Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.04.24. 16:01 _Okostojás_

Demagóg leszek

  Az utóbbi röpke néhány hónap alatt a kormány 742 milliót költött kommunikációs stratégiára. Persze lehet, hogy sokkal többet, csak vagy nem kapott nyilvánosságot a többi, vagy én siklottam el felette.

  Most jön a demagógia. Szerintem ezt a 742 milliót fordíthatták volna sokkal jobb dolgokra is. Például hátrányos (éhező) gyerekek étkeztetésére (vajon hány adag paprikás krumpli jönne ki ebből?), csőd közeli kistelepülések megmentésére (vajon hány kistelepülés gondja oldódhatna meg ebből?), kórházak megsegítésére (vajon hány műszer, eszköz jönne ki belőle?), és még folytathatnám a sort.

 

   Mert mi is kellett volna ahhoz, hogy ezt az összeget megspóroljuk? Csupán annyi, hogy a kommunikációt ne kelljen kampányszerűen megmagyarázni, szépíteni, ne kelljen utólag megmagyarázni itthon és külföldön. Eleve úgy kellett volna a kormány minden lépését elmondani, alátámasztani, hogy világos és egyértelmű legyen. Az esetleges kritikákra pedig józanul, udvariasan válaszolni még akkor is, ha nem értenek egyet vele. Nem arrogánsan, üvöltözve kikérni maguknak azokat (azt már remélni sem merem, hogy a kritikákat átgondolva, megfontolva azok észrevételeit megfogadva módosítsák az intézkedéseiket).

 

1. Bell And Partners Kft.   600.000.000 Ft

  A szerződés szerint a megbízást elnyerő ügynökség fő feladata, hogy meghatározott intézkedések köré brandeket építsen fel. A "már megalapozott brandek" között említi a "Versenyképes Magyarország", a "Jó állam" és az "Új Alkotmány" brandet, a felépítésre várók között pedig a "Működőképes egészségügy", a "Kulturált állam", a "Zöld állam" és a "Lehetőség" brandet. Az államnak gyakorlatilag újra be kell mutatkoznia közössége tagjainak", illetve "a hatékony kormányzati intézkedések sorozata az elégedettséget nem növeli szükségszerűen, ehhez az kell, hogy a kormányzati döntések, és ez által maga a kormányzat is szerethetővé váljanak"

Szerződés itt


2. ACG Kft.   110.000.000 Ft

  A „lehetőségekre” összpontosító kommunikáció mellett a Magyarországot követő lengyel elnökség miatt hangsúlyt kell fektetni a közép-európai összetartozás gondolatiságának, fontos kommunikálni azt, hogy ami jó Közép-Európának az jó az EU egészének is.

Szerződés itt

3. A Project Associates UK Limited   32.000.000 Ft

  A megbízás értelmében nemzetközi befektetői és pénzügyi kommunikációs feladatot lát el, amely által kedvezően befolyásolja Magyarország megítélésének alakítását a pénzpiaci intézmények és befektetők körében. E célból a kiemelt véleményvezéreket (kereskedelmi partnereket, pénzügyi szolgáltatóipart, pénzügyi elemzőket, befektetőket és tanácsadóikat) azonosítja, értékeli azon lehetőségeket, amelyek Magyarország brandjének kiemelt üzeneteit közvetítik a piacon.

Részletek itt

   Száz szónak is egy a vége. Őszintén, egyenesen és érthetően kell beszélni, az a legolcsóbb. Azt nem kell százmilliókért magyaráztatni. Persze ehhez őszinte, egyenes emberek kellenének. Na, ez az ami hiányzik a mai politikából.

  Mondok egy példát: A Széll Kálmán terv bürokrácia-csökkentő programjának első részeként a foglalkoztatás adminisztrációjának visszafogásával 45,7 milliárd forinttal könnyítenék a vállalkozások terheit. Ez szépen hangzik, de ha mélyebben belemegyünk a részletekbe mit találunk? Többek közt ezeket:

  A mikro és kisvállalkozások a lehető legkönnyebb módon vehessenek fel és bocsáthassanak el munkavállalót. A felmondási indokok alátámasztása a vállalkozásoktól komoly és mindkét félre nézve méltánytalan erőfeszítéséket igényel, amelynek társadalmi hasznossága kétséges. (Egyértelmű a cél: egyre kiszolgáltatottabbá tenni, megfélemlíteni a munkavállalókat. Viszont itt javasolnám a képviselők visszahívhatóságának bevételét a tervbe.)

  Nem lenne kötelező az üzemi tanács. (Még egy pofon az érdekképviseletnek. Bár tényleg minek is, hisz Orbán Viktor kijelentette, Ő maga képviseli a dolgozók érdekeit. Nemsokára eljön az idő, amikor a szakszervezeteket is felszámolják.) 

  Felülvizsgálnák továbbá a bérpótlékokat, az éjszakai és hétvégi pótlékok csökkenhetnek vagy meg is szűnhetnek, mivel a Minisztérium úgy látja, a környező országokban a pótlékokkal is szűkmarkúbbak. (Itt szeretném javasolni, hogy az Országgyűlés éjszaka ülésezzen pótlékok nélkül, hisz nappal a képviselőknek más dolguk van, többek közt polgármesterség, Felügyelő bizottsági tagsággal összefüggő munkák. Zárójelben jegyzem meg, hogy sehol nem találom a Széll Kálmán tervben azt a részt ahol a bérek összegét az osztrák átlag és minimálbér összegére emelné, ha már hivatkozunk a pótlékaikra.)

  A fizetett szabadságnapok számának lehetséges csökkentése is arra alapozva, hogy a közvetlen versenytárs országokban életkortól függetlenül 20-25 munkanap a szabadság, míg nálunk életkortól függően 20-30 nap. (Magyarul, ha a szomszédban csak 20 nap a szabadság legyen nálunk is annyi. Innen is hiányolom, az osztrák minimál és átlagbér bevezetését hazánkban is.)

  A képesítési követelmények csökkentése. Az intézkedés lehetőséget biztosít a szakképzetlen munkavállalóknak és a munkakör olcsóbb betöltésére a vállalkozónak, mivel a garantált bérminimumot csak a szakképzettséggel rendelkezőknek kell megfizetniük. (Ez világos. Javaslom, hogy Lézer János Audiját a kifutófiú javítsa minimálbérért. Javaslom továbbá, hogy a kormány tagjait a kórház portása műtse meg a takarítónő asszisztenciája mellett. Nem rosszakaratból javaslom, csupán a takarékosság jegyében.)

3 komment · 1 trackback

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr32852107

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MILLA 2011.04.27. 11:03:06

A Kormány 600+110+32 milliót fizet kommunikációs tanácsadó cégeknek, hogy "szerethető" viselkedésre tanítsák őket. Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért facebook csoportnak nem kellene senkinek sem fizetni, csak legalább az ilyen akció...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jafer 2011.04.24. 16:48:58

Ami jó,azt nem kell megmagyarázni.Ami rossz azt meg felesleges.Kérdésem egyszerű.Mikor lesz végre Jólét és Szabadság

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.04.25. 00:09:07

Hazudsz megint Péter, Szargyártó Péter!

Mondj nemet a bél Széll fideszes férc al kotmányra!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.05.04. 19:38:19

ilyenre amúgy bűntény a nép pénzét költeni.
ez a párt saját kis költsége, fizesse ki magának. ehhez mi, a nép, nem járult hozzá!

ez bűn.
süti beállítások módosítása