta gyógyszert kapnak. De érdekli is ez a fülkeforradalmárokat? A fenét! A legfontosabb, hogy jusson pénz az országimázsra, mert az Ezüsthajó kft-t le kell vontatni a zátonyról, a Happy And kft-re is ráférnek újra a happy napok. Ezek pedig sok pénzbe kerülnek.

Lassan körvonalazódnak a dolgok. Megy minden a magánnyugdíj einstand terve szerint. Most egyelőre csak csökkentik a gyógyszerkassza keretét, de a végső cél, hogy meg is lehessen szüntetni. Az lesz ám a Kánaán a kormánynak, egy fillért sem kell költeni a beteg zemberekre. A folyamat már el is indult. Törvény készül arra, hogy az a beteg, aki nem mutat javulást vagy együttműködést az orvosával (bár az is benne van a pakliban, hogy az elvándorlás miatt úgysem lesz orvos Magyarországon, aki megírja a receptet), az jóval kisebb támogatással kapja meg a gyógyszerét. A végső cél, hogy az ilyen beteg egyáltalán ne kapjon támogatást, bár ezt még nem mondták ki, de benne van a levegőben. Az sem túl nagy baj, ha emiatt csökken az átlagéletkor. Sőt! Annál jobb minél kevesebb időt élveznek a zemberek nyugdíjban, hisz akkor a nyugdíjkasszában is jelentős spórolás jelentkezhet. Az így megspórolt pénzekből pedig rengeteg országimázst javító filmet, kiadványt, konferenciát, operabált stb. lehet csinálni.

Végül is elég logikus a dolog, egy csapásra szinte minden megoldódik. Nem lesznek nyafogó betegek, nem lesznek élősködő nyugdíjasok, az országimázzsal az egész világ irigységét kiváltjuk, hogy nálunk minden milyen Happy(And).

Mindenesetre én beiratkozom egy természetgyógyász tanfolyamra, megveszem a nagy gyógynövény-határozót, elásom a családi ezüstöt a kertben a rosszabb napokra. Néhány mázsa cukrot és sót és tartós konzervet is elrejtek valahol. Ki tudja, hátha tényleg ez a kormány terve. 

6 komment

Címkék: politika közélet fidesz megszorítás matolcsy fülkeforradalom


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr864168602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2012.02.23. 14:41:45

Tisztelt Okostojás!

Hol van már a carpe diem üdvözítő biztatása?
Nyűgösködsz itt hasztalan, pedig a Jogász-Paraszt kormány, élén Bonsai Duce-val mindent megtesz az emberi életek minőségének javításáért, az elérhető életkor növeléséért, és gondtalanabbá tétele érdekében.
Rossz irányból közelíted a dolgokat, de ezt már kezdem megszokni.
A gyógyszerek szedése ártalmas az egészségre, ha nem tudtad volna.

"Az Archives of Internal Medicine című belgyógyászati szaklap május 23-i számában megjelent vizsgálatban több mint 5600 gyógyszer tájékoztatót és félmillió mellékhatást elemeztek. A szuperszámítógép és speciálisan e célra kifejlesztett szoftver segítségével végzett elemzés során a kutatók azt találták, hogy az átlagos tájékoztató 70 különböző mellékhatást sorol fel, de a gyakran felírt gyógyszerek esetében ez a szám 100 körül van. A vizsgálatban szereplő leghosszabb mellékhatás-lista 525 reakciót tartalmazott."
www.tienshoni.hu/index.php/hirek/148-a-legtoebb-lehetseges-mellekhatassal-jaro-gyogyszertipusok.html
Ám ez csupán az érem egyik oldala.

Lehet, hogy Te tájékozatlanságod okán még nem tudod, de a kormány határozott intézkedések bevezetését tervezi. Mivel a 2/3-os felhatalmazás feljogosítja, első szakaszban megtiltja, hogy magyar állampolgár megbetegedhessen. A már korábban megbetegedett állampolgároknak alanyi jogon biztosítja, hogy ráolvasással gyógyuljanak. Ez teljesen eukonform, bár egyéni képviselői indítványra benyújtott törvény alapján fog bekövetkezni.
Nemre, korra, vallásra, pártállásra s nemi identitásra nem tesz majd megkülönböztetést e törvény.
Az álamelnök már alá is írta a papírt, amire majd fogalmazni fogják a jogszabályt.
Mivel a jelenlegi gazdasági helyzet nem teszi lehetővé, hogy egyik napról a másikra bevezessék és alkalmazzák, ezért fokozatos végrehajtást szeretnének megvalósítani, ha az ötpárti egyeztetésen erre megállapodás születik. Te is tudhatod, hogy a zemútnyócév és Gyurcsány okozta károkat nem lehet ripsz-ropsz felszámolni.
Először az állami vezetők részesülnek majd kezelésben, a pszichiáterek velük kezdik.
Ja azt elfelejtettem közölni, hogy lesz néhány intézkedés, amely elkerülhetetlen.
Például a pszichiátereket sámánnak képzik át, az egyéb orvosokat, pszichiáterré, az orvostudományin a képzést ennek megfelelően átalakítják.

További részleteket még én sem tudok, hiába is érdeklődnél.

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2012.02.23. 17:54:41

Tisztelt anonymand!

De hisz a mának élek! Sőt, a Nemzeti Elhülyülés Kormányának célkitűzései elé is megyek. Nincs is annál jobb dolog, mint az erdőt-mezőt járni gyógynövényekért. Olyan egészséges leszek mint a kocsányos tölgy kehely alakú kupacsában ülő magja. Ezzel két legyet is ütök egy csapásra. A gyógyszerkassza kiadásait is csökkentem, mert nem fogok dotált gyógyszereket szedni, másodszor pedig az elpuhult városi porhüvelyem is feltuningolom egy kicsit. Már csak azt nem tudom, hogy szokjak-e rá az alkoholra, mert egy kis megfázás azért becsúszhat még ebben a fene nagy természetességbe is, és olyankor jól jönne az antibiotikum helyett egy kis kalapkúra.

Tisztelettel:
Okostojás

menőmano 2012.02.23. 20:38:53

Na.Ja. Egycsapásra". Totálisan ellehetetlenül már minden, s mindenki.
Egyébként pici keresetekből, még a támogatott gyógyszereket sem tudják nagyon sokan kifizetni. Már most sem.
Szomorú valóság. Helyzet van az biztos, csak az a probléma, hogy nem jó, hanem nagyon rossz.

menőmano 2012.02.23. 20:41:43

Ke4dves Okostojás!

Így igaz. Ha jól sikerül a kalapkúra", legalább nem fogod érezni, hogy hol fáj .Csak azért vigyázz! Én totálisan sajnálnálak, ha a kúrától" valami komoly problémád lenne.
:)

menőmano 2012.02.23. 21:05:29

Bocsika! Most látom elírtam.
"kedves" így akartam.
Tudod, lehet, hogy ujjat, vagy billentyűt kell cserélnem.
:)))

_Okostojás_ 2012.02.24. 06:29:10

Kedves menőmano!

Nem baj az, ha négyszeresen is kedves vagyok:-))))
süti beállítások módosítása