Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.10.31. 18:51 _Okostojás_

Terelni nehéz

Úgy látom, hogy baj van! Nagy baj van! Egyre nehezebben találunk olyan témát amivel el lehet terelni a zemberek figyelmét a kormányzás hibáiról.

A forint újra és újra szakadékba zuhan, az árfolyama egyre rendszeresebben tanyázik 300 fölött az euróval szemben. A frankhitelesek még kilátástalanabb helyzetbe kerülnek. A gazdaság satuféket fogott, a statisztikák egyre félelmetesebb számokról számolnak be. Ilyenkor valamit tenni kell! De mit? Az unortodox gazdaságpolitika látványosan megbukott. Már nincs magánnyugdíj, aminek ellopásával kicsit helyre hozhatnánk a dolgokat. A különadók sem srófolhatók már fölfelé (az eddigiek is elfogadhatatlanok voltak, isszák is a levét a kkv-k és a lakosság). Az elmútnyócévezés már közröhejbe fullad, a leszámoló biztos sem tud új ügyeket előkaparni (pedig gőzerővel dolgozik, de valószínűleg az újabb ügyeknél fideszes huncutságokba botlott, azokat meg ugye nem illik kiteregetni).

Valamivel mégis el kellene terelnünk a nép, az istenadta nép figyelmét a bajokról. Mert az nem lehet, hogy a fülkeforradalom, holmi gazdasági hozzá nem értésen bukjon meg! Az nem lehet, hogy a kétharmad (ami már egyharmad sincs) elsöprő ereje olyan banális dolgon akadjon meg, mint a gazdaságpolitika.

Pedig milyen szépen indult minden! Azonnali radikális adócsökkentés! (Bár itt megjegyezném, hogy csak a holdudvar adója csökkent, de az legalább nagyon) Egymillió új munkahely! (Ezt még ne kérjük számon, mert 10 éven belül ígérték, addig akár csökkenhet is. Mert mondjuk, ha 9 év alatt ötszázezerrel csökken, de a tízedik évben másfél millióval nő a munkahelyek száma, akkor teljesítették az ígéretüket). Dübörögni fog a gazdaság! (Dübörög is, ha valaki utazott már úgy vonaton, hogy közben meghúzták a kéziféket az tudja, hogy milyen nagy akkor a dübörgés) Gazdasági listavezető lesz Magyarország! (Na, ez nem teljesült, a listán most csak nyolcadikak vagyunk a világon. Igaz nem a pozitív, hanem a negatív listán, de erre a kicsinységre ne adjunk)

De ha már se elmútnyocévezni, se gyurcsányozni nem lehet, a gazdaságot meg sem próbáljuk rendbe tenni, akkor ki kell találnunk valami mást. Megvan! Akkor simorozzunk már egy kicsit! Most úgyis a bankárok a fő ellenségek. A zemberek szeretik, ha ütik-vágják a bankárokat. Ezzel is nyerünk néhány napot. Így talán észre sem veszik a zemberek, hogy hó vége lévén nincs egy huncut garas sem a pénztárcájukban.

És a Kedves Vezető magyar hazudóhangja beindult: Már önmagában azt botrány, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnökének off-shore cége volt, de az még nagyobb botrány, hogy a jegybankelnök ezzel kapcsolatban titkolózik. Szerdán a költségvetési bizottság fideszes tagjai összeülnek az ügyben, értékelik a helyzetet, és áttekintik, mit tudnak még tenni azért, hogy véget érjen a titkolózás.

Halleluja! Megvan a bajok forrása! Tessék ezen elrágódni néhány napot (vagy hetet) és ne kérdezzenek olyan butaságokat, hogy mi lesz a jövő évi költségvetéssel?

Általam igen nem tisztelt Szájjárató úr!

Ha már semmi módon nem fékezhető meg az az ingerenciája, hogy összehívja a brancsot, ajánlanék én Önnek egy hálás témát. Arra kérném, hogy ha már kisimorozták magukat, az én kedvemért az alábbi néhány sort elmondani szíveskedjen. Ígérem nem lesz megerőltető, még az is lehet, hogy fejből is menni fog.

"A gázolajat terhelő jövedéki adót is növelni fogja a kormány! A gázolaj jövedéki adójának emelése a továbbgyűrűző hatása miatt a rendkívül drámai, hiszen a fuvarozók költségei növekedni fognak, ami azt jelenti, hogy a termékek szállítási költségei is emelkedni fognak, és ez a termékárakban meg fog jelenni. Ezért, amint a kormány benyújtja a javaslatát a gázolajat terhelő jövedéki adó emelésére, a Fidesz módosító indítvánnyal fog élni, amelyben kezdeményezni fogják a gázolaj jövedéki adójának a jelenlegi szinten való tartását."


Együttműködését (NER) előre is köszönöm!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr943343140

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyarország a Világ legnagyobb lúzere 2011.11.01. 14:55:05

Ignacio Munyo és Ernesto Talvi közgazdászok a Washington Postban megjelent írásából az derül ki, hogy Magyarország a legnagyobb vesztese a pénzügyi válságnak. Érdekes, hogy a szomszédos Lengyelország kimondottan jól jött ki a krízisből....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása