Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.04.22. 14:52 _Okostojás_

Néhány dolog, ami zavarja a Fideszt

1. A demokrácia

Még a látszata is! Mert igazi demokráciáról a fülkeforradalom óta nem beszélhetünk. Elég csak megnéznünk a törvénykezést (akár visszamenőlegesen is), vagy a különböző hatalmi ágak vezetőit. Már szó sincs arról, hogy esetleg az aktuális politikai oldallal szimpatizáló, vagy azok értékrendjét elfogadó vezetőket neveznénk ki. Kőkemény pártkatonák állnak minden élén. Odáig terjed a fideszesítés, hogy nem elég a kormányzáshoz köthető hivatalok és intézmények elfoglalása. Már kell az iskolák, kórházak és minden vállalat vezetése is. Az sem számít, hogy ha a párthű katona nem ért hozzá, a lényeg a feltétlen szolgálat. Lásd chipszerelő iskolaigazgató, de tudok olyan állami vízműves vezetőt is, aki bevallottan vizet eddig csak pohárban látott, igaz cserébe legalább a gazdálkodáshoz sem ért. Szerintük az egyik legfőbb ellenségük a demokrácia, ezért meg is tesznek ellene mindent. Többek közt a hatalmuk védelmének érdekében őrségeket szerveznek. Van már rendőrségünk, TEK-ünk (ami már a külföldi sajtó szerint is a Kedves Vezető magánhadserege), adóőrségünk, Parlamentőrségünk, iskolaőrségünk. Azt hiszem, nem kell sokat várnunk (legfeljebb 2013 végéig) és megalakul a szavazóőrség is, aminek az lesz a feladata, hogy kiszűrje a renitens (nem a Fideszre voksoló) szavazókat és távol tartsa őket az urnáktól.

 

2. Az ellenzék

Az ellenzék szükségtelen rossz. Legalábbis a fülkeforradalmárok retorikája szerint. Bár igazából nem értem, hogy az ellenzékben töltött 8 év alatt akkor miért tartották fontosnak a jelenlétüket, és miért nem oszlottak fel önként, de hát én sem érthetek mindent. Viszont most egyre több baj van az ellenzékkel. A Jobbik a Kedves Vezető által kiosztott két pofon ellenére sem ment haza, sőt egyre erősebb és keményebb szónoklatokat ad elő a Parlamentben. Olyanokat, amik már az egész világ rosszallását kiváltják. Viszont, mivel ők is a jobb oldal része és igen hasonló a gondolkodásuk, csak még fideszék nem mernek ilyen élesen fogalmazni (pl. az unióból való kilépés) megtűrik őket. A többiek már viszont koloncok. Ennek a Házmesterelnök már többször hangot is adott: „Önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra ülő képviselők itt lehetnek a parlamentben.” Milyen dolog az, hogy a Parlamentben rajtunk kívül még más is jelen van és bár meg sem hallgatjuk őket, mégis zavarják a köreinket? De ezt már csak én tettem hozzá.

 

3. A sajtó

Azt el kell ismernem, hogy nem a teljes sajtó zavarja a Fideszt. A lakájmédiára még szükségük is van, mert ugyan ki ajnározná őket, ha nem lennének talpnyaló újságírók? Bár azért itt is kerül néha homok a fogaskerekek közé. Legutóbb épp a Békemenet főszervezője szórt egy kis homokot a gépezetbe. Történt ugyanis, hogy letahózta Demján Sándort és bár szerintem ez a jelző megállja a helyét, mégis kapott miatta egy kis ejnye-bejnyét a főbékemenetelő. Mert az addig rendben van, hogy ennek az újságírónak becézett kreténnek a szájából legtöbbször emberi végtermék fordul ki, de hogy jön hozzá, hogy a mi emberünket is kritizálja? Azt az embert, aki milliárdokkal járul hozzá a NER fenntartásához! Ha így folytatja Bencsik úr, bekerül a levesbe a többi nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terroristának titulált újságíró közé. Bár nem tudom, ők ehhez mit szólnának.

