Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.04.19. 18:49 _Okostojás_

Napsütés és árnyék

„Látják, hogy ma a nap is másként süt" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: a kormány arra törekszik, hogy valamennyi célja világos legyen a választók számára.

Azóta eltelt egy év, világossá váltak a célok és látszik a megvalósítás zsenialitása is. Egyetlen baj van a dologban, hogy anno nem tudtunk a sorok között olvasni.

 

 

 

Nemzeti Ügyek Politikája 2010 (Fidesz választási programja) (NÜP)

 

 

 

 

Olyan kormány kell, amely képes ösztönözni a nemzetközi befektetéseket azzal, hogy bebizonyítja, komolyan vesszük a munkahelyteremtést, és lehetővé tesszük, hogy a vállalkozók befektessenek, gyarapodjanak nálunk. (NÜP)

A kormányoldal nem kegyelmezett, a parlament egy nap alatt végigtárgyalta és el is fogadta a három új extraadó bevezetését elrendelő törvényjavaslatot. Múlt héten Orbán Viktor kormányfő állt elő a bolti kiskereskedelmi szektort, a telekomcégeket, és az energetikai ágazatot terhelő különadók tervével, ám a társadalmi és államigazgatási egyeztetés megspórolása céljából nem a kormány, hanem Rogán Antal és Lázár János fideszes képviselők péntek késő este adták be a törvényjavaslatot az Országgyűlésnek. (2010.10.18.)

 

A gazdaság, a társadalom és az állam működését munkaközpontúvá kell alakítani. A cél olyan gazdaságpolitika bevezetése, amely elősegíti, hogy Magyarországon egy évtizeden belül egymillió új, adózó munkahely jöjjön létre. (NÜP)

 

 

A 2010 december-2011 február közötti időszakban a 15-74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 743 ezer fő volt, 0,5 százalékkal több az előző év azonos időszakinál, a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 1,8 százalékkal, 487 ezer főre nőtt, a munkanélküliségi ráta 11,5 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal szerdán korrigált adatsorát.(2011.03.30.)

 

 

Az építőipari kis- és középvállalkozásoknak jóval nagyobb gazdálkodási biztonságot, jogbiztonságot kell adni, életben kell tartani a hazai építőanyag-gyártói, tervezői, kivitelezői, ingatlanforgalmazói kapacitásokat, építőanyag-kereskedéseket. A közbeszerzési rendszert, a fedezetkezelő intézményt alkalmassá kell tenni a feladata betöltésére. (NÜP)

Az építőipari vállalkozások február végi szerződésállományának volumene 28,8 százalékkal mérséklődött az egy évvel korábbihoz mérten. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződések állománya 29,2, az egyéb építményeké 28,4 százalékkal kisebb volt a 2010. februárinál. (2011.04.15.)

 

Közmunka keretében lehetőségeket kell biztosítani a romáknak valamint a szakképzetlen munkavállalóknak az építőiparban, a mezőgazdaságban. (NÜP)

A kormányzat a közmunkaprogrammal megoldja a foglalkoztatást, a költségvetésben viszont az erre szánt pénzforrásokat lecsökkentették  a tartalékolásnak nevezett költségvetés-átszabás után pedig 100 milliárd forintot kivettek a Munkaerőpiaci Alapból. Az pedig, hogy nem nyolc órára, hanem négyre lehet a közmunkást alkalmazni, nem foglalkoztatás-bővítés, hanem csak a statisztikát javíthatja, hiszen egy napra "nem egy strigulát lehet húzni, hanem kettőt"

2010 januárjában 53 ezer közfoglalkoztatott volt, 2011 januárjában pedig csak 12 ezer.

 

A közrend és a közbiztonság alapja: senki sem állhat a törvények fölött. A magyar emberek elveszítették bizalmukat saját államukban, saját kormányukban, mert úgy érzik, vannak, akik következmények nélkül, a törvényeken felül vagy a törvényeken kívül helyezhetik magukat. Az új kormány legfontosabb feladata lesz a társadalmi bizalom helyreállítása, amely csak akkor lehetséges, ha a törvény előtt mindenki egyforma, legyen akár politikus, polgármester vagy szociálisan hátrányos helyzetű választó. (NÜP)

Kihirdette az esztergomi jegyző az alá nem írt döntéseket. A jegyzőkönyvet Tétényi Éva polgármester nem írta alá. Tudomásunk szerint az adósságrendezési eljáráshoz szükséges reorganizációs tervet és az új szervezeti és működési szabályzatot is kihirdette a jegyző. A képviselő-testület üléséről készült jegyzőkönyv az ott történt eseményeket rögzíti, azt a jegyző és a polgármester, illetve a helyettesítésükre jogosult írja alá. Álláspontom szerint a képviselő-testület ülésén határozattal kijelölt személy nem jogosult az ülést vezetni, és ebből következően a jegyzőkönyvet aláírni. A határozatok esetében készült jegyzőkönyvi kivonatok aláírására is a fenti szabályok vonatkozna. A törvénysértő önkormányzati rendelet addig az időpontig érvényes és hatályos jogszabálynak tekintendő, amíg azt a képviselő-testület hatályon kívül nem helyezi, vagy az Alkotmánybíróság meg nem semmisíti. (2011.04.19)

