Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.05.12. 17:43 _Okostojás_

Aggódom a politikusainkért

Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor be kell vallanom, hogy időnként elküldeném a politikusokat melegebb éghajlatra, de bármennyire is haragszom rájuk, azért a testi épségükért, életükért aggódom.

Az utóbbi napokban két eset is megrémisztett. Az első Pintér úr sofőrjének esete, aki simán beállt egy mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyre. A második Balsai úr sofőrjének esete, aki egyszerűen szembe ment a forgalommal az egyirányú utcában.

Azt nem feltételezem, hogy a törvényesség legfőbb őrei (belügyminiszter, alkotmánybíró) engedik, hogy a beosztottaik szabálytalanul cselekedjenek, arra pedig végképp nem gondolok, hogy utasították volna őket a törvénytelenségre. Ebben az esetben viszont két lehetőség merül fel. Az egyik, hogy a sofőrök beépített kommunisták, akik így akarják eltenni láb alól a kormány prominenseit. A másik, hogy a gépkocsivezetők egyszerűen alkalmatlanok a feladatuk elvégzésére. Az első lehetőségnek ellent mond az, hogy Pintér és Balsai urak megvédték az alkalmazottaikat.

A belügyminiszter úgy fogalmazott: az első kérdés, hogy a gépkocsivezető kiszállt-e az autóból és hogy jött-e olyan gépjármű, amelyiket fogyatékos vezetett. Ezzel Pintér úr szinte felmentette a sofőrjét a szabálysértés alól és egyben eloszlatta azt a kételyemet, hogy a gépkocsivezető egyszerűen nem lát. Na, jó talán az autót megtalálja, de hogy 3 méternél tovább nem lát az biztos. Ez a tény viszont csodálatot vált ki belőlem Pintér úr irányába. Hisz mekkora bátorság kell ahhoz, hogy valaki beüljön egy félig vak sofőr mögé a kocsiba!

Balsai úr is hősiesen védelmezte beosztottját, mondván, hogy azért hajtott forgalommal szemben, mert autója „eleve abba az irányba állt”. Alkotmánybíróság főbejáratától mindössze harminc méterre van az a mellékutca, ameddig szembe ment a forgalommal. Vagyis, a mellékutcába fordulva már szabályosan autózott. Itt egy kicsit motoszkál bennem az ördög. Hogy keveredett az a fránya autó eleve a menetiránnyal szembe? Csak nem az történt, hogy már az érkezés is szabálytalanul történt? Na, de semmi pánik, hisz oly keveset ment szabálytalanul az a sofőr, kár ezen rágódni. És különben is utána milyen sokat ment szabályosan!

Mindenesetre Balsai úr bátorsága előtt is megemelem a kalapom. Valljuk be, azért kell ahhoz egy nagy adag bátorság, hogy valaki beüljön egy olyan sofőr mögé, aki nem ismeri a Kreszt. Valószínűleg Balsai úr sem ismeri, ezért nem is tűnt neki fel elsőre, csak amikor már hisztériáztak miatta.

Ha jól tudom, mindkét sofőr kapott egy-egy ejnye-bejnyét, sőt még 30-50 ezer forintos büntetést is. De bevallom, hogy ez engem nem nyugtatott meg. A büntetéstől megjön a látások, jobban ismerik a szabályokat, és főleg, be is tartják majd? Nem hiszem!

Rémképek száguldanak előttem: Egy autópálya képe dereng fel. Fekete Audi száguld 200-zal a belső sávban. A kocsiban hátul ülő személy előreszól a sofőrnek, hogy biztosan folyamatosan a belső sávban kell haladniuk? A sofőr válaszol, hogy nyugalom, ő itt ül a kocsiban, ha lát valakit, aki gyorsabban jön nála, majd félrehúzódik. Közben néhány kilométerrel előttük egy fekete Volvo valamiért megcsúszik az úton és a forgalommal szemben áll meg. A sofőr nem veszti el a lélekjelenlétét, azonnal gázt ad és elkezd száguldani a forgalommal szemben. A Volvóban hátul ülő személy előreszól, hogy biztos jó ötlet a forgalommal szembe menni? A gépkocsivezető válaszol, nyugalom csak az első kihajtóig megyünk szembe, ott majd visszatérünk a helyes irányba és a hátralévő 300 kilométert már szabályosan tesszük meg. A képek peregnek tovább, látom, hogy a két utas megkönnyebbülten hátradől, kielégítette őket a válasz. Néhány másodperc és a két autó méterekre kerül egymással szembe. Az Audi sofőrje ekkor látja csak meg az érkező Volvót, a Volvós menekülne, de nincs hova, a külső sávban kamionok, a belső sáv mellett acél szalagkorlát. És ebben a pillanatban…

Nem! Ezt nem akarom látni! Még mielőtt bármi is történhetett volna megráztam a fejem és elhessegettem a rémképeket. Inkább költözzenek a politikus urak melegebb éghajlatra!

