Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.01.17. 09:19 _Okostojás_

Unortodox magyar agrárium

Magyarország eredendően agrárország, és visszatekintve mindig akkor volt erős az ország, amikor virágzott a mezőgazdaság - mondta Orbán Viktor

A GDP 3 százalékát teszi ki Magyarországon a mezőgazdaság részesedése. 2011 augusztusában 230 ezer fő volt a mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma - jelentette ki Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.

A Magyar Növekedési Terv ágazati súlypontjait felsoroló fejezet a munkahelyteremtő ágak közé sorolja a szolgáltató központokat, az elektronikai és járműipart, a turizmust, a logisztikát, az élelmiszeripart, gyógyszeripart, megújuló energiatermelést. Kínából jön vissza a termelés Európába, és nekünk ezt a csatát meg kell nyernünk, a visszaáramló ipari termelés bázisának itt kell lennie. Ott, ahol volt, de nincs ipar: Észak-Magyarország, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl. Legyen újraiparosítás Magyarországon - sorolta Matolcsy György

Először egy kicsit értetlenül néztem magam elé a fenti kijelentések hallatán, de aztán némi gondolkodás után megvilágosodtam. Annyira, hogy a homlokomra csapva felkiáltottam: Heuréka! Persze nem Arkhimédész törvényét találtam újra fel, de azt hiszem legalább akkora jelentőségű a felfedezésem. Illetve, nem is az én felfedezésem, hanem a Kedves Vezető és tudós csapatáé, de ez semmivel sem csökkenti az én érdemeimet, aki először jött rá mit terveznek.

Na, szóval! A Nagy Vezír azért harcol immár másfél éve az egész világgal, hogy nekünk, magyaroknak jó legyen, és ezt még ha unortodox módon is, de már érezzük is a bőrünkön. Mert van-e annál jobb érzés, mint ha valami nem szorít, hanem lazán viselhetjük. A bőrünk most ilyen lett. A zemberek többségét nem szorítja a bőre, hanem szépen lazán lóg rajta. Ugye milyen jó érzés? Na, jó, egy kicsit elrontja ezt az érzetet az állandó gyomorkorgás, de nem lehet minden tökéletes.

A Kedves Vezető most kijelentette, hogy akkor lesz jó nekünk, ha virágzik a mezőgazdaságunk. elvégre agrárország vagyunk, vagy mi a szösz! Az államtitkár kijelentése beleillik a képbe. Az ő adatai megmagyarázzák, hogy most miért nem jó nekünk. 3%-os a GDP arány, kevés a munkavállaló a mezőgazdaságban. Itt jön a képbe Kuszaszem professzor felsorolása. Tömegével vándorol vissza Kínából az ipari termelés, amire le kell csapnunk. Szépen összeillenek a részletek, mint egy kirakós játékban.

Joggal kérdezhetnék, hogy miként függ össze a mezőgazdaság és a visszatérő ipar? Nos, itt van a magyar találmány lényege, amit a nemzet géniuszai Orbán, Matolcsy, Selmeczy (bár őbenne nem vagyok biztos annak ellenére, hogy az esze megvan egy ilyen találmányhoz) feltaláltak. Ipari termelést a földekre! Hisz, ahogy azt a Kedves vezető ki is jelentette: „a magyar föld mindent megadhat nekünk”. A mindenbe beleférnek az ipari termékek is.

Lelki szemeim előtt már látom, ahogy a magyar paraszt kiáll a földje szélére és elégedetten, csípőre tett kézzel mustrálgatja a termést. Mosolyogva nézi a lágyan ringatózó szelepemelő-szár táblát. Boldogan tekint a kábelköteg indákra, melyeken mosolygós kilométerórák növekednek. Nem is beszélve a csillogó monitormezőről és a sűrű kandeláber-erdőről.

Szóval aggodalomra semmi ok, nemsokára eljön a Kánaán kis országunkba is, már csak ki kell várni az első termést. Néhány hónapon belül elérjük, hogy a mezőgazdaság a GDP 97%-át fogja termelni. Na, akkor fognak ránk irigykedni az egész univerzumban. Mi pedig büszkén járhatunk-kelhetünk a világban, hogy de jól megy nekünk, mióta ilyen talpraesett vezetőink vannak.

 

Ui: Most jutott el hozzám a hír, hogy szerdán a Kedves Vezető Brüsszelben megvédi az országot. Azt javaslom mindenkinek, aki még nem vetette el az új módszer szerint a PC magokat a földbe, az inkább krumplit ültessen, mert ebből a megvédésből még katasztrófa lehet! 

5 komment

Címkék: politika közélet gazdaság orbán fidesz matolcsy fülkeforradalom


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr903569600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenőke 2012.01.17. 13:53:25

Kedves Okostojás!
Tájékoztatásod okán a következőket paligizáltam:
Dr. Darányi Ignác, aki a magyarországi gazdálkodás reformját léptette érvénybe1894-ben. Kicsit más világ volt az!
Első paragrafusa szerint „az állam, magánbirtokosok és földbirtokot tulajdonjoggal bíró községek a jelen törvény rendeletei szerint telepeket alapíthatnak, akár új községek alakítása, akár már létező községeknek hozzátelepítés által leendő megnagyobbítása céljából.”
Az új telepeknek egyenként 150 telepes befogadására, a hozzátelepítéseknek pedig – a meglévő lakosság mellett – legalább 10 telepes család befogadására kellett alkalmasnak lenniük. Egy telepes család rendelkezésére bocsátott terület 10 holdnál kisebb, 80 holdnál nagyobb nem lehetett. Kivételt képeztek azok az iparos családok, amelyek „iparuk vagy foglalkozásuk folytán a község anyagi megerősödésére vagy közegészségügyi viszonyaik javulására (mint orvosok, állatorvosok, iparosok, munkások stb.) közreműködni vannak hivatva”. Ezek a családok 4-5 holdnál kisebb területet is igényelhettek, minthogy megélhetésüket nem a föld biztosította. A gazdaságok vételára a területtől, az épületektől függően eltérő volt.
A megművelhető földek biztosításával egyrészt a telepesek elszegényedését kívánta megakadályozni. Másrészt pedig népes lakosság beköltöztetésével annak beolvadását, szétszóródását akadályozta volna meg.
A törvény szerint a telepítő a betelepülők számára i n g y e n volt köteles átengedni a közintézeteket (templom, iskola), valamint a hatósági személyek (jegyző, pap, tanító, kisdedóvó) lakásához szükséges beltelkeket. Az új települések esetében a betelepedés előtt kötelező volt az iskola, a templom vagy imaház előkészítése. Továbbá pedig a telepítési terület legalább 5%-át szintén i n g y e n, közcélra kellet átengedni a lakosság számára: középületek, hatósági személyek lakása építésére, temető, faiskola, vályogvető gödör, piactér, vásártér, dögtér számára. Amennyiben a házat a telepes építette meg, a telepítő köteles volt az építőanyag beszerzésére kölcsönt biztosítani.
A törvényt követően M. Kir. Telepítési Felügyelőség jött létre (többek között kolozsvári székhellyel) a telepítés ügyeinek intézése végett. A földek felvásárlása, a területek feljavítása és a gazdaságok felépítése országos telepítési alapból történt. A törvényt 1897-ben újabb rendelet követte, amely a p é n z i n t é z e t e k által a telepítők és a telepesek rendelkezésére bocsátott hiteleket szabályozta.

Abbahagytam, elmúlt a rohamom.
Most félek, hogy doktor Smittt operálni is akar.

Üdvüzlettel: jenőke
Ps: elnézést a terjengésért!

_Okostojás_ 2012.01.17. 17:49:09

@jenőke:

Köszönöm a tájékoztatást! Az valóban egy kicsit más világ volt. De most már a XXI. században élünk (még ha a Kedves Vezető ezt nem is hajlandó figyelembe venni).

Üdvözlettel:
Okostojás

Ui.: Örülök, hogy jobban lettél. :-)) Félned nem kell, Skicc Pál nem operál. Bár az sem kevésbé fájdalmas terápia, ha az írásait kell valakinek elolvasnia:-))

jenőke 2012.01.18. 01:29:57

Kedves Okostojás!
Köszönöm, hogy köszönöd a tájékoztatást.
Rendben van nem félek.
Más: Beszereztem olcsón két alig használt doktorit - mint látod.
Szerintem Neked is kijár egy. Nekem most van egy felesleges. Kéred?
Két szinonímiáért a Tied!
Üdvüzlettel: Dr. jenőke (jenőke)

Kicsi Kacsa 2012.01.18. 13:07:02

@Dr. jenőke (jenőke): @_Okostojás_: hehe, én már tegnap ledoktoráltam.

A mi falunkban a termőföld nem menő. Épp most vonják belterületbe az egyik ilyen kintlevőséget. Útépítés, közművek, parcellák. Az állattartást is szigorították. Ezt nem lehet, azt nem lehet, erre is fizess adót, arra is fizess adót.

_Okostojás_ 2012.01.18. 14:26:25

@Dr. jenőke:

Természetesen kérem! De vannak kikötéseim! 1. 1993 utáni legyen a doktori cím. (mert előtte volt kisdoktori is amit a törvényváltozás után nem minden egyetem fogadott el automatikusan PhD fokozattá. Ma már csak ez az egy fokozat van.) 2. A cím mellé kérem mellékelni a 215 oldalas disszertációt is (amiből maximum 179 oldal lehet lopott). 3. A szinonima helyett fogadj el fokozást. Íme:
Hülye, hülyébb, leghülyébb, vasutas.
Doktor, doktorabb, legdoktorabb, Schmittpali.

Üdvözlettel:
Okostojás
süti beállítások módosítása