Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.01.10. 08:14 _Okostojás_

Az utca nem lehet ellenzékben!

Adta ki a jelszót a Kedves Vezető. Persze nem azonnal, mivel kellett egy kis idő, míg megmagyarázták neki, hogy nem mellette, hanem ellene tüntetnek az utcán.

Kicsit értetlen volt a Kedves Vezető. Elsőre nem is értette a dolgot. Gyorsan megnézte a naptárt, nem április elseje van-e? De nem, január másodika volt. Ekkor kandi kamerára gyanakodott, meg is kérdezte hű alattvalóját Szájjárató Pétert: hol a kandikamera Petya? De Péterünk elkeseredetten csak a fejét rázta, nincs itt kandikamera Vezérem, itt csak Pintér Sanya kamerái vannak, amikről Te is tudsz (kivéve egyet, de azt meg Kövér Laca szerelte fel Pintér ellen).

Akkor végképp nem értem, vakargatta meg a fejét a Hőn Szeretett. Se április elseje, se kandikamera, akkor mit keres a nép, az istenadta nép az utcán és miért kiabál? Hogy megnyugtassa magát kinyitotta az ablakot, hadd lássa és hallja az ő kedves alattvalóit. Ekkor kissé meg is nyugodott, hisz az emberek tízezrei egy torokból üvöltötték felé, hogy „bowling”, „bowling”. Na, mégis csak kandizás van itt mosolyodott el a vezér. Az egész ország, mit az ország, az egész világ tudja, hogy ő nem bowlingozik, hanem focizik! Nem is akárhogyan! Ha nem jön közbe a politika, akár falusi szpartakiád válogatott is lehetett volna belőle.

No, kiállok az erkélyre és felvilágosítom a népemet, hogy nem bowling, hanem foci! Rikkantotta el magát a Kedves Vezető, és elindult az erkély felé. A szobában mindenki fal fehér lett és sóbálvánnyá merevedett. Hál’ Istennek egy legény azért megőrizte a hidegvérét.  Pintér Sanya egy jól irányzott vetődéssel a földre vitte a Vezért. Még a földön fekve a Hőn Szeretett fülébe súgta: Ne bolondulj meg (még jobban) Viktor! A zemberek nem bowlingot, hanem bóvlit kiabálnak, de hisz Te is tudod, hogy az összes hitelminősítő leminősített minket.

Ugyan már, a zemberek tudják, hogy ez a Gyurcsány műve és engem nem… Kezdett bele mondókájába a vezér, de hirtelen elakadt a szava. Az ablakon ugyanis új rigmus szűrődött be. Kint abbahagyták a bóvlizást és tízezrek kezdték skandálni az „Orbán Takarodj” szövegű új népi mondókát. Erre már a Kedves Vezető is elfehéredett, de csak egy pillanatra. Néhány mély levegővétel után felpattant a földről és kivörösödve, dagadó nyaki erekkel üvöltözni kezdett: Azonnal csináljatok valamit! Ha kell egyenként dutyiba az összes ellenzékivel. Vagy mit tudom én, találjatok ki valamit! Szervezzetek egy ellentüntetést 4-5 millió emberrel!

De Vezérem! A kétharmadunk oda van, jó, ha 4-5 ezer embert tudnánk mozgósítani. A pártkassza is romokban, (kiürítette az árfolyamváltozás, hála Lézer Janinak meg Kósa Lalinak) nem tudnánk fizetni a tüntetőket, mint múltkor (kacsintott egyet Kövér a vezérre). Nem érdekelnek a kifogások ordított tovább a már nem is olyan kedves vezető. Akkor szóban erősködjünk, és hazudjunk egy jó nagyot, mint az elmúlt másfél évben folyamatosan. Például mondjuk azt, hogy tízszer ennyi embert vihetnénk az utcára, de nem akarunk.

Ez az ötlet mindenkinek tetszett, gyorsan ki is adták az összes vazallusnak, hogy bármit kérdeznek tőlük, mindenre ezt válaszolják. Mindenki bemagolta a mondatot, Szájjárató, Girnyó Szász, de még Kiflicsücsök Gabika is. Aztán, hogy nemzetközivé tegyék az új országmentő programot még Martonyi is bebiflázta, majd gyorsan fel is mondta. Természetesen a királyi média sem maradhatott ki a terjesztésből, az aktuális sztárriporter el is készítette a megfelelő híradást, amit kötelezően le kell adnia minden médiának (hacsak nem akar frekvencia nélkül maradni).

Na ugye! Mindenre van megoldás! Oktatta vazallusait a Kedves Vezető immár megnyugodva, és mielőtt kiment volna a teremből még egy intelmet megosztott a jelenlévőkkel. Ne feledjétek: Az utca nem lehet ellenzékben! Majd már mosolyogva távozott.

