Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.02.07. 08:14 _Okostojás_

Évértékelő elé

A Kedves Vezető ma tartja szokásos évértékelőjét. Kérdezhetném, hogy minek, hisz úgyis tudja mindenki mit fog mondani. Emútnyócévezik egy kicsit, elmondja milyen katasztrofális helyzetet örökölt, majd rátér arra, hogyan mentette meg az országot és végül felvázolja, hogy még néhány év és itt a Kánaán. Ebben biztos vagyok, csak a retorikai fordulatokat nem tudom előre megmondani. Most egy kicsit nehéz helyzetben lesz, mert lassan két éve kormányon van, de a helyzet nemhogy nem javul, hanem egyenesen romlik. A nyolc éven át szajkózott panelokat nem használhatja fel, mert, hogy nézne az ki, ha a miniszterelnök kritizálná a saját kormányát.

Pedig lenne mit kritizálnia. Ellenzékiként azt hangoztatta, hogy az ország szekere a szakadék felé tart, de ő megfordítaná a szekeret. Meg is fordította, csakhogy most tolatva tartunk a szakadék felé. Igaz ennek megvan az az előnye, hogy nem látjuk, mikor érünk a legszélére, így pánikolni sem kell. Ha már zuhanunk úgyis mindegy.

Megfordította a szekeret az egykulcsos adóval, ami miatt százezrek visznek ma haza akár tízezrekkel is kevesebb fizetést (na persze a képviselők 80-100 ezerrel többet). Igaz Mr. Kuszaszem kijelentette, hogy jól meg lehet élni 47000 forintból, csak azt felejtette el az unortodox gazdaságpolitika megalkotója és felkent papja, hogy vele ellentétben, aki napi 47000 forintot keres, a zemberek többsége havonta kap ennyit kézhez. Úgy már persze sokkal nehezebb abból kijönni, de ezt meg sem próbálná a Szent Jobb.

Megfordította a szekeret a különadókkal. Igaz ezzel most fordítva ülünk a lovon, bár olyan mindegy. A döglött lóval ugyanúgy lehet vágtázni akkor is ha fordítva ülünk rá (azaz sehogy). A nagy cégek nem fejlesztenek, hanem inkább leépítenek. A bankok nem hiteleznek, ami visszafogja a gazdaság növekedését is. De semmi nem számít, a legfontosabb az, hogy Lézer Jani mentse magát a hűtlen kezelés vádja alól, ennek érdekében még tovább próbálják sarcolni a bankokat.

Megfordította a szekeret a szabadságjogokban. Igaz, sajtószabadság papíron van, de csak papíron. A teljes közmédiát elfoglalta, és központosítottá tette az agymosást. Ami neki nem tetszik, egyszerűen kihagyatja a hírekből, vagy meghamisíttatja. (lásd Operagálás demonstráció, Lomniczi ügy, stb.) A gyülekezési jogot törvénnyel és cselekkel csorbítja. (lásd sztrájktörvény, kiállítás a Kossuth téren, területfoglalás az egész fővárosra) Persze ha valaki nagyon gyülekezni akar az megteheti mondjuk Alsómocsolád valamelyik mellékutcájában.

Megfordította a szekeret az érdekképviseletben. A szakszervezetek jogait lenullázta, a vezetőiket megfélemlíti, kirúgatja, megvásárolja (lásd Gaskó), lecsukatja, feljelenti dezertálásért. A rendvédelmiseknek egy kötelező Rendészeti Kart hoz létre a szakszervezet helyett, aminek a vezetőjét persze ő nevezi ki. Mert a látszatra adni kell. Az más kérdés, hogy ez az „érdekképviselet” nem a dolgozók, hanem a kormány érdekeit védi majd.

És még sorolhatnám a szekérfordításokat napestig. Megemlíthetném a bíróságot, ügyészséget, oktatást, egészségügyet, önkormányzatiságot…

Száz szónak is egy a vége. Nehéz dolga lesz a Kedves Vezetőnek, hogy az eddig elvégzett mekkelekes szatócsmunkát sikertörténetnek adja el. Persze nem féltem én őt. Ha máshoz nem is, ehhez nagyon ért. Eddig is sikeresen etette meg a híveivel az emberi táplálkozás végtermékét. Azokkal a hívekkel, akik ezt még mosolyogva meg is ették, sőt dicsérték is azt. Egyesek még hálaadó imát is mondtak érte (vagy mondattak, mint a csepeli polgármester az ő honlapján, amiből csak egy sort idéznék: Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha elesel, és kihúzzon téged a csapdából. Ez most nagyon időszerű fohász, hisz a Kedves Vezető a saját csapdájában vergődik).

Abban biztos vagyok, hogy az évértékelő beszédet lelkes közönség hallgatja majd. Ott lesznek a vakhitű, lelkes imádók. Ott lesznek a hűbéresek, ott lesznek a megfélemlítettek. És ha mindez nem lenne elég, ott lesznek a fizetett statiszták (lásd március 15-i ünnepség). A nyugodt beszédre minden adott, hisz a TEK már a fél országot lezárta miatta és a környékre csak a Kubatov listán + jellel megjelöltek léphetnek be.

5 komment · 2 trackback

Címkék: politika közélet orbán fidesz kormány


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr364074349

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Azok a fránya tények... 2012.02.07. 16:38:14

Egy részlet az évértékelőből: Magyarország új alapokon áll, akinek ebben kétsége lenne, az idézze fel a Békemenetben részt vevők derűs elszántságát. Az új alapok lényege, hogy munkájáért rendes fizetést kapjon és ne adósságokat kelljen törleszteni. &q...

Trackback: Reklám az évértékelőnek :-) 2012.02.07. 09:58:58

Véletlen áthallás? Tudatosan időzített utalás? Esetleg fricska? Ki tudja. Mindenesetre ma, az évértékelő napján ez a reklám jött velem szembe az Indexen:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenőke 2012.02.07. 09:34:49

Kedves Okostojás!
Megrendített ez a mondat: "Eddig is sikeresen etette meg a híveivel az emberi táplálkozás végtermékét."

Indítsunk mozgalmat, hogy minden - úgynevezett - ennivalóra kötelezően legyen ráírva: "egyszer használatos termék".
Más olvasatban: ezzel a megoldással néhány hívő akár éhen is halhat.

Üdvözlettel: jenőke

anonymand 2012.02.07. 10:17:21

Tisztelt Okostojás!

Rendkívül lehangoló, hogy mindent sötét szemüvegen keresztül nézel. Pozitívumról szót sem ejtesz. Pedig van.
Példának okáért legyen elég csak a szabad pálinkafőzést megemlítenem. Nehogy má ne legyen jelentősége az elsötétítés egyik legjobb eszközének a háborús időkben!

Olvasgasd Voltaire-t, tanulj Pangloss doktortól, hátha jobb lesz a közérzeted. Mert ha így folytatod, a gyomorfekély veszélye fenyeget majd.

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2012.02.07. 10:44:43

Kedves jenőke!

Te magad adtad meg a választ! Azt ugye mégsem szeretnénk, hogy egy-két-há ötszázezer-kétmillió (békemenet létszáma) ember éhen haljon.

_Okostojás_ 2012.02.07. 10:54:03

Tisztelt anonymand!

Igazad van!(mint mindig)
Megfogadom tanácsodat és követem Pangloss doktor hitvallását. Idézet a doktortól: - Mindez - felelt a félszemű doktor - szükséges, sőt nélkülözhetetlen, s az egyéni bajok szülik az általános jólétet, s mennél több az egyéni baj, annál nagyobb a közjólét.
Úgy látom, hogy egyre közelebb a nagy közjólét, mivel az egyéni bajok igen sokasodnak.

Tisztelettel:
Okostojás

anonymand 2012.02.07. 12:31:44

@_Okostojás_:

Tisztelt Okostojás!

Mindezek szellemében várom következő posztodat!

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: nem elég a sok baj, még olvasunk is?....
süti beállítások módosítása