 

4. A nép (polgárok, zemberek)

A zemberek is csak akadályozzák a felhőtlen kormányzást. Nem átallnak időnkén ennek még hangot is adni. Berzenkednek, ha ellopják a megtakarításaikat, nyafognak, ha az ígéretek ellenére emelik az adókat. Felemelik a szavukat, ha a jogaikat csorbítják, összevonják a szemüket, ha a fülkeforradalmárok homlokegyenest mást csinálnak, mint amit ígértek. Nem tetszik nekik, ha szétverik az oktatást (pedig az természetes dolog. Ki látott már olyat, hogy egy hatalom a saját pénzén képzi ki a konkurenciáját. Meg kell nézni, hogy kik vannak a kormányban és más hatalmi pozíciókban. Jogászok és közgazdászok. Csoda, hogy ezeket a képzéseket kiveszik az állami finanszírozásból? Nem csoda!). Protestálnak, ha csökkentik a szolgáltatásaikat, lásd kórházak, tömegközlekedés. Arról már nem is beszélve, hogy időnként tüntetgetnek és felségsértő rigmusokat kántálnak. Hogy aszongya: Orbán takarodj! Kell egy normális kormánynak ilyen nép? Na ugye, hogy nem. Viszont van egy óriási gond! A népet nem lehet kikerülni, mert ha nincs nép, nincs pénz se és az nagyon fontos a kétharmadéknak. Ha nincs nép kit dolgoztatnának éhbérért, kit csicskáztatnának (közmunka program) minimálbér alatti fizetségért, kinek a pénzéből tömnék meg a pártok és vezetőik zsebét fekete pénzekkel (közbeszerzés)?

 

Gondolom a Kedves Vezető és apparátusa gőzerővel dolgozik, hogy ezt a néhány problémát megoldja, legalábbis az utóbbi két év erre utal.

9 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr464466537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsugásjózsi 2012.04.22. 22:45:18

Még Európa az a terület, ami gondot okoz a Kedves Vezetőnek. Jobb lett volna, ha Árpádék egészen Dél-Amerikáig lovagolhattak volna.......

anonymand 2012.04.23. 05:31:36

Tisztelt Okostojás!

Gondolom, a teljesség igénye nélkül szedted pontokba, hogy mi zavarja a Fidesz-t.
Én kiegészíteném néhány ponttal.

1. Roppantul zavaró számukra, hogy bár két éve vannak hatalmon, még mindig vannak olyanok, akik gondolkozni mernek. Horribile dictu, logikusan.
1. a. Ehhez szorosan kapcsolódóan, elviselhetetlenül zavarja őket, hogy a gondolkozni képesek véleménye meg is jelenhet különböző fórumokon, médiumokban.

2. Zavarja őket továbbá, hogy a római jogot még tanítják, pedig már az is gondot okozott, hogy vannak akik emlékeznek rá korábbi tanulmányaikból.

3. Zavarja őket továbbá, hogy sem Európa, sem a világ nem hajlandó tudomásul venni a 2/3 mindenhatóságát, mely szerintük nem terjed tovább, mint jelenleg ismert univerzum.

4. Nem is értik, hogy világosan átfogalmazott értelmező szótáruk miért is nem vált még mindenki számára alapértékké. Pedig gyakorlati példákkal teszik elég világossá mindenki számára, hogy mást jelent ma a megvédés, mint néhány éve; hogy a demokrácia fogalmát a görögök nem jól fogalmazták meg.

5. Ne is említsük, hogy mennyire zavarja a Fidesz-t az, hogy léteznek számok. És még ennél is jobban, hogy unortodox szemállású Maximus Balfus, és a hívek kivételével, a számokat még mindig ortodox módon szemléli és értelmezi több, mint hatmilliárd ember.

