Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.05.09. 19:08 _Okostojás_

Lopják a pénzünket!

 

 

 A Fidesz még ellenzéki pártként ellenezte, hogy a közintézmények, illetve állami vállalatok külsős szerződéseket kössenek. Szijjártó Péter fideszes szóvivő a külsős megbízások kapcsán úgy fogalmazott: „Az elmúlt években lett gyakorlat, hogy kiszervezték azokat a munkákat, amelyeket a vállalatoknál dolgozóknak kellett volna elvégezniük. Ezzel ellopták az adófizetők pénzét.

 

 

 

2010

Olyan feladatok elvégzésére kaptak megbízást az előző kormányok alatt külsős szakértők, illetve külsős cégek a gazdasági tárcánál, amit minisztérium köztisztviselői is el tudnak végezni. A kormányváltást követően a Nemzetgazdasági Minisztérium vezetése felülvizsgáltatta a szellemi tevékenységeket érintő külsős szerződéseket. Információnk szerint a kormányváltással megalakult Nemzetgazdasági Minisztérium több mint húszmillió forint értékű ilyen szerződést készül felmondani. 

Felesleges tanácsadói és ügyvédi szerződések sorára bukkant az átadás-átvétel után az uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) új vezetése. Az ellenőrzés során számos olyan tanácsadói szerződést találtak, amelyek felesleges tanulmányok megírására vonatkoztak, és olyan is előfordult, hogy egymással megegyező vagy egymáshoz igen hasonló témában kérték a külsős tanácsadók segítségét.  110 szerződést vizsgáltak meg, és ezek közül 40-et fel is bontottak. 

2011

BM vállalkozói és megbízási szerződései (42 db) 158 millió Ft, EU projektekhez kapcsolódó szerződések (15 db) 158 millió Ft összesen 316 millió Ft

Néhány érdekesség:

Sajtószemlézés 3 céggel összesen 7,5 millió Forintért. A szerződések címei szépen variálva, nehogy egyezzenek: 1. Reggeli sajtóválogatás, 2. Napi sajtószemle, 3. Sajtó monitoring. Ha 365 nappal számolom az évet, mert a hétvégén is kell szemlézni akkor is 20500 Ft/nap a tarifa. De szeretnék én sajtófigyelésre szerződést kötni a BM-mel, ennyi pénzért még a Magyar Nemzetet és a Heti választ is elolvasnám.

Egyenruha és annak koordinálása 2 cég és 2 ügyvéd összesen 13,5 millió Forint. Hivatásos állomány új, egységes egyenruhájának kidolgozásában való részvétel illetve a hivatásos állomány központi ruházati ellátásához kapcsolódó koordinációs, ellenőrzési tevékenyég ellátása. Szóval nem elég, hogy megbízunk 2 céget, hogy vegyenek részt az új egyenruha kidolgozásában (egyáltalán miért kell új ruha már megint?) rögtön meg is bízunk 2 ügyvédet, hogy felügyeljék, nehogy a mi általunk megbízott cégek elkanászkodjanak.

Taxi költség (keretösszeg) 4 millió Forint. Indoklás: külföldi kiutazásokhoz, illetve túlmunka esetén a késő esti hazautazáshoz taxicsekk. Na, igen ez valóban szükséges és teljesen elfogadható. Lássunk rá egy példát. Pintér Sanya késő délután beesik az ajtón még épp ott éri Micikét a titkárságon és imígyen szóla neki: Micike drága levelet kell írnunk. Micike csípőre tett kézzel fennhangon ráripakodik Pintérre. Na de Sándor! Letelt a munkaidőm, a család otthon vár, éhen halnak, ha nem érek haza időben, ilyenkor már a BKV is ritkán jár, a 4-es metróra meg hiába várok. Ne aggódjon Micike, majd hívunk egy taxit, így a levél is elkészül és a család is megmenekül az éhhaláltól.

Archív irattárban elhelyezett iratok rendezése és minősített adatok felülvizsgálata, titkársági tevékenység segítése 3 magánszemély összesen 6,5 millió Forint. Valószínűleg Sanya hazakísérte Micikét és hajnalig huncutkodtak, így Micike elmaradt az titkárságon a munkával, ezért teljesen jogos, hogy külsősöket vonjanak be.

Rendezvényszervezési feladatok 2 cég 88,5 millió Forint. Micike még mindig a levelet írja, nem győzi a szervezést szusszal, meg egyébként is vacak az ízlése, még fasírtot és Kövidinkát rendelne a fogadásokra.

 

 

A NEMFI külsős szerződéseinek nyilvántartása olyan áttekinthetetlen, kesze-kusza és (talán direkt) értelmezhetetlen, hogy annak átnézését meghagyom Budai Gyula leszámolóbiztosnak. Azt hiszem Gyulánk csak ezzel a két minisztériummal ellene a mandátuma végéig.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr442890887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása