Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.12.22. 17:02 _Okostojás_

Házmester vs. Kisfröccs

hmvskf.jpg

Jelmagyarázat: Házmester (Házelnök) a továbbiakban, Hm

                    Kisfröccs (mezei választópolgár) a továbbiakban, Kf    

 

Előrebocsájtom, hogy sok mindenben egyet értek a T. Házmester úrral. Figyelni kell a ház rendjére, tisztaságára. Nem engedhetjük meg, hogy a lépcsőházat egyesek a szennyes kiteregetésével elcsúfítsák, még akkor sem, ha az a szennyes a miénk. Elfogadhatatlan, hogy kétes alakok hangoskodással felverjék a ház nyugalmát, még akkor sem, ha igazuk van, és azért kiabálnak, mert mi nem látjuk el a faladatunkat.

Ennek ellenére a Tisztelt Házmester úr néhány kijelentésével vitatkoznék.

Idézet Hm nyilatkozatából: „2014-től, a jelenlegi alig több mint felére csökken a képviselők száma, a munkaterhük a duplájára nő, és nemcsak a törvényhozásban, hanem a választókerületekben is. A parlament jelenlegi "hektikus" működési módjával ez nem tartható. Pontosabban tartható lenne, de az nagyon megterhelné a képviselőket, illetve a minőség rovására menne. A házelnök a készülő új házszabályról elmondta, hogy a részletes vita helyett főként egy törvényelőkészítő bizottságban zajlana a módosító javaslatok formálása és összegzése, ahol a plenáris ülések vitáinál színvonalasabb, szakszerűbb munkavégzés folyhatna. A plenáris ülés mostanában ugyanis üres, unalmas, néha személyeskedő szócséplés, szegény gyorsírókon kívül a kutya nem figyel oda, sokszor még a levezető elnök is elbóbiskol a pulpituson. Ezen viták legtöbbjén ma kevesebb képviselő tartózkodik az ülésteremben, mint amennyi egy-egy bizottság létszáma.” 

Érvek, ellenérvek:

Hm: 2014-től, a jelenlegi alig több mint felére csökken a képviselők száma, a munkaterhük a duplájára nő,

Kf: Ugyan mi a manótól nőne duplájára a munkaterhük? Ha jól tudom ebben a ciklusban minden szükséges átalakítást (maguk képére formálást) elvégeztek már a fidesznyikek, tehát a következő ciklusban már nem várható futószalagon gyártott törvénykezés. Magyarul: nem hogy a duplájára emelkedne a képviselők munkája, hanem akár a tizedére is visszaeshet. Ha csak nem arra gondol a Házmester úr, hogy elvesztik a választásokat és az összes általuk gyártott törvényt, köztük a Tákolmányt is újra át kell írni. Bár ebben az esetben sem emelkedne duplájára a munkájuk, hisz 2014-től sem 48 órás lesz egy nap, és azért a gombnyomogatásban sem kell nagyon megszakadni. A mostani képviselők 80%-a ugyanis csupán a gombnyomás miatt jár be a Parlamentbe, érdemi munkát sehol nem végez. Lásd Meggyes Tamást, ő egy év alatt a gombnyomáson kívül kétszer szólalt fel. Egyszer egy igent, egyszer egy nemet mondott, ennyi.

Hm: és nemcsak a törvényhozásban, hanem a választókerületekben is. A parlament jelenlegi "hektikus" működési módjával ez nem tartható. Pontosabban tartható lenne, de az nagyon megterhelné a képviselőket, illetve a minőség rovására menne.

Kf: Újból felmerül a kérdés, hogy a Házmester úr mire számít? Ők maradnak-e a kormányrúd mellett, vagy át kell azt adniuk, mert ha ők maradnak, nem kell sajnálni a képviselőket, nem lesznek agyonhajszolva. Az eddigi évi kétszeri választókerületi fogadónap (legalábbis nálunk idén ennyi volt) nem annyira megterhelő, egyéb eseményeken meg egyre kevesebbszer kell megjelenniük. Az általuk nagyon szeretett átadások és az utána megejtett fogadások, hála Kusza Szemnek egyre csökkennek. A gazdaság, a beruházások megálltak, mint a szög. Már-már vadásszák a lehetőséget, hogy mit lehetne ünnepélyesen átadni. Odáig fajult a helyzet, hogy ha elkészül egy 10 m2-es járda felújítása, már szaladnak fotózkodni. Ez a méret már akkora, hogy egy ügyes fotós meg tudja oldani, hogy a képviselő is ráférjen a képre és az új „nagyberuházás” teljesen kitöltse a képet, ne lógjon bele a további romos járda.

