Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.06.01. 19:00 _Okostojás_

Szép új Gulág

Erősen belecsíptem a karomba és egyből felszisszentem (tehát nem alszom) aztán vagy jó tíz percig szorongattam a hőmérőt a hónom alatt 36,8 fok (tehát lázas sem vagyok). De akkor honnan ez a lázálom?

Megjelent a szemem előtt egy film:

A Nyári napnak alkonyúlatánál Megállék a kanyargó Tiszánál Ott, hol a kis Túr siet beléje Mint a gyermek anyja kebelére.

De mit látnak szemeim! A part mindkét oldalán otrombán ácsolt őrtornyok meredeznek, úgy jó 200 méterre egymástól. Az őrtornyokban állig felfegyverzett emberek TEK-es egyenruhában, akik távcsővel figyelik a terepet. A gát magaslatán újabb egyenruhások állnak, de náluk nincs fegyver csak egy-egy gumibot, az is kopott, szíja sincs már. A vállapjukat sem értem, vajon miért van a csillagok helyén csak ennyi: Nyd. ezr. (vajon nyugdíjas ezredes mind, vagy nyugdíjas ezredbe tartoznak? Vagy esetleg szolgálati nyugdíjból visszahívott rendőrök?)  A parton emberek nyüzsögnek, ha jól látom, gátat építenek. Egy fejkendős asszonyság lapátolja serényen a földet egy talicskába. Szusszanna egyet, de amint fél percre megáll mögötte terem egy Nyd. vállapos és rászól: serényebben anyuskám, vagy azt akarod, hogy a TEK-esek megharagudjanak és elengedjenek egy sorozatot? Nem lenne az jó egyikünknek se, mert ha épp elvakítja a szemüket az új Audijuk csillogása még a végén engem találnak el. Most egyébként is nyűgösek, mert ahelyett, hogy a medence partján heverésznének, vagy épp golfoznának, ránk kell vigyázniuk. Ezért hamar eljár a kezük.

Az asszonyság fáradtan megtörölte a gyöngyöző homlokát és újra nekiállt lapátolni. Amikor megtelt a talicska odalépett egy férfi és… Nem, ez nem lehet igaz! A férfinek egy keze volt (valószínűleg rokkant nyugdíjból hívták vissza, mert nem érte el a 67%-ot)! A jobb vállára egy hevedert akasztott majd a hevedert a talicska egyik szarvába akasztotta, a bal kezével megfogta a másik szarvát és elindult a talicskával a gátra. Valamit nem értettem. Hisz már a XXI. században élünk. Miért nem látok egy kotrógépet se? Miért nem látok egy teherautót? Miért kell ebben a korban lapáttal és talicskával építeni a gátat?

Megráztam a fejem, ez nem lehet igaz! Gyorsan kiszaladtam a konyhába egy pohár vízért, majd kimentem az udvarra, rágyújtottam és a napba néztem, hogy eltűnjön a kép a szemem elől.

Kicsit lenyugodva visszajöttem a szobámba és a számítógép elé ültem. Böngészgettem az interneten, de újra elfogott a rossz érzés, mert ezeket olvastam:

Orbán Viktor kijelentette: "A gátépítés, a csatornatisztítás, a víztározó-építés nem XXI. századi technológiával fog történni Magyarországon, hanem közmunkában" - mondta, kiemelve, hogy több százezer embernek akarnak közmunkát adni. (Így már érthető az egymillió új munkahely! A gépeket beolvasztjuk, gyártunk belőlük lapátot és talicskát. Meg lesz a munkahely is és a gát is épülni fog)

Orbán Viktor kifejtette: „Ha a rendvédelmisek úgy érzik, hogy az ötvenes éveiket taposva már nem tudják ellátni a feladatukat, mondják meg, milyen más munkát tudnak végezni. Én nagyon szívesen biztosítom ennek a lehetőségét" Arra a kérdésre, hogy a korhatár alatti nyugdíjas rendvédelmi dolgozók visszatérése a munkaerőpiacra önkéntes lesz-e, Orbán Viktor úgy felelt: alternatívákat fognak felkínálni nekik. (Azt csak én teszem hozzá, hogy Kiflicsücsök Gabika is felkínált alternatívákat a magánnyugdíj pénztártagoknak, és milyen egyszerű lett a választás az alternatívák közt)

De mást is mondott a Kedves Vezető: "Nem engedem, hogy a kormány ki legyen szolgáltatva bármilyen civil szervezetnek vagy szakszervezetnek, ha szót akar érteni az emberekkel. Nekem meg kell, hogy legyen az a rendszerem, amellyel bármelyik magyar emberrel, bármikor szót tudok váltani, ha ő hajlandó velem szóba állni. Ez a konzultáció" (Magyarul megszüntetnek minden érdekképviseletet, felszámolnak minden civil szervezetet, és majd levelezünk Őfelségével, ezzel minden meg is van oldva)

És a hab  a tortán:

Gyarmati Pál ügyvéd (Fidesz) levele Árok Kornélnak a rendvédelmisek demonstrációs bizottságának elnökének: "Sürgősen felejtsétek el, hogy Ti, az Államhatalommal és a Nemzettel szemben korlátlanul domináns és téveszmésen omnipotens magatartásokat tanúsíthattok, köcsögök: zendülők és lázadók ellen a TEK, a készenlétiek, a honvédség elit kommandósai bevethetőek, s AKI A BEVETÉSI PARANCSOT NEM TELJESÍTENÉ, VALÓBAN BÚCSÚZHAT MINDENTŐL: a személyes szabadságától, a státuszától, a nyugdíjától és a védett jogállásától is!" (Szóval az a rendvédelmis aki demonstrálni mer mondjon le mindenről, talán az életéről is, mert ebben a fenyegetésben bújtatva de ez is benne van)

Még egyszer a karomba csíptem, de újra felszisszentem. Már teljesen lila a karom, de még mindig nem tudom eldönteni, hogy ébren vagyok vagy csak álmodom…

6 komment · 1 trackback

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr292949550

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Döglött Béka: Kirántott kard petrezselymes újburgonyával, ecetes uborkasalátával 2011.06.02. 11:10:00

Mottó: Ha semmi sem lehetetlen és minden lehetséges, akkor mégiscsak lehetséges, hogy van, ami lehetetlen.Az Elvarázsolt Kastély exkluzív éttermében paradoxonokat szolgálok fel, melyeket a legfrissebb és szigorúan ellenőrzött alapanyagokból, a kulinári...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haloperidol 2011.06.01. 22:45:23

Nem azért, de több példa volt a gazdaság SIKERES talpraállítására válság után közmunkával - USA és Németország, hogy csak kettőt említsek.

Inkább fizeted a sok cigó segélyét, minthogy gátat építsenek? Legalább megtanulnak dolgozni. Lapátolni, talicskát toni mindenki tud, 8 általános és írni-olvasni tudás nélkül is. Én nem akarok azért fizetni, hogy a segélyt kapva otthon dögöljenek a TV előtt és a brazil szappanoperákat bámulják.

rlaur 2011.06.01. 23:29:09

Debrecenben már munkába álltak az első diplomás utcaseprők.

_Okostojás_ 2011.06.02. 06:54:57

@LION_heart:
Mint mindig, az ördög itt is a részletekben bújik meg. A cél jó. Szükség van a munkahelyekre és a gátakra. De biztos, hogy 2011-ben kézi munkával kell megépíteni a gátakat csak azért, hogy legyen több százezer munkahely? Biztos, hogy ennek a költségeit nem Te fizeted? Egyetértesz azzal a javaslatommal, hogy számoljuk fel a BKV-t, mert gazdaságtalan, környezetszennyező és munkahelyspórolós? Metró, busz, troli és villamos helyett üzemeltessünk százezer riksát a fővárosban. Két legyet csapunk egyszerre. Lesz százezer új munkahely és kíméljük a környezetet.

szabidoki 2011.06.05. 11:17:51

Ami azt illeti, ez a gátépítéses dolog szerintem alapvetően nem rossz. Lássuk be, itt főleg olyan emberek kapnának munkát, akik egyébként a munkaerőpiacon esélytelenek. Nincs képzettségük, nincs tapasztalatuk, nem is nagyon szeretnének dolgozni. Milyen épkézláb melót lehetne rájuk bízni? Szerintem javarészt semmit. Nyilván ennek lesz költségvonzata, jóval drágább lesz így a gátépítés, mint modern eszközökkel (bár nem kéltem, hogy ha akar, a Strabag tud adni elég drága ajánlatot :)), de egyrészt itt munkabért kapnának, nem segélyt, éreznék, hogy a pénzért meg kell dolgozni, netán a purgyé is szorgosabban tanulná a matekot, ha látja, hogy apuka egész álló nap lapátol a 2 első/3 második osztállyal...

czejp (törölt) 2011.06.10. 23:15:41

Na ne már, mi ebben a buli ? Igy hogyan lehet pénzt kivonni a közösből ? Komolytalan.
süti beállítások módosítása