Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.09.26. 18:43 _Okostojás_

Mégis mi a dolga egy képviselőnek?

A parlamentbe a legtöbbjük csak vendégségbe jár, hisz a közvetítésekből látszik, hogy szinte mindig üresen tátong a patkó nagy része. Mást meg nem nagyon csinálnak, mint ahogy az alábbiakból kiderül:

 Győr, 2011.08.10.

Három győri szakszervezet szervezett fórumot a megyei iparkamarában. Azt akarták megtudni, hogyan képviselik választóikat a megyei országgyűlési képviselők az új Munka törvénykönyvéről szóló vitában, de a 13 képviselőből senki sem ment el a rendezvényre.

 Miskolc, 2011. 09. 11.

A szakszervezetek Élő konzultáció címmel szerveztek politikai fórumot csütörtökön, Miskolcon, a Vörösmarty Művelődési Házban. A rendezvényre Borsod-Abaúj-Zemplén megye 13 egyéni választókerületi és 10 megyei listán mandátumot szerzett képviselőjét hívták meg. A téma a következő volt: „Az általunk megválasztott parlamenti képviselő hogyan képviseli a választóit a Munka törvénykönyvéről szóló parlamenti vitában és a szavazáson?" A meghívott 23 képviselő közül összesen két politikus, Gúr Nándor, az MSZP megyei és Káli Sándor, az MSZP miskolci elnöke jelent meg.

 Tatabánya, 2011.09.24.

Vitafórumot szervezett öt megyei szakszervezet péntek délután, a munka törvénykönyv tervezetéről. A rendezvényen a meghívott tíz megyei országgyűlési képviselő közül  Lukács Zoltán (MSZP) és Vágó Sebestyén (Jobbik) jelent meg. A fórumon többek között szó volt  a csökkenő végkielégítésről, a túlóra utáni pótlékok megszüntetéséről.

Persze, tudom én mi a legnagyobb baj. Nincsenek beruházások, így átadások sincsenek. Viszont ha nincsenek átadások, nincs szalagátvágás se, nem lehet illegni-billegni a kamerák előtt, hogy lám milyen jó gyerek vagyok, már megint átadtam valamit a zembereknek. Nincsenek fogadások, nem lehet jókat enni-inni.

A szakszervezetek meghívásainál az a nagy baj, azon kívül, hogy maximum száraz egyen pogácsát osztogatnak, még kérdéseket is tesznek fel. Ráadásul olyanokat, amikre nehéz a válasz. Ha őszintén válaszolnának, már másnap mehetnének munkahelyet keresni maguknak, mert a Kedves Vezető páros lábbal rúgná ki őket. Hazudni meg nem mindegyikük tud. Tanulni kell még azt nekik, míg elérnek arra a szintre ahol Szájjárató Péter áll. Ő bezzeg szemrebbenés nélkül tud akár álmából felriasztva is. Meg aztán halványlila gőzük sincs a törvényekről. Vagy meg sem kapják, vagy csak néhány perccel a szavazás előtt kerül a kezükbe a törvénytervezet, így fogalmuk sincs, mire szavaznak. Ha meg már megszavazták, minek rágódjanak rajta? Persze nem kell őket sajnálni, a legutóbb például azért kellett egy törvénytervezet szavazása közben szünetet elrendelni, mert elsőre nem sikerült többséget produkálnia a kétharmadnak olyan üresen kongott a terem. Szalajtották is a szünetben a fullajtárokat mindenfelé. Beterelték a népet a folyosóról, kirángatták a honatyákat a wc-ről, kikergették őket a büféből, de még a Parlamentet is körbeszaladták, hátha cselleng ott egy-két kóbor kétharmados képviselő. Az akció sikeres volt, másodszorra már átment a törvény szavazása. Igaz a honatyáknak fogalmuk sem volt mire szavaznak, de nem is izgatta őket, mivel a Hőn Szeretett Vezér megmondta nekik: „Ez nem a Ti eszeteknek való, csak nyomjátok az igen gombot oszt jónapot”

Ezek után csoda, ha nem mennek el a meghívásokra? Ott nem csak gombot kellene nyomogatniuk, és nem lenne ott senki, aki a szájukba adná a szavakat, hogy miket mondhatnak. A szakszervezetek jobb ha felkészülnek, hogy az általuk szervezett fórumokon magányosak lesznek, mert a képviselők a gombnyomogatáson kívül semmire sem alkalmasak. 

