Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.03.15. 10:35 _Okostojás_

Feljelentem Matolcsy Györgyöt!

Bár az új Tákolmányban nem szerepel, de valamelyik repedtsarkú törvényben biztosan benne van, hogy mindenkinek állampolgári (bár ez a szó, hogy polgár már nemkívánatos lett, mint a megszorítás) kötelessége jelentenie, ha bűncselekmény jut a tudomására. Na, ennek nem tett eleget Kusza Szem professzor, pedig több nagy horderejű bűncselekmény jutott a tudomására. Ezért jelentem fel.

Eltolcsy György nemzetgazdasági miniszter számítása szerint évi mintegy 8.500 milliárd forintra rúghat az ellenőrizetlenül kiáramló, elvesztett pénz. Ez nagyjából 30%-a a hazai GDP-nek. Mi ez, ha nem bűncselekmény. Ezek miatt az elveszett pénzek miatt kellett elrabolni a magánnyugdíjainkat, ezek miatt kellett ÁFA-t emelni, ezek miatt kell az adókat emelni, valamint újabb és újabb adónemeket kitalálni.

Mivel Mr. Kusza Szem, nem általánosságokban, hanem konkrét számokról beszélt, sőt még részleteiben is ismertette, hogy mennyi pénz hol veszett el, ezért mivel semmit nem tett ellene (még csak feljelentést sem tett a gaz rablók ellen) ugyanannyira felelős, mint akik elsíbolták a pénzt.

Nézzük a részleteket.

Kusza Szem szerint a legnagyobb tétel a külföldre eladott belföldi monopóliumok, ezzel évi 3000 milliárd megy ki láthatóan és láthatatlanul az országból. Következő a felesleges bürokrácia, ami 2000 milliárd forintot jelent, az adókikerülés pedig 2000 milliárd, az állami pazarlás pedig további 600 milliárd forintos kiáramlást okoz. Véleménye szerint az államadósságra fizetett túl magas kamaton az ország legalább 500 milliárd forintot veszít, a magas munkanélküliségen pedig közel 200 milliárd forintot. A túlzottan magas valutatartalék tartásán: 100 milliárdunk - megy el, míg az állami korrupción egy másik százmilliárdot veszít el az ország 

Járjuk körül, hogyan lehetne ezeket a pénzeket megtakarítani.

A külföldre eladott belföldi monopóliumok kérdése egyszerű, bár két megoldás is van rá. Az első, hogy visszavásároljuk, mint pl. a MOL-t, de ahhoz pénz is kell, meg aztán kétesélyes is a dolog. Mert a MOL-on például több százmilliárdot buktunk. A másik megoldás, hogy egyszerűen foglaljuk vissza ingyen, mint ahogy a Pécsi Vízművet visszafoglaltuk vagy, ahogy most a budapesti vízművet akarjuk. Igaz ebből volt és van egy kis hajcihő, de hát annyit megér az ingyenesség. Ehhez lenne egy javaslatom. Mégpedig az, hogy a Kedves Vezető szakmai konzultációra utazzon el Venezuelába és példaképével, elvbarátjával Hugo Chávezzel beszélje meg, hogyan lehet a leghatékonyabban államosítani a nagy magáncégeket.

A felesleges bürokrácia megszüntetése még egyszerűbb lenne. Elég lenne hozzá a kormányzati, állami, megyei hivatalok megszüntetése oszt jónapot. Ezek a hivatalok egyszerűen feleslegesek, a többségük csak azért vegzálja a zembereket, hogy bizonyítsák, milyen nagy szükség van rájuk, viszont érdemi munkát sosem végeztek.

Az adókikerülésre is végtelenül egyszerű megoldás lenne. Dugják össze a buksijukat a nagyokosok (persze, ha egy mód van rá Kusza Szem ne legyen közöttük, mert számolni is tudni kellene) és határozzák meg mennyi pénzre van szüksége az államnak és mondják meg a zembereknek, hogy minden száz forintjukból 60 Ft az államé és passz. Nem kell százötven féle adónem, amiket aztán könnyű kijátszani. Egy lenne és azt viszont könnyű ellenőrizni, hogy az illető befizette-e vagy se.

Az állami pazarlás megszüntetése a legegyszerűbb. Mivel a Kedves Vezető már többször is kijelentette (a viselkedése is állandóan arra utal), hogy „Az állam én vagyok” egyszerűen a kezére kell csapni ha, belenyúl a kasszába és már meg is szűnt a pazarlás.

