Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.02.26. 09:22 _Okostojás_

Gyurcsány a hibás!

Már megint és mindenben.

  Hogy ezt honnan tudom? Hát onnan, hogy szeretett vezérünk és az ő magyar hangja (aki biztosan Tihanyban született, mert mindig fáziskéséssel reagál dolgokra) kinyilatkozta: "Ember, érti? 27 százalék. Nyolc év alatt 27 százalékkal növekedett az államadósság. És önök itt ülnek büntetlenül. Nem kéne hálát adni a Jóistennek?" És gyorsan büntetőjogi felelősségre vonást is kilátásba helyezett.

  Sietve hozzátette, ha a most hatályos törvények ezt nem teszik lehetővé, akkor ők megfontolják, hogy olyan jogszabályt terjesztenek elő, ami megteremti ennek lehetőségét. És ugye Magyarországon egy törvény megalkotása 24 órába sem telik (na jó, az alkotmánymódosításhoz akár 48 óra 2 perc is kell. A 2 perc arra kell, hogy átszaladjanak vele Schmitt Aláírom Pálhoz).

Aggódom!

  Mert hőn szeretett vezérünk kiadta az ukázt: vizsgálóbizottságot kell felállítani az államadósság növekedése miatt. Ami még nem lenne nagy baj (maximum megint kap néhány képviselő plusz jövedelmet). Azért aggódom, mert nálunk a bizottság felállítását napokon belül követi a kommandó létrehozása. Mit is csinál majd az „államadósság-kommandó”? Megnézi, ki hogy szavazott, és aki rossz helyre húzta az ikszet azon bevasalják az államadósság-növekedés rá eső részét. Persze azokon is, aki nem is szavazott, mert tessék legközelebb elmenni és rájuk szavazni.

  Nem akarom én védeni se Gyurcsányt, se a kormányát (mert követtek el nem is kevés hibát). Megbüntette őket a választásokkor a nép (köztük én is, bár mostanában egyre többször vakarom a fejem, hogy jól tettem-e). De ha már büntetünk, felteszem a kérdést. Nem kellene-e a volt kormánnyal és annak vezetőjével együtt megbüntetni a volt ellenzéket és annak vezetőjét is? Mert emlékezzünk csak vissza (és keressük elő a parlamenti jegyzőkönyveket) hány olyan törvényt és intézkedést szavazott meg az ellenzék is, ami növelte az államadósságot, hány olyan törvényt és intézkedést nem szavazott meg az ellenzék, ami csökkentette volna az államadósságot?

Van egy ötletem!

  Egyszerű, hatékony és igazságos. Szereljünk rácsokat a Parlament ablakaira, tegyünk lakatot az ajtajára, tereljünk be mindenkit, aki a 20 év alatt országgyűlési képviselő, kormánytag volt és zárjuk rájuk a Parlamentet. Így szépen mindenki megkapja a méltó büntetését, mert az államadósság növekedésében mindenki bűnös volt tekintet nélkül arra, hogy épp kormányzott-e vagy ellenzékben volt.

Aggódom!

  Többek közt Csehország, Nagy-Britannia és Egyesült Államok elnökéért, kormányaiért. Mert az OECD adatai szerint 2002 és 2009 között Csehország államadóssága több mint a duplájára, 16,1-ről 32,5 százalékra, Nagy-Britanniáé majdnem ugyanilyen arányban, 39,1-ről 75,1-re, az Egyesült Államoké 33,2-ről 53,1 százalékra növekedett.

  Ezek rosszabb mutatók, mint a magyar. Mit fog velük tenni az „Államadósság-kommandó”? Felnégyelik, karóba húzzák, vagy egyszerűen csak máglyára vetik őket? Mert ugye az ő bűnük sokkal nagyobb, mint a magyar! És még hány ország lehet a világon, akikre most rá sem tekintettem! Van egyáltalán ennyi börtön ahova a sok bűnöst belehet zárni?

Aggódom!

  A világgazdaságért! Hogy fog a világ kilábalni ebből a katasztrófából? Az imádott vezérünket nem adjuk, Ő nekünk kell! Matolcsyt sem tudjuk se nélkülözni, se klónozni. Ki fogja rendbe tenni a világot?

  Súlyos kérdések ezek! Azt hiszem a következő néhány éjszakát (amíg valami új bizottságot nem állíttat fel hőn szeretett vezérünk mondjuk „Magyar Világmegmentő Bizottság”) álmatlan forgolódással töltöm majd.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr862691658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyadmajma 2011.02.27. 14:30:05

Én is aggódom.
az elmúlt 20 évben a 90ben indult államadósságunk minden 4 évben megduplázódott.
Akkor az államadósság kommandó a 98-02 közötti növekedésért felelős embereket is elviszi?
Mert a visszamenőleges hatály nem zavarja őket, ezt tudjuk, ezt már bizonyították, mert ez a jogállam és a demokrácia alapja. Hogy amit ma törvényesen teszel, az holnap lehet, hogy már bűn lesz.
Azt viszont én már évek óta mondom, hogy aki 90 óta a parlamentben volt delegált, azt mind, kivétel nélkül hazaárulásért és nemzetárulásért tényleges életfogytra kéne lecsukni rögtönítélő bíróságon. Ha már kivégezni nem lehet, mint ahogy Robespierre tette az elnyomó zsarnokokkal....

poldy 2011.02.27. 16:55:00

Én nem tudom ilyen veretesen feszegetni ezt a nagy sz@rral tele ládát, mint szépreményű "okostojásunk" itten és ippen. Nem is szeretek, pedig kár, véleményt kifejteni aktuálpolitikánk szemétdombjáról, mert jönnek, és lerohannak gyorsan a gyurcsányt akasztani akaró vérszomjas tollnolok, és agyagba döngölik szegény tudatlan, retorikailag semmit nem érő fejemet, és aztán is megnézhetem magamat, most és mindörökre. Vagy, legalább 3 ciklusig, esetleg tovább is. Koromnál fogva, még, úgy 4-5 ciklust megérhetek, ha éppen meg nem vonják az ilyen hozzám hasonlóktól a nyugdíjat, amiből még, tűrhetően el tengetem ezt a kis Ratkógyerekes, kádárista csökevénye, átkosos kis életemet. Ha, eddig, nem derült volna ki a szófosamomból, ki és mipárti létem, hát akkor, azt mondom: Hajrá "okostojás"! Csak így tovább!
süti beállítások módosítása