Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.08.16. 19:40 _Okostojás_

Miskolc már érzi a megszorítás nélküli jövőt

Már látszik a szép új világ az Avas lábánál. A költségvetés bevételi oldalán év végéig közel 875 millió forint elmaradás várható ezért a testület augusztus 11-én rendkívüli ülésén döntött közel kétmilliárd forint zárolásáról.

Az intézményben megszüntettem az internetezést és a fénymásolást, de korlátoztam a víz és az elektromos áram fogyasztását is, amikor két hónappal ezelőtt 12 milliót elvont tőlünk az önkormányzat. Most 35 milliót zároltak, ami után már az iskola pedagógiai programját sem lehet teljesíteni – nyilatkozta az avasi iskola igazgatója. 

Azt ugyan kikötötték, hogy pedagógus-elbocsátásokat nem lehet végrehajtani, de úgy tűnik, a fizetésen felüli egyéb járandóságokat, pótlékokat el kell felejteni, márpedig abból finanszírozták idáig a minőségi oktatást. Ugyanakkor a technikai, nem tanári létszám csökkenthető.

Valószínűleg Hoffmann Rózsa már gőzerővel dolgozik a 128. oktatási törvény variáción. Szegény épp, hogy befejezi az egyik variációt, már kezdheti is újra, mert hol Rogán atamán, hol Matolcsy fenomén, hol maga a Kedves Vezető köt bele a munkájába. Most is sutba dobhatja az eddigieket, mert a Matolcsy féle kolosszális gazdaságpolitika beleköpött a levesbe.

Beépített kémeink az alábbi tervezetet látták az államtitkár asztalán. Sajnos lefényképezni nem tudták, mert Rózsika szobájában nem működik a világítás, a kémeink telefonjában pedig nincs vaku, így arra kell hagyatkoznunk, amit megjegyeztek a 80 oldalas törvénytervezetből.

Bevezetés

A 2010. tavaszi országgyűlési választások fülkeforradalom eredménye egyértelmű felhatalmazást adott arra, hogy új értékalapokra helyezzük az oktatási rendszer egészét. Az új törvénynek szakítania kell a jelenleg hatályos szabályozás látszólagosan értéksemleges és döntően az egyéni jogokra alapuló szemléletével, és meg kell teremtenie a nemzeti fejlődés butítás szolgálatába állított közoktatási rendszer és intézményei működésének alapvető szabályait. Az új törvény műfaját tekintve is különbözik a hatályostól, mivel kerettörvény tragikomédia, azaz csak a legfontosabb területekkel nem foglalkozik. A részleteket kormányrendeletek, illetve miniszteri rendeletek (abban az esetben, ha sem a kormány sem a miniszter nem ér rá, akkor az adott intézmény pedellusa, ha ő sem ér rá, akkor a takarító néni) fogják szabályozni, és illeszkedik hozzá a pedagógus életkényszerpálya-modell életbe léptetését szabályozó új törvény is. Így érhetjük el, hogy az új közoktatási törvény átláthatóatlan és érthetőetlen legyen, valamint azt, hogy a későbbiekben szükségesnek mutatkozó pontosítások ne követeljenek minden esetben hosszadalmas eljárást igénylő törvénymódosításokat (mivel már tele van a hócipője a Rogán - Lázár - Kósa triónak az állandó önálló képviselői törvényjavaslatok benyújtásával).

A törvény új vonásai

A törvény

- kiindulópontja, hogy a közoktatás nem szolgáltatás, hanem közszolgálat népbutítás

- egyértelművé teszi a közoktatás szereplőinek helyzetét a hatáskörök, a kötelességek és a jogok egyensúlyának megteremtésével a működtető település fideszes képviselőire ruházásával

- kinyilvánítja, hogy a szakmai döntéseket szakemberek Matolcsy haverjai (lehetőleg tescos kötődéssel) hozzák a szülők és a diákok véleményének meghallgatásával figyelmen kívül hagyásával

- csökkenti a tankönyvek számát (3 tantárgyanként 1 tankönyv, osztályonként 1 példányban), és fokozatos áttérést ír elő az általános iskolai ingyenes tankönyvellátásra (ha másként nem megy, hát úgy, hogy nem fizetik ki a tankönyvkiadót)

- bevezeti a pedagógusok munkájának külső szakmai ellenőrzését és értékelését melyet a helyi Fidesz alapszervezet lát el

- új finanszírozási rendszer elveit fekteti le, és kialakítja az eljárás rendjét:

1. A fűtési szezonban minden diák annyi kétszáz forintost köteles vinni naponta az iskolába, ahány órája lesz. Ezentúl a radiátorok pénzérmével működnek, és 5 percenként be kell dobni egy érmét.