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr704504373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.05.12. 20:09:38

Szoktak néha ellenszenves dolgokat is művelni! Viszont a mandátumot nem a piacon vették!!

menőmano 2012.05.12. 21:07:08

Hát! Ja.
Nevezettek gondolhatták, hihetik, azt is, hogy a nagybetűs nép egy csoportja, már mint a fülkeforradalmárok" erre" is felhatalmazták Őket. A szabálytalankodásokra.
Szerintem.
:((

csikarcsi 2012.05.13. 06:02:18

Kik azok, akiknek MINDENT szabad? Természetesen a "nagyrabecsült" képviselő uraknak. Világos nem?

Satyala 2012.05.13. 08:37:27

@tisztakéz: Muhahahah..."Szoktak néha ellenszenves dolgokat is művelni! Viszont a mandátumot nem a piacon vették!!"
Pontosan! Ki is használják az olyanok véleményét mint te vagy, akkor is ha földet kell osztani, ha reklámszerződéseket kell kötni, ha a Közgépnek adják a vasútfelújítást, 10x árért, mint pl, a Horvátoknál.
Mintha arról szólna a mandátuma, hogy a törvény felett áll.
Te meg véded őket, fel sem fogva, hogy hallgatólagosan abba is beleegyezel, hogy a 100 milliárdokat nyúljanak le, osztogassák a haveroknak.
A te pénzedet!
Mert az a pénz a tied is!
Te tőled is lenyúlják!
Legalább oda el kellene jutni, hogy a kritikáinkat leírjuk, és ne felmentést adjunk nekik, mondván a mandátumát nem a piacon vette.
Csak azért mert a mi tolvajunk jó tolvaj!

anonymand 2012.05.14. 11:47:58

Tisztelt Okostojás!

Nagyon megható, hogy aggódsz felebarátaidért. Bár még a tizedéért is fölösleges, nemhogy a feléért.
Mindegy.
Azt hiszem szemléletbéli problémáid vannak.
Utaltak itt már a felhatalmazásra, csak úgy megkérdem, neked a 2/3 az semmi? Hogy a felruházottakat mostanság inkább megruházottnak látnák szívesen, azt hagyjuk.
Hogy Te képtelen vagy haladni a korral, az nagyon sajnálatos.
Ha a gazdaságot lehet unortodox módon irányítani, akkor vajh a KRESz-t ugyan miért ne lehetne nem hagyományos módszerrel alkalmazni?
Oszt valamiről nem kőne elfeledkezned!
Magyarország jelenlegi úthálózata: "135 540 km
Kiépített közutak: 65 808 km". (Forrás: NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ISMERETEK).
Ehhez képest az a néhány, forgalommal szemben megtett méter irritál téged és sok-sok honfitársunkat.
Bár lehetm hogy neked van igazad, és ennél nagyobb gond az országban már nincs, hála Istennek....

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: olyanok ezek mind, mint a f...om. Verném reggel, délben este...

_Okostojás_ 2012.05.14. 18:03:01

Tisztelt anonymand!

Félreértetted soraimat! Dehogy zavar engem az a 30 méter. Honfiúi aggodalom tölt el a képviselőink iránt. Bele sem merek gondolni, hogy mi lenne velem, Balsai, Pintér, Lázár, Szijjártó nélkül, hogy a legfontosabbat a Kedves Vezetőt már ne is említsem!

Tisztelettel:
Okostojás

anonymand 2012.05.15. 00:32:52

@_Okostojás_:

Tisztelt Okostojás!

Így minden teljesen más!
Valóban, mi lenne velünk, nélkülük?
Nem kőne kipróbálni?
Vagy fellépéseiket az ország legnagyobb kupolás cirkusza helyett áttenni valami vándorcirkuszba, s hagyni őket érvényesülni a Szahara oázisaiban?
Bonsai Duce-t lehetne plakátolni a világ legnagyobb törpéjeként, unortodox szemállású Maximus Balfus-t pedig mint számolóművészt (képes a mellső lábai mellett használni a hátsókat is a nagyobb számokhoz). Lószerszámkészítőt, aki Houdini mesternél is nagyobb szabadulóművész (saját szavainak hálójából is képes menekülni) a tuaregek tátott szájjal csodálhatnák.
De szép is lenne!

Tisztelettel:
anonymand
süti beállítások módosítása