Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.03.01. 08:32 _Okostojás_

Bokoros Lajos Schmitt Pál babérjaira tör

Még mielőtt bárki is a szívéhez kapna, gyorsan megnyugtatok mindenkit, hogy Lajosunk nem a köztársasági elnöki (vagy nem is tudom, hogy kell illetni manapság Skicc Pált, hisz kis országunk elnevezésében már nincs köztársaság) székében váltja az Emberek emberét, csak a doktori disszertáció körüli mizériában.

Bár a mostani ügy már egyszer téma volt úgy 1995 táján, de akkor szépen elült a dolog. Valószínűleg ebben az is szerepet játszott, hogy akkor épp az MSZP volt kormányon. Igaz Lajosunk párttagsága is igen homályos. Úgy volt párttag, hogy nem is volt párttag, aztán amikor épp nem párttagnak kellett volna lennie, akkor tag volt. Senki sem tudta követni. Így eshetett meg az a baleset, hogy amikor az MDF EP képviselő-jelöltnek felkérte kijelentette, hogy sosem volt az MSZP tagja. Azért volt ez baleset, mert később kiderült, hogy mégis volt párttag, de ez sajnos az MDF, illetve a mostani utódpártjának a Jesznek már túl későn jött. Lajosunk elfoglalta a meg nem érdemelt helyét Brüsszelben, a Parlamentben és rá sem bagózik az őt jelölő szervezetre.

De kanyarodjunk vissza Bajuszkirály doktorijához, illetve nézzük, hogyan is jutott a doktorátusig. Mert nem csak magával a doktorátussal vannak bajok, hanem már az odáig vezető úttal is. Elismerem, hogy egy közgazdásznak nem kell profi módon értenie a földrajz tudományokhoz, de azért annyi még tőlük is elvárható, hogy tudják, merre van kelet vagy nyugat, illetve tudják, hol van Európa vagy épp Latin-Amerika. Mert nagyon úgy néz ki, hogy Lajosunk ezt sem tudja. A nacionáléjában mindig azt állítja, hogy 1973-tól 1978-ig a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemre járt, miközben az édesapja elmondása alapján 1973-tól Rosztovban a hároméves Pénzügyi Főiskola diákja volt. Szerintem Budapestet összetéveszteni Rosztovval már nevezhető csupán földrajzi tájékozatlanságnak. Arról nem is beszélve, hogy a főiskola nem egyetem. Persze jó Lajosunknak erre is van magyarázata, eszébe jutott, hogy a tanulmányait a Panamai Állami Egyetemen folytatta spanyol nyelven. Igaz addig egy mukkot sem tudott spanyolul, de van ő olyan zseni, hogy fél év alatt úgy megtanulta a spanyolt, hogy simán elvégezte az egyetemet vele. Azt is szívesen mondogatja Lajosunk, hogy a magyar Közgázon doktorált, bár amikor rákérdeztek, hogy akkor hol a disszertációja mert a magyar egyetemen nem található, hirtelen eszébe jut, hogy ja, bocs, most jut eszembe hogy Panamában doktoráltam és a disszertációmat spanyolul írtam „A közép-amerikai iparosítás és integráció, a közép-amerikai közös piac fejlődéséről” témából.

Mondjuk, ez sok mindent megmagyaráz, például azt is, hogy milyen példák alapján vezette ő a magyar gazdaságot, és miből született a híres csomagja. Az a csomag, ami azóta már legendává nőtt azzal a felhanggal, hogy ha nem csomagol Lajosunk, akkor csődbe megy az ország. Bár azóta sok neves közgazdász és professzor cáfolta ezt a legendát, sőt odáig mentek, hogy azt állítják, a magyar gazdaság Bajuszkirály csomagjának idejében épp fellendülőben volt, amit a csomag vetett vissza nagyjából 3 évre.

De már megint elkanyarodtam a doktoritól. Hiába, na, señor Bokros olyan egyéniség, hogy az ember kénytelen csapongani, ha róla ír. Na, szóval voltak olyan elvetemült emberek, akik nem hitték el Lajosunk magyarázatát a panamai doktorálásról és írtak az ottani egyetemnek, hogy ugyan keressék már elő ezt a tudományos munkát. Panamából érdekes válasz érkezett. Mégpedig az, hogy tudomásuk szerint nem járt hozzájuk Bokros Lajos nevű hallgató, és náluk ilyen néven senki nem szerzett semmiféle címet, még doktorit sem. Persze nem lenne Bokros Lajos Bokros Lajos, ha erre nem lett volna válasza. Frappánsan ki is vágta magát: „Tehetek én róla, hogy olyan rendetlen a Panamai Egyetem, hogy nem találják?”

Valahol itt tartunk most. Ezért gondolom, hogy Bajuszkirály Skicc Pál babérjaira tör. Mert a Nemzet Golyostollának disszertációja legalább meg van, ha nem is a teljesen az ő munkája, bár azt senki nem kétli, hogy a borítót és a hátlapot ő készítette. Bajuszkirály viszont übereli Dr. Skicc Pált, hisz az ő doktorija egyelőre fata morgana, azaz itt lebeg előttünk, de kézzel nem fogható meg.

Az a kijelentés, amit anno egy kisgazda képviselő tett a parlamentben, hogy jó Lajosunk 50 dollárért vette valahol a diplomáját előttem még csak délibábként lebegő kérdés. A választ nem tudom. De felajánlok egy játékot. Aki tudja a választ kommentárban írja le. A helyes válaszadók közt kisorsolok egy doktori címet, egy eszkimó nyelven írt disszertációval alátámasztva. Persze rögtön alibit is szolgáltatok a disszertáció eltűnésére. Igazolom, hogy a diplomamunka elkészült, de eszkimó hagyományok miatt jégtáblára írva. A nemzetköziség jegyében az eszkimó doktorit Kongóban védte meg, ahol sajnálatos módon néhány nap alatt elolvadt a jégtábla. De ettől még doktori a doktori! A szerencsés nyertes nyugodtam használhatja a dr. előtagot, ettől semmivel sem lesz hiteltelenebb, mint Schmitt Pál vagy Bokros Lajos.

11 komment · 1 trackback

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr54257163

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: További plágiumgyanús oldalak Schmitt doktorijában 2012.03.06. 15:57:02

Schmitt Pál doktorijának további forrásait azonosította a hvg.hu. Ha a gyanú beigazolódik, akkor mindössze 12 oldal maradt, ami az államfő saját munkája lehet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenőke 2012.03.01. 09:54:35

Kedves Okostojás!
Komolyan?
"A szerencsés nyertes nyugodtam használhatja a dr. előtagot, ettől semmivel sem" ....?

Most amikor éppen a házasság előtti és a fiatalkori szex kicsi hazánk legnagyobb problémája?

Üdvözlettel: jenőke

_Okostojás_ 2012.03.01. 10:36:52

Kedves jenőke!

Ha megnyered a dr. címet, nem lesz gond a sexxel sem, majd ráfogod, hogy kutatási céllal szexeltél:-))

anonymand 2012.03.01. 11:04:28

Tisztelt Okostojás!

Rossz úton jársz.
Egyrészt a kézzelfoghatóság nem lehet kritérium egy disszertáció esetén. Gondolj csak bele, Isten kézzel fogható? És mégis milliók hiszik létezését. Ergo, nem a fizikai valóság a fontos, hanem a hit abban, hogy létezik.
Másrészt, ahogy a kapitalizmus axiómái között szerepel, hogy az első millió eredetét nem illik firtatni, a doktorira is vonatkozik ugyanez.
Méltatlan a támadás Schnitt ellen éppúgy, mint Bokros csesztetése.

Mindezektől függetlenül igényt tartok a doktori címre. Anno, amatőr nőgyógyászkánt praktizáltam, bár erről írásos dokumentumot felmutatni nem tudok. Az általam kezeltek talán tudnának véleményt mondani tudományos működésemről, hogy számukra milyen élményt jelentett a tevékenységem, nekem mind jólesett (nekik ugyanannyi idejük volt az élvezetre, mint nekem, az egyenjogúság számomra el nem hanyagolható kritérium volt). Kérem tehát az eszkimó nyelvű doktori megküldését számomra, azt azonban szeretném leszögezni, hogy a dr.-t nem kívánom sem hivatalos, sem magánügyben használni.

Tisztelettel:
anonymand,
valamikori amatőr nőgyógyász

_Okostojás_ 2012.03.01. 11:10:45

Tisztelt anonymand!

A válaszod teljesen meggyőzött, így (bár nem szeretném elvenni az esetleges további kommentelők kedvét) a doktori címet azonnal neked adományozom. A disszertációt emailban küldöm, amint a jégtáblát fel tudtam olvasztani és a kábelen keresztül betölteni a gépembe.

Tisztelettel:
Okostojás

Ui.: Ha ezek után többé nem jelentkeznék a neten, akkor valószínűleg az elektrofizika másként gondolja a mellékeltek betöltésének mikéntjét.

Velence19 2012.03.01. 11:49:34

A 60-70- években a SZU-ban nem volt 3 éves főiskola. Két fajta felsőfokú képzés létezett: "universitet" (megfelel a mi tudományegyetemünknek) és "institut" (megfelel a mi műszaki és agráregyetemeinknek). Mindkettő legalább 5 éves volt. Amúgy Rosztovban nem tanultak magyarok.

_Okostojás_ 2012.03.01. 11:58:22

@Velence19:
Lehet, hogy igazad van, nem mélyültem el a Szovjetunió oktatási rendszerében. Viszont az utolsó mondatodnak ellent mond Horn Gyula életrajza, mely szerint ő Rosztovban tanult közgazdaságtant. Ezek szerint 2 dolog lehet, Horn vagy nem magyar, vagy hamis az életrajza.

Velence19 2012.03.01. 12:10:45

56 után a magyarok "megbízhatatlanok" voltak, ezért csak néhány helyre mehettek. Horn még azelőtt járt Rosztovba (bár én Harkovra emlékszem, de a Wiki ezt írja)

_Okostojás_ 2012.03.01. 14:06:18

@Velence19:

Köszönöm a felvilágosítást! Ennyivel is okosabb lettem, bár az alapkérdés még mindig fenn áll. Hol doktorált és hol a disszertációja Bokros Lajosnak? Ha esetleg ebben is tudsz segíteni mélyen leköteleznél!

Velence19 2012.03.01. 14:46:17

@_Okostojás_: Minden azért én sem tudhatok:)

_Okostojás_ 2012.03.01. 16:41:43

@Velence19:

Pedig benned volt minden reményem ;-)

anonymand 2012.03.02. 04:51:34

@_Okostojás_:

Tisztelt Okostojás!

Vigyázz magadra nagyon, betöltés előtt áramtalaníts!
Én a magam részéről az áramtalanítást ugyan éppen töltögetéssel szoktam elérni. Többnyire akkor, ha nagy a csömör.
"Kell egy kis áramszünet"....

Tisztelettel:
anonymand
süti beállítások módosítása