Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.04.07. 17:21 _Okostojás_

Orbán Viktor 2x3

 

 

Három dolog, amit megtudtam a Kedves vezetőről:


1. Szélsőjobbos

A kérdésre, hogy az új elnök tőle jobbról érkezik-e a politikai palettáról, a kormányfő egy visszakérdezéssel válaszolt: van még tőlem jobbra valaki? (Természetesen senki sincs tőle jobbra, hisz az országban senki sem lehet jobb, mint ő maga. Olyannyira a jobb szélen van, hogy az már szinte szélsőbal. Ez minden tettében nyomon követhető. Lásd az államosításokat: nyugdíj, iskola, korház, MOL, Rába és legújabban már a babakötvények is)

2. Nehéz a felfogása

Az IMF-tárgyalásokról Orbán azt mondta: nem tudja, mik a szervezet feltételei.(Na jó, ezen nem lepődök meg, hisz még csak fél éve jár Fellegi az IMF portásához egyeztetni. Meg aztán az is köztudott, hogy a Kedves Vezetőnek igen szelektív a hallása, amit nem akar azt nem hall meg. Amit meg nem hall, azt nehéz megérteni.)

3. Van humora

A kérdésre, lehet-e arról beszélni, hogy az új alkotmány Orbán kezében összpontosítja a hatalmat, a kormányfő úgy válaszolt: az alaptörvény nem teszi lehetővé a hatalomkoncentrációt. (Mint mindenben, ebben is teljesen igaza van a Kedves Vezetőnek. Már a kérdés feltevése is teljes képtelenség! Ő csak a miniszterelnök, és már ez a poszt is teljesen leköti minden erejét. Ezen kívül még a Fideszt is valahogy a markában kell tartania. És ha még ez nem lenne elég, akkor gondoljunk csak arra, hogy mennyi energiájába kerül az oligarchákkal való folytonos egyeztetés. Ezek után, hogy vehetné kezébe még a Legfőbb ügyészséget, a Kúriát, az ÁSZ-t, az Alkotmánybíróságot, stb. És akkor még nem is beszéltünk a köztársasági elnöki posztról, ami ugye most megüresedett. Azt hiszem teljesen világos, hogy szó sincs arról, hogy minden a Kedves Vezető kezében lenne. A vazallusokról most ne essék szó.)


Három dolog, amit megtudtam a Kedves vezetőtől:

1. Kilépünk az EU-ból

Most dől el, hogy kimaradhat-e egy ország a szekuláris, családellenes és a nemzetet meghaladottnak tekintő európai szellemi törekvések hatálya alól, építheti-e jövőjét az azokkal ellentétes értékekre. (Immár két éve – még az EU-s elnökségünk alatt is – harcol a Kedves Vezető a függetlenségünkért. Attól félek, előbb-utóbb megunják az európaiak és tényleg megadják a függetlenségünket. Aztán pislogunk itt a Balkánon egyedül, mert közben a többiek viszont belépnek.)

 

 

2. Belépünk az USA-ba

 

Az amerikai-magyar kapcsolatok felemlegetése során Orbán megmagyarázta a Roosevelt tér átnevezését, majd eldicsekedett a Ronald Reagan-szoborral, egyben beharangozta: hamarosan George H. W. Bushnak is szobrot állítanak Budapesten. (Ennek fényében már teljesen világos, hogy miért kellett Károlyi Mihály, az első magyar köztársasági elnök szobrát eltávolítani. Kell a hely az új államszövetségünk volt elnökeinek szobrának. Bár nem tudom, ehhez az USA mit szól, de ez ugyanúgy engem sem érdekel, mint ahogy a Kedves Vezetőt sem érdekli.)

3. Munkacentrikus lesz az ország

Én a középosztályba való bejutás útjának tisztán tartásán dogozom, hogy a felemelkedés munkával és erőfeszítéssel elérhető legyen. (Az remekül látszik, hogy a takarítás (tisztán tartás) remekül megy a Kedves Vezetőnek. Mindenkit eltakarít az útból, aki közelebb merne húzódni a húsos fazékhoz. A középosztályról kicsit furcsa az elképzelése, mert legutóbb valahol azt említette, hogy a havi 47000 nettóval már be lehet lépni a középosztályba.  A munka és az erőfeszítés viszont stimmel, csak hát az épp az éhenhaláshoz elég.)

 

13 komment

Címkék: politika közélet orbán fidesz fülkeforradalom


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr604369933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenőke 2012.04.07. 23:27:22

Kedves Okostojás!
Gyanítom ezt félreértelmezted: "...van még tőlem jobbra valaki?"

