Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.04.28. 18:03 _Okostojás_

Susztereket a Parlamentbe

A diplomákkal (diplomásokkal) csak a baj van. Kezdődött a Nemzet Golyóstollával, és most itt van az Őszödi Igazmondó balesete a diplomájával. Persze közben még volt néhány ügy, például a Bokros Megszorító Lajos esete, bár ő nem kapott akkora figyelmet, mert csak egy Parlamenten kívüli párt (Jesz) vonta kétségbe a diplomája hitelességét. Summa summarum, a politikában nincs helye a diplomásoknak, hisz nagyon úgy néz ki, hogy egytől-egyig lopott, másolt munkákkal szerezték azokat meg. Tudom, hogy nem illik általánosítani, mert mindig vannak kivételek és most ráadásul még csak a diplomás képviselők kisebbségére vetült gyanú. Nekem viszont az a véleményem, hogy azért derült ki még csak a kisebbségről, mert a többségét még nem kapargatták meg. Ahogy látom, most beindult a diplomavadászat. Szerintem néhány hónap alatt kiderül, hogy a képviselők diplomájának 99,99 %-a simlis.

Azt hiszem, abban megegyezhetünk, hogy ez tarthatatlan állapot. Többek közt ezért alakult ki az a helyzet, hogy a zemberek már azt sem hiszik el a képviselőknek, amit kérdeznek, nemhogy azt, amit mondanak. Kérem szépen, lehet így hitelesen kormányozni? Nem! Ezt a dolgot sürgősen meg kell oldani.

A megoldásra két javaslatom is van.

Az első, hogy susztereket, esztergályosokat, szövőnőket, parasztokat a Parlamentbe. Úgy gondolom, hogy ez egy üdvözítő megoldás lenne. Itt van példának Némethné miniszter asszony esete. Van neki diplomája? Nincs! Lehet őt támadni plágium váddal? Nem! Tökéletes választás volt. Igaz semmit sem csinál, beszélni nem tud, de így legalább nem is ront el semmit, nem ad támadási felületet. Az utóbbi két év tapasztalata az, hogy akkor járunk jól, ha pártunk és kormányunk tétlen és hallgatag. Amint valaki megszólal, esik a forint árfolyama, amint valaki tesz valamit, azonnal beljebb kell csatolnunk a nadrágszíjunkat egy lukkal.

A másik megoldásom kissé kacifántosabb, de az is működhet. Megválasztásakor minden képviselőnek azonnal semmisítsék meg a diplomáját (és ha van, akkor a doktoriját is). Azon képviselő, aki továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy diplomás legyen, annak egy ellenkező oldali párt felügyelete alatt kellene megírnia a dolgozatát. Mondjuk úgy, hogy az MSZP-s és DK-s képviselőt a Fidesz, az LMP-s képviselőt a Jobbik ellenőrizné és vica versa. Valahogy úgy, hogy a képviselő online írná a dolgozatot, amit egy kivetítőn felügyelné a másik párt a székházában. A diplomamunka megvédése természetesen a kijelölt párt bizottsága előtt történne. Azt hiszem, az így megszerzett diplomát már senki sem támadhatná. Persze ettől még születhetnének agyament döntések a Parlamentben.

 

6 komment

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr314478275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2012.04.28. 21:17:45

Tisztelt Okostojás!

Egy kicsit gondosabb munkával elkerülhetted volna, hogy ismét kritikával illesselek. Már kezd zavarni, hogy szinte tökéletes munkádban megint nekem kell figyelmeztetni egy apró, de nem jelentéktelen pontatlanságra.

"Az első, hogy susztereket, esztergályosokat, szövőnőket, parasztokat a Parlamentbe." - még több parasztot?
Már most is kaszálnak ott elegen, minek szaporítani a számukat?

Még nagyobb parasztot?
A házelnöknél nagyobb nem létezik.

Át kéne gondolni szavaidat, mielőtt a nyilvánosság elé tárod jó szándékú, ám kellően át nem gondolt véleményedet.

Tisztelettel:
anonymand

menőmano 2012.04.28. 21:44:36

Kedves Okostojás!

Nem kellene totálisan parasztozni. Láttam Én már diplomás bunkót is. Szóval, nem annyira jó az ötlet, mint ahogyan azt Te gondolod.
Becsületesnek- kellene lenni, s annak maradni.
osztjónapot!

/manens 2012.04.28. 22:14:28

Szeretném nem érezni a pejoratív élt az írásban. Ha csak az én receptoraimmal van baj, akkor akár egyet is lehetne érteni a felvetéssel. Mert :
1. A jelenlegi összetételnél sem kell un block alkalmatlanabb és tisztességtelenebb kompániát összeboronálni ( emberileg, képzettségileg, tisztességileg, szándékilag, etc. )

2.) Az un. diplomások a magukról kialakíttt kép szerint semmiképpen nem vindikálhatják a jogot arra, hogy magasabbrendűnek tüntessék fel magukat a nemdiplomásoknál. Ergo :
3.) Miért nem mondják ki törvényileg, hogy kizárólag nemdiplomás, tisztességes emberek legyenek választhatók ?!

házelnök 2012.04.29. 09:17:27

parasztokat a Parlamentbe...
nincs elég?
kétharmad nagy része....

Mariann19 2012.04.29. 14:14:03

Megbocsájthatatlan hiba, hogy az ország irányítására kijelölteket illetően nem szempont a vezetőkészség prioritása.Azok a politkai vezetők, magas rangú tisztviselők, akikben az ellenség iránti gyűlölet jelenléte a meghatározó, nem alkalmasak vezetésre.Látszik a parlament atmoszféráján, hogy ez a bárdolatlan emberi habitus a fő csapás, mely mellett másodrangú szerepet tölt be az ország érdekenek elsőrendűsége. Ez a jellemző háttérbe szorít minden konszenzut, kompromisszumra való törekvést,fő cél, minél alább nyomni az ellenségnek vélteket.Miért elegendő egy politikus részéről az, hogy amennyiben elhatározza politikusi színrelépését, a szándéka elegendő vágyai teljesüléséhez?Sem a szakmai hozzáértés, sem az emberi alkalmasság nem szempont. Lehet erre azt mondani, hogy a választói akarat már szelektív e tekintetben, azonban a szónoki retorikák egy ember megismeréséhez nem elegendőek. Legalább a kormányzati felső irányítók kiválasztásánál lenne elvárható, hogy a korszerű vezető kiválasztási technikák alapján kerüljenek ki emberek az ország irányítására.A vállalkozói, termelői szférában korzserű, modern módszerekkel tartják fenn a vezetői alkalmasság színvonalát, lehet, hogy nem mindenütt érvényesül eza gyakorlat, de a fejlődés ezt igényli.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.04.30. 20:53:50

Szerintem Alieneket a Parlamentbe!
Persze, amikor a képviselők is bent vannak.
süti beállítások módosítása