 

A jövő Magyarországán a biztonság mindenkit meg illet és azt az állam az ország minden pontján garantálni fogja. Soha nem fogjuk megengedni, hogy a rendteremtés vagy az erőszak jogát bárki az államtól elragadja, és azzal visszaéljen. Az erős Magyarországnak nincs szüksége gárdákra, mert képes mindenki számára rendet, védelmet és biztonságot garantálni. (NÜP)

„Felmostuk a padlót a rendőrséggel és a szabálysértési hatósággal” – így kommentálta a Jobbik egyik képviselője azt a debreceni tárgyalást, aminek eredményeképpen a bíróság megállapította, hogy nem követett el szabálysértést az az öt ember, akiket egy nappal korábban, pénteken állítottak elő Hajdúhadházon. Mint ismert, Gyöngyöspata, és Hejőszalonta után ez a település a harmadik, ahol a Szebb Jövőt Polgárőr Egyesület „járőrözést” szervez a helyi közbiztonság tarthatatlan állapotaira hivatkozva.(2011.04.17)

 

Vissza fogjuk adni a hitüket, amely ismét biztosítja számukra a társadalmi megbecsülést annak elismerésével is, hogy az inaktív kor nem jelenti a teljes visszavonulást a munkából és a közéletből. Számítunk munkájukra és több évtizedes tapasztalataikra. (NÜP)

A hétfőn elfogadott és január 1-jén hatályba lépő alaptörvény rögzíti, hogy a bírák - akik a jelenlegi szabályok szerint 70 éves korukig dolgozhatnak - 30 éves koruktól az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig állhatnak szolgálati jogviszonyban. A nyugdíjkorhatár-betöltéssel megszűnő jogviszony vonatkozik majd az ügyészekre is, akik eddig ugyancsak 70 éves korukig végezhették munkájukat. (2011.04.19.)

 

Nem engedjük, hogy az állami nyugdíjak mellett szolgáltatást biztosító magánnyugdíj-pénztári rendszer megtakarításai veszélybe kerüljenek. (NÜP)

Leszámol a kasszákkal a nyugdíjreform-törvény. Aki nem lép vissza az állami nyugdíjrendszerbe  2011. január végéig, az "kiszerződik" az állami társadalombiztosítási rendszerből. A nyugdíjkorhatárig hátralévő évei után nem kap állami nyugdíjat, miközben járulékot fizetnie kell. (2011.01.10.)

 

Alapvetően hiszékeny ember vagyok, most is készséggel elhiszem Orbán Viktornak, hogy másként süt a nap. Már csak egy baj van a dologgal, hogy nagyjából 200.000 emberen kívül, (miniszterelnök, miniszterek, államtitkárok, főosztályvezetők, családtagjaik és baráti körük) mi, a maradék 9.800.000 zember nem látjuk a napot, mert eltakarják előlünk. Fázósan botorkálunk a nagy sötétségben.

Azt hiszem eljött az idő, hogy tegyünk valamit…

 

Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hogy melegednének az emberek.

 

Ráhányni mindent, ami antik, ócska,
Csorbát, töröttet s ami új, meg ép,

Gyermekjátékot, - ó, boldog fogócska! -
S rászórni szórva mindent, ami szép.

 

Dalolna forró láng az égig róla
S kezén fogná mindenki földiét.

 

Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hisz zúzmarás a város, a berek...
Fagyos kamrák kilincsét fölszaggatni
És rakni, adjon sok-sok meleget.

 

Azt a tüzet, ó jaj, meg kéne rakni,
Hogy fölengednének az emberek!

 

József Attila: A tél  1922. november 12.

  

1 komment · 1 trackback

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr152840410

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Milyen nap volt tegnap? 2011.04.20. 08:35:49

„Mint tudjuk, az alkotmány egésze, így a preambuluma is jogértelmezés céljára felhasználható. Ezt fontos tudni. Ezért a preambulumban benne foglalt ideológiai kategóriák, ha nem is olyan mértékben, de szintén veszélyesek a későbbi joggyakorlat sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jafer 2011.04.20. 20:35:21

Jelentem,hogy még mindig nincs jólét.Kérdezem a kormánytól,mikor lesz?Nincs más alternatíva,mint Jólét és Szabadság
süti beállítások módosítása