Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.09.18. 18:00 _Okostojás_

Hadüzenet támogatása

 

 

A kormány hadat üzen az uzsorásoknak.

A kormány kijavítja az előző kabinetek hibáit, és hadat üzen az uzsorázásnak és a kiszolgáltatott helyzetbe került családokon élősködő bűnözőknek.

Végre!

Már nagyon vártam, hogy valaki tegyen az élősködők ellen. Most végre megtörténik. Persze, mint mindig a lényeg (és az ördög) a részletekben rejlik. Majd elválik mi lesz a kormány háborújából. Mindenesetre én reménykedem, hisz ez a kormány eddig sosem hazudott. Ha azt mondta nem lesz megszorítás, hát nem is volt. Ha azt mondta mindenki jól fog járni, akkor jól is járt. Ha azt mondta nem engedi eltőzsdézni a magánnyugdíjakat, akkor nem is engedte. Ha bárki mást mond vagy gondol, az nem más, mint reakciós ellen-fülkeforradalmár, és csak az irigység beszél belőle.

Börtönbe az uzsorásokkal!

Rögtön lenne is egy ötletem. Mivel a kormány 30%-ban határozta meg a maximum THM értéket, ezért aki a határ fölötti kamattal hitelez az nem más, mint uzsorás, ezért börtönben a helye. Első számú jelöltem Csányi Sándor, mivel az OTP Bank olyan személyi kölcsönt kínál forint alapon, amely fix kamattal, szabad felhasználásra, árfolyamkockázat és ingatlanfedezet nélkül 32,27%-os THM mellett igényelhető. Remélem az esti Híradóban már látni fogom, ahogy Csányi urat rabszíjon vezetik el.

De ne álljunk meg az uzsorásoknál!

Vannak, még akik élősködnek a zembereken. Például a modern rabszolgatartók, vagy, ahogy mostanában nevezik őket a csicskáztatók. Ők azok, akik éhbérért, sokszor csak kosztért és valamiféle kvártélyért dolgoztatják a reményvesztett embereket. Ellenük is erélyesen fel kell lépni, ha lehet még szigorúbban, mint az uzsorásokkal szemben. Rájuk is van jelöltem.

Ezért:

Havonta 57 ezer forint lesz a teljes munkaidős közfoglalkoztatottak kötelező legkisebb bére a szakképesítést és középfokú iskolai végzettséget nem igénylő munkakör betöltése esetén.

337/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet

A kormány a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (a továbbiakban: Mt.) 17. § (1) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján - az Országos Érdekegyeztető Tanáccsal folytatott konzultáció alapján, az ott létrejött megállapodásnak megfelelő tartalommal -, az Alkotmány 35. § (1) bekezdés b) pontjában foglalt feladatkörében a következőket rendeli el.

1. § A rendelet hatálya kiterjed minden munkáltatóra és munkavállalóra.

2.§ (1) A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított személyi alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) a teljes munkaidő teljesítése esetén 2011. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 78 000 forint.

Megállapítható, hogy a közmunkában foglalkoztatottak bérét jóval alacsonyabban állapították meg, mint ahogy azt a Magyar Köztársaság törvénye előírja. Ez egyértelműen jelzi, hogy csicskáztatás folyik, ami üldözendő! Mivel továbbra is hiszek a kormány szavahihetőségében és következetességében remélem, hogy az esti Híradóban közvetlenül Csányi úr letartóztatásának tudósítása után megtekinthetem, ahogy Pintér Sándort is rabszíjon vezetik el. Mivel a csicskáztatást a tervek szerint több százezres létszámmal tervezte Pintér úr, ezért gondolom nem csak rabszíj lesz a kezén, hanem rablánc is a lábán. Vigyázni kell, meg ne szökjön! Természetesen Pintér úr csak a jéghegy csúcsa, így a későbbiekben várom mindazok letartóztatását, akik a közfoglalkoztatottak bérének megállapítását elfogadták, mert ezzel kimerítették a bűnsegédi tényállást.


Már csak megy kérdés nem hagy nyugodni. Ki fog ezután kormányozni? De majd az idő megoldja ezt a kérdést is.

 

 

12 komment

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr513236443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.09.20. 05:41:28

Tisztelt Okostojás!

"Havonta 57 ezer forint lesz a teljes munkaidős közfoglalkoztatottak kötelező legkisebb bére a szakképesítést és középfokú iskolai végzettséget nem igénylő munkakör betöltése esetén." - azt azért hozzátehetted volna, hogy a közfoglalkoztatottak java része részmunkaidőben kaphat csak állást. Részbér fejében.
Gondolom, hogy a zalaptörvény asztala mellett felállításra kerül majd a "Gazdálkodj okosan" kis sámlija is. A sámlit úgy kell felállítani, hogy az a falon futó fűtésvezeték alatt legyen, mert oda lesz felfüggesztve a Matolcsyné férje által összeállított kis füzetecske. Gondoskodni kell arról, hogy az oktató anyag csak a sámliról legyen elérhető. Ebben a tájékoztató anyagban minden rászoruló ötleteket találhat majd arról, hogyan lehet élni félpénzen. A tájékoztatót nemzeti színű kötél kell rögzítse a csőhöz, gondosan előkészített hurokkal.
A Gazdálkodj okosan kis sámlijához az önkormányzatok kötelesek egy személyt kinevezni, akinek a feladata a sámli és az ügyfelek méltó szolgálata.
A szolgálatba a szóbeli segítségnyújtáson kívül beletartozik a hurok felsegítése, akadálymentes működésének biztosítása és szükség esetén a kirúgása....

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2011.09.20. 07:12:17

Tisztelt anonymand!

Valószínűleg az én hibám! Én fertőzhettelek meg a borúlátással. Még az előző posztban fel is hívtad a figyelmem rá.
Tájékoztatlak, hogy a kutatások mai állása szerint: A fizikában akkor beszélünk munkavégzésről, ha valamely test erő hatására elmozdul.
Nos, mivel a közfoglalkoztatásban a munkák zöme fizikai lesz így ez a tétel érvényes rájuk. Mivel a közfoglalkoztatás önkéntes lesz és nem erő(szak) hatására történik, így nem hívhatjuk munkának, ezért semmiféle energiapótlást nem igényel. Magyarul nem kell ennie a köz-foglalkoztatottnak. Ebből egyenesen következik, hogy a megélhetése nincs veszélyben. és akkor még nem is idéztem a bölcs felcsúti (dakota) mondást, hogy aki nem dolgozik ne is egyék.

Tisztelettel:

Okostojás

Ui.: Még egy megjegyzés: Tudod Te, hogy a több százezer (vagy millió) sámli legyártása hány munkahelyet teremt? Nem beszélve a sámlirugdosásról!

anonymand 2011.09.20. 07:32:45

@_Okostojás_:

Tisztelt Okostojás!

Te nyertél! -:)

Tisztelettel:
anonymand

Szóönt 2011.09.20. 16:35:19

miért nem 2 órás lesz a közmunka negyedannyiért és akkor négyszer annyian élhetnének belűle

anonymand 2011.09.20. 16:54:27

@Szóönt:

Tisztelt Szóönt!

Ez egy ragyogó kérdés! Megmondom őszintén, hogy irigyellek.
Nekem ez nem jutott eszembe.
Egyetlen gond van vele, hogy társadalmi feszültséget okozna.
Gondold csak el, hogy egyeseknek 8-10 órát esetleg többet kell dolgozni azért, hogy vegetáljanak, túléljenek.
És akkor lenne egy nem kis csoport, de már-már rétegnek nevezhető sokasága a zembereknek, akik mindössze napi 2 órai munkából élnének.
És ezeknek javarészt családja is van. Tehát a hazai demográfiai adatokat ismerve, a negyedannyiért dolgozók számát eleve meg kell szorozzad hárommal.
Szóval nem egyszerű.

Tisztelettel:
anonymand

Kicsi Kacsa 2011.09.20. 22:10:56

Már megint demagógok vagytok! Megmondták abban a szép nagy házban ott a Duna partján, hogy nem egy ember fog majd ezért az éhbé... izé bérért dolgozni, hanem ketten egy családból. Így már mindjárt több az a 47 ezer, pontosan a duplája, abból már ki is lehet jönni szépen egy hónap alatt.

hvg.hu/itthon/20110920_kozmunkaber_kormanypartiak

anonymand 2011.09.21. 05:57:56

@Kicsi Kacsa:

Tisztel Kicsi Kacsa!

Góg és Demagóg fia vagyok én....
És én már látom körvonalazódni a megoldást az összes munkanélküli foglalkoztatására. Úgy hallottam, hogy az illetékesek megfeszített erővel dolgoznak a Rajna–Majna–Duna-csatorna (a világ leghosszabb belvízi útja) mintájára, a Duna-Jangce-csatorna tervein, melynek megépítése nem XXI. századi módszerekkel fog megtörténni. Számomra ez azt jelenti, hogy az elkövetkezendő néhány száz évben nem lesz munkanélküli magyar.
Nem csak ott lesz módja gazdagodni a magyarnak, a tervek már készen állnak, csak még nem hozták nyilvánosságra, hogy a Kék Duna átfestése (nemzeti színekre) minél előbb megtörténjen. A források egy része (pl.: a Duna forrása) EU-s).
Jelentős kapacitás lekötésére alkalmas egyébként az a kormánydöntésre váró, Matolcsyné férje által benyújtott javaslat, melynek címe: "Légvárak építése hozott anyagból".

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2011.09.21. 06:43:41

Kedves Kicsi Kacsa!

Nem az erősséged a matematika:-))
47 ezer a 8 órás robotért jár, de a statisztika miatt (hogy minél több munkahely teremtéssel tudjanak büszkélkedni) csak 4 órában lesznek foglalkoztatva a rabszolgák. Tehát a 47 ezer felét kapja egy zember. Így, ha egy családból ketten fognak közmunkálkodni, pontosan 47 ezret visznek haza.

Kicsi Kacsa 2011.09.21. 10:14:58

@_Okostojás_: látnok vagy! Tényleg nem vagyok matematikus. Csak a videoban elhangzottakra hagyatkoztam. Ott mondták a tutit, miszerint ha két családtag közmunkás, akkor sej, de jól járnak majd!

Ma olvastam, hogy akinek kocsija, lakása van, az nem szegény!
Már csak azt nem tudom, én hova tartozom, nincs kocsim (eladtam), lakásom van (még).

anonymand 2011.09.21. 10:41:13

@Kicsi Kacsa:

Tisztelt Kicsi Kacsa!

Púpod van?

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2011.09.21. 11:59:44

Tisztelt anonymand!

Nem én vagyok Kicsi Kacsa magyar hangja, de válaszolok helyette. Van neki púpja (ami tele is van)

Tisztelettel:
Okostojás

Ui.: Gondolj csak a közismert dalra: Kacsa van egy púpú, van két púpú, sőt több :-))

Kicsi Kacsa 2011.09.21. 13:04:54

@anonymand: @_Okostojás_: Nem is egy, sőt sok!
Azért még van lakásom, mert ugyan törlesztőm nincs, de vannak számláim, amiket sajnos be kell fizetni. Egyre kevesebb fogyasztás mellett egyre többet.
süti beállítások módosítása