Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.11.10. 18:26 _Okostojás_

Támogatom az új oktatáspolitikát

fidokt.jpg

Nem értem mi ez a hercehurca a felsőoktatás körül. Miért háborodnak fel az emberek azon, ha megszüntetnek itt-ott néhány (na, jó, néhány tízezer) államilag finanszírozott helyet. Nem értem miért reklamálnak az egyetemek vezetői, azért mert elvonnak tőlük néhány (na, jó, néhány tízmilliárd) forintot.

Én teljesen egyet értek a Kedves Vezető tervével, amit nem is olyan régen kijelentett: Az egyetemi, főiskolai végzettségűeknek a saját befizetéseikből kell működésben tartaniuk a felsőoktatást, közpénzt pedig csak oda kell adni, ahol nem látszik más megoldás. Egy rendkívül kedvezményes diákhitellel el lehet érni, hogy mindenki vállalni tudja saját tanulmányának költségeit. Magyarul, van megoldás, tehát közpénzt sehova nem kell adni.

Mert az tűrhetetlen, hogy egyesek álló nap csak lógassák a lábukat egy padban (már ha egyáltalán bemennek az előadásokra), esténként meg romkocsmák mélyén mételyezzék egymást holmi renegát gondolatokkal. Mert az mégsem járja, hogy míg, mások a szalag mellett vagy a földeken robotolnak, egyesek bársonyszékekre ácsingóznak. Hát, hogy lesz így több százezer alulképzett, gondolkodni nem képes ember, akiket ki lehet küldeni egy szál lapáttal, éhbérért a gátakra. Hogy tartsuk egyben a tábort, ha gondolkodó embereket képzünk közpénzen? Nem! Ezt nem engedhetjük meg, vagy ha mindenáron tanulni akar valaki, hát fizesse meg busásan!

Pártunk és kormányunk már így is erőn felül teljesíti az ilyen ingyenélők finanszírozását. Már nem elég rá a közbeszerzésekből visszaosztott pénz. Már nem elég rá a bankok és a multik különadója. Annyian vannak már, hogy reklamáló szájak befogása érdekében a maradék földeket is ki kell osztani közöttük.

Arról nem is beszélve, hogy ha okos embereket képzünk, azok rájöhetnek, hogy amit eddig csináltunk az, finoman szólva is butaság, és ennek akár még hangot is adnak. Hát hiányzik ez nekünk? Ugye nem. Van még egy el nem hanyagolható dolog. A kiművelt embereket nem lehet a Békemenet zászlaja mögé felsorakoztatni, mert ők átlátnak a szitán (annyi pénz meg már nincs, hogy őket is megvegyük) és képesek lesznek egy ellentétes menetbe beállni.

Summa summarum, véget kell vetni a közpénzek herdálásának holmi felsőoktatásra. Tanuljon, aki akar, de fizesse meg az árát.

Már csak egy gondolatot tennék hozzá. Mielőtt megszüntetnénk a felsőoktatás finanszírozását, hozzanak egy visszamenőleges törvényt (a visszamenőlegesség úgyis szinte gyakorlat már) arról, hogy azok a diplomák, melyeket az állami finanszírozású helyeken szereztek 1949-től napjainkig mind legyenek semmisek. Azok, pedig akik ilyen diploma segítségével bármilyen posztra is jutottak mondjanak le. Legyen szó akár Kusza Szemről, vagy a Ház-mester-elnökről, vagy magáról a Kedves Vezetőről. Addig, amíg újra meg nem szerzik, immár fizetős oktatás keretein belül a diplomájukat, havi 47 ezer forintért menjenek gátat építeni. Így lenne kerek és igazságos az új oktatáspolitika!

 

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

1 komment

Címkék: politika közélet fidesz kétharmad fülkeforradalom


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr474900838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyugger100 2012.11.11. 07:31:15

" A kiművelt embereket nem lehet a Békemenet zászlaja mögé felsorakoztatni, mert ők átlátnak a szitán (annyi pénz meg már nincs, hogy őket is megvegyük) és képesek lesznek egy ellentétes menetbe beállni." Ez nagyon jó!
süti beállítások módosítása