Hm: A plenáris ülés mostanában ugyanis üres, unalmas, néha személyeskedő szócséplés, szegény gyorsírókon kívül a kutya nem figyel oda, sokszor még a levezető elnök is elbóbiskol a pulpituson. Ezen viták legtöbbjén ma kevesebb képviselő tartózkodik az ülésteremben, mint amennyi egy-egy bizottság létszáma.

Kf: Itt egy kis ellentmondást érzek. Hogy is van ez? A képviselők agyonhajszoltak, nem bírják szegények a rájuk rótt feladatokat ellátni, ha 2014-től nem változtatnak a Nagycirkusz munkarendjén. Dupla annyi munka jut egy főre. Na de kire? Hisz maga a Házmester jelenti ki, hogy be sem járnak dolgozni a Tisztelt képviselők. (Sanda szemekkel megkérdezném, ha nincsenek a választókerületükben és nincsenek a Parlamentben, akkor hol a fészkes fenében vannak, és mire föl veszik fel a fizetésüket?) Nem vagyok a matematika tudományok doktora, iskolába is nagyon rég jártam már, de mintha úgy rémlene, hogy ha a nullát bármely számmal megszorozzuk az eredmény nulla lesz. Magyarul: a képviselők jelenlegi munkája (nulla, hisz nem jelennek meg a munkahelyükön) szorozva kettővel (a 2014-es létszám miatti a Házmester által meghatározott szorzó) továbbra is nulla. Bár azt elismerem, hogy egy idő után a semmittevés is tud fárasztó lenni, de emiatt nem kellene a T. Ház munkarendjét változtatni. Arra, hogy a Házmester úr ne bóbiskoljon el, van egy nagyon egyszerű megoldás. A MÁV-nál a mozdonyvezetőknél már bevált, úgy hívják, hogy éberségőr. A házmesteri szék elé be kell szerelni egy pedált, amit 15 másodpercenként meg kell nyomnia a Házmester úrnak, ellenkező esetben egy automata jól megrázza a házmesteri csengőt. Na, arra biztosan felébred!

Végezetül egy kérdés a T. Házmester úrhoz. A nyilatkozatában ugyan egy szót sem ejtett a magánhadseregéről (hivatalos nevén Országgyűlési Őrség), de kérdezem én, mi lesz velük? Még szolgálatba sem léptek és már fenyegeti őket a munkanélküliség, hisz ha 3 hetente lesz plenáris ülés, a közbenső hetekben kikre vigyáznak majd, kiket vezetnek ki a Parlamentből megbilincselve a Házmester füttyszavára? Mi lesz annak a több milliárd forintnak a sorsa, amit a magánhadsereg fenntartására fordítottak volna, mert az új munkarend szerint alig lesz a hadseregre szükség. Esetleg a közbenső időben a hadsereg tagjai magántestőrként kísérgetik a képviselőket, akik kénytelenek lesznek a választókerületeikben mászkálni? Most hogy belegondolok, érezve a közhangulatot valószínűleg szükség lesz a testőrökre.

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

 

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr344977640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2012.12.23. 00:36:38

Kedves Okostojás!
Megfontolásra javasolom:
A biológiai szükségletek kielégítésére fordított távollétet is tervezni kell a megfogyatkozott jelenlét és a megnövekedett (?) munkamennyiség okán.
Ezért a képviselőknek két nappal megelőzően a távollétet be kell jelenteni a jegyzőnek, aki a házmesterhez felterjeszti jóváhagyásra.
A tumultus elkerülése miatt a házmester ütemtervet készít, amelyet ki kell akasztani, addig, amíg Kerényi Úr elkészítteti - a tapasztalatok alapján - a biológiai szükségletek szabályzatát.
Enni, inni, székelni csak szépen, rendben, fegyelmezetten csak így érdemes...

Üdvözlettel: dr. j (j)

dr. jenőke (jenőke) 2012.12.23. 10:30:35

Kedves Okostojás!
Kellemes karácsonyi ünnepeket!
(A mellékelt fákat nem kell feldíszíteni)

3.bp.blogspot.com/_mGKiqn1naDI/TPCk5Ey8sDI/AAAAAAAAAJ0/szy1xlb9W9Y/s1600/winter-forest.jpg

Kicsi Kacsa 2012.12.23. 20:12:56

Csak én érzek itt ellentmondást?

"Hm: 2014-től, a jelenlegi alig több mint felére csökken a képviselők száma, a munkaterhük a duplájára nő,"
" Pontosabban tartható lenne, de az nagyon megterhelné a képviselőket, illetve a minőség rovására menne."

Tehát 2014-től duplamunka, ami a minőség rovására fog menni. Értem.
süti beállítások módosítása