2. Minden diák köteles naponta vizet vinni az intézménybe az alábbiak szerint: 1 db 10 literes vödörben a WC használathoz, 1 db 5 literes műanyag kannában a kézmosáshoz, és 1 db 2 literes flakonban az iváshoz.

3. A testnevelési órákat a jövőben nem csoportosan és nem külön teremben tartják (a tornatermeket kiadják magtárnak) hanem a tantermekben, mégpedig úgy, hogy padsoronként 1-1 tanuló egy kerékpárt teker, mely meghajtja a villamos energia-ellátást adó generátort.

Alapelvek

- A magyar közoktatás törvényi szabályozásának alapját alkotmányos alapértékeink, a Nemzeti Együttműködés Programja, valamint a Kedves Vezető víziói képezik.

- A közoktatás a közjót (főleg a Fidesz és holdudvara) és a mások jogait tiszteletben tartó egyéni célokat (az egyéneket a Kedves Vezető jelöli ki) egyaránt szolgálja. 

- A szülőknek jogukban áll világnézetük szerint iskolát választani gyermeküknek, ha csak a KDNP másképp nem gondolja. 

A közoktatási törvény célja

A közoktatási rendszer célja a test, a lélek és az értelem arányos visszafejlesztésének, valamint az ismeretek, készségek, képességek, jártasságok, attitűdök és az erkölcsi rend összhangjának tiszteletben tartásával a személyiség és a közösségek harmóniájának elősegítése annak érdekében, hogy minden állampolgár a Kedves Vezető hű és engedelmes alattvalója legyen. 

11 komment

Címkék: politika közélet fidesz megszorítás


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr763158649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsi Kacsa 2011.08.16. 22:03:46

Csau alatt volt ilyen az iskolák zöme Romániában. Szép fejlődés, 21. század. Avagy majd a tanárokra is a nem 21. századi módszerekkel tanítsunk. Persze elektronikus tábla az kell..
Emlékszem, a 80-as években egy volt osztálytársam, aki tanító néni lett, panaszkodott, hogy nincs krétájuk. Küldtem neki egy dobozzal...

_Okostojás_ 2011.08.17. 06:33:16

Nem baj, ha nem okosodik a nép. Sőt! Pontosan az a cél, hogy senki ne gondolkodjon. Majd leszállítják a tankötelezettséget 12 évre vagy még alá. Elég lesz ha megtanulják aláírni a nevüket és kész. A gátak, stadionok építéséhez nem kell ész. Erő kell, hogy tudja tolni a talicskát.

_Okostojás_ 2011.08.17. 19:08:21

Teljesen egyetértek az oktatási államtitkársággal! Ne az angol nyelv tanulásával kezdjenek a gyerekek. Azzal ráérnek negyedik vagy ötödik nyelvként foglalkozni, hisz a világban semmi szükség az angolra. Sokkal jobb ha elsőnek a szuahéli vagy a mongol nyelvet tanulják meg.

Kicsi Kacsa 2011.08.17. 20:52:02

@_Okostojás_: kínai? Arra nagyobb szükségük lesz... :O

_Okostojás_ 2011.08.18. 06:17:08

Én a helyedben vigyáznék a kínaiakkal (Pekingi kacsa) :-O))

Kicsi Kacsa 2011.08.18. 13:29:44

@_Okostojás_: Óoooooooooo, a fenébe, erre nem gondoltam. Majd átnevezem magam Kicsi Libának vagy Kicsi Görénynek .

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2011.08.18. 19:41:46

A valódi forradalom el fogja söpörni ezeket az orbanista népnyúzó férgeket.
Ha év végig marad a matolcsiné férje akkor 2012 a FORRADALOM és ÚJJÁÉPÍTÉS éve lesz.

_Okostojás_ 2011.08.18. 20:15:27

@orbánmentesítő: És mi van akkor, ha Matolcsyné veszi át a tárca irányítását?????

Kicsi Kacsa 2011.08.19. 19:07:21

Matolcsy a klasszikus _hogyan_dörgölőzzünk_az_éppen_hatalmon_levő_párthoz?
Apucika MSZMP-s volt, nyilván ma MSZP-s, hiszen hogyan is lehetett volna egy jónevű intézmény igazgatója máskülönben a hetvenes-nyolcvanas években? Kicsi fiacskáját is érdekes módon ángilus honban tudta taníttatni. Ő meg ugyi Fidesz. Mikor melyik párt van hatalmon, azt a párttagságit veszik elő....

_Okostojás_ 2011.08.19. 19:55:17

Kedves Kicsi Kacsa!

Az észrevételed helytálló, de némi kiigazítást igényel. Matolcsynak nem csak az apja, hanem ő maga is volt MSZMP tag, sőt III/2-es ügynök! A többi stimmel.
süti beállítások módosítása