15 komment

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr433258402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.09.26. 21:16:01

Tisztelt Okostojás!

"Mégis mi a dolga egy képviselőnek?" - helytelen a kérdés felvetése is. Többesszám, könyörgöm, mert nem egy, de számtalan dolga van minden képviselőnek.
A teljesség igénye nélkül:
1. A reggeli kávé után nagydolog (ez a legnagyobb dolog amit képes egyébként egy képviselő pártutasítás nélkül, saját lelkiismeretére hagyatkozva elvégezni)
2. Napközben többször is: kisdolog (akik a folyadékveszteséget napközben sörrel pótolják, azoknak még többször)
3. Véleményvételezés. A zemberek véleményét a frakcióvezető közli, ő pedig magától a mindenki (munkaadók, munkavállalók és még ráadásul a kormány) képviseletét ellátó kormányt megszemélyesítő, Bonsai Duce-tól értesül.
4. Mantrázás. Lelkiismereti alapon lehet választani (a zemútnyócév, Gyurcsányahibás, népnyúzó és nemzetellenes, a mexorításokkal ellentétben nem mexorítás, stb. között). Helye: a patkóban válasz ellenzéki képviselőnek, folyosói riport a Parlament épületében, sajtótájékoztató.
5. Egyéni módosító indítvány benyújtása. Ez rendkívüli figyelemkoncentrációt igényel, hisz közvetlen végszavazás előtt (usque 1-2 perccel) kő benyújtani, hogy mindenkinek legyen ideje behatóan foglalkozni vele.
6. Megfontoltan szavazni. Képviseleti demokráciában a megfontolás hálátlan feladata nem a képviselőre hárul. Az eljárás a vélemény faszolásához hasonlatos.
Folytathatnám, de legyen elég ennyi.
Már leírni is fárasztó volt (gondolom olvasni még inkább).

Tisztelettel:
anonymand

Kicsi Kacsa 2011.09.26. 21:40:47

Pályát tévesztettem. Ott a helyem a parlamentben!
Azért van egy bibi: túl jól működik a lelkiismeretem. Ez pedig kizáró ok, hogy ott üljek.

Táskás Tóni 2011.09.26. 22:23:03

Tessék megnézni az indexen található mai riportot a fideszes képviselőkkel. Cim: Adóemelés? Ja, Áfa. Most értettem meg, hogy miért mondja meg a fidesz a képviselőinek minden szavazás előtt, hogy milyen gombot nyomjon.Ilyen sötét és ostoba alakokkal ritkán lehet találkozni. Jó a személyzeti politika, Orbán elvtárs.

_Okostojás_ 2011.09.27. 06:50:24

Tisztelt anonymand!

Bevallom felületes voltam! Csak a szememnek hittem (no, meg a fülemnek) és ez megtévesztett. Most, hogy szembesítettél a rengeteg teendővel amit a képviselőknek el kell végezniük (bár, az 5-ös ponttal vitatkoznék, az egyéni indítvány benyújtása csupán egy szűk 4-5 fős csoport privilégiuma), önkritikát gyakorlok. Hamut szórok a fejemre, megszaggatom a ruhám és esdekelve kérek bocsánatot a képviselőktől. Ennek ellenére fenntartom azt a véleményem a honatyákkal szemben, hogy léhűtő, parazita, egoista, számító, sötét bagázs! De ezen véleményem nem hangoztatom, mert még képes vagy és leírod a további teendőiket bizonyítva a véleményem megalapozatlanságát.

Tisztelettel:
Okostojás

Ui.: Mivel bölcsességed előtt minduntalan kénytelen vagyok meghajolni, lenne egy szerény kérdésem. Nem lehetne azt valahogy elintézni, hogy a képviselők a megfeszített munka miatt két (maximum három) hónap után nyugdíjba küldhetők legyenek, és ezzel párhuzamosan eltiltsák őket a közügyek gyakorlásától?

_Okostojás_ 2011.09.27. 06:53:39

Kedves Kicsi Kacsa!

Lehet, hogy most kizáró ok a parlamenti székfoglalóhoz a lelkiismeret, de szeretném megélni, hogy kötelezővé váljon. (Tisztelt anonymand! Nem alszom, nem álmodom, csak a vágyaimat közöltem.Nem kell ezért ledorongolnod!)
Ezért új mozgalmat indítok: Kicsi Kacsákat a Parlamentbe!

anonymand 2011.09.27. 07:11:13

@_Okostojás_:

Tisztelt Okostojás!

