Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.10.20. 17:28 _Okostojás_

Békemenet 2.0 Világos után

eugyarmat.jpg

Bár még gőzerővel szervezik az újabb békemenetet. Aktivisták rohangálnak Pesten és vidéken. Szervezik a bértüntetőket, próbálják megtölteni a vidéki ingyenbuszokat. Erdélyi fiatalokat agitálnak, hogy jöjjenek élő golyófogónak a Kedves Vezető elé. Nem értem miért kell az újabb Békemenet. Ez a menet már csak Gyarmatmenet lehet, hisz a Kedves Vezető letette a fegyvert és behódolt a labancoknak.

Bár még mondogatják, hogy most újra támad az EU és az IMF, de a Békemenet nem fogja hagyni, hogy az országot adósrabszolgaságba süllyesszék. A fő jelszavak a „Nem leszünk gyarmat” és a „Nem engedünk az IMF-nek” lesz, de már késő, bekövetkezett a lehetetlen, a Kedves Vezető letette a fegyvert.

Bár még vérbeforgó szemekkel, habzó szájjal nyilatkoznak a főszervezők:

Palkovics Imre: elegünk van a kizsákmányoló birodalmi erőkből, melyek megpróbálják szembefordítani a társadalmat a kormánnyal.

Csizmadia László: Miután most az Európai Központi Bank és az IMF részéről újabb támadás érte Magyarországot, kötelességünk, hogy megvédjük a magyar miniszterelnököt.

Fricz Tamás: A békemenetek eddig meghátrálásra késztették a nemzetközi pénzvilágot, mely két napja újra "beintett" nekünk. 

Bayer Zsolt: Az EU - akár egy útonálló - megzsarolta Magyarországot, s miután az újabb Matolcsy-csomag egyes elemei megint a zsarolókat sújtja, tovább folytatódik a háború, de még aljasabb eszközökkel 

De eközben a Kedves Vezető Brüsszelben, kezében fehér zsebkendőt lobogtatva megadta magát az útonállóknak. Fejét lehorgasztva, könnyek közt elrebegte: „Azt kérjük az Európai Uniótól, mondja meg, hogy mennyi hiányzik. És akármennyit mond, azt mi elő fogjuk teremteni." Bár még hozzátehetett volna egy-két mondatot, mint például az aradi tizenhármak egyike, Dessewffy Arisztid: „Tegnap hősök kellettek, ma mártírok... Így parancsolja ezt hazám szolgálata.”, de nem tette.

Nem tette, mert Ő se nem hős, se nem mártír. Hogy is lehetne valaki hős, aki ha kicsivel többért, is mint 30 ezüstpénz, de nyilvánvalóan pénzért elárulta választóit.

Ezek után már csak egy kérdés merült fel bennem. Mi értelme van a BékeGyarmatmenet 2.0-nak?

Hajrá magyarok, hajrá Magyarország!

16 komment

Címkék: politika közélet orbán fidesz tüntetés kétharmad fülkeforradalom


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr54859765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2012.10.20. 18:42:04

Sajnálattal látom, hogy az előtüntetők (vagy a tüntetési főpróba résztvevői?), nem cipelnek magukkal önfeledt mosollyal "Követeljük a 36,73% mértékű Áfa azonnali bevezetését !" feliratú táblákat, és egy sincs aki - meglehet könyves szemekkel, de - Orbán lemondását követelné, Világossá téve (mit is?) ... ja, igen: ezt Te is írtad.

Jóindulattal nyugtassuk meg Őket: nincsen semmi baj, csak elvitték a fülkéket a zaciba.

dr. jenőke (jenőke) 2012.10.20. 18:50:15

Kedves Okostojás! Ha nem veszed zokon ezt az idézetet (nem ide illik, de valahogy mégis) Katona Tamástól:
„Ha nem akarunk szembenézni a tényekkel, akkor minden hadjáratunkat tulajdonképpen megnyertük, ám mindig akadt valami gonosz, fondorlatos áruló, Károlyi Sándor, Görgey stb. Ezzel remekül meg lehet kerülni, hogy szembesüljünk saját múltunkkal. De így nem lehet tanulni a történelemből. Ugyanilyen magyar legendagyártó őrültség, hogy mindenkit Bécs tett el láb alól, Zrínyi Miklóstól Széchenyi Istvánig” — vélekedik Katona Tamás, akinek meggyőződése, hogy a nemzeti romantika találta ki ezt az áruló mítoszt. Ha volt hadvezér, aki engedelmeskedett Kossuthnak, az épp Görgey, nem pedig Bem, és nem Perczel Mór, aki át akarta venni a hatalmat és szétkergetni az országgyűlést. Mégsem ők lettek az árulók."

_Okostojás_ 2012.10.20. 19:08:40

Kedves Dr. jenőke (jenőke)!