Az államadósság és a magas munkanélküliség miatti veszteségeket nem értem. Hisz ez a kormány fantasztikus módon, világbajnoki csúccsal csökkentette az államadósságot (82%-ról 83%-ra), hogy lehet ebből veszteség? Arról nem is beszélve, hogy 1 millió új munkahelyet is teremtettek, lassan már német vendégmunkásokat kell toboroznunk, hogy minden munkahelyet betöltethessünk.

A végére maradt az állami korrupció kérdése. Tudom, hogy néha az ember nem látja a fától az erdőt, ezért, hogy elhessentsem, Kusza Szem szemei elől a lila ködöt megsúgom neki, hol vannak az állami korrupciós pénzek és hogyan szerezheti vissza. Ezekért a pénzekért még messze sem kell mennie, nem kellenek hozzá nagy előkészületek sem. Szerezzen két megbízható (na, ez nehéz lesz) markos legényt és egyenként fordítassa velük fejre az országgyűlési képviselőket. Aztán ha már fejjel lefelé lógnak rázassa meg velük őket, azonnal kipotyog a zsebükből mind a százmilliárd forint.


Utószó: Felhívom Lézerblokkolós János figyelmét, hogy a nyilatkozatával, mely szerint „Polip módjára hálózza be egy magyarnak tűnő bankkonglomerátum vezetője a magyar gazdaságot, társadalmat és politikát” elismerte, hogy tudomása van arról ki vagy kik tartják markukban az országot. Tudomása van a magyar maffiáról, de eddig ő sem tett feljelentést. Nyomatékosan kérem Mr. Lézer urat, hogy tegye meg a feljelentését, mert ha nem teszi legközelebb őt jelentem fel állampolgári kötelezettségének megszegéséért.

  

5 komment

Címkék: politika közélet fidesz kétharmad matolcsy


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr274318083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenőke 2012.03.15. 12:38:36

Kedves Okostojás!

Rémülten tapasztalom, hogy eddig folyamatosan előkerült, minden apró részletre kiterjedő elemzéseid most hiányossági deficitet mutatnak.
Megfeledkeztél az amúgy név szerint nyilvántartott, a NER szempontjából a legnagyobb károkat okozók milliós a tömegéről!
Lásd be, hogy az állam hiába emelteti (és emeli közvetett módon, például bölcsesség mentes nyilatkozatokkal) az üzemanyagok árát erejét is meghaladó módon, ez a gaz, nem a NER szerint együttműködő tömeg egyre inkább nem tankol!
Nem tankol!!!
Mintha nem is lenne dolga, nem üzleti utaz, nem megy nyaralni, telelni, nem megy sehova.
Üldögél otthon és kár-örül.
Ez így tovább nem mehet.

Ha minden autós naponta 174 liter üzemanyagot tankolna, akkor a befolyt jövedék és adó anyagi/pénzügyi függetlenséget biztosítana ennek a balsorsra érdemes kicsi országnak.
A párt-semlegesség jegyében nem írtam jobb sorsot.

Üdvözlettel: jenőke

Utószó: az általad említett "maffia" - a hírek szerint - Futó Gábor nyomába eredt, hogy jogi védelemre kényszerítse a jó hírnevük védelme érdekében. Egy nagyvállalkozót is megillet a jó hírnév, hát még akkor, ha szervezetten együttműködnek!

_Okostojás_ 2012.03.15. 14:06:30

Kedves jenőke!

Gyurcsány a hibás! Ja, nem az emútnyócév! Ja, nem az se, hanem Matolcsy a hibás, mert ő csak ezeket sorolta fel:-))

Üdv.

Okostojás

márta)) 2012.03.15. 15:36:58

ellenőrizetlenül kiáramló, elvesztett pénz"

Hogy mik vannak??!! Pedig, ha nem tévedek, már nem a szocialisták kormányoznak.
Hogy fordulhat elő, hogy elveszett" pénzek vannak???!!
:))))))

Munchausen 2012.03.15. 22:48:54

Csak egy percig gondolkdj el azon, hogy a kepviselok joreszenek a vagyonbevallasa szerint nincs semmi kulonosebb vagyona, sot 5-10 millios adossagaik vannak holott az atlagembernel negyszer-otszor tobbet keresnek, most akkor a tobbletjovedelem hova lesz? Szoval tessek szepen foljelenteni oket is egyenkent.

Bélabá 65 2012.03.16. 09:53:34

@jenőke: milyen állat az a "hiányossági deficit.." ???????????
süti beállítások módosítása