Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.07.19. 09:15 _Okostojás_

A keleti szél

 

A HNA szándéknyilatkozatot írt alá a Malévval együttműködésük elmélyítéséről, és tárgyalóküldöttséget menesztett Budapestre. A HNA elnöke a múlt héten még azt mondta: a csoportot jobban érdekli egy új magyarországi légitársaság megalapítása. A HNA már 2004-ben is gondolkodott azon, hogy tulajdonrészt vesz a Malévban. Akkor azért vetette el az ötletet, mert európai légiforgalmi hálózata kicsi volt, és nagynak gondolta a pénzügyi kockázatot. 

Azóta viszont nagyot fordult a világ. A MALÉV a világ legnagyobb légitársaságává nőtte ki magát, a pénzügyi kockázata pedig egyenlő a nullával. Egyik nap a MALÉV irodaháza felé sétálva azt láttam, hogy több száz ember várakozik az utcán. Na, gondoltam itt vagy sztrájk lesz, vagy ingyen repülőket osztogatnak. De most már tudom, hogy tévedtem. Azok, akik az iroda előtt ácsorogtak nem sztrájkolók vagy potyalesők voltak, hanem a világ vezető üzletemberei, és mindegyikük arra várt, hogy bejusson, és valahogy rábeszélje a légitársaságot arra, hogy az ő pénzét fogadják el. Persze csalódniuk kellett, mert a Kedves Vezető már a tavalyi látogatásán levajazta a kínai kommunistákkal a boltot. Hogy is nézne ki, hogy a forradalom kellős közepén, a Nagy Honvédő Háborúban az ellenséggel (Nyugati befektetők, bankárok, szakmai befektetők) kössünk üzletet. Keleti szél fúj, kérem szépen! Ami látszik azon is, hogy a HNA Group stratégiai megállapodást kötött a Demján Csoporttal, amelynek közleménye szerint a felek nagyszabású fejlesztéseket terveznek a logisztika, a reptérfejlesztés, a légiközlekedés, az ingatlanfejlesztés, a hotel- és bevásárlóközpont-fejlesztés, a közlekedési infrastruktúra fejlesztése és a pénzügyi szolgáltatások területén.

Magyarul kiebrudaljuk a pfuj büdös kapitalista befektetőket, a multikat és bankárokat. Jöhet helyettük a keleti szél. Lesz itt kínai bank, kínai út, kínai bolt (bár abból már most is van minden sarkon). A Parlament mellé felhúznak egy óriási Pagodát, ami csak azért lesz ötször nagyobb, mint a Parlament, hogy az árnyékával védje azt. Államvallássá tesszük (egy gyors módosítóval az Alkotmányba is foglaljuk, amit Lézerblokkolós János 2 nap alatt átver a Tisztelt Házban) a Buddhizmust.

Azért a Fideszes polgármesterek (köztük pl Meggyes Tompika) figyelmét felhívnám a keleti szél veszélyes oldalára is: Kivégezték két kelet-kínai város volt polgármester-helyettesét, mert kenőpénzeket fogadtak el. Egyikük a Csöcsiang (Zhejiang) tartománybeli Hangcsou (Hangzhou) város elöljárója volt, akit vesztegetés, sikkasztás és hivatali hatalommal való visszaélés miatt ítéltek halálra májusban.

Szóval csak óvatosan a keletiességgel!

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr373079193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása