Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.02.05. 14:36 _Okostojás_

Már nem kell aggódnunk a demokráciáért

 

Ugyanis Magyarországon a demokrácia megszűnt. Sejtettük mi ezt már egy jó ideje. Sokan mondogattuk is, még a külföld is aggódott érte, de Pártunk és Kormányunk eddig tagadta, hogy felszámolta volna a demokráciát. Sőt! A kormány (élén a Kedves Vezetővel) eddigi kommunikációja szerint nemhogy gyengülne, de egyenesen erősödik a demokrácia kis hazánkban. Mondom, eddig! Viszont most a Kedves Vezető hivatalosan is bejelentette, kész, a demokrácia megbukott, mint Gyurcsány, le vele!

Íme, a hivatalos bejelentés. Igaz, még nem a Magyar Közlönyben jelent meg, csak a Kedves Vezető a Le Monde-nak adott interjújában:

„Szeretjük a demokráciát, mert értékeken alapuló rendszer. De a demokrácia eredményekről és sikerekről is szól. És Európában eladósodtak vállalataink, csökken a születések száma, kudarcba fulladt a társadalmi integráció, erősödnek a szélsőségek. Ez gyengíti demokratikus rendszereinket. Előbb vagy utóbb szembesülni fogunk azzal a kihívással, amelyet a nem demokratikusan megszervezett, de sikeresebb országok jelentenek, így Kína és az ázsiai vállalatok. Arra kell ösztönözni az értelmiségieket és a politikusokat Európában, hogy gondolkodjanak szabadabban a demokrácia jövőjéről.”

Ez valami olyasmi, mint amit annak idején Hofi mondott az akkori politikai vezetés hozzáállásáról, ami valahogy így szólt: Értjük mi a viccet, csak nem szeretjük. A Kedves Vezető szereti a demokráciát, csak nem érti. Mindenesetre furcsa kijelentés volt ez a Nagy Vezértől. Nézzük csak mit mondott ebben a rövid nyilatkozatában, mi a demokrácia lényege, amivel szemben az ázsiai rendszer felé kell fordulnunk.

A demokrácia értékeken alapuló rendszer. Mit nekünk értékek! Sutba velük!

A demokrácia eredményekről és sikerekről szól! Minek nekünk eredmény és siker? Ki vele!

A demokráciában csökken a születések száma. Ez valóban aggasztó, de az egykulcsos adó miatt nálunk nő! Igaz ez már lehet, hogy az Orbáni önkényuralom hozadéka.

A demokráciában kudarcba fulladt a társadalmi integráció. Ezt a kijelentését nem igazán értem. Hisz az integráció kudarca főleg az egykulcsosból adódik, ami ugye a népszaporulatot növelte. Akkor most az önkény se jó mindenre? Meg aztán az iskolai szegregáció is az utóbbi két évben harapózott el. Vagy eddig demokráciában éltünk?

A demokráciában erősödnek a szélsőségek. Ebben van valami, csak hát azokat tudni kellene kezelni. Ha máshogy nem, akkor két demokratikus pofonnal hazazavarni őket. Erre volt is ígéret, csak valahogy a megvalósítás nem sikerült. Na, majd talán most a demokrácia megszűnte után elfojtódnak a szélsőségek.

Egy kicsit aggaszt, hogy a Kedves Vezető csak a politikai rendszernél nevezte meg konkrétan Kínát. A gazdasági (vállalati) kérdéskörben csak általánosan Ázsia a példa. Ázsia nagy, abba beletartozik Észak-Korea is. Igaz, sokkal könnyebb észak-koreai típusú vállalatokat összehozni, ami nekünk nagyon is megy. Lásd Malév, BKV, MÁV. Mindenesetre felhívnám a magyar oligarchák és közbeszerzési szakemberek figyelmét, hogy Kínában gazdasági bűncselekmények miatt is szabnak ki halálbüntetést. Ahogy a mostani közbeszerzési eredményeket látom, elég sokan esélyesek a korai jobblétre szenderülésre. A kínai rendszer sem Kánaán mindenkinek.

Tehát adott a jelszó: Arccal Kína felé!

Már várom a Magyar Közlöny legfrissebb számát, amiben megjelenik, hogy Magyarországon megszűnt a demokrácia. Az ország új neve: Magyar Kommunista Népköztársaság. A vezető (egyetlen) pártja: Fiatal Kommunisták Szövetsége (FIKOSZ) Címere: egy narancsba foglalt ötágú vörös csillag. Fizetőeszköze HuJ (Hungarian Jüan)

11 komment · 2 trackback

Címkék: politika közélet orbán fidesz diktatúra kétharmad fülkeforradalom


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr444068010

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az intézmény teszi a demokráciát? 2012.02.05. 14:54:13

A világ demokratikus átalakulásának modellezése terén elévülhetetlen érdemeket szerzett Fukuyama professzor egy friss írásban az intézményrendszer jelentőségén töpreng, és arra jut, hogy miközben mai bevett bölcsesség szerint a jó intézményrendszer elő...

Trackback: Az intézmény teszi a demokráciát? 2012.02.05. 14:54:13

A világ demokratikus átalakulásának modellezése terén elévülhetetlen érdemeket szerzett Fukuyama professzor egy friss írásban az intézményrendszer jelentőségén töpreng, és arra jut, hogy miközben mai bevett bölcsesség szerint a jó intézményrendszer elő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balatonikaboca 2012.02.05. 18:33:38

Egyszer megpróbáltam pálcikával enni, s rájöttem miért is soványak a keletiek.
Mire összevadásszák azokat a kibaszót rizs szemeket egyenként több energia megy el a vadászatra, mint amennyi energiát "bevisznek"!!......
Kínát, s keletet kihagyom, de legalább lesz indokom nyugatra diszidálni.