Hamu, szaggatás, esdeklés tudomásul véve.
Véleményed lehetne akár megalapozott is, ha nem itt élnénk.
Valahol, egy részeg pillanatomban, meg találtam említeni, hogy a zemberek véleményének kérdezése nélkül, hogy is zajlik a parlamenti szavazás. Kaptam is a pofámra rendesen, hogy gőzöm nincs a képviseleti demokráciáról.
Én ugyanis abból indultam ki, hogy volt egy választási program, ha valami olyasmi kerül szóba, ami abban nem szerepelt, vagy ha pont az abban meghirdetettel ellentéte törvényekről kell szavazni, a képviselet érdekében illő lenne:
1. megkérdezni a választókat
2. lelkiismereti szavazást tartani
Józan paraszti ésszel (véralkohol: kevesebb, mint 0,006; 40 éve mondják, hogy paraszt vagyok) közelítettem, de hiába.
Nem foglak untatni egyéb bokros teendőik részletezésével.
Elég ha annyit tudsz, hogy háborúban nincs kérdés, nincs visszapofázás, fegyelem van.

Utóiratban feltett kérdésedre a válasz: a jelenleg hatályban levő Alkotmány, valamint a január elsejétől hatályba lépő Alaptörvény nem ad rá lehetőséget. Félő, hogy ha tovább romlik a helyzet, akkor a fent említetteket figyelmen kívül hagyva, a zemberek spontán ítéletet hoznak (a bíróságok mellőzésével), s jó néhány felfüggesztett lesz a vége.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2011.09.27. 07:12:49

@anonymand:

Bocsánat!

ellentéte helyett: ellentétes

anonymand

_Okostojás_ 2011.09.27. 07:51:34

Tisztelt anonymand!

Elkeseredtem! Ha már Te sem látsz megoldást a képviselők nyugdíjazására, akkor reménytelen a dolog. Bár, ha jól emlékszem egy-egy Alkotmánymódosítás eddig 2-3 nap alatt lezajlott úgy, hogy ebbe belefért Skicc Pál aláírása is. Az Alaptörvénnyel ezt nem lehet megtenni?

Tisztelettel:
Okostojás

Ui.: Igyál egy kupica szilvóriumot, hátha úgy megtalálod a megoldást! :-))

anonymand 2011.09.27. 09:05:43

Tisztelt Okostojás!

Valóban reménytelen.
Közelítsd meg a kérdést tudományos alapon, és akkor találhatsz magadnak vigaszt.
Tehát: az evolúcióban igen nagy szerepe volt (a tudósok egybehangzó véleménye szerint) a mutációnak. Aminek Te most szerencsésen tanúja lehetsz, az a törzsfejlődés olyan szakasza, amelyben az arcbőr változása mutáció által következett be. Az, hogy egyes képviselők (többnyire Fidesz-KDNP tagok, volt KISz-titkárok, stb.) arcán a bőr csak aranyfüst a rinocérosz bőréhez képest, az alkalmazkodás csodálatos példája. Ők tehát a túlélést már bizonyították.
A tudományok jelenlegi állása mellett az sajnos még nem prognosztizálható, hogy a többiek, a zemberek, vagyis mi mindannyian, túlélnek-e, túlélünk-e.
Dum spiro, spero (magyarul: én túlélem, ha beledöglök, akkor is!)

Tisztelettel:
anonymand

Kicsi Kacsa 2011.09.27. 10:36:15

@_Okostojás_: köszönöm a megtiszteltetést. Hozhatom a rokonaimat? Jó sokan vannak :D

_Okostojás_ 2011.09.27. 12:36:48

Kedves Kicsi Kacsa!

Hozhatod a rokonságot is csak vad ne legyen köztük:-))

Kicsi Kacsa 2011.09.27. 13:43:42

@_Okostojás_: rendben, majd a vadak álruhában lesznek, nehogy lelője valami vadász :)

_Okostojás_ 2011.09.27. 13:55:10

Kedves Kicsi Kacsa!

Pedig nincs is finomabb vacsora mint a Parlamenti kacsa kínai palacsintával:-)))

Kicsi Kacsa 2011.09.27. 14:23:27

@_Okostojás_: a Hírlapi kacsa finomabb. A pekingi meg legalább 100 napig rohad, mire asztalra kerül.
Asszem nicket váltok :D
süti beállítások módosítása