Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.05.29. 20:55 _Okostojás_

Mire készül Orbán Viktor?

orbankiraly2.jpg

Természetesen a megkoronáztatására.

Hogy ez nem olyan könnyű ma itt Európa közepén? Ugyan már! Először is, az EU-ban több királyság is tag, másodszor pedig nem is olyan fontos az EU tagjának lenni. Legalábbis a Kedves Vezető szerint.

De nézzük a tényeket. Mi kell ahhoz, hogy egy királyság üzemeljen. A legfontosabb, hogy legyen egy király. Ez adott, itt van nekünk a Kedves Vezető, aki már most is úgy viselkedik, mint egy király. Lassan elfelejti a többes számot (pedig anno létezett egy olyan formula, hogy királyi többes), mindenre úgy válaszol, hogy nem akarom, nem engedem, azt akarom, elrendelem, stb.

Ha megvan a király, már csak üzemeltetni kell a királyságot. Minden országnak (még a királyságnak is) szüksége van néhány dologra. Úgy, mint: mezőgazdaság, ipar, kereskedelem, bíróság, kisbíró (sajtó, hírközlés) és pénzintézetek.

Menjünk sorjában és nézzük meg milyen előkészületeket tett a Kedves Vezető a királyságának megalapozására.

Mezőgazdaság: világosan látszik, hogy nagy erőkkel építjük ki a feudális mezőgazdasági szerkezetet. Mivel a zöld bárók kihaltak, most zöld oligarchák és zöld maffiózók képviselik a földesúri kasztot. Látszik, hogy ezer hektár számra kapják a leendő földesurak az állami földeket. A feudalista rendszer lassan épül ki, a földek már jó kezekben vannak, de a parasztok még nincsenek röghöz kötve. Még szabadon kóricálhatnak egyik birtokról a másikra, de ne legyünk türelmetlenek, hisz még csak az előkészületek folynak, eljön a helyváltoztatás tilalmának az ideje is.

Ipar: nyilvánvaló, hogy itt is előrehaladott az átszervezés. Bár még az elnevezésekkel baj van. Közbeszerzésnek hívják a Felség megrendeléseit és Közgépnek a teljesítő vállalkozást, de ez természetesen megváltozik majd, amint kikiáltjuk a királyságot. Attól kezdve Királyibeszerzés és Királygép (esetleg Grófgép) lesz a cég. Az ipar felkészítésének része, hogy államosítottuk a Rábát, visszavásároltuk a MOL egy jelentős részét. Felkészültünk, ha a jövőben kivetendő sarc miatt az autógyárak lelépnének az országból, akkor se maradjunk gépipar nélkül. Győrben majd Rába furgonokat, Kecskeméten Csepel limuzinokat, Esztergomban meg talán talicskákat gyártunk majd. Olyanok lesznek, amilyenek, de a miénk lesz!

Kereskedelem: ebben az ágazatban is jól állunk. Ha a multik megunják a sarcolást, azonnal átveheti az ország teljes ellátását a Királyi CBA. A törvények már úgyis az ő előnyükre készülnek, akkor legalább nem kell mindenféle furfangot kitalálni arra, hogy mentesítsék a CBA-t a sarc alól.

Bíróság: a bíróság átalakítása kész, az összes vezető posztot a leendő király kegyeltjeinek adtuk. Az esetlegesen akadékoskodó öreg bírákat nyugdíjba zavartuk.

Sajtó, hírközlés: a média átalakítása jó úton halad, már csak egy TV és egy Rádió és két újság rondít bele a képbe, de ami késik, nem múlik. A Klubrádiót nemsokára sikerül kiiktatni, aztán majd jön sorban a többi is. Sajnos a telefonnal kisebb gondok adódtak, hisz külföldi kézbe kerültek a mobil szolgáltatók, és mivel a királyságban is fontos lesz a távközlés már most megalapítottunk egy állami (leendő királyi) mobilszolgáltatót.

Pénzintézetek: ebben az ágazatban van a legnagyobb lemaradásunk és a legnagyobb gondjaink. Ez a fránya EU ebbe szól bele a legjobban. Az MNB elnökét nem sikerült leváltanunk és a bank viszonylagos függetlenségét sem sikerült még teljesen letörnünk. A kereskedelmi bankokat ugyan sikerült jól megsarcolnunk, de további gondok merültek fel. Ezek a modern Harpagonok lassan egy árva garast sem akarnak kölcsönözni, de majd jól kipateroljuk őket a fő ellenséggel az IMF-fel együtt. Csak jönne már el a királyság! Viszont addig is tenni kell valamit, hogy a nagy váltáskor legyenek pénzintézeteink, amikkel jól meg tudjuk majd fejetni a népet. Szegény OTP egyedül nem bírja majd a tempót. Már előkészületben van a Takarékbank államosítása, úgyhogy ez a gond is időben megoldódik.