A KRESZ jobbkéz-szabályának betartását ellenőrizte fennhangon.
Ha sehol senki, szabad a pálya.
A nyomatékosítás miatt tervezik bevezetni a szélsőjobbkéz-szabályt is, amely a gyalogosokra is kötelező lesz.
Lényege: az MSZP-sek a piroson mehetnek át, az LMP a zöldön, a Fidesz a sárgán. A szélsőjobbról érkezőknek a lámpáktól függetlenül elsőbbsége lesz.

Üdvözlettel: jenőke

menőmano 2012.04.08. 10:08:31

Kedves Okostojás!

Már megint! Totálisan jó posztot írtál!!
:))

menőmano 2012.04.08. 10:13:34

Persze, persze! A "felemelkedés munkával"!
Csak az a probléma, hogy nem létesültek/létesülnek új munkahelyek. Vagy ha véletlenül létesül, kevés létszámot foglalkoztató-, legalább ugyan annyi megszűnik.
Szóval, tessék már megmondani, mikorra tehető, időben, a felemelkedés, az elrugaszkodás.

A másik, hol kell meghúzni azt a bizonyos vonalat? a társadalmi rétegek között.

Én úgy gondolom, hogy most egy "vonal" létezik, és két társadalmi csoport) gazdag és szegény.
Vagy ha, finomítani akarom, gazdag, elszegényedő, és szegény réteg.
Szerintem.

_Okostojás_ 2012.04.08. 10:39:56

Tudod kedves menőmano, a munkával felemelkedés olyan, mint az a kívánság, hogy "Jó munkát"
Amikor valakinek így köszönök be (vagy el) mindig hülyén néznek rám. A munka vagy rossz, vagy ha nem rossz akkor nem is munka. :-))
Szóval, vagy felemelkedsz, vagy dolgozol. A kettő együtt nem megy.
Abban igazad van, hogy lassan csak két réteg lesz. Szegény vagy gazdag. Viszont abban tévedsz, hogy egy vonal választja el a két réteget. Nem vonal, hanem szögesdrót, kilométer széles aknazárral a szegény oldal felől.

menőmano 2012.04.08. 14:18:04

@menőmano:
Na.Ja! Totális probléma, hogy munkával nem lehet felemelkedni.............
S látom Neked nagyon tetszik. Milyen jó, hogy némelyek jókat derülnek "azon", ami másoknak hatalmas gond, probléma.

istvankah 2012.04.08. 14:21:58

Magyarországot egy tudathasadásos seggdugasz írányítja,a köztársaságot a fasizmus szelleme!

Mariann19 2012.04.08. 15:50:13

Az írásból engem a "Kilépünk az EU-ból " bekezdésvált ki heves érzelmeket, mert ennek komoly szándéka tükröződik nyilatkozatokban és jelenségekben. Orbán Viktor Európa hanyatlásáról nyilatkozott. Egy katolikus hetilapban azt elemezte, hogy Európa egy nemzetek feletti, nemzetközi uniót képzel el, szemben országunkkal. A mi értelmezésünk ettől eltérő, ami az európai kultúrát és civilizáció felfogást illeti.Amennyiben visszalapozunk az Únió létrejöttének céljaira, az Eu. a külső nagyhatalmi törekvésekre reagálva szintén nagyhatalmi szándékokat jelölt meg.A gazdasági integráció szintén szükségszerű és biztos védelmet jelent a külső hatásoktól.Ez mindössze két szempont felemlítése, de mindkettő egyféle biztonságot jelent.Az európai államok szinte egységesen szándékoztak részt venni, többek között M.o. is.Jött Orbán Viktor, és ezt a biztonságot veszélyezteti a nemzeti szuverenitás, a nemzetállam felemlegetésével.Hatásos populista szónoklatokkal fordítja maga felé az állampolgárokat a szokásos retorikájával:"egyedül vagyunk, mindenki a vesztünket akarja" és egyéb sérelmi, önpusztító megfogalmazásokat mond. Sajnálatos lenne, ha a magyar társadalom nem lenne tisztában ezekkel a veszélyekkel, melyeket már tapasztalni lehet napjainkban is az unió részéről.A kirekesztettség , az ebből adódó gazdasági következmények, a külpolitikai destabilizáció nem jelent igéretes jövőt számunkra.

Munchausen 2012.04.08. 17:50:21

Magyarorszag nem fog tudni kilepni az EU-bol, ki fognak rugni minket... de nem csak minket nyugat-europa majd megint osszezar, ket EU lesz, egy Nemetorszag, Franciaorszag, Benelux allamok, Ausztria, Irorszag. Anglia fuggetlen lesz, kozelebb lesz az USA-hoz mint az EU-hoz. A baltikum es Lengyelorszag Ukrajnaval es esetleg Putyin eltunese utan az Oroszokkal lesz egy szovetseggben. A nagy vesztesek a Cshek, Szlovakok, Magyarok es a balkan lesz, alighanem meg a most biztatoan kinezo Szlovenia is.

jenőke 2012.04.09. 09:06:40

Kedves Okostojás és
@Mariann19: és
@Munchausen:

Érdemes egy kicsit az Európai Unió múltjában is kotorászni, ha már ez a kis szabadságharcosnak látszani vágyó annyira beleéli magát a szuverenitásba és az 1848. évi valódi szabadságharc kizárólagos örökösének tekinti magát.

Dunai konföderáció: a Duna-menti országok államszövetsége.
Az ötlet Kossuth Lajosé.
Kossuth már 1850-ban arra a gondolatra jutott, hogy, ha az osztrák birodalom és Törökország felbomlik és e birodalmak területén kisebb nemzeti államok alakulnak ki, ezek magukban nem lennének elég életerősek és könnyen idegen hatalmak játékszereivé válnak.
A „Dunai Szövetség” tervezete
(1862. május 1.)
A tervezetet Kossuth tájékoztatásul megküldte Helfy Ignácnak, aki a szöveget 1862. május 18-án megjelentette lapjában, az olasz–magyar összefogást szorgalmazó milánói L'Allenzaban.

Részletek:
Oly kényes kérdések megoldására, melyekre nézve a népek megegyezni nem tudnának, a barátságos hatalmak közvetítését vagy ítéletét is ki lehetne kérni.
A szövetségi szerződést egy törvényalkotó gyülekezet készítené, alapul véve bizonyos elveket, mik közül néhányat megjelölök.
4. Közös lesz a vámügy, melynek jövedelme az egyes államok közt akként fog fölosztatni, miként a törvényalkotó gyülekezet megszabni fogja. Közös lesz a kereskedelmi törvényhozás. Egy a pénz, egy a súly, egy a mérték az egész szövetségben.
5. A törvényalkotó gyűlés fogja eldönteni azt is, vajon a szövetségi gyülekezet (parlament), mely a végrehajtó [helyesen: törvényhozó] hatalmat gyakorolja, csupán egy kamarából álljon-e avagy kettőből, mint az amerikai Egyesült Államokban. Utóbbi esetben a képviselőház választatni fog, az egyes államok népességi aránya szerint. A senatusban a nagy és kis államok egyenlő számú tagok által lesznek képviselve, a miben a kisebb államokra nézve kitűnő garancia rejlik.
10. Minden egyes állam otthon oly alkotmányt ad magának, a minő érdekeivel leginkább megegyezik, természetesen azon föltétellel, hogy ez alkotmány elvei a szövetség által szentesített elvekkel ne ellenkezzenek.
Az ég nevére kérem, fogadják el a tervet, mely nem concessio [engedmény], hanem kölcsönös és szabad szövetkezés.
Egység, egyetértés, testvériség magyar, szláv és román között! Ime ez az én legforróbb vágyam, legőszintébb tanácsom! Íme egy mosolygó jövő valamennyiök számára!”
(Az eredeti kéziraton a keltezés „Torino, 1862. május 1.” volt, az aláírás pedig: „Kossuth L., Magyarország volt kormányzója.”)

Üdvözlettel: jenőke

_Okostojás_ 2012.04.09. 10:17:32

Kedves jenőke!

Ismerem a Duna konföderáció terveit. Ráadásul Kossuth óta már többször is felmerült annak, vagy ahhoz hasonló szövetség létrehozása.
Viszont azt is tudni kell, hogy a Kedves Vezető mindenben szelektív. Csak azt látja meg, ami a saját demagóg, populista eszméihez passzol. A többit figyelmen kívül hagyja.

jenőke 2012.04.09. 11:32:10

@_Okostojás_:
Kedves Okostojás!
A "Kedves" (?!) Vezető nézetei gyakran változnak.

Az érvek halmaza véges - remélem.
És jön az ismétlés.
Mark Twain szerint a kellő számú ismétlés humorforrás.

Üdvözlettel: jenőke.

Mariann19 2012.04.09. 16:50:27

@jenőke: Kedves Jenőke!Nagyon köszönöm az idézett "Dunai konfödráció"Kossuth Lajos ötletéből származó elképzelést. Sajnos, nem ismertem. Figyelemre méltó számomra az, hogy már abban a korban is világossá vált az államok bizonyos foku integrálódása a közösen kialakított szabályok szerint, mely egy haladó európa politikát prognosztizált.Végre megvalósult az Európai Unió létrejöttével, csupán Orbán Viktor megy szemben ezzel a fejlődéssel, mely nem sok jót igér számunkra. Személyes megjegyzésem az, hogy szeretheted az irodalmat /Mark Twain, az idézett Kossuth ötlet, mely történelmi anyag/, mivel az irodalom ismeretének megnyilvánulásával egyre ritkábban találkozom, és öröm számomra, hogy még nem fogytunk ki véglegesen ebből a tárborból.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.13. 20:32:23

Majd az idő eldönti, kinek van igaza!
süti beállítások módosítása