Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.09.06. 20:23 _Okostojás_

Tisztelt fülkében forradalmat csinálók!

Hány pofont kell még kapnotok (és sajnos veletek együtt nekünk is), hogy végre felébredjetek? Biztosan erre adtatok felhatalmazást? Biztosan abba a rublikába tettétek az ikszet, ahova az volt írva, hogy adóemelés?  Hát nem látjátok, hogy 16 hónapja egyfolytában őszödi beszéd folyik a kormánytól? Még mindig vakon hisztek a Kedves Vezetőtöknek, magyar hangjának és a jobb kezének?

Hogy jobban lássatok, néhány idézet:

A gázolaj jövedéki adójának emelése a továbbgyűrűző hatása miatt a rendkívül drámai, hiszen a fuvarozók költségei növekedni fognak, ami azt jelenti, hogy a termékek szállítási költségei is emelkedni fognak, és ez a termékárakban meg fog jelenni. Ezért, amint a kormány benyújtja a javaslatát a gázolajat terhelő jövedéki adó emelésére, a Fidesz módosító indítvánnyal fog élni, amelyben kezdeményezni fogják a gázolaj jövedéki adójának a jelenlegi szinten való tartását.

2009. március 12. fidesz.hu

 

Ha van ember, akinek vajmi kevés köze van a benzin és a gázolaj árának alakulásához, akkor az a nemzetgazdasági miniszter, ugyanis egyértelműen világgazdasági tényezők befolyásolják az üzemanyagok árát.

2011.07.27. MTI

 

Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a mai napon tartott sajtótájékoztatójukon többek között bejelentették, hogy előrehozzák a jövedékiadó-emeléseket: a játékadót 50, a dohány jövedéki adóját 7, az alkoholos termékek jövedéki adóját 5, az aromázott szeszes italok jövedéki adóját 50 százalékkal emelik meg. A gázolaj adóját 97 forintról 110 forintra emelik.

2011.09.06. HVG

 

Nos, mivel nem szeretném a teljes oldalt kipontozni, csak egyetlen kérdést teszek fel a bejelentés kapcsán a Kedves Vezetőnek és a jobb kezének: A kedves édesanyátok hogy van?

18 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr463207378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.09.06. 23:54:56

Tisztelt Okostojás!

A fülkeforradalmárok elfoglaltsága miatt, kénytelen vagyok én válaszolni.

A pofonokat mi nem kapjuk, hanem adjuk, leginkább saller és koki formájában. Ezt a jogunkat és a zemberek által ránk rótt kötelezettséget, szeretett miniszterelnökünkön keresztül gyakoroljuk és teljesítjük.

Ha felébrednénk, nem tudnánk nagyot álmodni, tehát: csend legyen!

Mi a nekünk kijelölt rubrikába tettük az x-tet, bármelyikünk megmonhassa. És oda nem adóemelés vót írva, hanem az, hogy "mert a zemútnyócév".

Hazug vagy, most elszóltad magad. Nem is Őszödön volt a beszéd, hanem Lovasberényben. És még te kérdezel?

Hittünk, hiszünk és hinni is fogunk, mert Ő (hogy Isten áldása legyen rajta) sohasem hazudik. Ezt igazolni is tudjuk: Ő (hogy Isten áldása legyen rajta) maga mondta.

Az idézetekkel nem, mész semmire. Most válság van.

Kérdéseidet köszönjük, most folytatjuk a pezsgőzést, mert nagy dolgok történtek ma, megszólalt a csoda-szentjobb: "Ezzel biztonságba helyeztük a költségvetést". Még nem annyira, mint a manyup pénzeket, de tudod te, hogy mekkora meló egy ország költségvetésével megtenni ugyanazt, mint a tagdíjakkal? Igyekszünk, ígérem, hogy nagyon igyekszünk.
Történt még nagy dologként: "Észrevettük, hogy a globális gazdaság lassul", szóval a szentjobb nem csak beszél, lát is.

Remélem, hogy minden kérdésedre kimerítő választ kaptál.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: most látom csak, hogy utóiratban is van kérdés. Bár kérdésre kérdéssel nem illik, de muszáj: melyik?

_Okostojás_ 2011.09.07. 06:45:38

Tisztelt anonymand!

Tudtam, hogy nélküled az örök sötétségben bolyonganék. Köszönöm a kimerítő (szinte végkimerítő) válaszod. Most már mindent értek!
Már tisztában vagyok, hogy a szent-jobbnak mindene van, szeme, füle (mert igaz, hogy a kritikákat nem hallja meg, de zavarja az álmodozásban az óbégatás). Bár bevallom őszintén, hogy az "elmútnyócévet" egyre nehezebben értelmezem, mivel abból lassan két év a Kedves vezető királysága alatt telt el, de erre is van biztosan "ésszerű" (vagy elmebajos) magyarázat. Azt meg végképp nem értem, hogy miért én kapom a sallerokat és kokikat? Se IMF nem vagyok, se Brüsszelben nem lakom, sőt még édesanyám lánykori neve sem Strassburg Piroska. A globális gazdaság lassulását én is érzem, de azt is tudom, hogy az a kommenisták műve, amit a narancsos háborúban le fogunk győzni!

Tisztelettel:

Okostojás

Ui.: A hatból bármelyikre vonatkozhat a kérdés (ha nem tudsz dönteni, sorsolással válaszd ki a kérdés alanyát)

jenőke 2011.09.07. 06:59:53

@anonymand:
Szerepzavaros vagyok, ezért én válaszolok. Meg egyébként is okos tojás már hét órája nem foglalkozik veled.

Ez volt az utolsó kérdés: "A kedves édesanyátok hogy van?"
A megkérdezettek: Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György a jobb kéz (így, külön - lehet, hogy e miatt már le is váltják).

Tekintettel arra, hogy a jobb kéz szülőanyja valószínűleg nem a nagy fehér igazmondó, továbbá egy jobb kéznél csak Orbán Viktor (a győző Győző) Mihály lehet a jobb, e tárgykörben kezdeményezni kell kérdésed tisztázására egy kizárólag fülkéből szabadult rab lelkekből álló tényfeltáró kommandót.
A válasz kilenc hónap múlva fog megszületni.
Te leszel a keresztapa.
(vagy az már van??)

jenőke 2011.09.07. 07:04:30

@_Okostojás_:
Beelőztél!
..de nem vagyok csalódott.

anonymand 2011.09.07. 08:15:51

@_Okostojás_:

Tisztelt Okostojás!

Nem szégyen az ha nem tudsz valamit, csak kérdezz nyugodtan (mint a viccben).

"Bár bevallom őszintén, hogy az "elmútnyócévet" egyre nehezebben értelmezem, mivel abból lassan két év a Kedves vezető királysága alatt telt el, de erre is van biztosan "ésszerű" (vagy elmebajos) magyarázat." - nem kéne idézőjelbe tenned az ésszerű szót. Természetesen a "zemútnyócév" arra az időszakra vonatkozik, amikor a pártszövetség ellenzékiként a felkészüléssel foglakozott.
Hogy nem teljesen eredménytelenül, az világosan látszik már azon is, hogy hetente tudnak újabb és újabb variánsokat elővenni jól kidolgozott terveik közül. Lehetséges lenne-é, ha nem dolgozták volna ki jó előre, hogy ilyen rövid idő alatt konyhakész recept legyen bármire? Legyen az oktatásügy, nyugdíjrendszer átalakítás, stb.

"Azt meg végképp nem értem, hogy miért én kapom a sallerokat és kokikat?" - sajnálatos, hogy Te az ország átalakítását így éled meg. Valószínűleg Te vagy az egyetlen, mert egyébként mindenki jól járt. Aki nem járt jól az vagy téved, vagy senki.

"A globális gazdaság lassulását én is érzem, de azt is tudom, hogy az a kommenisták műve, amit a narancsos háborúban le fogunk győzni!" - hiába próbálod a 3. legkomolyabb veszélyt elviccelni. Amiről nem a zemútnyócév vezetői tehetnek, azt mind-mind írd a globális környezet számlájára.

A pártszövetség erőfeszítéseit legyen elég, ha két intézkedéssel illusztrálom.
A Varga Mihály vezette régészcsoport feltárta a csontvázakat.
Döbbenet, hogy mennyit találtak.
Ha hiszed, ha nem, egy részéből (500 milliárd) meg lehetett venni a MOL részvényeket. Most leesett az állad?
Csökkentik az államadósságot. Sejted-é, hogy miből? Mindjárt tudtam, hogy nem! ..."egymilliárd euró a nyugdíjkasszákból az államhoz került külföldi részvények értékesítéséből származik majd.". Tudod, az eltőzsdézettből. Erre varrjál gombot"
Lehetne még folytatni, "Ezzel biztonságba helyeztük a költségvetést" -mondotta volt a szent jobb. Na mit gondolsz miből? "a Nemzeti Bankban lévő valutatartalék egy része, amely fölött a kormány rendelkezik. Ebből hárommilliárd forintot fordítanak az államadósság csökkentésére,"...
Tehát ismét a Bajnaiék által hátrahagyott csontvázgarmadából.
Nem is folytatom.

Tisztelettel:
anonymand

Ps. k. édesanyám igen jól van, még nem akarnak visszataposni....

_Okostojás_ 2011.09.07. 11:47:19

Tisztelt anonymand!

Ne bomolj már! Azt írod, hogy:"ilyen rövid idő alatt konyhakész recept legyen bármire? Legyen az oktatásügy, nyugdíjrendszer átalakítás, stb." Szóval mégis igaz az amit eddig sejtettem? Mégis Matolcsyné a nemzetgazdasági minisztérium igazi vezetője? Azt tudtam (mert Gyurink bevallotta), hogy otthon az asszony a gazdasági vezető, de hogy már a szerkezetátalakítást is ő csinálja, erre nem gondoltam. Az idézet szerint minden átalakítás Matolcsyné receptkönyvéből való! Még megérjük, hogy a törvények szövege is idomulni fog hozzá. Valahogy így: végy 13Ft jövedéki adót, spékeld meg 25% ÁFA-val, és az egészet öntsd bele a költségvetésbe. Ami kisül belőle nyomd le a zemberek torkán.

Üdvözlettel:

Okostojás

Ui.: remélem Matolcsyné legközelebb diétás receptkönyvet ír!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.09.07. 12:04:13

@anonymand:
"Ha felébrednénk, nem tudnánk nagyot álmodni, tehát: csend legyen!"

Ez a jelen-négy-év politikája egyetlen mondatba sűrítve.

Ezzel a kiegészítéssel (azoknak, akik mégse fogták be):

"Aki nem járt jól az vagy téved, vagy senki."

Aki nincs velünk, az nincs.

anonymand 2011.09.07. 13:29:04

@_Okostojás_:

Tisztelt Okostojás!

Nem bomolok, komolyan.
Az ország üdvössége szempontjából nem mindegy, hogy ki a recept tudója és ki az aki csak kavarja?....

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: rám régóta nagy hatással van Matolcsy (nem csak a közgazdászokra). Most gondolkodom éppen, hogyan is lehetne nyelvújítóként valami pénzt kapni azért, hogy új kifejezést találtam tevékenységének jellemzésére. A hozadék (rohadék, stb) mintájára meg kőne honosítani a viszedék kifejezést....

anonymand 2011.09.07. 13:37:12

@Reckl_Amál:

Tisztelt Reckl Amál!

Te csak ne gúnyolódj!
Jó?

Ha figyelembe vennéd, hogy 8, azaz nyóc év ellenzékiség dacára Bonsai Duce álma lassan, de biztosan megvalósulni látszik, más hangot ütnél meg.
...."2000-ben hangzott el országértékelő beszédeinek egyik legismertebb mondata: a "három szoba, három gyerek, négy kerék" kifejezés szinte szállóigévé vált." - remélem emlékszel. Ebből a zemberek elsöprő (52,7%) többségének a 3, azaz három kerék máris valóság.....

anonymand 2011.09.07. 13:38:00

@anonymand:

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: bocsi, de lemaradt

jenőke 2011.09.07. 15:03:08

@anonymand:
És akinek egy kerékkel több van, az motoros, akinek meg egy kerékkel kevesebb, az autós.
Közös vonásuk (nem a jobbikus vonásuk), hogy nincs ki a szükséges kerékszám.
Ezért xanaxot és faverint kapnak.
A gyógyszer árába be van építve a költségvetés és aratás támogatása, valamint az orvoslátogatók bére.

anonymand 2011.09.07. 15:18:56

Tisztelt jenőke!

Te mindent félremagyarázol.
Én, szándékom szerint, arra utaltam volt, hogy nincs (még) ki a négy kerék. De ami nem késik, az ugye nem is múlik? Vagy hogy is?
Ha ki lett volna a 4, azaz négy kerék, nem lett volna 52,7%.

Tisztelettel:
anonymand

jenőke 2011.09.07. 17:45:47

@anonymand:

Kedves anonymand!

Szándékom szerint törekedtem úgy fogalmazni, hogy ne értsd félre.
Hosszas töprengés után a következő, megfontolt és határozott nyilatkozatot teszem: ?!

Üdvözlettel: jenőke

anonymand 2011.09.07. 18:55:44

@jenőke:

Tisztelt jenőke!

Ebben a bonyolult háborús helyzetben csak helyeselni tudok.
És ezt a fiúk nevében is mondhatom, akik a fülkében csináltak.

Tisztelettel:
anonymand

gyilkos fűegér 2011.09.08. 19:33:21

@_Okostojás_:

"Azt meg végképp nem értem, hogy miért én kapom a sallerokat és kokikat?"

Aki arra se képes, hogy kellő kapcsolati hálóval megússza a kokikat és sallerokat, az annyit is ér. Annak annyi az élete, ez az én véleményem.

anonymand 2011.09.08. 20:50:12

@gyilkos fűegér:

Tisztelt gyilkos fűegér!

Ne légy ilyen durva!
Nem elég a koki, a saller, akkor most Tőled kap egy olyat, ami felér egy fejes vonalzóval adott körmössel....

Tisztelettel:
anonymand

gyilkos fűegér 2011.09.08. 22:19:34

@anonymand:

Tisztelt anonymand!

Én csak idéztem korunk Schopenhauer és Kiszel Tünde óta a legkarakterisztikusabb európai gondolkodót: Lézer Jánost.
Az Igazság mindenek felett!

anonymand 2011.09.09. 05:21:49

@gyilkos fűegér:

Tisztelt gyilkos fűegér!

"Az ember gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára." - őrá gondolsz?
Mintha maga az Úr szólana, pedig csak egy uborkafára felkapaszkodott bunkó. Olyan nagyon embernek nem tartom ugyan, de lelki szemeim előtt látom, ahogy Hajdúszoboszló határában piramist épít.
Kockáról kockára.

Merjünk nagyot álmodni! Nagy piramist épít, ő és társai.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: igen, Jani katekizmusában a mottó úgy, ahogy írod: a gazság mindenek felett....
süti beállítások módosítása