Nem zokon, sőt kitüntetésnek veszem a hozzászólásodat. Ráadásul az idézet nagyon is ide illő! Mert ugye a Kedves Vezető immár két éve hadjáratot folytat (és mindegyiket megnyeri maga szerint) de mindig jön egy fondorlatos áruló (hol az IMF, hol az EU, hol a karvalytőke, stb.) Mindezek ellenére a Kedves Vezető legfőbb vágya teljesülni fog, miszerint szeretne a történelemkönyvekbe bekerülni. Bele fog, csak nem a fehér, hanem a fekete oldalakra.

dr. jenőke (jenőke) 2012.10.20. 20:00:09

@_Okostojás_:
Amennyiben értekezésed tárgya egy reinkarnálódott egyed, úgy másodszor kerül a történelemkönyvek lapjainak élére, mert úgy emlékszem tanulmányaimból, hogy volt egy Orbán pápa, aki ugyancsak állandóan harcolt, mint egy felbosszantott keresztespók, és így Jeruzsálemben is elhíresült. Neki sok szép legendát, mítoszt és hőstettet köszönhetünk, valamint egy lovagrendet is.
A mi Orbánunk arról lesz híres, hogy minden csatát megnyer - Ő mondja! -, de háborút soha.
Kis országnak kis vezér. Nem lehet mindenki egy Batyu kán! - Ő örökölte a papától, volt mire arcoskodnia.

_Okostojás_ 2012.10.20. 20:24:44

Kedves Dr. jenőke (jenőke)!

Akiről értekeztem valóban reinkarnálódott személy, de szerencsétlenségünkre, nem csak egy személy reinkarnációja, hanem legalább tízé. Sajnos abból a tíz emberből aki egyszerre van benne, egyikről sem mondható el, hogy jó ember volt.

laci0011 2012.10.20. 21:25:02

Orbánnak az ellenzék való,rombolni tud igazán,most nem meri bevallani milyen jól sikerült 2006-tól,helyrehozhatatlan amit akkor művelt.

idestova 2012.10.20. 22:00:15

Sziasztok.
Szerintetek mi lehet annak az oka, hogy "békemenet" névvel megy ez a sóműsor? A békement arra utal, hogy békét szeretnének, nyilván háború ellen, azt megelőzendő.
Ki beszél itt háborúkról? Mindjárt több, különbözőről? Ki háborúzik már két éve? A Kedves Vezér, és harács-társai, senki más.

Tehát a békemenet a fidesz és vezetője ellen megy. Csak ezt épp ők nem tudják.

anonymand 2012.10.20. 22:41:21

@_Okostojás_:

Tisztelt Okostojás!

Nagyon tetszik ez a reinkarnációs polémia.
Én már előző életemben sem hittem a reinkarnációban. Annyit azonban feltételezek, hogy ha Bonsai Duce reinkarnálódik, akkor akár még ember is lehet belőle.
Jó esetben.

Bocs, hogy belekotyogtam.

Tisztelettel:
anonymand

Lukapop Simon 2012.10.21. 08:33:29

Gyarmat akarunk lenni! Gyarmat akarunk lenni!

Egy vicc jut eszembe:
Az idős bácsi elmegy a kuplerájba és kiabálja: nőt akarok, nőt akarok!
Odamegy hozzá a madam és a mondja neki, hogy bácsikám maga már túl van mindenen.
Akkor fizetni akarok, fizetni akarok!

De, hát kedves vezetőnk még nem olyan öreg, nemrég még sok kislányt meghágott egy másik kusza szeművel.

Putyilov gyári melós 2012.10.21. 10:07:36

"Mi értelme van a BékeGyarmatmenet 2.0-nak?"

Orbán elvtárs klientúrája félti az állami húsosfazekat.
Orbán már igazából nem kívűlről van nyomás alatt, hisz a francia Hollande bejelentette a kétsebességes Európát Brüsszelben.
Orbán belülről, a saját oligarchaköreitől van nyomás alatt, akik attól tartanak,hogy ha Magyarországot kibasszák az EUból akkor lőttek a lenyúlható ezermilliárdoknak és azzal is tisztában vannak,hogy az EU második sebessége egyenes út Putyin Eurázsiai Úniójába, ahol ők még még ennyire se rúghatnak labdába.
Orbán bukása viszont a Fritz Tamások, besúgó Csizmadiák, Bayerzsoltik, Széles Gáborok húsosfazéktól való kipenderülését jelenti. Széles pl. számszerűsítve 20X9,5 milliárdos állami megrendeléstől eshet el, csak a BKV lehúzás kiesésével.

Ja, nem mellesleg közpénzekből lesz a buszoztatás, a veszteséges BKV pénzéből.

Putyilov gyári melós 2012.10.21. 10:13:38

@idestova:
"Szerintetek mi lehet annak az oka, hogy "békemenet" névvel megy ez a sóműsor?"

Ennek egy oka van, a szervező elvtársak ifjúkorukban ugyanilyen antiimperialista Békemeneteket szerveztek a Békeharc keretében Észak Korea, Vietnam, Kambodzsa, Kuba és Angola mellett a korabeli MSZMP irányítása alatt, a Szovjetúnió és annak a KGBje megrendlésére.
Egyszóval: tulajdonképpen ifjúkori nosztalgia.
Ezt tanulták az MSZMP különféle álcivil szervezeteiben.

menőmano 2012.10.21. 11:33:48

„Nem engedünk az IMF-nek” "

Hát! Ja! Oszt! Közben kuncsorgunk azért a bizonyos hitelért! (?)
Nem engedünk" akkor meg nem is kell tárgyalgatni.
Totális helyzet, zűrzavar. Szerintem.
:(

menőmano 2012.10.21. 12:04:37

Kedves Okostojás!

Neked mindig igazad van. Szerintem.

:))

pityipalkó 2012.10.21. 15:46:49

A mindenkori kormány melletti "békemenetben " részt venni = ország-világ előtti seggnyalással bizonyítani,hogy ott a helyem a húsosfazéknál !
süti beállítások módosítása