Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2014.05.16. 19:55 _Okostojás_

Jegyzőkönyv részlet

hungarikum2.jpg

Tisztelt Hölgyei és Uraim! 

Azért gyűltünk ma össze, hogy kiválasszuk a Magyarországon lévő fafajok közül azt, amelyik méltó a Hungarikum jelzőre.

Kérek mindenkit, hogy a legjobb tudása és lelkiismerete alapján jelöljön egy fafajtát.

1. Bizottsági tag: én a kocsányos tölgyet javasolnám.

Bizottsági elnök: az nem jó! Tudjátok jól, hogy a Kedves Vezető mennyire szeret énekelni. A múltkor is milyen szépen elénekelte a Fehérvári huszárokat. El tudjátok képzelni a kedvenc nótáját ezzel a szöveggel: Kocsányos tölgy út, ha végig megyek rajtad én… Na, ugye, hogy nem! Más javaslat?

2. Bizottsági tag: akkor legyen a szelídgesztenye

Bizottsági elnök: az sem jó! A fa szép ugyan és őshonos is, de a mai helyzetben nem választhatunk olyan Hungarikumot, amelyikben a szelíd szó szerepel. Még néhányan azt hinnék, hogy feladtuk a szabadságharcot Brüsszel ellen, behódoltunk és a gyarmatuk lettünk! Ugye ezt senki sem akarja (csak halkan súgom, hogy a Kedves Vezető továbbra is harcolni akar.)

3. Bizottsági tag: megvan! Legyen az akác!

1. bizottsági tag: Az nem lehet! Nem őshonos!

Bizottsági elnök: Nem őshonos, nem őshonos. Miért, a magyar nép talán a Kárpát-medencében alakult ki? Na, látod! Egyébként, felhívom a figyelmedet, hogy Te sem vagy őshonos a bizottságban, ha nagyon kukacoskodsz, még kivágunk innen!  

2. Bizottsági tag: az akác tényleg nem lehet Hungarikum. Jól emlékszem, hogy a Házmester elvtárs nemrégiben kijelentette: „Az akácfa a magyar tájtól, a Kárpát-medencétől idegen, rendkívül kártékony és agresszív növény, amelynek elterjedése kipusztulással fenyegeti őshonos erdeinket. Az akác nemcsak a bükk- és tölgyerdők meg az aljnövényzet eltűnését segíti elő, hanem felgyorsítja a Magyarországra jellemző állatvilág kipusztulását is.”

Bizottsági elnök: Lárifári! Mikor mondta ezt? Több mint tíz éve! Akkor még haverok voltak a brüsszeliek, most meg ellenségek. Tehát, ha az EU-ban azt mondják, hogy az akác fajidegen, agresszív, kártékony növény, akkor mi azt mondjuk, hogy a világ legjobb növénye, ezért a Hungarikumok közé soroljuk! Punktum! Ugye senkinek sincs ellenvetése?! 

Megállapítom, hogy a bizottság egyhangúan Hungarikummá választotta az akácot.

 

 Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr146173749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2014.05.17. 05:19:00

Tisztelt Okostojás!

Már éppen ideje volt, hogy jelentkezz!

