Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.02.25. 19:00 _Okostojás_

Andor László Jobbikos lett, mégis támadja őt a Jobbik

Nem értem, hogy mi baja a Jobbiknak Andor Lászlóval. Főleg most, amikor átpártolt hozzájuk. Na, jó, elhiszem, hogy elsőre badarságnak tűnik az átpártolás, de nézzük meg alaposabban a dolgot és mindjárt sokkal hihetőbb lesz.

Először is, nézzük meg, mit tett Andor László. Az Európai Bizottság azt javasolta: jövő januári hatállyal függesszék fel 495 millió euró - mai árfolyamon 143,5 milliárd forint - Magyarországnak szánt kohéziós, vagyis felzárkóztatási támogatási összeg folyósítását.  Andor László EU-biztos ezzel egyetértett és méltányosnak nevezte az uniós testület javaslatát. Az üléstől való távolmaradását azzal magyarázta, hogy annak a konferenciának, amelyen részt vett, már jóval korábban fixálták az időpontját.

Most már világos az átpártolás? Még mindig nem? No, akkor megmagyarázom. Induljunk el a Jobbik felől. Az Európai Unióból való kilépés szükségességét hangsúlyozta a Jobbik elnöke pártjának demonstrációján, amelyet az Európai Bizottság magyarországi képviseletének épülete elé szerveztek. A rendezvény résztvevői a színpadon egy uniós zászlót is elégettek.

Az EU kimutatta foga fehérjét, és vicsorgó hiénává vált. Mindenképp szükséges Magyarország jelenlegi uniós helyzetének többpárti megtárgyalása a végzetes gyarmati szerepből való kilábalásért, és a magyar emberek véleményének megismerése is. (Vona Gábor)

A magyar nemzeti érdekek gazdaságilag és morálisan is távol esnek az unió érdekeitől. A kormánynak le kellene vonnia a tanulságot, és feltehetné magának a kérdést: meddig veti alá magát a morálisan és gazdaságilag is széteső Európai Uniónak? (Balczó Zoltán)

Ezek egyértelmű nyilatkozatok. Nem akarunk gyarmat lenni, nem kérünk az EU moráljából, nem azonos a gazdasági érdekünk, magyarul nem kell az EU pénze! Költsék, amire akarják. És itt jön a képbe Andor László. Ő is ezen a véleményen van, hisz egyetértett azzal, ne adjon nekünk pénzt az EU. Persze Andor egy kicsit politikusabb és nem kezdett zászlóégetésbe, csak egyszerűen bólintott arra, hogy maradjon a pénz Brüsszelben, mert nekünk nem kell a gyarmatosítók pénze. A távolmaradását is finoman fogalmazta meg, hisz nem mondta az EU Bizottság képébe, hogy még csak egy levegőt sem akarok szívni az ilyen hiénákkal, hanem csendesen hivatkozott egy halaszthatatlan szakszervezeti konferenciára. Mert a magyar dolgozók előbbre valók, mint a brüsszeli hiénák! Ugye így már teljesen egyértelmű, hogy azonosak az elveik és álláspontjuk a Jobbiknak és Andor Lászlónak.

Ezek után teljesen váratlanul ért az a hír, hogy büntető-feljelentést tesz a Jobbik ismeretlen tettes ellen. A Jobbik álláspontja, hogy Andor László az elmarasztaló döntés támogatásával elkövette a hazaárulás és a hűtlenség bűntettét, mivel súlyosan veszélyezteti az ország függetlenségét és ezáltal alkotmányos rendjét.

Több dolgot sem értek ebben a feljelentésben. Egy: miért ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést, hisz ha nem is jártak egy óvodába Andor Lászlóval, azért még ismerik. Kettő: miért veszélyeztetné az ország függetlenségét, miért lenne hazaárulás Andor véleménye, hisz épp azért bólintott a felfüggesztésre, hogy ezzel is megakadályozza az ország gyarmatosítását. Három: mi köze van a kohéziós alapnak a magyar Alkotmányhoz? (Mellesleg Magyarországnak már nincs is alkotmánya.)

Szerény véleményem szerint, mivel láthatóan teljesen egy véleményen van a Jobbik és Andor László, a Jobbiknak nem feljelenteni kellett volna az EU biztost, hanem kitüntetésre felterjeszteni. Bár abban nem vagyok teljesen biztos, hogy a Jobbik felterjesztését Schmitt Pál azonnal aláírta volna.

5 komment

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr824203863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenőke 2012.02.26. 06:27:33

Kedves Okostojás!

Örömmel olvasom, hogy „teljesen biztos” vagy.
Társaságod veled együtt páratlanná vált!
1. A Nemzeti Államigazgatási Központ vezetését – miniszteri biztosként, díjazás nélkül – dr. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára látja el 2011. január 1-jétől.
2. Dr. Székely László az új Polgári Törvénykönyv megalkotásáért felelős miniszteri biztos 2012. július 18-ig.
3. Dr. Virág Rudolf a területi államigazgatás fejlesztésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos.
4. Dr. Wetzel Tamás az egyszerűsített honosítási eljárás bevezetésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos 2012. június 30-ig.
5. Mihalovics Péter Árpád az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos, 2012. április 1. napjáig.
6. Vetési Iván a Nemzeti Egységes (magyar)Kártyarendszer koncepciója kidolgozásáért és megvalósításának összefogásáért felelős miniszteri biztos 2012. július 31. napjáig.

Csak gratulálni tudok.

Üdvözlettel: jenőke

amor2000 2012.02.26. 08:57:19

Okostojás ! Te egy jó nagy zavarkeltő idióta vagy. Értelmes ember ennyi hülyeséget nem tud összehordani. Mindenki tudja - aki csak egy kicsit is tájékozott -, hogy Andor László a szocialisták támogatásával került jelenlegi uniós poziciójába. Abban igazad van, hogy a hivatkozott szakszervezeti rendezvény csak egy kifogás volt. Mivel a szakszervezetek komcsi alakulatok, ezért lehet, hogy épp a szocialisták szervezték azért, hogy majd legyen mivel magyarázni Andor hazaárulását és távolmaradását az igazi munkájától.
Vajon az egész cikkben miért nem említed a szocialistákat ? Ennyire félre akarod vezetni az embereket ? Aki ezt a sületlenséget elhinné, az nem olvas ilyen cikkeket. A Jobbik talán azért tett ismeretlen elkövető ellen feljelentést, mert tudja, hogy Andor László nem a saját fejével döntött a távolmaradásról, hanem a megbízója szólította fel rá. Ebben az esetben az ismeretlen elkövető nem más, mint a megbízó.

_Okostojás_ 2012.02.26. 09:43:56

@amor2000:

Az idióta titulust elfogadom, még azt is, hogy nem vagyok értelmes, de a zavarkeltést már nem tudom elfogadni. Persze aki nem érti az iróniát, annak hiába is magyaráznék bármit.

pirimogyoró 2012.02.26. 10:28:10

Na, ilyen szarházi magyarok vagyunk, nem tudunk békességben vitázni, mert úgy látszik az erő abban van, ha a másikat megpróbáljuk nyakon önteni trágyával. Szép érvelés leidiótázni valakit a véleményéért. Magáért beszél :)

_Okostojás_ 2012.02.26. 11:16:50

@pirimogyoró:

Most alaposan rápirítottál amorra, csak vigyázz, ezért el ne kerüljön Ámor :-)))
süti beállítások módosítása