Majd’ elfelejtettem! Fontos, hogy egy királyságban legyen udvari bolond is. Na, azzal jól el vagyunk látva! Van belőle több tucat, most nem sorolnám fel őket név szerint, mindenki számolja meg maga, de vegyék le a cipőjüket, mert a két kezük kevés lesz a bolondok számához.

 

Summa summarum, felkészültünk a királyság kikiáltására. Minden előkészület kész, már csak az EU-ból kell kilépni, de ez is folyamatban van. Majd kipaterolunk ezt-azt, kiosztunk néhány kokit és sallert és elkullog az EU magától is. És akkor eljöve a Kánaán (egyeseknek).

9 komment

Címkék: politika közélet királyság


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr624553691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenőke 2012.05.30. 02:30:03

Fülig Jimmy talpig világfi volt. Külsejére, modorára igen sokat adott, szerette a muzsikát, állandóan látogatta a filmszínházakat, és savanyúcukorkákat hordott magánál, mint a jótársaságbeli urak.
Feltűnő ismertetőjele volt, hogy szeretett mosakodni, amit senki sem értett. Szikár, vállas alakjához nem illett a kamaszosan sima arc, amely azonban csontos és széles volt, középen egy jókora szájjal és hatalmas fogakkal.
Őfelségem I-ső Fülig Jimmy naplója (szemelvények)
„Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.”
„Mostanában a könyvtárban pálinka helyett könyvet is néztem több alkalommal. Nagy uralkodók volt a címe, és tanultam ebből a szakmát. Itten van asz, hogy minden uralkodónak családi fája van, de amint látom, aszon nevek nőnek. Aszután áll, hogy egy uralkodó, bizonyos Bonepárti aszt monta, hoty kenyérrel és vassal Kínáig is eljut Franciaországból. Asz nem kunszt. Próbálja meg egy vas nélkül, ahogy én szoktam. Továbbá uralkodók kegyesek, leereszkedők és fent ségesek és nem tetsző egyéneket a vár fogán lelövetnek. Vagy pedig lefejezték a nyakukat.”
Meg eszt modják: "Uralkodása alatt népe felvirágzott és a főtéren egy szoborba megőregítették mását. Népe célját tűszte ki boldogulásul..."
„Van itt egy 8-adik Hendrik, asz mindég a hóhérnál tartott válópert. Igazán elvesztették érte fejüket a nők.”
„Nem is tudom, mitől leszek szomorú. Itten valami romlás, valami végzet lóg le a levegőből és fáj a szivem. Eszek itten dolgosznak békében, és egyszercsak lecsap derült égből a veszély, mintha a földből nőtt volna ki!”
És végül:
- Örülök, uram... Önről sokat hallottam... Hol kapta a kitüntetéseit?
- A Simon Arzt áruházban...

Kalmár 2012.05.30. 06:50:25

Feudális mezőgazdasági szerkezet??
Látszik, hogy nem vagy paraszt, csak bunkó.
100 hektát alatti az átlag.....feudális...

A feudalizmusban pont a leggadagabbak nem adóztak, az érinthetetlenek. Most ők a bankok és adóznak végre, szóval ezt is mellé lőtted.

A kereskedelemhez nem értesz, nem érdemes beleugatnod. Nem a CBA-nak kedvez a törvény, hanem minden magyar kisker láncnak. Egyformán.
Coop, Real, Arzeneál és a CBA IS.
Tényleg nem érted a mögötte rejlő koncepciót?? Sok ezer kisvállalkozó. Munkahely és a gazdasági erővel visszaélő dömpingáras multival szembeni helyzetbe hozás. stb. Egyébként a multik köszönik jól elvannak. Most is 5x annyi kereskedelmi lánc él meg nálunk, mint a szomszédos Ausztriában.

Nem is folytatom, megyek melóba.
Ja tényleg, udvari bolondnak sem lennél jó, mert nem vagy humoros, csak fájdalmasan tájékozatlan és rosszindulatú.

jenőke 2012.05.30. 07:31:05

@Kalmár:
A CBA 2000-ben már volt piacvezető a magyarországi élelmiszerkereskedelemben. Jelenleg 35 ezer dolgozónak adnak munkát, mint magyar kiskerlánc.
A többinek is ennyi valóságtartalma.
Ennyit erről.

laci0011 2012.05.30. 08:25:45

@Kalmár: Kiváncsi lennék arra,mikor esik le a tantusz,a vunderwaffe bedöglött...Olyanoktól várunk csodát akik az általános iskolai matekot sem képesek felfogni,akkora a küldetéstudatuk...

laci0011 2012.05.30. 08:26:32

Csak a haverok meg a foci.

anonymand 2012.05.30. 11:04:40

@Kalmár:

Tisztelt Kalmár!