6. Bonsai Ducet személy szerint zavarja, hogy nem tér át mindenki az egyedül üdvözítő hitre (melyet gyermekeinek örökül hagyott, néhánynak katolikus, egy fiúnak református, egy leánynak methodista, tehát van lehetőség a demokratikus választásra). Még az egyedül üdvözítők között is.

Kérlek, ne haragudj, hogy elegem van a kiegészítésből, valószínűleg Te magad is tudnál még pontokat.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: a világ teremtése úgy kezdődött, hogy "Fiat lux!", és lőn világosság. Elbaltázta aki így kezdte. A Fidesz jelszó: legyen sötétség, mert az létünk alapja.....

_Okostojás_ 2012.04.23. 07:30:27

Tisztelt anonymand!

Természetesen csak néhány pontot soroltam fel, a teljesség igénye nélkül. Mivel a blog egy rövid, tömör műfaj, ezért ezért csak csemegéztem a töméntelen Fideszt zavaró pontok közt. Viszont ha tömeges igény merül fel a teljesség irányában, akkor nekiveselkedem és megírom mind a 3600 A4 méretű oldalt. Kiadni nem fogom, hisz csak egyetlen példány megjelentetéséhez 18 élő fát kellene kivágni.

Tisztelettel:
Okostojás

Ui.: Obsta principiis

Munchausen 2012.04.23. 10:18:34

Emberek, kevesebb mint fel ev es jon az allamcsod, menekuljetek amig lehet...

anonymand 2012.04.23. 11:27:10

Tisztelt Okostojás!

Kár a fákért, és attól a gyökerek még maradnak....

Tisztelettel:
anonymand

foton öv 2012.04.23. 12:40:53

Egyáltalán, zavarja őket, az amit Hofi már rég tisztán látott:

Mi a különbség orbán és az Isten között?
Az hogy az Isten nem akar orbán lenni.

Mariann19 2012.04.23. 13:33:13

@anonymand: Zavarja őket, ha a választási eredmények nem az ő elsöprő győzelmét eredményeznék.Lelki békéjük érdekében ezért a választási törvény szerint először is regisztráltassa magát minden választó a jogosultsága érdekében. Ezzel nagy valószínűséggel a közélet iránt igen aktívak, a megrögzött Fidesz hívek fognak élni. Az eddig is a politikai apátiában élők otthon maradnak. Ami viszont az állampolgárok számára zavaró, a lassú léptekkel ugyan, de a militarizált irányitás felé vezényelt polgári élet lopakodása mindennapjainkban.Folyamatos rendőri jelenlét, iskola rendőrség, TEK, büntetések garmada, melyet egyetlen hatalom tart kézbe, demokrácia, jogegyenlőség, az egyén i autonómia kizárása melletti elképesztő folyamatok kezdik befolyásolni a mindennapokat.

anonymand 2012.04.24. 04:34:29

Tisztelt Mariann19!

Igaza van Okostojásnak abban, hogy vége-hossza nem lenne, ha megpróbálnánk felsorolni az összes Fidesz-t zavaró tényezőt.
Nagyon sokan tudnánk példákat hozni.
Nagyon sokan. A választóképes lakosság legalább 4/5-e.
Ez pedig engem zavar.
Zavar, hogy képtelen a hangját hallatni, kellőképpen felemelni, mert az összefogásra képtelen. Hogy a tébolyult, vagy birka 1/5 tereli a többséget.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: egy dolog kéne csak, hogy zavarja a Fidesz-t.
A jogos népharag....

debreceni.blog 2012.04.25. 09:42:22

"A kigyúrt kopaszok már elkeltek a diszkókban, kocsmákban, plázákban. A rokkantak, leszázalékoltak, munkanélküliek elmentek telepőrnek vagy közterület-felügyelőnek. Akkor ki a faszból lesznek iskolaőrök?"
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2149_ficsku_pal_az_allami_tippmixor
süti beállítások módosítása