Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2013.06.25. 07:37 _Okostojás_

Freedom, avagy szabadság a világon

freedom.jpg

A szabadság már régen megszűnt létezni. Ha valaki úgy érzi, hogy ő szabad, az csak azt bizonyítja, hogy nem emelt fővel jár, ezért nem látja a világot, csak azt a keskeny ösvényt, amibe kényszerítették. Nem látja a kordonokat, amik között jár, csak a lába elé néz és mivel a következő lépése előtt nincsenek akadályok, hát azt hiszi, szabadon jár.

De ez távolról sincs így!

Régóta így érzem, és rengeteg példát tapasztaltam már. Alapvető jogainkat is korlátozzák, de most nem a nagy súlyú dolgok miatt ragadtam klaviatúrát, hanem a kis mindennapi ügyek miatt. Történt, hogy egy közösségi portálon egyszerre két megosztás került a szemem elé. Az egyik amerikai, a másik magyar.

Amerikában néhány fiatal kapta magát, kifacsart néhány citromot, felkapott egy vödör jeget és pár flakon vizet. Limonádét gyártottak belőle és egy közparkban potom áron osztogatták. Ez nem tetszett a hatóságoknak és bilincsbe verve elvitték őket a helyszínről. A további sorsukról nem jött hír.

Magyarországon egy ember meghívta a Balaton parti nyaralójába pihenni a barátait és kollegáit.  Egy szép napon becsengetett hozzá a hatóság, hogy ez illegális, még ha a rokonai lennének, akkor sem nyaralhatnának nála anélkül, hogy adót ne fizetnének. Ott rögtön kivetették az adót. Szegény emberünk csak hüledezett, de végül, amikor a hivatalos papírokat az orra elé tolták megadta magát és kifizette az adókat.

Tudom, nem nagy ügyek ezek, de éppen ezért jól mutatják, hogy oda az emberiség szabadsága. A törvények és hatóságok nem védenek bennünket, hanem kordában tartanak, és arra terelgetnek, amerre jónak látják. Az más kérdés, hogy kik és miért gyártják a törvényeket, más kérdés, hogy a hatóság kiket és miért a szolgál ki feltétel nélkül.

Nem akarok én anarchiát! De már nagyon zavar, hogy egy lépést sem tehetek anélkül, hogy megmondanák merre léphetek. Nem járhatom szabadon az erdőt, nem vehetek fel egy elhullajtott agancsot, hogy nyelet fabrikáljak belőle a bicskámnak. Ilyenkor nyáron, ha már felforr az agyvizem a hőségtől, nem ott csobbanok a vízbe, ahol akarok. Ha megéhezem, megszomjazom nem azt ehetem vagy ihatom, amit szeretek, hanem azt, amit előírnak nekem. Ha beteg leszek, az orvos nem azt a gyógyszert írhatja fel, ami a leghasznosabb, hanem amit a hatóság engedélyez, és még sorolhatnám a példákat.

Persze lázadhatok is, ha akarok, de olyankor nem kerülhetem el a retorziókat. Jobb esetben pénzbírsággal megúszom, rosszabb esetben bilincsbe verve visznek a börtönbe.

 

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok! (Hajrá világ!)

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr535376844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2013.06.30. 07:26:26

Kedves Okostojás!
Sajnos ez a kurtaxa (idegenforgalmi adó) nem mai találmány. Mindig is volt, de mivel gyakorlatilag behajthatatlan, elsődlegesen a vendéglátásból élőktől vasalták be: szálloda, falusi vendéglátó, meg ilyenek.
Csakhogy az Európában élen járó kormány megvont rengeteg támogatást, ezért a szerencsétlenek minden lehetőséget kihasználnak a pénzhez jutás érdekében.
Ismered a Kübekházi esetet?
A kormány a működés költségeire nem egész 4000 forintot látott igazoltnak egy hónapra.
A polgármester egyébként eddig is saját zsebből pótolta ki a kis falu hiányzó pénzeit.
Az igazság az, hogy ezt az idegenforgalmi adót meg kellene szüntetni azok esetében, akik a "vendégéjszakából" nem húznak hasznot, de nem merik, mert félnek a visszaélésektől (???), ugyanakkor az ellenőrzés többe kerül, mint amennyit a bevétel hoz.
Semmi nem működik normálisan.
süti beállítások módosítása