Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.05.11. 19:48 _Okostojás_

Széll Kálmán puzzle

A puzzle darabjai:

  Magyarországon minden munkanélküliséggel kapcsolatos juttatás 90 napra jár majd 2012-től, mivel a jelenleg érvényben lévő munkakereséssel és állástalansággal összekapcsolódó járandóságok nem ösztönzik a visszatérést a munkaerő-piacra.

  A kormány azt szeretné elérni, hogy a majdnem 350 ezer korhatár alatti rokkantnyugdíjasból legalább 100 ezret sikerüljön visszaterelni a munkaerőpiacra, ennek érdekében felülvizsgálják a minősítéseket.

  A terv szerint mindenkinek munkát kell adni, aki képes dolgozni, ez pedig elsősorban a közmunkaprogramokkal oldható meg.

  A tavalyi 117 milliárd forint helyett idén legfeljebb 64 milliárd jut arra, hogy az önkormányzatok munkát adhassanak dolgozni tudó és akaró embereknek

  A belügyminiszter világossá tette azt is, hogy a kedvezményes kort el nem ért és szolgálati nyugdíjban részesülő állomány „erkölcstelen” módon, munka nélkül veszi fel a nyugdíját.  Majd kijelentette, „ahogy a cigányok esetében is munkához kívánja kötni a kormány a segélyben részesítés feltételét, úgy a rendvédelem területéről nyugdíjba vonult személyeknek is dolgozniuk kell, ha pénzt akarnak látni”. A kormány egyik elképzelésként az merült fel, hogy egyenruhás közmunka felügyelőként foglalkoztatnák azokat, akiket a készülő jogszabályokkal ismét munkára köteleznének a testületek tagjai közül.

 

Az összerakott kép:

  Magyarországon senki ne kapjon egy fillért se, ha nem dolgozik. Az nem számít, hogy beteg, rokkant, vagy az eddigi törvények alapján korkedvezményes nyugdíjas. Az sem indok, hogy a lakóhelyén és annak környezetében nincs munkahely. Vége a segélyekből és nyugdíjból való dőzsölésnek! Elég volt abból, hogy a rokkantnyugdíjasok magánhelikopterei miatt nem látszik a nap! Elég volt abból, hogy munkanélküli segélyből élők luxusautói miatt nem lehet közlekedni az utakon! Véget kell vetni annak, hogy a korkedvezményes rendőrök és tűzoltók miatt már elő vagy utószezonban sem lehet hotelszobát kapni Hawaii-on! Ennek mostantól vége. Mindenkit visszaterelünk a munka világába.

 Az a rokkant, akinek a 4 végtagjából legalább kettő megvan, vagy legalább fél tüdeje van, az munkaképes, mehet dolgozni. Aki 3 hónap alatt nem talál magának munkát, az ne ácsingózzon szociális segélyre, menjen szépen előtte közmunkázni. Az 57 év alatti (de ez még emelkedni fog 65 évre) rendőrök és tűzoltók se lopják a napot, nekik is megtaláljuk a megfelelő munkahelyet. Mivel az önkormányzatoktól elvontuk a közmunkára fordítható összeg felét, a kormány új közmunkaprogramot dolgozott ki.

  Ezentúl a közmunkások a gánti kőbányában kapnak munkát. A férfiak kapnak csákányt és kalapácsot, fejthetik és törhetik a követ. A nők méret szerint szétválogatják a széttört köveket és külön kupacba hordják. Az újból szolgálatba állított nyugdíjas tűzoltók slaggal locsolják a munkaterületet, hogy ne képződjön sok por, mert ugye első az egészség, nehogy a bányából kelljen valakit rokkantnyugdíjba küldeni szilikózis miatt (na meg az Orbán családot is zavarja a por). A nyugállományból visszavezényelt rendőrök felügyelik, hogy mindenki rendesen dolgozik-e, és aki nem, annak a hátára vágnak a bikacsökkel. Ha továbbra sem dolgozik az elvárásoknak megfelelően, akkor jöhet a három csapás törvény. Aki még ezek ellenére is makrancoskodik, az elszállásolást kap a Makovecz féle hűsölő akadémián a volt BV-s nyugdíjasok felügyelete alatt.

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr842896501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása