Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2013.09.30. 10:55 _Okostojás_

Majdnem mondtam egy csúnyát

nowar.jpg

Ritkán káromkodom, akkor is visszafogottan, de most majdnem kicsúszott a számon néhány illetlen kifejezés. Az ok, ami miatt kis híján bűnbe estem az a tegnapi szobordöntésnek titulált valami volt.

Őszinte leszek, alig várom a 2014-es választásokat és nagyon szeretném a kormányváltást, de nem ilyen felhangokkal.

Már az is nagyon zavar, hogy mintha az ellenzéki pártok nem éreznék át a választások (és az arra való felkészülés) súlyát. Nem tudnak megegyezni, sértődötten egymásra mutogatnak. Nem érzik, hogy ezzel csökkentik az esélyeiket. Több okból is. Egy: nagyon könnyen előfordulhat, hogy a több indulóból néhányan nem érik el a Parlamentbe jutás küszöbét. Akkor mi lesz azokkal a szavazatokkal, amit ők kaptak? Elveszik! Kettő: ezzel a színpadon zajló civakodással, egymásra mutogatással rengeteg embert eltántorítanak a választásoktól.  Ha már az indulásnál sincs összhang, mi lesz, ha kormányra kerülnek – mondhatják az emberek- és legyintenek egy nagyot, majd szépen otthon maradnak a választás napján.

Ami viszont tegnap történt még ennél is rosszabb. Mert értem én, hogy el kell zavarni a regnáló rezsimet, de miért kell átvenni a stílusukat? Ha ők köpködnek és sárdobálásba kezdenek, miért kell az ellenzéknek is köpködni és sarat dobálni? Miért nem lehet végre egy normális kampány? Biztos, hogy jó megoldás egy háborút hirdető kompánia ellen az általuk választott fegyverrel felvenni a harcot? Szerintem nem!

Véleményem szerint, higgadt, populizmustól mentes, tényeket soroló kampánnyal többre mehetnének. Egy olyan kampánnyal, amiben tételesen fel lehet sorolni, mi miért rossz és mi arra a megoldás. Azt hiszem, a józanul gondolkodó emberek erre inkább vevők lennének, mint az ilyen gusztustalan szobordöntögetésre.

Persze, lehetséges, hogy tévedek és ez a fajta negatív kampány a nyerő.  Rosszul gondolom, hogy az emberek békét és normális hangot szeretnének hallani. Lehet, hogy naiv vagyok, és az emberek élvezik ezt az egymást sárral (nem akarok drasztikusabb jelzőt használni) bekenő háborút.

Lehet, hogy tévedek, akkor viszont nagyon nekikeseredek. Ha ez így van, akkor csalódok az emberekben, csalódok mindenben. Akkor már nem is vagyok biztos abban, hogy itt bármi is változni fog. Csak a nevek és a színek változnak, a módszerek, a mentalitás nem. Ha ez a realitás, akkor csak egy választás marad, mégpedig az, hogy el kell hagyni a szülőhazát. De nekem ez nem megy. Öreg vagyok már az átültetéshez. Viszont így mi lesz velem és a hasonló gondolkodású emberekkel?

Aki tudja a választ, kérem, írja meg…

 

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr605540863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imres 2013.10.01. 06:14:04

No de okos-tojás elvtárs!
A gond ott kezdődik, hogy a baloldali tömörüléseknek nincsenek válaszaik a társadalmat érdeklő kérdésekre. Tudod, az vicces, amikor SZJA emeléssel, mint jövőbemutató eszközzel óhajtja a baloldal beindítani a gazdaságot. Miközben Bokros elvtárs népnevelő előadásai óta már a négyéves óvodás is tudja, hogy az SZJA emelés agyoncsapja a kis- és középvállalkozásokat.
Sorolhatnám a sok-sok idióta elképzelést, amit a baloldalon kitaláltak a te érdekedben. Aztán, miután látták, hogy a nép nem vevő a hülyeségeikre, maradt inkább a baloldalt minden alkalommal lázba hozó, a primitív érzelmekre ható, kiváló gyűlöletkeltő performansz.
Ne csodálkozz! Ezek vagytok ti. Fodortól és Bokrostól Kónyáig.

_Okostojás_ 2013.10.01. 06:53:28

@imres:

No de kedves imres polgártárs!
A gond ott kezdődik, hogy a Te Kedves Vezetőd van hatalmon és mutyilandot csinált az országból. De ezt tenéked hiába is magyaráznám :-)
Persze az is gond, hogy az ellenzék nem elég összefogott és - mint azt a posztomban is olvashattad - nem az értelmes válaszokkal foglalkozik.
De ezt Te nem értheted, aztán majd csak pislogsz ha nálunk is mizéria lesz a wc papírral mint Venezuelában, és a hadsereg szállja majd meg a papírgyárat, hogy legyen végre valami. Bár lehet, hogy nálunk erre nem kerül sor, hisz aki nem eszik nem is végez nagydolgot. Akkor meg minek a papír?

odamondom 2013.10.01. 09:09:46

@imres: Okos ember! Bokros soha nem volt baloldali, most sem az! Egy lapon emlegetni Fodorral, meg pláne Kónyával abszolút tudatlanság!

toportyánzsóti 2013.10.01. 10:10:00

Ilyen esetekre mondják a haverjaim,neked azédesszar is keserű...

toportyánzsóti 2013.10.01. 10:13:18

@imres: Csússz tovább csiga a saját taknyodon.Olyan hülyék vagytok hogy nektek a szélbalos forradalmárok is multibérencek,miközben gazdád 4-szeres árakon veszi vissza a multik megunt,veszteséges értéktelen szarát?!
süti beállítások módosítása