Egy régebbi kommentemben írtam: "Ha kilépünk az EU-ból akkor irány Etelköz" nem is tévedtem sokat.

DE, NÉLKÜLEM!!!!!!!.......

balatonikaboca 2012.02.05. 18:35:49

Csók mindenkinek:b.kaboca

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.02.05. 20:07:23

Drága Tojás, ott basztad el, hogy Orbán fenti szövegének, valamiféle jelentést tulajdonítasz, és ebből következtetéseket próbálsz levonni. Orbán fenti szövegének semmi értelme, illetve pont annyi, mint a gyorsnaszádnak, a döglött dakota lónak, a keleti szélnek, vagy bármi másnak. Orbánnak világnézete nincs, mert ahhoz pl tudni kéne olvasni, politikája meg annyi, hogy a homokozóban csak ő játszhat a kislapáttal.
Őt a magyarok megválasztották kétharmaddal, ebben semmi csodálatos nincs, elég régóta tudjuk, hogy a magyarok minimum 75%-ának annyi esze van, mint egy fülesmedúzának, ehhez nem kellett Kertész Ákos.
Üdv.

menőmano 2012.02.05. 22:02:37

"Ki fogja megmenteni Európát?
www.piacesprofit.hu/gazdasag/ki_fogja_megmenteni_europat.html

"Kínai álláspont: „Európának magának kell rendeznie az adósságválságot"

Kína az elmúlt hónapokban aggodalommal figyelte az európai adósságválság alakulását, Európa ugyanis a legfontosabb piaca a kínai exportnak. Peking jelezte, hogy mindent megtesz az európai export konszolidálása érdekében a saját piacán, az euróövezeti mentőalapban (EFSF) való esetleges részvételéről azonban még nem döntött, hanem arra kérte Európát, hogy először tegyen rendet a saját pénzügyeiben. Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai államfő úgy véli, hogy „Európának magának kell rendeznie az adósságválságot".
euróválság, euró, euróövezet
Li Daokui
Fotó: flickr

Az eurózónának nyújtott kínai támogatás elérheti a 100 milliárd dollárt, de a segítségnek két feltétele van - mondta Li Daokui, a kínai központi bank monetáris politikáért felelős bizottságának tagja a Le Figaro című francia napilapban csütörtökön megjelent interjúban. Elsőként az euróövezeti mentőalap (EFSF) hatékonyságát jelölte meg. „Az EFSF-nek hatékonynak, hasznosnak kell lennie az európai helyzet stabilizálásának támogatásában. Peking meg akar győződni arról, hogy működik a mechanizmus" - fogalmazott. „Semmi nem lenne Kína számára rosszabb annál, mint támogatni olyasmit, ami kudarcba fullad" - tette hozzá. A másik feltétel „a felkínált garanciákra vonatkozik, miután nem zárható ki, hogy a mechanizmus nem működik". Li Daokui úgy véle: „ha Kína befektet, és támogatja Európát, érthető, hogy az érdekeit illetően egy kicsit nagyobb megértést vár el".
***
Arccal Kína felé!"
Na.Ja. Totálisan lehet Kína felé fordulni, csak ne olyan hevesen, nem megy az olyan könnyen, amint a fenti nyilatkozat" is mutatja.

Elnézés! Kedves Okostojás, ez egy picikét hosszúra sikeredett.
De ugye elnézed nekem?
:))

kirsten 2012.02.06. 06:29:58

Hát amióta a fényességes hatalmon van egyfolytában épül le a demokrácia. Mára már szinte elfogyott. Kína lesz a példaképe ?
Ó Istenem segíts, ha ez így lesz.

_Okostojás_ 2012.02.06. 06:52:00

Kedves menőmano!

Neked mindent elnézek! Még azt is, hogy nem olvastál figyelmesen:-)) Nem Európáról van szó, hanem Magyarországról. Ha megnézed alaposan a képet akkor rájössz, nincs más választása Kínának, csak az, hogy befogad és segít bennünket:-))

menőmano 2012.02.06. 07:48:01

@_Okostojás_:

Látod! Látod! Jó, hogy írtam, legalább jót nevetgélsz.
Hát! Már hogyne olvastam volna, totálisan átolvastam.
Mi is Európában vagyunk, a közepén, ránk is vonatkozik, hogy Kína nem fog megmenteni minket, ha igen, annak "ára " lesz. nem kicsi, nagy.- Így segít. gondolom.
Azért egy picikét vicces vagy. :)
:)))

anonymand 2012.02.06. 08:05:05

Tisztelt Okostojás!

Igazad van!
Már nem kell aggódni a demokráciáért.
Aggódjunk azért, amink még van.

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2012.02.06. 08:37:02

Tisztelt anonymand!

Látod milyen jó hozzánk Pártunk és Kormányunk?! Egyre kevesebb dologért kell idegeskednünk. Már nem kell aggódnunk a magánnyugdíjunkért, a jogállamiságért, a demokráciáért, és még sorolhatnám. Lassan már az életünkért sem kell aggódnunk.

Tisztelettel:
Okostojás

Mariann19 2012.02.06. 13:52:38

@balatonikaboca: A magyaroknak mindenütt jó, de legjobb sehol!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.02.06. 15:40:15

@_Okostojás_:

Remélem, a pöcsömet nem akarják "megvédeni".

De ha már muszáj, legalább ne Selmeczi.
süti beállítások módosítása