Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.03.08. 10:34 _Okostojás_

Elfogtam egy levelet

Tisztelt (na, jó, nem annyira, de most kénytelenek vagyunk így megszólítani Önt) munkatárs!

Kérjük, hogy még mielőtt megszámolja a fizetési borítékba tett pénzt figyelmesen olvassa el a levelet. Sok értékes információt tud majd meg belőle és mentesíti Önt a számolás utáni dühkitöréstől (és ezzel az esetleges elbocsájtástól).

Először is, az, hogy a borítékjában 13 450 Forinttal kevesebb van, mint tavaly, csak látszólagos dolog. Mert gondoljon csak bele a Kedves Munkatárs, hogy az így kézhez kapott 94 000 Ft pontosan a duplája annak az összegnek (47 000 Ft) amiből ma Magyarországon jól meg lehet élni. Kérjük, ne jöjjön most azzal a demagóg válasszal, hogy annyiból nem is lehet megélni. Ha figyelmesen hallgatta Pártunk és Kormányunk rádióját (Kossuth), nézte az pártállami és magán (MTV1-2, Duna, Hír TV, Echo TV) televíziókat, bizonyságot kaphatott róla a kormány képviselőitől (Matolcsy, Pintér miniszter elvtársaktól), hogy igenis jól meg lehet élni belőle, maximum egy kecskét kell tartania a tízedik emeleti erkélyén.

Reméljük ezek a sorok meggyőzték Önt is, hogy teljesen felesleges holmi kiabálással és hőzöngéssel fogadni a boríték tartalmát. Arról a kis mellékes tényről nem is beszélve, hogy amennyiben 30 decibelnél erősebb hangot mérünk Önnél, vagy ha suttogva is, de elhagyja a száját (felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belsőellenőrzési osztály 15 új, jelbeszédet is ismerő és szájról is olvasó munkatárssal bővült) a Kedves Vezetőt melegebb éghajlatra küldő vagy felmenőit sexuális zaklatásra bíró szöveg, abban az esetben 15 másodperce marad, hogy elhagyja az intézmény kollektíváját.

Bízva abban, hogy a Kedves munkatárs helyesen döntött és továbbra is intézményünk dolgozója kíván maradni, engedje meg, hogy felhívjuk néhány fontos dologra a figyelmét. Először is, mint bizonyára tudja Pártunk és Kormányunk gazdasági szabadságharcot folytat az imperialista karvalytőkével. Sajnos a harcban néhány csatát elvesztettünk, de a háborút nem adjuk fel, így nagyon fontos, hogy az államháztartási hiányt legalább a mostani 82%-os szinten tudjuk tartani (az 50%-os hiánycélt már maga a Kedves vezető is feladta). Ehhez az Ön hathatós segítségére is szükség van, ezért kérjük, hogy a fizetése 50%-ával (ami a jó megélhetést biztosító 47 000 Ft-on felül van) fáradjon át a pénzügyi osztályra és vásároljon Prémium Magyar Államkötvényt rajta. A kötvény akár évi 9,3 százalékos kamatozású is lehet, bár Pártunk és Kormányunk garanciát nem vállal, hogy vissza is fizeti, hisz drága dolog a szabadságharc, viszont ha a szükség úgy hozza, hogy el kell vennünk ezt a pénzt is, mint a magánnyugdíjat, Ön kap érte egy „A gazdasági szabadságharc hőse” kitüntetést.

Másodszor felhívjuk szíves figyelmét, hogy közeledik a Húsvét, és tudvalevő, hogy az új Alaptörvényünk a Húsvéti (Kakukktojás) jelzőt kapta az elfogadásának dátuma alapján. Kérjük a Kedves Munkatársat, hogy segítsen kiköszörülni azt a csúfságot, hogy közel fél év alatt alig 70 000 darabot igényeltek a zemberek az ingyenes Alaptörvényből. (A levél eddigi tartalma alapján feltételezem, hogy nem kell felhívnunk a Kedves Munkatárs figyelmét arra, hogy amennyiben nem igényel Alaptörvényt, abban az esetben kénytelenek leszünk megválni Öntől).

Kelt Budapesten, I. Orbán Viktor uralkodásának 4+2. évének március havának nyolcadik napján.


Elvtársi üdvözlettel:

Magyar Állami Intézmények és Hivatalok

Központi Agitációs és Propaganda Osztálya

9 komment

Címkék: politika közélet fidesz fülkeforradalom


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr114297174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

/manens 2012.03.08. 15:04:24

Ui.: ha meg még ezek után is téped a szádat baszki, úgy pofán váglak, hogy megnézheted a profilodat utánna, mer'hogy a lekközelebbi baleseti sebészet 297 km-re van.
Naugye ! Pofádat befogod, oszt jónapot !

jenőke 2012.03.08. 20:20:14

Kedves Okostojás!
Valódi, vagy valósághű levél.
Ügyesen elfogtad, jó, hogy közzétetted.
Egy darab helyesírási hibát javítanék.
Tehát, helyesen:

Kormányunk gazdasági szabadságharcot folytat az imperialista karvalytökével...
(ámde vesztésre áll, és meg lesz... - teszem hozzá)

Üdvözlettel: jenőke

_Okostojás_ 2012.03.08. 20:36:35

Kedves jenőke!