Sajnálatos, hogy a jegyzőkönyved hitelességét nem tudod bizonyítani.
Persze neked elhisszük, miért is ne lenne úgy, ahogy Te írod.
Nekem, az ülésről egészen mást tájékoztatást adtak (hivatalosan 1000 évre visszamenőleg titkosítva, nemzeti biztonsági okokból).
A zakác csak melléktéma volt.
A fő téma a vezetőválasztás hungaricummá tétele.
Döntés született arról, hogy a magyar nemzet vezetőit a szürkeállomány legjobbjaiból kell választani Bonsai Duce (élt, él és élni fog) javaslat alapján. A legfőbb vezető kijelölése tükörből történik.
A jegyzőkönyvből sajnos csak töredék jutott a birtokomba, ám ha ígéretet kapok a titoktartásra, csak neked igyekszem idézni:
1. A vezetőválasztás más népektől, nemzetektől eltérően nem ésszerűségi alapon történik. Hungaricum.
2. A Nemzeti Együttműködés vezetőinek kijelölése kötcsei közösüléssel történik. Hungaricum.
3. A nemzet érdeke azt kívánja, hogy ösmerve a magyar szürkeállomány rendkívüli teljesítőképességét és kapacitását (gondoljunk a Nobel-díjasok nagy számára), hogy a vezetők kiválasztása is a legjobbak közül történjék. Ezért a soros Alaptörvény-módosítás során, már a preambulmban helyet kell kapjon:
"A Nemzeti Együttműködés Rendszerét a magyar-szürke állomány legjava vezette (ide), vezeti, s fogja vezetni." Hungaricum.
Itt aztán jön egy kis bizonytalanság, mert pontos forrás híján nem tudom a pontos, hiteles szöveget, ami kb. így szól: A nyáj csak követi, vagy pedig csak a nyáj követi vezéreit, de nem kritizálja.
Természetesen a nyáj alatt Isten bárányait kell érteni, akik egyetértésüket bégetéssel jelzik. Hungaricum.
Természetesen forrásomat föl nem fedhetem, hitelességét igazolni nem tudom, legyen elég annyi, hogy egyáltalán nem elképzelhetetlen megtörténte...

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2014.05.17. 05:29:43

Tisztelt Okostojás!

Miért titkolod, hogy nem csak fafajta kijelölése volt napirenden?
És a vezetők kiválasztása semmi?
Az első napirendi pont szerint meghatározták, hogy tekintettel a magyar szürkeállomány jeles teljesítményére (lásd Nobel-díjazottjaink száma) a vezetők kiválasztása (miként az már négy évvel ezelőtt sikeresen megtörtént) csak és kizárólag a magyar-szürke állományból történik. Hungarikum.
Ezt a soron következő Alaptörvényt módosító parlamenti ülésen pre-preambulumként fogják (ön)törvénybe iktatni.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2014.05.17. 05:32:28

Tisztelt Okostojás!

Elnézést kérek, hogy "rádupláztam".
Vagy ötszöri behívásra sem jelent meg első bejegyzésem, ezért kutyasétáltatás előtt összeütöttem egy másikat, azt elküldve jelent meg az első.

Bocsánatot kérek!
A blogmotorba pedig rúgjál bele helyettem is...

Tisztelettel:
anonymand

Szúrófény 2014.05.17. 06:23:59

Bonc orvosi jegyzőkönyv

A halott neve: Igazság. A halál beálltának időpontja nem állapítható meg. A tetem feltalálási helye: a városi szemétdomb szélén, újsághalmokon feküdt. A tetem leromlott, oszladozó állapotában is sokak számára elviselhetetlen volt. A maradványt kicsavart állapotban találták, arca a haláltusától eltorzult. Részei elváltak egymástól, és külön-külön is vádló bizonyítékai a gyilkos hazugságának.
A halál oka: fulladás, melyet hosszan tartó, kínzó elhallgatással véghezvitt fojtogatás idézett elő. A nyilvánosság megvonása, a bűnökkel való együttélésre kényszerítés okozta idegkimerülés következtében rendkívül leromlott állapot.
Állandóan eltitkolták a létezését, sötétzárkában tartották, ócska, kis megvesztegetett, vagy megfélemlített szerkesztőségi szobákban. Soha nem engedték fényre derülni, így rossz kedélyű lett. Soha nem engedték megmutatni. Lesoványodva, meggörbítve, befeketítve sem. Helyette kövér, vaskos, felcicomázott hazugságokat állítottak a nép elé példaképnek. És a nép tódult a zsíros, kézzelfogható valóság után. Mára kipukkadt az ideál. Sovány, üres mellét dühvel rágják a becsapottak. Állandó stresszben élt, mi lesz, ha mégis kitudódik. Ez elpusztította a nép idegeit, a valóság és a jó érzékelőit. Hamis képzetek, ideológiák kerítették hatalmukba. Összezavarodott, egyensúlya megbomlott és állapota a skizofréniáig fokozódott. Érdekes módon dührohamot negyven év óta nem kapott. Negyven éve, amikor rohama volt, nagyon megverték, megalázták.
Azóta óvatos, szégyellős, alázatos, bujkáló lett. Akkor telepedett rá a gyilkos kór, a „szocializmus igazsága”, amely felőrölte az egészségét, és amely a végső pusztulásához vezetett.
Pótolhatatlan veszteség ért bennünket. Az igazság olyan a társadalomnak, mint az embernek a szem. Szem nélkül nem látjuk meg a valóságot. Folyton mindenbe beleütközünk. Beleesünk minden válsággödörbe, és nem látjuk meg az igazi kapaszkodót. Azt a kötelet, amin az Ő gyilkosait kellene felhúzni.

Arthur Bloch 2014.05.17. 08:20:38

Azért ennyire ne egyszerűsítsük le mindazt, amit megéltünk a történelmünkben:lásd "a szocializmus igazsága", amely felőrölte...stb.Erős leegyszerűsítés!,- Valamikor nagyon messziről jöttünk, - Levedi törzsfő,-Álmos...besenyők...menekülés,-honfoglalás. - Békétlenkedések sora mindmáig,-tetszik vagy nem, de a történelmünk sajnos mind azt igazolják, hogy kevésszer voltunk még csak "nemzet" is.Valahogy sosem tudtunk még saját magunkkal sem szótérteni, kiegyezni, mindíg találtunk módot, hogy "huszárosan" lázadjunk,-saját önismeretünk nem tud - tán ki sem akar alakulni.Az egész történelmünk során bálványokat kerestünk, hiszékenyen elhittük egyesekről, hogy "felnőttek-érettek"- "karizmát varázsoltunk" olyanoknak, akik mindezt csak ellenünk és a "mások" ellen használták Önös érdekből.Nekünk mindíg ...Mohács kell?.. Mindebből persze tilos a lemondást elfogadni, igen kapaszkodót kell keresni, de kötelet sem!-Volt olyan, hogy a forradalmak nem ették meg a gyermekeiket ? Szeretnék egyetérteni azzal, amit Kopátsy mondott 2002-ben:"...a magyar társadalmat nem a politikai vezérek, nem a pártok, hanem a mindennapi munka, az oktatás, az értékteremtő munka munka formálja nyugat-európaivá, s szabadítja meg a fejlődését visszahúzó történelmi romantikából, a tényleges erejét meghaladó külpolitikai célok után futástól..."- nehéz-ügy, de minden más csak délibáb.Ennyi!

anonymand 2014.05.17. 08:57:37

@Arthur Bloch:

Tisztelt Arthur Bloch!

"Békétlenkedések sora mindmáig"... - sajnos mélységesen igaz.
Mi történik, ha nagyvilágban összefut három brit?
Klubot alapítanak.
Ha három orosz jön össze, akkor mi történik?
Pártot alapítanak.
És ha három magyart vet sors a világ egy tájára, ugyan mi lesz?
Civakodás.
Úgy tűnik ez a sorscsapás mindég a mienk lesz.

"Szeretnék egyetérteni azzal, amit Kopátsy mondott 2002-ben:"...a magyar társadalmat nem a politikai vezérek, nem a pártok, hanem a mindennapi munka, az oktatás, az értékteremtő munka munka formálja nyugat-európaivá,"... - igen, nem vagy egyedül. Csak a csillagok jelenlegi állása nem kedvez, hogy megvalósulhasson, amit Kopátsy álmodott. Mert nem a valóságról beszélt, hanem vágyálomról, aminek ma nincs meg egyetlen feltétele sem.
- mindennapi (netán értelmes) munka nem mindenkinek adatik meg,
- az oktatás (szakmunkásképzéstől nyelvoktatáson át a felsőoktatásig) hiánnyal küzd, és remény sincs egy pozitív változásra
- értékteremtő munka ott, ahol 200 000-ben akarják állandósítani a közmunkások számát, esetleg növelni?
Szóval maradunk a délibábnál, értékteremtő munka helyett a látszatfoglalkoztatásnál, a kiművelt emberfők sokasága helyett a középszer és a "nyelvmesterek" előretörésénél.

Tisztelettel:
anonymand
süti beállítások módosítása