Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2014.07.08. 11:28 _Okostojás_

Üröm az örömben

Örömmel olvastam a híreket, hogy megújul Tatán a szabadtéri színpad. Megboldogult ifjú koromban sokszor jártam ott színházi és zenei előadásokon. Többek közt ott láttam először néhány nagy klasszikust: a Képzelt riportot, az Omegát és sok-sok más csemegét.

Néhány napja viszont aggasztó híreket hallottam felőle. Egyre többen morogtak, háborogtak a felújítás miatt. Azt hallottam, hogy egy ocsmány se a tájba nem illő se a funkciójának nem megfelelő szörnyűség épült az Angol parkban.

Nosza, gondoltam, itt az ideje, hogy saját szememmel is meggyőződjek a dologról. Bárcsak ne tettem volna! Sajnos az éveim számával a vérnyomásom is emelkedik és egy ilyen stressz nem tesz jót neki. Mert amit láttam az azonnal 200 fölé repítette a vérnyomásom. Pedig fel is voltam rá készülve, hisz a kritikák miatt mentem ki. Na, de az, ami ott fogadott az minden képzeletet felül(alul) múlt!

Kezdjük az elején:

Már a színpad megközelítése is felbosszantott. Leparkoltam a Pálma mellett és elindultam az ösvényen a Kiskastély felé.

Ez a kép fogadott:

sztsz1.jpg

Jó, tudom, valahogy meg kell védeni az új sétányt a gépkocsiktól, hisz kis hazánkban egy tiltó tábla nem akadály. De biztos, hogy ilyen módon kell? Leborítani egy teherautónyi murvát az út közepére és kész? Ennél már csak az lenne szebb, ha egy széles lövészárkot ásnának a domb helyett.

Mindegy, átlépkedtem a tankcsapdán és masíroztam tovább a szabadtéri felé. Egyszer csak földbe gyökerezett a lábam. Mi ez?! Mi ez az ocsmányság az Angolpark közepén?!

 sztsz2.jpg

 

sztsz8.jpg

 

Erre nem találok szavakat! Legalábbis olyanokat nem, amiket elbírna a nyomdafesték (vagy a net).

Leültem egy székbe megnyugodni. Ez nálam általában hatásos, de most ez sem segített. Amint hátradőltem a székben meg is billentem. Lenéztem és látom, hogy a széksor nincs rögzítve, illetve van, de csak egy elgörbített betonvas fogja az egész széksort.

 sztsz4.jpg 

Remélem még az átadás (vagy a balesetek) előtt tisztességesen rögzítik a széksorokat, hisz a lábakon megvan annak a rendes helye és módja!

Körbejárva a nézőteret rá kellett jönnöm, hogy az egyáltalán nem alkalmas a funkciójára. Az alsó szintet sikerült majdnem vízszintesre gyalulni. A fixen telepített székekből a 3-4. sortól már szinte semmi nem látni a színpadból. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy a megemelt színpadot letették a földre.

sztsz5.jpg 

Ebből az állásból kellene az operatőröknek is dolgozni (legalábbis ezt tippelem, hisz a kábelcsatorna ide vezet).

Mindent egybevetve, megint sikerült olyan magyar módra elkölteni egy csomó pénzt úgy, hogy a felújítás után sokkal ocsmányabb legyen a létesítmény, mint előtte volt. Ez nem nézőtér, hanem lelátó. De a parkban a tervek szerint nem focimeccseket rendeznek, hanem kulturális előadásokat! Vagy kis hazánkban a Kedves Vezető köztudott fociimádata miatt már csak lelátókat lehet építeni? Remélem, valakinek elkapják a grabancát emiatt a minősíthetetlen tervezés és kivitelezés miatt! Sajnos abban biztos vagyok, hogy ez már így marad, hisz rengeteg EU-s pénzt öltek bele ezért elbontani már nem lehet, pedig az lenne a megoldás.

 

Íme, a csodálatos eredmény:

sztsz6.jpg 

A felújítás előtt pedig ilyen volt:

sztsz7.jpg 

Nem tudom, hogy van-e a világon olyan ember, akinek a felújított jobban tetszik, mint a régi. Arról nem is beszélve, hogy a régi színpad és nézőtér szépen illeszkedett a környezetébe, az új pedig…

 

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

 

 

 

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr226484365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Afterburner 2014.07.11. 15:04:13

Tatai vagyok, sok mindenre büszke a városommal kapcsolatban.

De az új szabadtéri kapcsán rettenetesen szégyellem magam mások helyet...

anonymand 2014.07.11. 17:01:39

@Afterburner:

Tisztelt Afterburner!

Szóval szégyenled?
A helyet.
Mások helyett.
Ércsük.
Én, bár már lassan a nyolcadik éve nem vagyok székesfővárosi lakos, szégyellek minden, az utóbbi években készült útburkolást. Nem az úttestre gondolok, hanem ahol az emberek gyalog járnak. Gyalázat ahogy megtervezték, s ahogyan megcsinálták a tereket, járdákat.
Egy szerencsém van, nem hoztak rá kétharmaddal törvényt, hogy arra kelljen járnom; havonta-kéthavonta egyszer (1 napra csak) pedig viszonylag kis vérnyomás emelkedéssel (ellentétben Okostojással) megúszom.
És székelek rá hogyan is néz ki székesfővárosunk...

Tisztelettel:
anonymand

Afterburner 2014.07.11. 17:23:38

@anonymand:
Tisztelt anonymand!

a helyett-et javítottam azonnal, elnézését kérem hogy nem olvasta el az alatta lévő bejegyzést.

Tatával kapcsolatban pedig annak természeti adottságaira vagyok büszke, valamit arra, amit lakói tettek hozzá - a helyi önkormányzatot itt s most kihagynám, mert jobb- és baloldali polgármesterek és csapataik csak 1-2 kampányjellegű ráfordítást tettek, nem tőlük olyan ez a város, amilyen.
Jelzem egyébként, itt a járdák jók, köszönöm, az úttestek is. Pl. remekül lehet akár babakocsit is tolni rajtuk. Mármint a járdákon.
Nem székelek rá, mint Ön, hiszen itt élek. És ettől is egy picit jobban néz ki.

Örök tisztelője:
Afterburner

anonymand 2014.07.11. 18:04:32

@Afterburner:

Tisztelt Afterburner!

Én csak játszottam.
A szavakkal.
A tieiddel is, meg az enyémekkel is.
Mosolyogj!

Na jó, mondjuk úgy, teszek arra, hogy hány millióért készültek, készülnek Budapesten olyan ocsmány burkolatú, és gyatra minőségű terek, járdák.
És nem idegelem magam mint Okostojás (bár minden oka meg van rá).
Ha így jobban megfelel, és meg tudsz bocsájtani félreérthető hozzászólásomért, akkor béke legyen Veled, velünk!

Tisztelettel:
anonymand
süti beállítások módosítása