A kiigazításod valóban pontosabban fejezi ki, hogy kivel is harcol a kormány, bár a Te változatodat külön kellene írni:-))

menőmano 2012.03.08. 20:59:58

Hát! Totálisan jó ez a poszt! Még jó, hogy elfogtad Kedves Okostojás ezt a levelet.
Igaz, ott van benne a szomorú valóság. A társadalom egy hatalmas csoportja kénytelen említett összegből élni. Illetve megélni nem lehet, de talán vegetálni sem, mert még a rezsi költséget sem futja.

jenőke 2012.03.08. 21:25:47

@_Okostojás_:
Kedves Okostojás!
Teljesen igazad van, de így válik szemléletesebbé.

Boldog nőnapot minden női látogatónak.

anonymand 2012.03.08. 23:39:40

Tisztelt Okostojás!

Végtelenül felháborít, hogy gúnyt űzöl a kormányzati hivatalból, a legszentebb törekvéseikből, önzetlen, ámde elképesztően kitartó elszántságukból s abbéli igyekezetükből, hogy szebbé, jobbá tegyék kies hazánkat.

Bevezetőként csak annyit, hogy a kormány a gondokat kívánja csökkenteni, amikor kevesebbet ad az idei borítékba, mint tavaly. Ha több a pénz, több a gond. Hova fektessenek be belőle, lehet-é elég friss bélszínt kapni az ebédhez, hova menjenek síelni most, hogy itthon már nem megfelelőek a hóviszonyok, stb.

Kezdjük mindjárt a 47 ezerrel. Te szemérmetlen módon a kecskés példával huzakodsz elő, pedig a fényevést a parlamenti bizottság még tárgykörbe sem vette. Az majd egy következő lépés lesz, meglásd. Éjt nappallá téve végzik a háttérszámításokat (mert anélkül itt előterjesztés nem van), hogy milyen jövedelemhatárig tegyék lehetővé, nehogy megint az a vád érje a kormányzatot, hogy a jómódúaknak kedvez.

Defetista "néhány csatát elvesztettünk" kijelentésed nem felel meg a valóságnak. Sokan vannak ugyan, akik hozzád hasonlóan ítélik meg a helyzetet, ám tévedtek.
Mind.
A csatákat is mind megnyertük, csak nem annyira. Győztünk azokban is, csak nem látszik (unortodox szemállású Maximus Balfus után (még) szabadon).

Semmi szükség a visszafizetésre garanciát vállalni. Az már egy másik, megkötözött kezű kormány feladata lesz. Addigra egyébként is önként lemondhat minden kötvényvásárló a visszafizetési igényéről. A formanyomtatványok állítólag már készülnek. Kormánydöntés is fog születni hamarosan arról, hogy a legegyszerűbb, egyablakos módszerrel, rögtön a befizetéssel egy időben történhessék meg a lemondás. A zemberek érdekében.

A Zalaptörvény miatt sem kellene aggódnod. Minden magyar állampolgárhoz el fog jutni. Ebben a kérdésben is csak a döntés hiányzik, hogy két,- vagy háromrétegű papírra nyomtassák-é.

Több optimizmust, kevesebb gúnyt kívánok további munkásságodhoz.

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2012.03.09. 08:35:41

Tisztelt anonymand!

Olvasva hozzászólásod, egy bölcs népi mondás jutott eszembe: remete mondja tojásnak, hogy nagyfejű.
Ahogy látom, Te sem mézbe mártottad a pennádat:-))

Tisztelettel:
Okostojás

anonymand 2012.03.09. 09:06:45

Tisztelt Okostojás!

Nekem van mentségem.
Semmiféle alkoholszármazék nem volt itthon, tízezrelékben sem mérhető véralkoholszintem mindenre magyarázat.
Egyébként pedig a jó szándék vezérelt, nem szeretném, ha egyesekben az a kép alakulna ki rólad, hogy elfogult vagy.
Írhatnál néha eredményekről is.
Mondjuk arról, hogy reggel milyen eredményes volt a miniszterelnök. Mindjárt a kávéja után, ahogy olvasgatta a sportrovatot, halkan nyögdécselve.
Mert az eredmények a fontosak.
Rendszeresen, minden reggel.
Gondolom akkor szokott szeretett népére is gondolni.
Az alattvalókra. (de szép is a magyar nyelv!)
Ő fölül, ők alul, és ő nyög egy kicsit nagyobbat.
Oszt jónapot!

Körülbelül olyan formában várom munkádat, mint ahogy a parlamenti kormánypárti interpellációk készülnek.
Kemény, bátor, harcos méltatás legyen!

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: a vitriolt mégsem ihattam meg, kénytelen voltam írásra használni....
süti beállítások módosítása