Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.05.31. 20:05 _Okostojás_

Mire készülnek?

nemnemnem.jpg

Mert ez az összehangolt össztűz az EU ellen nem lehet véletlen. Valamire nagyon készülnek. Gondolom arra, ami már a fülkeforradalom győzelme óta lóg a levegőben, a kilépésre. Ennek fényében már teljesen érthető az alábbi, mai három nyilatkozat:

Az Európai Unió által javasolt válságkezelést Magyarországnak érdemes elutasítania, a brüsszeli bürokraták által indítványozott lépések végrehajtása ugyanis kárunkra válna - jelentette ki a miniszterelnök. A kormányfő szerint ahhoz, hogy kivonjuk magunkat az ország számára káros lépések alól, "bonyolult taktikai akciósorra" van szükség: "a saját utunkat kell járni" és ellen kell állni azoknak a nyomásoknak, amelyek a magyaroknak hátrányos intézkedéseket akarnak bevezetni az országban. Hangsúlyozta azonban, hogy a diplomácia "táncrendje" miatt az elutasítást úgy kell előadni, "mintha barátkozni szeretnénk". A stabilizációt úgy végezte el a kabinet, hogy közben ellentmondott egy "európai csábításnak", amely "a demokrácia-feladás felé sodort volna bennünket"

Orbán Viktor 2012. 05. 31.

 

A házelnök hallgatóságát arra figyelmeztette: nem szabad elfeledni, hogy az évszázadok során öt birodalom szállta meg Magyarországot, és tett kísérletet arra, hogy magába olvassza, megpróbálva a magyarokra erőltetni saját szokását és meggyőződését. Ma sincs ez másképp - folytatta -, csak most egy kevéssé látható, de mindent behálózó, minden eddigi ellenfélnél hatalmasabb erő próbálja akaratát a magyarokra kényszeríteni. 

Kövér László 2012. május 31.

 

A miniszter úgy fogalmaz: Magyarország számára kedvező "az amerikai világrenden alapuló korszak", és el kell kerülni, hogy az Európai Unió Európai Birodalommá alakuljon, "rákényszerítve bennünket a belépésre". A miniszter úgy látja: "az EU birodalmi központosítása, vagyis Brüsszel további megerősítése a gazdasági felemelkedéshez szükséges önrendelkezés elvételét jelenti a magyar államtól, ami nem érdekünk".

Matolcsy György 2012. május 31.

 

A legszebb az egészben a Kedves Vezető kijelentése, mely szerint: a diplomácia táncrendje miatt az elutasítást úgy kell előadni, mintha barátkozni szeretnénk.

Ezek után nem értem, hogy miért csodálkozunk azon, hogy a magyarokat újabban mindenhol sanda szemmel méregetik, nem hisznek nekünk és nem bíznak bennünk. Miért is bíznának, amikor az első számú vezetőnk kerek-perec kijelenti, hogy hazudik. Mert csűrhetjük, csavarhatjuk a kijelentését, de legalábbis az én köreimben az ilyen viselkedést bizony hazugságnak hívják. Még csak nem is képmutatásnak, hanem kőkemény HAZUGSÁGNAK. A legszörnyűbb az egészben, hogy ezt nagy nyilvánosság előtt jelentette ki a Kedves Vezető, ráadásul szentül meg van győződve róla, hogy ez erény és nem bűn.

Attól félek, hogy már nem a szakadék szélén táncolunk, hanem zuhanásban vagyunk. Sajnos messze van még 2014, ezért már elkerülhetetlennek látom a nagy puffanást odalent a szakadék alján. Remélem, van egy folyó a szurdokban és túléljük a zuhanást. Isten óvja a magyarokat!

6 komment

Címkék: politika közélet orbán matolcsy fülkeforradalom


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr524557870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

menőmano 2012.05.31. 22:29:17

Hát! Ez a fotó - vagy mi a csuda - totálisan jó. Komolyan.....

Kárunkra vált már nekünk a Matolcsy-féle gazdaságpolitika (is). Fokozódik a szegénység, a kilátástalanság a társadalom egy hatalmas csoportjánál. Szerintem.

márta)) 2012.05.31. 23:08:18

Na. Igen! A "táncrend"-ről, többek között)

"A csütörtöki washingtoni tájékoztatón aziránt érdeklődtek az IMF illetékesénél, hogy az IMF továbbra is kivár-e a tárgyalások elindításával. Gerry Rice a tájékoztatón hangsúlyozta, hogy továbbra sincs időpont a hivatalos tárgyalások esetleges megkezdésére. "Azonban folyamatosan kapcsolatban vagyunk a magyar hatóságokkal és az európai partnerekkel az összes olyan intézkedéssel kapcsolatban, amelyek szükségesek a jegybank függetlenségének biztosításához, a kötelezettségszegési eljárásban felvetett kérdéseken túlmutató ügyekben is" - fejtette ki, utalva arra, hogy a nemzetközi szervezetek kötelezettségszegési eljárás keretében megfogalmazott kifogásain túl is vannak még rendezendő pontok az IMF szemében."

Az IMF korábban már többször arra hívta fel a figyelmet, hogy kézzelfogható lépésekre van szükség "

Tehát nagyon úgy néz ki, hogy az "előadás" nem sikerül. Csak az a probléma, hogy egy egész ország látja kárát.
Úgy gondolom.

citromfiu 2012.06.01. 06:04:05

Ezer milliárdokban mérhető a károkozásuk.

Közben vagyonosodnak.
OV-nak miből lett a 3 milliárdos magánvagyona?

21 év politikusi fizetés a tizedés sem fedezi.
Korrupció, lopás, székházügylet, szőlőbányászkodás. lakáscsalás, Puskás Akadémia pénzmosás, most meg 2 éve a legkönnyebben másikjobbkeze szállítja a pénzt : Simicska.

Tavaly több mint 6ezer milliárdot vertek el a semmire. Az ország hamar galyra megy ezek miatt, mert a jövöt is elvágták: manyupot ellopták, beruházásokat leállították, új nem indul, mindenütt megszorítás.

Hazaáruló, MO ellensége!

jenőke 2012.06.01. 06:47:33

Kedves Okostojás!
Amit közzétettél, rövid, érthető (nagyon is!), és tény.
Köszönet illet.

De nem tetszik. Nagyon nem tetszik a tartalom.

Üdvözlettel: jenőke

dr. Bubó 2012.06.15. 14:18:33

a többi mögé így nem írom oda, azokra is értem... MIND re
süti beállítások módosítása