Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.04.09. 16:50 _Okostojás_

TV székház-felgyújtás helyett galambröptetés

  Mint megyebeli mindig is érdeklődve figyeltem a szűkebb pátriám eseményeit. Legyen az egy kis falu mondjuk Bakonybánk, vagy a megyeszékhely Tatabánya. Így az esztergomi történéseket is rendre követem, különösen az októberi önkormányzati választások óta.

  Lesújtó véleménnyel vagyok a volt polgármester (Meggyes Tamás) és frakciója tevékenységéről. Tudom, hogy ez egy blog, tudom, hogy itt sokkal szabadabban lehet véleményt nyilvánítani, de most csupán egy szóval minősíteném az előző polgármester és most már a KDNP nélküli Fidesz frakció tevékenységét: botrányos! Nem öncenzúra hatására nem fejtem ki bővebben és erősebben a véleményemet, hanem azért mert egy nagyon kicsi önbecsülés még szorult belém, és azokat a szavakat, amik a fenti társaság jellemzésére az eszembe jutnak csakis élőszóban és tiszta férfitársaságban mondanám el. Hölgyek jelenlétében (és a blogot remélem ők is olvassák) egyszerűen képtelen lennék ezeket a jelzőket mély szégyenérzet nélkül kiejteni.

  Beszéljünk inkább arról, hogy milyen nagy türelemmel és milyen nagy önfegyelemmel és igazi politikusi viselkedéssel próbálta Tétényi Éva az új polgármester (aki egyébként kétharmados többséggel lett a város vezetője) a város működését, életét visszaterelni a normális kerékvágásba. Sajnos nem sikerült neki, mivel a választásoknál a város választói gondolni sem mertek arra, hogy ha új polgármestert választanak, akkor a régi ilyen mértékben vissza tud ütni. Nem hibáztatom a polgárokat, nem mondom azt (amit több fórumon is olvastam) hogy az ő bűnűk, hogy Tétényi Éva ilyen helyzetbe kerül. Hiszem, hogy mindenki a józan esze és a szíve szerint választott és még a legvadabb álmaikban sem gondoltak arra, hogy Meggyes Tamás annyira kézben tarja a frakció tagjait, hogy a napvilágra került botrányok sorozata után is hű ebként nyalják gazdájuk kezét és csaholnak mellette.  

  No, de amiért valójában billentyűzetet ragadtam, az az a hír, hogy Tétényi Éva és néhány száz esztergomi lakos gyalog elindult a fővárosba, hogy átadjon egy petíciót Orbán Viktornak (aki miniszterelnöksége mellett még Esztergom díszpolgára is). Szépen csendesen gyülekeztek Esztergom főterén, aztán elindultak és az egész éjszakát végiggyalogolva megérkeztek Budapestre. Eleinte csevegve, viccelődve, mosolyogva meneteltek, (hisz hiába komor a küldetés, ami miatt túracipőbe bújtak, a közös, nemes cél mindig összekovácsolja a társaságot és hál’ Istennek az optimizmus, a derű nem vész el), később elcsendesedtek és csak lépdeltek némán, talán egy kicsit már fáradtan is. Amint pirkadt és közeledett a cél a derű és a mosoly visszatért a társaságba, és gondolom az a tudat is, hogy „megcsináltuk, itt vagyunk”. Tétényi Éva átadta a petíciót (amit természetesen nem Orbán Viktor vett át, és ezt meg is értem, azt viszont már nehezebben értem, hogy miért késett, még ha csak 10 percet is a megbeszélt időpontról Török Kristóf, Orbán Viktor egyik sajtófőnöke. Ő nem 50 kilométerről jött, és nem gyalog, de erről most ne essék több szó) majd visszatért azokhoz, akik a menetelésben a kísérői voltak, beszámolt róla, hogy a küldetésüket teljesítették, mindenkinek megköszönte a részvételt, a segítséget, a szolidaritást. Ezek után egy Esztergom- Kertvárosi galambász elengedte 300 galambját, hogy ezzel is hirdessék, hogy nagy esemény történt ma itt.

  Valóban nagy esemény történt. Talán az utóbbi idők legnagyobb eseménye. Nem a létszáma miatt, nem az ügy hordereje miatt, hanem a módja miatt. Mert mi is történt? Egy végletekig ellehetetlenített polgármester, egy végletekig semmibe vett lakosság mutatta meg azt, hogy ahhoz, hogy kinyilvánítsa a véleményét, hogy megmutassa erejét, hogy felhívja a figyelmet a törvénytelenségekre nem kell erőszak. Nem borogattak kukákat, autókat, nem is gyújtották fel őket, barikádot sem emeltek sehol. Még a TV székházat sem gyújtották fel erős (és jogos) felindultságukból. Csendesen sétáltak két megyén keresztül, szerényen átadták a levelüket, aztán szép gesztusként elengedték a galambokat, majd olyan csendesen és szerényen, ahogy jöttek el is távoztak.

  Szerintem ez a fajta erő sokkal sugárzóbb és elgondolkodtatóbb, mint ha törtek-zúztak volna. Remélem Orbán Viktor is alaposan elgondolkodik ezen és leveszi a kezét Meggyes Tamásról, mert meggyőződésem, hogy a volt polgármester csak az ő bizalma miatt van még ott.

  Végül csak annyit, hogy köszönöm az esztergomiaknak, köszönöm Tétényi Évának, hogy példát mutattak arra, hogyan is kell igazából politizálni, hogy kell viselkedni még akkor is, ha esetleg kilátástalannak is látjuk a helyzetet. Remélem a példa ragadós lesz, és bárhogy is alakul az ország sorsa azok, akik változtatni akarnak rajta nem az erőszakot veszik példának, hanem a mostani esztergomi megoldást…

8 komment

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr392812354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Másszögből 2011.04.09. 21:00:13

Gratulálok, nagyon jól írtad le a helyzetet.
Öröm olvasni az ilyen blogot !!!

_Okostojás_ 2011.04.09. 21:09:10

@Másszögből:
Köszönöm!
Bár nem vagyok mindig ilyen visszafogott:-)

hekla 2011.04.09. 21:22:23

Kedves Okostojás!
Köszönöm a blogodat. Több dícsérő mondatot is írtam neked, de kitöröltem.
Inkább, majd e-mail-ben.:)))))

_Okostojás_ 2011.04.09. 21:24:10

@hekla:
Kedves hekla!
Csak óvatosan, mert még a fejembe száll a dicséret:-))

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2011.04.10. 05:59:38

Igazad van, csak éppen azok, akik törnek-zúznak, vagy akár azok, akik körömszakadtáig védik a kormány minden elhibázott intézkedését és minden ellenzőben cselszövő ellenséget látnak, akit a bukott garnitúra pénzel, úgyse képesek az ilyen gesztus jelentőségét belátni.

_Okostojás_ 2011.04.10. 07:39:05

@Daily Shark:
Az eszemmel sajnos tudom, de a szívem optimista:-)

jafer 2011.04.10. 12:03:18

Sajnos hatalom mániás beteg emberek nem így fogják fel.Ők ezt a gyengeség jeleként értékelik.A korábbi pénzér gyújtogatók most pénzér tapsolnak.Nem fogják fel,hogy gazdáik az ő jövőjüket is felélik.Isten áld meg a magyart-ésszel is.Jólét és szabadság!!!

sashimi 2011.04.10. 13:35:20

A blog teljesen tévesen láttatja a helyzetet. Ilyen akciókon a térdét csapkodva röhög OV.
süti beállítások módosítása