Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.09.17. 16:39 _Okostojás_

Isten óvja Magyarországot!

Mert másra már nem számíthatunk.

Tudom, hogy Pártunk és Kormányunk most jelentette be a 2012 évi Országvédelmi Költségvetést. Ennek ellenére félek. Illetve dehogy ennek ellenére, pontosan ettől félek! Sajnos rohamosan öregszem. Érzem a csontjaimon, az ízületeimen, lassul a mozgásom, még talán a gondolkodásom is fékeződik. A memóriám is ki-kihagy, de még emlékszem a Fidesz garancialevelére:

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség minden magyar nyugdíjas biztonsága érdekében garantálja a következőket:

1: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt megvédjük a nyugdíjakat.

2: Garanciát vállalunk arra, hogy törvényben fogjuk megtiltani a nyugdíjpénztárak privatizációját.

3: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt a nyugdíjak reálértékét megőrizzük.

És mit lett belőle?

1: A mindenkori nyugdíj korhatár alatti nyugdíjakat átnevezik járadékká, ami bármikor csökkenthető vagy teljesen meg is vonható.

2: A nyugdíjak privatizációját valóban megtiltották, de úgy, hogy egyszerűen ellopták a zemberektől a megtakarításukat.

3: 2012 januárjától 3,7 százalékos nyugdíjemelést terveznek 4,2 % százalékos inflációs terv mellett. Ez minden csak nem reálérték megőrzés. (És hol van már a Fidesz által ígért 14. havi nyugdíj!)

Emlékszem, hogy még ellenzékiként 2009-ben Szájjárató Péter a gázolaj jövedéki adójának tervezett emelését drámainak nevezte és előrevetítette, hogy ez az adóemelés továbbgyűrűzik majd minden termék árába. Most pedig minden zokszó nélkül megemelték a jövedéki adót 13 forinttal.

Emlékszem, hogy amikor még az elmúltnyócév volt, és ÁFA emelést jelentett be a kormány, a Fidesz szinte egy emberként ugrott fel az asztalra, és hisztérikusan, ugrálva követelték, hogy ne emeljék, hanem csökkentsék az ÁFA-t. No, most már eltelt jó másfél év, lett volna idejük csökkenteni, ezzel szemben bejelentették az emelést. Ezzel Európában rekorderek leszünk adószinten. Biztosan azt gondolták, ha már fociban (ami a Kedves Vezető szíve csücske) nem lehetünk Európa bajnokok, hát valamit ki kell találni. Jól kitalálták!

Emlékszem még sok minden másra is. Például a vizitdíjra, a tandíjra, stb. Emlékszem, hogy az elmútnyócévben minden megszorítás volt. Most viszont se az adóemelés, se az összes forráskivonás (nyugdíjak, foglalkoztatási alap, egészségügy, oktatásügy, etc.) száz és százmilliárdja nem megszorítás, hanem átalakítás.

Egyet nem értek. Valóban azt hiszi a Pártunk és Kormányunk, élén a Kedves Vezetővel, magyar hangjával és jobb kezével, hogy a zemberek ennyire hülyék? Nem látják, nem érzik, hogy havonta egy-egy lyukkal beljebb kell csatolniuk a nadrágszíjat? Ha másért nem tudnák, hát csak azért tudják, mert már nincs gyári lyuk a szíjon, havonta maguknak kell újat ütni rá, ha nem akarják, hogy a bokájukra csússzon a nadrágjuk.

A legfélelmetesebb az egészben az, ahogy a Kedves Vezető kommentálta az ÁFA emelést! Az ÁFA ellentétben a többi adófajtával tervezhetőbb, kiszámíthatóbb bevétel, hiszen nem kell behajtani, nem lehet elkerülni, bemész a boltba, és megfizeted. Attól félek, hogy innen már csak egy lépés az, hogy egyszerűen leemeljék a magán bankszámlánkról a pénzt, hisz annál egyszerűbben nem is juthatna az elbaltázott költségvetés forráshoz.

Amit eddig a Fidesz megvédett, megóvott, az mind rosszabb lett, tönkre ment vagy egyszerűen eltűnt.

Ezek után csoda, hogy megrögzött ateistaként Istenhez fohászkodom?

9 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr543234208

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hazugságország: mix 2011.09.18. 11:46:01

2010: Orbán Viktor szerint jelentős adócsökkentésre van szükség. A gazdaságot pénzhez kell juttatni, hogy a pénzügyi válság ne csapjon át reálgazdasági válságba, ne szűnjenek meg a munkahelyek. Magyarország adócsökkentés nélkül nem tud elindulni a növe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.09.20. 05:23:12

Tisztelt Okostojás!

Kezdek hozzászokni ahhoz, hogy Te mindent sörér szemüvegen keresztül nézel, vagy inkább hegesztőpajzs mögül, s ezért látod sötéten a dolgokat.
Kezdjük mindjárt a végén!
Nem fohászkodni, hanem hálálkodni kellene.
"A mindenkori nyugdíj korhatár alatti nyugdíjakat átnevezik járadékká, ami bármikor csökkenthető vagy teljesen meg is vonható." - csökkentették már? Megvonták már?
Ugye nem? Pedig ne feledd a 2/3 felhatalmazásával már megtehették volna.

"A nyugdíjak privatizációját valóban megtiltották, de úgy, hogy egyszerűen ellopták a zemberektől a megtakarításukat." - ennek a nyers fogalmazásnak semmi helye, a zemberek szabadon választhattak. Minden tag eldönthette, hogy akar-é a későbbiekben állami nyugdíjat, vagy sem.

"2012 januárjától 3,7 százalékos nyugdíjemelést terveznek 4,2 % százalékos inflációs terv mellett. Ez minden csak nem reálérték megőrzés. (És hol van már a Fidesz által ígért 14. havi nyugdíj!)" - ez csak játék a számokkal, részedről. Háború van. A háború áldozatokkal jár. Az arányos (igazságos) hozzájárulás akkor valósul meg ha nem csak a jómódúak viselik a terheket, de a nyugdíjasok is. Az mégsem járja, hogy amíg a nyugdíjasok dőzsölnek és élvezik az életet, addig a háború(k) csak a magasabb jövedelműeket hozzák lehetetlen helyzetbe, nem véletlenül nyújtotta ki segítő karját a kormányzat, első intézkedései között például az egykulcsos adóval.
Szóval csak megjegyzem, nem azt kell nézni, hogy 1- 2 ember rosszabbul jár, hanem azt, hogy széles néptömegek lélegezhettek fel, mert óriási teher került le a vállukról.

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2011.09.20. 07:00:57

Tisztelt anonymand!

Mint mindig, most is meghajlok a tudásod előtt! Kezdek rájönni, hogy valóban szűk-látókörű vagyok. Valószínűleg ez genetikai hiba nálam. De most már megvilágosodtam! Már csak egy gondom van, de remélem erre is tudod a választ. Miért nem épülnek helikopter leszállópályák a gazdaságos boltok mellé, ahova a nyugdíjasok magánhelikopterei leszállhatnának?

Tisztelettel:

Okostojás

Ui.: Még egy kis szőrszálhasogatás. Az építésügyi szabványokat is változtatni kellene, mert újabban 5 méter hosszú és 2,2 méter széles parkolókat építenek ahova még cipőkanállal sem férnek be a nyugdíjasok Rolls-Royce-i!

anonymand 2011.09.20. 07:29:29

@_Okostojás_:

Tisztelt Okostojás!

A világon mindenkinek lehetnek hiányosságai (rajtam kívül), s persze vannak is, túl kell lépned rajta. Itt vagyok én, aki 2 feles között mindig veszi a fáradságot és kisegít.

"Miért nem épülnek helikopter leszállópályák a gazdaságos boltok mellé, ahova a nyugdíjasok magánhelikopterei leszállhatnának?" - nem is értem a kérdést, de természetesen válaszolok rá.
Most, hogy a háború(k) terhét viselni képtelen réteg (tudod, már korábban utaltam rájuk) a gazdaságos boltok termékeit nagyban felvásárolva és azt szétterítve a gazdaságtalan boltokban (és ott ugye, ahol gazdaságos bolt nincs és nem is lesz) némi profithoz jut végre, egy részét a gondoknak megoldottnak tekinthetjük. Akinek több van, az még többet érdemel (vagy valami ilyesmi).
A nyugdíjasok magánhelikopterei és azok leszállópályáik a soron következő, még nagyobb szél-tervben fognak körvonalazódni. Ha kicsit többet akarsz tudni, hát legyen elég annyi, hogy nagy valószínűséggel meg kell várni, míg Bonsai Duce is nyugdíjba vonul. Ő a zország első embere (elsőként fizette meg frankhitel tartozását), a többiek csak utána. Egy jó vezér nem azt mondja: előre, hanem azt, hogy (mindenki más csak)utánam!

