Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2013.07.12. 10:17 _Okostojás_

Magyarország hadat üzen Montenegrónak

haduz.jpg

A világtörténelemben eddig példátlan esemény történt tegnap. A katasztrófa felér három Moháccsal is. A Kedves Vezető bekérette az összes létező és nem létező ország nagykövetét, majd kijelentette Magyarország hadat üzen Montenegrónak.

Az ügy előzményeinek beszámolója (nem hivatalos forrásból) 

A Kedves Vezető bokros teendőit megszakítva bezárkózott az aprócska dolgozószobájába (Nándorfehérvári terem), hogy minden külső zavaró tényezőt kizárva tájékozódhasson a világ legfontosabb eseményeiről. Maga mellé készített egy láda sört és 10 kg pirított napraforgót (magyarul szotyit). Kissé bosszankodott, hogy a világrengető eseményt nem közvetítette se a CNN se a BBC, de addig kattintgatott a távirányítójával, míg talált egy csatornát, ahol megtekinthette az emberiség sorsát befolyásoló történéseket.

Az események jó másfél óra elteltével is jól alakultak (legalábbis a Kedves Vezető szempontjából), derűsen meredt a képernyőre, még a nyelvét is elfelejtette nyújtogatni. Mosolygott magában, a kezét dörzsölgette és hanyag eleganciával, lábával félresöpörte a már bokáig érő szotyihéjat, hogy el ne essen, amikor örömujjongásban kitörve felugrik a karosszékéből.

Ekkor történt a világrengető tragédia! Egy óriási nemzetközi összeesküvés részeként egy magyar hazaáruló (Szolnoki Roland) egy belga (már megint Brüsszel!) balliberális kommunista összeesküvő ( Efong Nzolo) és egy montenegrói terrorista (Ivan Knezevic) hathatós együttműködésével porig alázták Magyarországot.

A Kedves Vezető feje először lila, majd fehér színt vette fel. Nagyjából egy óra szótlan, maga elé meredés után kitört belőle az indulat. Felkapott egy baltát (talán még az azeri barátja hagyta itt) és szétverte a tévékészüléket, majd üvöltve magához rendelte pártunk és kormányunk hallótávolságon (ismerve a Kedves Vezető dühében kiadott hangerejét, ez nagyjából 180 kilométeres sugarú kört jelent) belül tartózkodó képviselőit.

Mivel rajta kívül senki nem kísérte figyelemmel e jeles eseményt, gyorsan elmagyarázta nekik a lényeget és azonnal nekilátott a retorziók tervezésének.

-  Azonnal küldjétek hozzám a hadügyminisztert! - adta ki a parancsot!

- Hőn szeretett Vezérem, nincs nekünk ilyen miniszterünk. - suttogta félénken valaki

-  Mi az, hogy nincs? Hisz három éve harcolunk! - fakadt ki a vezér

- Na, mindegy, akkor valaki, aki vezeti a katonaságot, hívják bárhogy, azonnal rendelje el a vadászbombázók bevetését.

- Életem, halálom, kezedbe ajánlom, de azt kell mondanom, hogy vadászbombázónk sincs - rebegte az egyik jelenlévő

- Hát akkor mink van? - kérdezte morózusan a Hőn Szeretett

- Audi S8-unk van Vezérem - válaszolt egy remegő hang

- Azon legalább van lézerágyú?- tette fel a kérdést a demokrácia királya

- Nincs - felelt valaki a sarokból

- Akkor mi van rajta? - érdeklődött minden magyarok vezetője

- Lézerblokkoló - jött a válasz

- Az mire jó? - hangzott el az újabb kérdés

- Például arra, hogy ha csúfosan megbukunk Montenegróban és menekülésre fogjuk, a helyi rendőrség nem tud bemérni bennünket menekülés közben gyorshajtás miatt. Így legalább nem tetézzük a bajt egy pénzbüntetéssel. - érkezett a felelet.

Ezen kicsit elmorfondírozott a Kedves Vezető, majd úgy határozott, hogy akkor legalább verbálisan támadjuk meg az ellent, példát statuálva a világnak, hogy a NER-rel nem lehet packázni.

Ezután kérette be a világ, mit világ?! az Univerzum összes nagykövetét és jelentette be a hadüzenetet.

Ha valakinek még eddig nem világos mi váltotta ki a Kedves Vezetőből ezt a kemény lépést, álljon itt a történelem szinte legfontosabb eseménye:

Mladost Podgorica  - Videoton FC 1-0  

A 92. percig továbbjutásra állt az emberelőnyben játszó Videoton, mégis 1-0-ra kikapott a montenegrói Mladost Podgorica otthonában, így 2-2-es összesítéssel kiesett az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában.

 

Mivel a beszámoló nem hivatalos helyről érkezett, annak hitelességéért nem vállalok felelősséget!

 

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr765401577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dolgozónép 2013.07.12. 15:40:33

Interjú T. F.-el, egy magyar NB1-es középcsapat középpályásával. (A monogramot a játékos kérésére megváltoztattuk, tehát nem a valódi kezdőbetűket tartalmazza)

K.G.: Mit szólsz a Videoton kieséséhez és a Honvéd szárnyalásához?
T.F.: Jól kerestek a srácok.
K.G.: Miből gondolod?
T.F.: Nem gondolom, tudom. Az eredmények magukért beszélnek.
K.G.: Szerinted bunda volt?
T.F.: Attól függ, mit nevezel bundának. Nem, nem beszélték meg előre, a csapatok tagjai között nem volt semmiféle érintkezés, ha erre céloztál.
K.G.: Akkor?
T.F.: Nem kell ahhoz megbeszélni semmit, hogy az egész ne legyen több, mint egy rossz színielőadás. Elég logikusan gondolkodni.
K.G.: Kíváncsivá teszel.
T.F.: Jó, akkor induljunk ki a Cselik Niksicsből, mert az az egyszerűbbik eset. Adva van egy gyakorlatilag amatőrcsapat, a focisták néhányan munkanélküliek, mások dolgoznak, de alig keresnek valamit. A csoportkörbe jutásra semmi esélyük, a klubnak még az utaztatás is óriási terhet jelent. Mit fognak tehát csinálni? Az egyetlen esélyt használják ki, hogy pénzhez jussanak: maguk ellen fogadnak, súlyos, nagyarányú vereségre, az könnyedén „teljesíthető”, és az oddsok sem nagyon rosszak. Ez mindenkinek jó, az egész rokonság meg a baráti kör fölteheti rá a pénzét, és végre hozzájutnak egy kis haszonhoz.
K.G.: És ha lebuknak?
T.F.: Mégis, mivel buknának le? Senki sem szólt semmit, nem volt egy telefon se, bizonyíték nulla. Hogy a haveroknak előtte kétértelműen vigyorogtak, az nem bizonyíték. Abból meg úgyis mindenki tudott mindent. Az első meccsen ez nagyon bejött, a másodikon meg már a gólok számára kellett nagy téteket rakni, mert más nem maradt. Alig győztek menekülni a labda elől, a kapus meg a tizenegyesnél el se vetődött, hanem egyszerűen elterült, ahogy a hulla esik ki a szekrényből. Nem véletlenül mondta a Honvéd olasz edzője, hogy ebből a meccsből semmilyen következtetést nem lehet levonni, mert az ellenfél mintha nem lett volna a pályán…
K.G.: Jó, és a Videoton?
T.F.: Azt már nem tudom ilyen simán levezetni, de a nyolcvanadik perc utáni kiállítások és tizenegyesek mindig gyanús jelek. A magyar bajnokságban is úgy megszaporodtak az utóbbi időben, nyugodtan nézz utána. Ez például a bíróknak is kiváló alkalmat teremt egy kis mellékesre… A belga bíró ezen a meccsen nyilvánvaló tizenegyeseket nem adott meg korábban, ezt azonnal befújta, mert már a megfelelő időben volt.
K.G.: Érdekes. A ti csapatotoknál is van ilyen?
T.F.: (kétértelműen vigyorog…)

tuddmegajovot.weebly.com/index.html

Ilona Mlinarik 2013.07.12. 16:07:20

Jópofa a cikk... viszont tudjátok mi a szomorú? Amig csak a cimet olvastam el, majdnem komolyan vettem... Vezirünk képes lenne rá... ((

toportyánzsóti 2013.07.12. 17:56:00

Már a Vidi is belülről rothasztja a NER-t,ideje átvilágítani őket az NBH-val.Okos ez a Bajnai,a legérzékenyebb pontján szúrta viktorbánt...

házelnök 2013.07.12. 18:46:31

Kevés a pénz a vidinél, nincs motíváció.
Talán ha az egész bandának beigérnek 4 év szigorítottat, akkor nem égetik a NEMZETI labdarúgást ennyire.A banda orbánnal kezdődik.

dr. jenőke (jenőke) 2013.07.13. 04:02:09

Kedves Okos Tojás!
Te így láttad, vagy hallottad: "A Kedves Vezető feje először lila, majd fehér színt vette fel."

Nos, az, hogy Claudius császár- halála alkalmából - valamilyen furcsa metamorfózissal (Seneca szerint) tökké változott, még hihető, azonban az, hogy Orbán Dózsa-drukker legyen, az elképzelhetetlen átalakulást feltételez.
Persze, ha gól esetén ő is felrántja ümmögét és a mellét mutogatja ordítva, talán nem kizárt az eldózsásodás, de nem volt gól.
No, nem baj....

Üdvözlettel:
Dr.j(j)
süti beállítások módosítása