Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.08.11. 16:55 _Okostojás_

Oktatási vészhelyzet

A Tankönyves Vállalkozók Országos Szövetsége úgy döntött, hogy nem szállítják ki a tankönyveket azoknak az iskoláknak, ahol az önkormányzatok nem rendezték tavalyi tartozásukat. Na, de, hogy lehet tankönyv nélkül tanulni? Sehogy! Még tankönyvvel sem egyszerű, de a nélkül meg szinte lehetetlen.

Ebben az ügyben is van egy főkolompos, mégpedig Pest megye önkormányzata. A 100 milliós tartozás 50-60%-a az övék. Nem tudom, hogy szegényekre csak rájár a rúd, vagy ők a legrosszabb gazdálkodók az országban, mindenesetre már a közétkeztetésen is összehoztak 1,2 milliárd adósságot. Bár úgy látom, hogy nem kell félteni őket, karakán legények. A lehető leghatározottabban kijelentették: A Pest megyei önkormányzat mindenképpen megtalálja a módját annak, hogy a könyvkiadóknál és forgalmazóknál fennálló jelentős tartozása ellenére biztosítja az általa fenntartott iskolák számára a tankönyveket. Konkrétan ugyan nem nevezték meg, hogy miképp is gondolják, de van egy sanda gyanúm, hogy hasonlóan, mint a közétkeztetést.

Mi is történt az étkezetés ügyében? Amikor a horribilis tartozás miatt a vállalkozó bezárta a konyhákat, hogy legalább ne növekedjen tovább a tartozás, az önkormányzat lépett egy frappánsat. Kinyilatkozta, hogy szociális vészhelyzet következett be, amelynek elhárítására; a járványos megbetegedések, fertőzések, és egyéb betegségek és ezek következményei elkerülésére a Pest Megye Önkormányzata tulajdonában álló konyhák és tálalóhelyiségek birtokbavétele jelenti az egyetlen helyes és elfogadható megoldást (ezek szerint a tartozás kifizetése nem lett volna megoldás). Magyarul feltörték a konyhákat, lecserélték a zárakat, és elkezdték használni a más eszközeit, azzal az ígérettel, hogy majd vigyáznak rá. (Ez manapság nem jó ómen, Kiflicsücsök Gabika is vigyázott a magánnyugdíjunkra, és mi lett belőle!)

Ezek után eltudom képzelni milyen módot találnak az ingyen tankönyvek beszerzéséhez. Valószínűleg egy huszárvágással oktatási vészhelyzetet hirdetnek, megrohamozzák a tankönyvkiadókat és elviszik a szükséges könyveket. Persze közben jól megígérik, hogy vigyáznak rá és majd jövőre visszaadják (vagy nem).

Nem tudom kinek és mennyivel tartozik még a Pest megyei önkormányzat, de nem szívesen lennék azok helyében, akiknek tartozik. Főleg nem reklamálnék, mert azonnal kihirdetnek egy újabb vészhelyzetet és viszik, ami kell, természetesen nagyon vigyázva rá.

9 komment

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr233146406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.08.12. 06:20:17

Tisztelt Okostojás!

Nem irigyellek, borzasztó gyatra memóriád! Teljesen megfeledkezel a józan észt elsöprő (52,6%-os) győzelemről.
Az pedig felhatalmazást ad.
Mindenre.
Sőt!
Az ellenkezőjére is, ha a sors úgy hozza.
Egyébként pedig pikírt megjegyzések helyett jobb lenne , ha azon örvendeznél, hogy nincsenek megszorítások. Nem úgy mint Bajnai alatt pl.
Tudod, az a fazon, akit Bonsai Duce Merkelnél agyba-főbe dicsért azért a rövid válságkezelő időszakért. Aminél ugye, immár régebben van hatalmon a Fidesz, és még mindig nem van megszorítás.
No ennek örülj, oszt jónapot!

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2011.08.12. 08:14:04

Tisztelt @anonymand!

Végtelenül hálás vagyok neked azért, hogy felvilágosítottad halványuló elmémet! Igazad van, örvendeznem kell! Ezentúl ugrándozva és valami vidám dalt énekelve fogok az utcán közlekedni. Már csak egyet árulj el kérlek. Tudom, hogy nincs megszorítás, de miért nem futja kenyérre a hó utolsó 3-4 napján? Vagy csak mondjam a boltban a pénztárosnak, hogy "Nincs megszorítás" és elhozhatom a kenyeret ingyen is?

Tisztelettel: Okostojás a megvilágosodott sötét-agyú.

anonymand 2011.08.12. 09:20:15

Tisztelt Okostojás!

Rendkívül örülök, hogy sikerült megvilágosítanom elmédet.
Mindenkinek kell a sikerélmény, nekem is.
Ma siker, tegnap is az voltam, és ha igaz, holnap is az leszek.

Józan ésszel ugyanis fel nem érem, hogy mi a francnak ácsingózol kenyérre? Nem csak a hó végén, de egyáltalán?
Egészségtelen.
Vegyél több sört, az folyékony kenyér. Máris megoldódik a folyadékbevitel, és nem fog úgy hiányozni a kenyér.
Apropó! Jut eszembe, hogy a Fidesz régi tartozását fogja beváltani, amikor a kapott felhatalmazás alapján, Lószerszámkészítő Petike segítségével, a Nemzeti Mindentmásképpen Értelmezés jegyében, a kenyéradó fogalmát fogja megújítani.
A régi, elavult, szociálliberális hazugság helyett, az eredeti értelmének megfelelően fogja használni.
Azok fognak csak rá fizetni, akik mást nem esznek (érthetetlen okokból).
Nem véletlen mondom, fogyassz inkább folyékony állagút!

Örülök, hogy egy megvilágosodásnak részese lehettem. Az lenne az igazi eredmény, ha az elsöprő (52,6%) többségből legalább 50%-nak is tudnék homályt oszlatni.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: ha annyira ragaszkodsz a kenyérhez a hónap utolsó napjaiban, miért nem próbálod meg egyszer, hogy csak huszadika után kezdesz kenyeret vásárolni?

_Okostojás_ 2011.08.12. 09:50:14

Tisztelt @anonymand!

Hálámat és tiszteletemet nem győzöm hangoztatni, amiért ily kegyesen megosztod velem a fenomenális tudásod! Nem is tudom mire mennék nélküled. Arra az egyszerű megoldásra valóban nem gondoltam, hogyha a hó elején nem eszek, akkor a hó végén akár még dőzsölhetek is. Egyetlen problémám van a folyékony kenyérrel (azon kívül, hogy úgy jó 18 éve nem iszom alkoholt), hogy többszöri próbálkozásom ellenére sem tudtam zsírt kenni a sörre, a hagymaszeletek sem állnak meg rajta. Ha ebben segítenél végtelenül hálás lennék érte!

Mély tisztelettel: Okostojás

Ui.: Egy gondolat motoszkál a fejemben. Ha sokan áttérünk a folyékony kenyérre, nem jöhet-e el az a pillanat, amikor Szájjárató Péter bejelenti a folyékony kenyér-adót?

anonymand 2011.08.12. 13:30:50

Tisztelt Okostojás!

Kegyes hangulatban találtál, csak kevés az időm, ezért akadozom.

A legfontosabb: rohadt nehéz lesz behozni azt a 18 évet!
A zsírt lehet kanállal, a sózott hagymát pedig elegánsan az orcádon levő (legnagyobb) nyílásba kell ejteni, elegáns mozdulattal, az ujjak szorításának enyhítésével. A fej eközben büszkén hátravetendő (Különben sok megy pocsétába).
Mindenre van megoldás, csak keresni kell.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: nem kell aggódjál. Adót, adó néven bármit is, felejtsd el! Egyrészt az megszorításnak tűnne egyesek szemében, másrészt a gaz koncsik, liberálisok, meg szoclibek nem átallanák az egész világot felhergelni az ország ellen. Erről tehát szó sem lehet. Arról nem is beszélve, hogy a befolyt adó közpénz, amivel valakinek el kell számolni. Remélem.
A magam részéről azt hiszem az lesz a megfelelő megoldás, amit Lószerszámkészítő már gyakorol otthon a tükör előtt előadni, mint Rodolfó annak idején, hogy senki ne lássa a csalást.
A Nemzeti Együttműködés Kárpát Medencei Nagymagyar Komlóalapjába kell majd hozzájárulást felajánlani olyan mértékben, ahogy a felhatalmazott azt jónak látja. Ahogy romlik, vagy javul a látása, egyre többet.
A bejelentése a megszokott módon fog zajlani: ahelyett hogy megszorítanának, a zemberek jóindulatára bízzák, isznak-é, vagy sem?
Mellesleg a vizet mint olyat, nagy valószínűséggel betiltják. Még úszni is csak örömmámorban lehet majd.

_Okostojás_ 2011.08.12. 19:02:58

Tisztelt anonymand!

Őszinte csodálattal (és szájtátva) olvasom soraidat. Életem 5 évtizede alatt nem tanultam annyit, mint e röpke 2 nap alatt mióta megosztod velem a hatalmas tudásod. Viszont ennek ellenére sem fogok sört inni. Maradok a kakaónál, bízva abban, hogy Kiflicsücsök Gabika nem jelenik meg a tévében és nem közli, hogy megvédi a kakaót!

Tisztelettel:
Okostojás

Ui.: úszni nem tudok, tehát lemondok a Kedves Vezető örömmámoráról

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.12. 23:31:42

Ha jól emlékszem, a Pest megyei Önkormányzat egyszerűen máshonnan rendelte az ételt, azt a céget pedig hagyta a picsába, amelyiknek tízmilliókkal tartozott (pereskedjen, ha akar).
Persze lehet, hogy tévedek.
A szemforgató/hazug/hányingerkeltő magyarázkodás persze megvolt.
Azt nem értem, hogy az Önkormányzat elvileg (a tanulóktól) beszedte a pénzt a könyvekre. Akkor az hol van?

anonymand 2011.08.13. 05:19:56

Tisztelt Okostojás!

Most, hogy van egy józan pillanatom, kicsit komolyan.

A kutya ugat, a karaván halad....
Ugathatunk naphosszat, a dolgok menetét nem befolyásolhatjuk. Az örök optimistából szóló pesszimista írja.
Mert hogy is néz ki a helyzet?
Adva van egy hatalmat elnyert párt(?), diktátor(?), ami, vagy aki a hatalmat a tudatlanságra, hiszékenységre alapozva söpörte be (52,6%).
Ezt a tudatlanságot, alacsony szellemi színvonalat most igyekszik tartósítani, nem egészen érdektelenül. Azért vagyok pesszimista, mert jól láthatóan siker koronázza "áldásos" működésüket.

"A háború, a hidegháború és a jóléti rendszerek után most a munka alapú társadalom a cél." - mondotta Bonsai Duce.
www.mr1-kossuth.hu/hirek/kulhon/orban-a-munka-alapu-tarsadalom-a-cel.html
2011-05-25-én! Nem tudás alapú, munka alapú.
Hogy milyen munka?
"A gátépítés, a csatornatisztítás, a víztározó-építés nem 21. századi technológiával fog történni Magyarországon, hanem közmunkában"... - 2011. máj. 31.-én.
A fáraók korát idézi fel bennem. A setét középkort idézi, ahol a tudás kiváltság volt, a tudatlanság kívánatos és a hatalom, az egyház, mindent meg is tett, hogy a munka alapú társadalom "működjön".
A hitre és nem a racionális gondolkozásra épít(enek), láthatóan sikerrel.
Ugathatsz, ugathatok, ugathatunk.
Jó néhány helyet látogatok a neten, és igen-igen ritka kivételtől eltekintve, az derül ki, hogy a hit és nem az értelem vezérli a bejegyzőket, kommentelőket.
Nem kell itt betonozni. Felesleges.
Amíg a társadalom szavazóképes polgárai nem tudnak helyesen értelmezni egy mondatot, amíg képtelenek felismerni azt, hogy ellentmondás van akár egy mondaton belül is, nincs mit tenni.
Csak reménykedni lehet, hogy változik a helyzet.
Tehát: ugass, ugassunk!
Dum spiro spero.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: pálinkás jóreggelt!
Zum Wohl!
Skoal!

_Okostojás_ 2011.08.13. 14:29:41

Tisztelt anonymand!

A zemberek már csak ilyenek. Sokkal könnyebb hinni, mint gondolkodni. Most még a legtöbben hisznek a csodában, ami természetesen nem jön el. A magyar ember az utóbbi években jobban szereti ha megmondják neki mi a jó és a rossz. Egy darabig el is hiszi, aztán csodálkozó szemekkel néz ha rájön, újra a poklok bugyraiban van a mennyország helyett. A Kedves Vezető ezt tudja, ezért vannak az "elszámoltatások" (eredmény szinte semmi, de nem is az a lényeg), ezért vannak a politikai lufieregetések, lózungok, és populista beszédek.
Panem et circenses!
De lassan elfogy a kenyér! Majd akkor ébred a társadalom. Addig marad néhányunk ugatása, még ha tudjuk is, hogy a kutyaugatás nem hallatszik az égig.

Tisztelettel:

Okostojás

Ui.: Sic igitur per asperam, ad astra.
süti beállítások módosítása