Gúnyolódhatsz, ha akarsz, bár semmi értelme. Az általad említett parkolók bővítésére egyelőre semmi szükség. A bevásárlókocsik elférnének így is. Ha arra szükség lenne. De minek akkora parkoló, meg bevásárlókocsi, amikor 10 dkg töpörtyű és fél kiló kenyér megvételéhez ezekre semmi szükség. Gondold el, egy heti kaja milyen kis helyen elfér!
Abban a pillanatban, ahogy a gazdaság felpörög (minden sámán ezen dolgozik) a közbeszerzést is ki fogják írni a Rolls-Royce népautók nagyszámú behozatalarára. A feladatot a Nemzeti Állami Nemzeti Nyugdíjalap fogja megkapni, mint arra illetékes.
Az igazságos elosztást Selmeczy fogja megvédeni.

Örömmel segítettem, ha valami kérdésed van, ki vele!

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2011.09.20. 10:23:56

Tisztelt anonymand!

Már csak két kérdésem maradt. Lehet-e a 10 dkg töpörtyű és a fél kiló kenyér beszerzésére jelzálog alapú hitelt felvenni? És ha lehet, Forintban vagy CHF-ben?

Tisztelettel:

Okostojás

anonymand 2011.09.20. 12:11:26

@_Okostojás_:

Ha legalább annyira tudnál számolni, mint Bonsai Duce jobbkeze (remélem ez nem túl nagy elvárás), akkor Te is rájöhettél volna, hogy a havi félpénzből akár egy egész havi készlet is beszerezhető.
Szó nem van hitelfelvételről. Abban az esetben, ha valaki véletlen mégis megszorulna, legfeljebb kevesebbet tesz félre öreg napjaira, vagy csökkenti egyéb luxuskiadásait.
Nem van hitel, nem van CHF, nem van mexorítás.
Munkaalapú társadalom van.
Nem tudásalapú (nem számít a tudás).
Én tudom, hogy lesz még kérdésed, de a válaszra várni kell, orvoshoz mentem.

Tisztelettel:
anonymand

Szóönt 2011.09.20. 16:30:15

@anonymand: háború van? az agyadban meg a vezéredében.

anonymand 2011.09.20. 17:14:24

@Szóönt:

Tisztelt Szóönt!

Jobban kéne tájékozódj!
A Magyar Köztársaság miniszterelnöke kijelentette, hogy Magyarország háborúban áll. Ő monta.
A Magyar Köztársaság miniszterelnöke kijelentette, hogy ő sohase hazudik. Ő monta.
Tehát nem nekem kell, hogy higgyél.

Az agyamban nincs háború. A legnagyobb egyetértés uralkodik a szürkeállomány és a megfelelő szinten tartott alkohol között. Békésen oldódik egyik a másikban (legalábbis a lipoidok), jótékony hatást gyakorolva a befogadó közegre.
Rám.

Kikérem magamnak, hogy nekem vezérem lenne. Nekem egy vezír ne mondja meg, hogy milyen hülyeségeket kell kitaláljak, elég nekem másokéra reagálni. Önálló lény vagyok, még sosem kellett hülyeségért a szomszédba menni.

Te viszont nem ártana, ha átugranál valakihez egy kis folyadékért.

Tisztelettel:
anonymand

defalla 2011.09.27. 07:40:20

Simánrárepültem anonymand hsz-ére... Kell nekem agyalni... Jutott eszembe számtala, szebbnél-szebb gondolat, de tovább olvastam. Na.
A kedves vezetőnek s csapatának (mint Timur és csapatának) lesznek még meghökkentő gondolatai - mint anno a kárpátok géniuszának. Sajnálatos.
süti beállítások módosítása