Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.05.02. 18:30 _Okostojás_

Orbán Viktor Posta részvényeket vett

  Más logikus magyarázata nincs annak, hogy újabban minden „nemzeti” konzultációt posta útján rendez a kormány. Először a nyugdíjasok kaptak egy szép semmire nem való levelet, aztán az alkotmány előkészítése folyt a postán keresztül. Az új Alkotmányt is két csengetés után kapjuk meg, és most itt az új „szociális konzultációnak” nevezett nagy parasztvakítás!

  Azt nem értem, hogy miért kell ilyen álkérdésekkel bombázni a zembereket? Lehet bennünket ezek nélkül is hülyének nézni, hisz folyamatosan azt teszik. Lásd például a több tízmilliárdos megtakarítási csomagot, amiben úgymond az adminisztráció csökkentésével segítik a munkaadókat. Igaz ez az adminisztráció csökkentés leginkább a munkavállalók jogainak csorbítása, de hát legalább szép köntösbe van öltöztetve.

De nézzünk néhány tervezett kérdést:

1. Az oktatási rendszer átszervezése során az állam közpénzből elsősorban azokat a képzéseket támogassa-e, amelyekkel valóban el lehet helyezkedni, vagy az oktatásnak nem kell a valós gazdasági igényekhez igazodnia?

  Számítások szerint, ha a Széll Kálmán Tervben vázolt 38 milliárd forintos elvonás megtörténik, a tavalyi 56 ezer és az idei 53 ezer helyett 2014-ben már csak 35 ezer hallgató kezdheti meg tanulmányait az ingyenes felsőoktatási képzésben. Ha a rendszer teljesen kiépül, a jelenlegi 214 ezerről 140 ezerre csökken az államilag támogatott helyek száma.

  Orbán Viktor 2008: Ma Magyarországon még mindig kevesebb a felsőoktatásban végzettek száma, mint Nyugat-Európában, így bárki, aki tanulni akar, azt támogatni szükséges.

2. Segély helyett inkább munkalehetőséget adjanak az állástalanoknak, vagy pedig maradjon a mostani segélyezési rendszer?

  Magyarország az álláskeresési járadék folyósításának 90 napra csökkentésével "egyfajta negatív rekordot állítana be" az Európai Unióban, mivel a többi tagállamban jellemzően fél-egy év között van a munkanélküli ellátás folyósítási ideje. Minden szakértői vélemény egybevág abban a tekintetben, hogy fél évnél rövidebb időtartamot a folyósításra csak rendkívüli esetekben lehet elfogadni, mivel ennél rövidebb idő alatt szinte lehetetlen megfelelő munkát találni különösen akkor, amikor még nem lábalt ki a válságból a munkaerőpiac.

  2011. I. negyedév: A munkanélküliek 50,1%-a egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 18 hónap, 1,8 hónappal hosszabb az előző év azonos időszakinál. (Mellesleg az ígért egymillió új munkahely helyett, százezer új munkanélküli lett.)

  Ez csak két példa volt a jövendőbeli 10 kérdésből, amire válaszolnunk kellene, úgy, hogy az eredményét nem ellenőrizhetjük.

  Felhívom Orbán úr és kormányának figyelmét, hogy a demokráciának (népképviseletnek) nem csak a látszatát kell fenntartani, hanem azok alapján kell működni is, még akkor is, ha az kényelmetlen. Nem levelezgetni kell a polgárokkal, hanem konzultálni azokkal a szervezetekkel (OÉT, szakszervezetek, érdekképviseletek, civil szervezetek, ne adj’ Isten az ellenzék) amik éppen arra jöttek létre, hogy az ilyen konzultációkban képviseljenek bennünket. Tudom, az egy nagyon kínos helyzet lenne, mert ott ők tennének fel kérdéseket, és ott szemtől szembe kellene beszélni. Nem lehetne elmismásolni a dolgokat, és érdemben kellene válaszolni. De ez a szép benne! Nemde bár Orbán úr?

  Végezetül egy jóindulatú figyelmeztetés. Orbán úr! Itt lenne az ideje, hogy egy kicsit elgondolkodjon, és valóban a széles néprétegeknek megfelelő intézkedéseket hozzon, mert fogy a türelem. Ne várja meg, hogy az olyan birkatürelemmel megáldott emberek, mint én eljussanak a radikalizálódáshoz (már egyre közelebb állok hozzá) mert akkor nagy baj lesz! Ez tényleg nem fenyegetés, hanem jó tanács, kérem, gondolkodjon el rajta.

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr922872258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása