Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2013.07.10. 09:50 _Okostojás_

Egy felmérés, és ami mögötte van

korrupcio2.jpg

Megjelent a Transparency International legújabb felmérése, mely szerint a magyarok 70 százaléka nem jelentené, ha korrupcióval szembesülne, és az a legrosszabb arányt jelenti Európában. Magyarországon a közérdekű bejelentéstől tartózkodók többsége (41 százalék) azért döntene így, mert nem bízik abban, hogy bármi is történne az ügyben, a tétlenek 21 százaléka pedig azt mondta, hogy fél a bejelentés következményeitől, ezért nem tesz semmit.

Néhányan (többek közt a Kedves Vezető) ezen nagyon elcsodálkoztak, és talán úgy érzik, hogy ez a világ balliberális, kommunista erőinek újabb támadása kis hazánk ellen.

Én természetesen, mivel nem a NER-ben élek, hanem a való világban, cseppet sem lepődtem meg. Nap, mint nap találkozom a dologgal. Legyen az munkahelyi vagy személyes ügy. A magyar kkv-k nagy többsége csak úgy jut munkához, ha önként és dalolva lemond jövedelmének egy részéről. Vagy úgy, hogy vállalja, hogy a jövedelme egy részét visszacsúsztatja a meghatározott zsebbe, vagy ha nem találtatik elég megbízhatónak, akkor a piaci árnál jelentősen kevesebbért kapja meg a munkát. De még ebben az esetben is (igaz csak szóban és ködösítve) kijelentik, hogy azért kap kevesebbet, mert vissza kell osztani a pénzből.  

Egyébként osztom azon többség véleményét, akik a felmérésben azt nyilatkozták, hogy semmi értelme a bejelentésnek, hisz úgy sem történik semmi, vagy ha történik is az a bejelentő vegzálása, elmarasztalása, rosszabb esetben megbüntetése.

Ennek tipikus példája a ma megjelent hír, miszerint: A rendőrség nyomoz Jávor blogja miatt.

Ebben a blogban egy magas állami vezető vélt vagy valós viselt dolgait teregeti ki egy levél. Nem tisztem eldönteni, hogy a szóban forgó levél állításai igazak vagy sem, bár a rendőrség gyanúja szerint is belső, azaz kellő információkkal rendelkező személy írhatta a levelet, ezért az akár betűről betűre igaz is lehet.

Annak ellenére, hogy a megfogalmazódott vádak miatt a hatóságoknak hivatalból is nyomozást kellene indítania, (a vélelmezett visszásságok miatt már az adatvédelmi hatóság, illetve az ombudsman is vizsgálódik), az igazságszolgáltatást egyelőre csak az érdekli, hogy ki lehetett az a hivatali alkalmazott, aki a visszaélésgyanús ügyekről tájékoztatta Jávor Benedeket. A rendőrség elsősorban azt szeretné megtudni, hogy ki juttatta el Jávorhoz az információt, és hogyan született a levélből blogbejegyzés.

Ugye milyen érdekes? Nem azt vizsgálják, hogy történt-e visszaélés az adott hivatalban, igazak-e a vádak vagy se. Élből a visszásságok fellebbentőjét keresik (gondolom, a jutalmat akarják átadni neki, amiért feltárta a törvénytelenségeket) mert az „elkövető” a NER oszlopos tagja, tehát minden gyanú felett áll.

Természetesen benne van a jelenlegi rezsim politikájában, hogy ha nincs bejelentés, akkor nincs korrupció és egyéb törvényszegés se. Már csak azt kell megakadályozni, hogy holmi civil szervezetek mindenféle felméréseket végezhessenek kis hazánkban, és akkor minden tökéletes lesz.

 

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr915398649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eugenica 2014.02.26. 13:29:43

.
Nincs semmi csodálkozni való a hatalom ilyetén megnyilvánulásához, melyet a cikk kiemel.
Nem tudom, csak gondolom, hogy a hatalomhoz közeli személy érintettsége okán reagál ekképpen elfogulatlan rendőrségi apparátunk.n
Tegye szívére a kezét, akár a jelen oldal bölcs írója is, hogy hasonló esetben a hatalom csúcsán nem ekképpen gondolkodna, cselekedne.
Ó, igen.
Tudom, hogy nem.
Mert mi vagyunk, mi lennénk az egyetlen gáncs nélküli lovag széles, szép hazánkban.
süti beállítások módosítása