 

 

16 komment · 1 trackback

Címkék: politika közélet orbán fidesz tüntetés kétharmad


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr613533244

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ...deja vu...again and again and again... 2012.01.10. 15:10:10

 Tudom, nagyon sokan, nagyon sok helyen idézték már Orbán Viktor szavait az "elmúltnyolcévből", hogy úgy csináljanak, mintha eddig nem tudták volna, vagy csak sorozatosan megfeledkeznének az örök igazságú (és kedves miniszterelnökünk ált...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2012.01.10. 10:27:38

Tisztelt Okostojás!

Rendkívül kínos a helyzetem.
Az utóbbi időben másról sem szólnak bejegyzéseim, csak arról, hogy miben is tévedsz.
Püff neki, most ismét.

"Például mondjuk azt, hogy tízszer ennyi embert vihetnénk az utcára, de nem akarunk." - Te valamit félreértettél.
Nem vihetnénk, hanem tehetnénk.
A "de nem akarunk" is félrehallás.
Csak példát akarunk (statuálni), szólt a mondat vége.
Én nem kívánok jósolni, viszont ajánlom, hogy ez év végén tegyünk számvetést, akkor majd kiderül melyikük füle volt jobb.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: ne legyen igazam!...

jenőke 2012.01.10. 10:40:44

Konzultációval egybekötött utcai giga demonstráció lesz.
A kiküldött konzultációs anyagokat visszaküldve mindenki megnevezheti, hogy ki képviselje az utcai tömeggyülekezeten.
egymillió embert egy fideszes fog képviselni.

Így a Fideszt háromszázheten fogják képviselni, mert véletlenül elküldték a leveleket az oroszoknak is. A magyarul nem tudó oroszok azt hitték, hogy a télapónak válaszolnak.

A nagyszámú résztvevőre tekintettel a nagyon nagynál kicsivel nagyobb szónok nem megy el, mert már nem fér el az előzetesen lefoglalt másfél négyzetméteres tüntetési felületen, viszont páncélozott autóját készenlétbe helyezte.

_Okostojás_ 2012.01.10. 10:41:37

Tisztelt anonymand!

Röstelkedve, de most az egyszer ellent kell mondanom neked. Nem hallottam teljesen félre. Jól írtam, hogy kivinni. Nem hallottad még a Zalaptörvény legfontosabb pontját? "Senkit nem hagyunk az árok szélén" Nem hallottál még az egymillió új munkahelyről? Na, látod! Tehát igenis kivinni és nem kitenni a helyes megfogalmazás. Az más kérdés, hogy nem biztos, hogy önként, nem biztos hogy az utcára de kivisznek néhány százezer embert a gátakra. Mert ugye arról is szó volt, hogy nem XXI. századi technológiával épül majd az a gát. A kubikoláshoz meg sok ember kell, és őket oda KI KELL VINNI.

Tisztelettel:
Okostojás

anonymand 2012.01.10. 12:55:43

Tisztelt Okostojás!

Egy-egyre nyertem!
Amit írsz, arról hallottam és igazat adok Neked.
Amit én hallottam, az meg arról szól, hogy nem kevés polgárnak csökken a fizetése januártól. Voltak sokan akik már eddig is csak nagy nehézségek árán tudták fizetni valutaalapú törlesztőrészleteiket. Az unortodox bérnövekedés, a Forint tartósnak tűnő folyamatos romlása (unortodox erősödése) együtt, kulminált hatással lesz sokak lakhatási lehetőségére.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: "Senkit nem hagyunk az árok szélén" - ez a mondatod felkavaró asszociációkat indít bennem. Katynban, a II. világháborúban, a délszláv háborúban sem hagytak senkit az út szélén....
Gondolj Radnótira!

_Okostojás_ 2012.01.10. 13:52:13

Tisztelt anonymand!

Remélem nem erre:

"Mellézuhantam, átfordult a teste
s feszes volt már, mint húr, ha pattan.
Tarkólövés. - Így végzed hát te is, -
súgtam magamnak, - csak feküdj nyugodtan.
Halált virágzik most a türelem. -
Der springt noch auf, - hangzott fölöttem.
Sárral kevert vér száradt fülemen."

Hanem erre gondoltál:

"Ne menj tovább, barátom, kiálts rám! s fölkelek!"

Tisztelettel:
Okostojás

P.mester 2012.01.10. 14:01:15

esküszöm, nem értem, miről vitatkoztok.

_Okostojás_ 2012.01.10. 16:46:14

@P.mester:

Én sosem venném a bátorságot, hogy vitatkozzak anonymanddal. Az Ő véleményére sokat adok, és legtöbbször el is ismerem az igazát (vagy nem). Viszont a legtöbbször egy húron pendülünk, már csak ezért sem vitatkozunk. Talán azért nem érted, mert mi félszavakból is megértjük egymás (persze néha többszörösen összetett körmondatokból se).

anonymand 2012.01.10. 18:56:13

@P.mester:

Tisztelt P.mester!

Oszt miből gondolod, hogy vitatkozunk?
Megosztjuk egymással gondolatainkat, hol itt, hol másutt (már, ha válaszol).
Amiket Okostojás szokott írni, az bennem nem csak nyomot hagy, hanem asszociációkat ébreszt. Erre olykor elég egy fél mondata.
A világot nem egyformán látjuk, a szavakat nem azonos jelentéssel értelmezzük, viszont elég jól ki tudjuk egészíteni egymást.
Azt hiszem.

Bejegyzéseimet nyugodtan lépd át, mert nem valószínű, hogy számodra értelmesek, és fontosak.
Az a jó, hogy mi elvagyunk egymással.
Jól.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2012.01.10. 19:12:50

@_Okostojás_:

Tisztelt Okostojás!

El kell, hogy keserítselek.
Is.
Tudod, hogy nekem az utcára vitelből az hallatszott ki, hogy teszünk, az olyan, mint Pontius Pilátus előtt a tömeg válaszából mi jutott el Pilátus füléhez.
Konkrétabban, az utcára teszünk nagyon fájó valóság lesz 2012-ben. Gondold végig: a jövedelme egy nagyon széles rétegnek csökkenni fog, valószínűleg sokuknak már eddig is gondot jelentett a törlesztés (plusz megélhetés), az árfolyamváltozások tendenciája sem kedvező. Nagyon, nagyon setétnek látom a jövőt. Tízezres nagyságrendben lehet számolni azokat, akiket ez az év padlóra küld. Ki a lakásból, az utcára. Kicsit bonyolult voltam, de ilyen gondolatok villantak be.

Minden rendszer igyekezett és igyekszik eltüntetni a nyomát "tömeggyilkosságának". Itt hogyan fogják eltüntetni, hogy hányan haltak fagyhalált, hanyan nem tudták fizetni a gyógyszert, mennyien maradnak ki a képzésből, felsőoktatásból (és lesznek a társadalom számára "halottak"), mennyivel többen éheznek, stb.? És ha időlegesen eltüntetik is, mikor derül rá fény?
Magyarország nem a Katyni erdő!

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2012.01.10. 19:43:09

Tisztelt anonymand!

Sajnos én is nagyon sötéten látom a jövőt. A környezetemben is egyre több bajt és gondot látok. Próbálom elhessegetni a komor gondolataimat, ezért nem is írok mindent le.
Tudod, az önjelölt történelemírók már csak ilyenek. Átgázolnak mindenen és mindenkin. Már rég kihalt belőlük minden érzés, csak a hatalommánia élteti őket. Sajnos a "civilizáció" is őket segíti, bátorítja. Nézzük csak a közelmúltunkat: vértelen rendszerváltás, fülkeforradalom. Nem mintha vérengzést szeretnék, de ilyen előzmények után, ahol még a lámpavas árnyéka sem riasztja a hatalommániásokat, nincs semmi ami megfékezze őket. Bekerülnek ők a történelembe így is, de nem a dicsőséges oldalakra, hanem a fekete lapokra.
Tudom, ez nem vigasztalja azokat akik mindenüket elveszítik, nem támasztja fel azokat akik halálra fagytak.
Nem tudom a megoldást. Illetve dehogynem tudom! Csak gondolni sem akarok rá, bár néhány évtizedre letörné a kiskirály-jelöltek szarvát egy komolyabb számonkérés. Ezt értsd ahogy gondoltam, de nem írom le.

Tisztelettel:
Okostojás

P.mester 2012.01.10. 22:03:09

@_Okostojás_: @anonymand:

vettem. Valszeg akkor azért nem tudom dekódolni, mert nem vagyok ennek a nyelvközösségnek a része.

remélem nem gáz, h beleszóltam.

anonymand 2012.01.11. 01:52:04

@_Okostojás_:

Tisztelt Okostojás!

Úgy vélem, hogy értem.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2012.01.11. 01:54:39

@P.mester:

Tisztelt P.mester!

Már hogy lenne gáz?
Nem Te tehetsz róla, hogy nekem hiányzik egy kerekem (és az hajtja a többit), Okostojás már megszokta.

Tisztelettel:
anonymand

jenőke 2012.01.12. 09:25:04

@anonymand:
Tisztelt anonymand!
Ilyeneket írsz: "...nekem az utcára vitelből..."

Ezrek esnek kétségbe erre a nem kétharmados értelmű hírre!!
Mennyi lesz a viteldíj?
Az Imf támogatja, vagy az Országos reha bilitációs Intézet?

Tisztelettel: jenőke

anonymand 2012.01.12. 15:50:03

@jenőke:

Tisztelt jenőke!

Nem véletlenül tervezik az OPNI újbóli megnyitását. Fidesz-KDNP vezetők és tagok ellátását biztosítani kell. Nem?
A WHO és az én támogatásommal magas színvonalú gyógyító tevékenységre lehet számítani.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: kiskapu nincs. Csak Fidesz-KDNP tag részesülhet ellátásban....

Catella 2012.01.14. 23:02:39

Élvezem a párbeszédet. Azt már kevésbé, hogy a kora '80-as évek kódolt beszélgetései jutnak róla eszembe...
süti beállítások módosítása