Idegességedben még fogalmazni is elfelejtesz, viszont készségszintű a modortalanságod.

Abban igazad van, hogy nem lehet feudális jellegűnek nevezni, ha valaki a területalapú támogatások bezsebelésére gyűjti a száz, meg száz hektárokat, a helybéli gazdálkodók kárára. Nem adózni akarnak, de területalapú támogatást.
"Az államtitkár hangsúlyozta: az európai uniós forrásokat nem lehetne kiváltani nemzeti támogatásokkal. A magyar mezőgazdaságnak szüksége van a közösségi forrásokra, melyek még az idén is emelkednek: 2012-ben a tavalyi 198 euróval szemben 214 euró, mintegy 62 ezer forint lesz a területalapú támogatás hektáronként." - nem kis píz, ezért már érdemes elviselni egy kis basztatást a pályáztatást illetően. A felcsúti (és a többi) új"gazdák"nak is küldtél hasonló szép szavakat?

A feudális jelző viszont jogos, ha a viszonyokat tekintjük. Hűbéri a rendszer. Tökélyre fejlesztve.

Tisztelettel:
anonymand

Bryan élete 2012.05.30. 11:50:53

Királyfi és lovastengerész. Mit gondoltok, hiábavaló az a sok ágyúnaszád, meg horgony, meg az állandó forradalmi hevület, Horthy kultusz. Figyuzzátok meg, fehér lovon fog belovagolni a budai várba a koronázásra. Koronaúsztatás is lesz, ezüsthajón, visszafelé.
@jenőke: ja, a legdrágább magyar kiskerlánc. Köszönjük CBA. Valamint azt is köszönjük, hogy Budai Gyula szerint ezentúl csak hazai tejterméket lehet vásárolni az üzletekben. Megfigyeltem, szint minden magyar termék drágább a külföldinél. Érthetetlen, hogy miért. Ezennel elbúcsúzhatunk a 180 forintos tejtől és a többi olcsóbb kategóriáju terméktől. Köszönjük Budai. Csak így tovább, vissza a szocializmusba.
Ezzel majd azt érik el,hogy az ára miatt még kevesebbet vásárolunk és így a hazai termelők is bedöglenek.

puhosh 2012.05.30. 14:30:05

A cikk baromsag.
Az igaz,hoy Europa fejlett oldalan gyakori allamforma az alkotmanyoos kiralysag.Ezen orszagok altalaban melyen ragaszkodnal a tortenelmi hagyomanyaikhoz,ugyanakkor a demokracia csiszoltam mukodik.A lakok loyalisak az uralkodokhoz,sot,kifejezetten tisztekil es szeretik Oket.Az uralkodok hataskore korantsem jelkepes,ill. a tanacsadoikon kivul altalaban ketkamaras parlamentek kormanyoznak alattuk ,amelyekben a felsohazakban nem valasztott ,hanem jelolt kepviselok ulnek.
nagyon szivesen latnek Magyarorszag elen kiralyt.Orszagunk hagyomanyai szerint kiralysag es a mukodeset, a magyar szellemiseg es kultura ragyogasat ez szolgalna a leginkabb. a magyar parlamenti hagyomanyok is a ketkamaras parlamentet preferalnakMegszunne az orszag szetszabdaltsaga a politika aktualis erdekei menten,hiszen a rovid tavu erdekek folott allo feklsohaz ill. a szimbolikus erot es idotlenseget kifejezo uralkodo szemelyeben a z ellentetek mindig feloldodnak.Koronank es alkotmanyunk lenne,a kiralyvalasztas nehezebb dio.Horthy ssikerult megoldani a dilemmat.a Szent Korona Tan most is segithet.Magyarorszagnak koztarsasagjent nincs jovoje,ahogy multja is keves.
Azt a buszkeseget,amit egy holland vagy egy angol erez,sajnos most nem elhetrjuk at ,pedig a felhatalmazasunk meg adatott hozza.
Orban kiraly nem lehet.Kiralyi vert kell keresni,ha nincs konszenzus,ugy marad a Szent Koronara epitett monarchia ,kiraly nelkul.
A kiralysag nem egyenlo a feudalizmussal ill. a magyar tarsadalom sok szempontbol "tul modern "is a Nyugat Europai monarchiakhoz kepest,amelyek szamtalan feudalis vonast oriznek,de nem rossz ertelemben.

menőmano 2012.05.30. 22:06:12

Kedves Okostojás!

Ez a poszt totálisan jó, mint mindig.
Csak annyit szeretnék írni, mig el nem felejtem, hogy a kánaán némelyeknek már eljött.
Másoknak meg (egy újabb társadalmi csoportnak) az elszegényedés. Lassan, de biztosan haladnak az elszegényedés felé.
oszt.kész.ennyi.
süti beállítások módosítása