Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.02.27. 19:49 _Okostojás_

Retteghetnek az oligarchák, zöldbárók és a maffia

A mai hírek után már kezdtem elkámpicsorodni. Na, itt a vidék vége, gondoltam azok után, amit Ángyán József nyilatkozott a lemondása indoklásaként. Súlyos dolgok kerültek kimondásra.

Azzal a programmal szemben, amelyet a Nemzeti Vidékstratégiában megfogalmaztunk, amelyet a társadalom túlnyomó többsége - a fórumainkon, az elmúlt nyolc hónap széleskörű társadalmi vitái során megtapasztaltak szerint - teljes mértékben támogat, és amelynek végrehajtására szegődtem, nos ezzel a programmal szemben mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, hogy ne mondjam "maffiacsaládok", spekuláns nagytőkés "oligarchák" és a volt TSz-eket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos "zöldbárók" koalíciója jött létre.

Ez az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt "maffiahálózat" mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig. Mindent vinni akar a vidéki, helyi közösségek, családok elől, és magam, munkatársaim valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti Vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk. - nyilatkozta Ángyán József

Mellesleg ezt valahogy éreztem is, hisz ez néhány éve benne van a levegőben nem csak a vidékfejlesztésben, hanem az egész gazdaságban is. Elég csak körülnéznünk a szakértői szerződések, a hirdetmény nélküli beszerzések és a közbeszerzések körül. Mindenhol a maffia, és az oligarchák keze nyomát lehet látni. Persze a maffia időnként cserélődik, az épp aktuálisan uralkodó oligarchák is változnak, de a lényeg marad. Szó sincs kis hazánkban átlátható gazdálkodásról, szó sincs tisztességes versenyről és vidékfejlesztésről végképp nincs szó. Hogy is írta Ángyán úr? Mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok vannak. Igen, csak a zsákmány számít és a mohóságuk határtalan. És ez már tart évtizedek óta.

De fel a fejjel, még Ángyán úr is bizakodik (ha nem is túl erősen), ki is jelentette: Mélységesen egyetértek Miniszterelnök Úrnak az utóbbi hetekben több fórumon elmondott azon tételmondatával, hogy a gazdasági elitet távol kell tartani a politikai döntéshozataltól.

Helyeslően bólintottam magamban, de utána a fejem vakargatva elgondolkodtam azon, hogyan fogja kipaterolni a maffiát és az oligarchákat a Kedves Vezető a politikai döntéshozatalból? Mert azok nem csak úgy maguktól teremnek egy bokor alján, hanem azokat valakik kinevelik. Megadva nekik a lehetőséget a mind nagyobb konc eléréséhez, amiből persze vissza is kell adniuk. Na, itt kezdődnek a bajok. Ha nem lesznek oligarchák, ki fogja pénzelni a pártokat, a vezetést, az egyenlőknél egyenlőbbeket? Honnan lesz egyeseknek pénze újabb és újabb ingatlanokra, luxusautókra, egzotikus üdülésekre?

Nem beszélve arról, hogy ki lesz az az elszánt, bátor ember, aki nyíltan szembe mer majd szállni a maffiával és az oligarchákkal? Tudtommal Chuck Norrisnak most épp más dolga van, kis hazánkban pedig nem ismerek ilyen hőst. Eddig jutottam a morfondírozásban, amikor becsapódott a bombahír!

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos követi Ángyán Józsefet a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkári posztján.

Ó én balga! Itt van a szemem előtt hazánk legnagyobbja és észre sem veszem! Mindenki fellélegezhet, a vidék meg van mentve! Hisz Budai Gyula leszámolóbiztosnál megfelelőbb ember nincs az oligarchák és a maffia ellen. Nem adok két hetet (bár ez Pintér úrnál nem jött be) és visítva menekül még az országból is a sok maffiózó, nemhogy a politika közeléből. Mert Gyulánk bátor (mondhatnánk azt is, hogy vakmerő) ember, simán nekiugrik a lakáspanamázóknak (miközben ő is potom pénzért jutott HM-es lakáshoz). Zokszó nélkül támadja a pofátlan, 2 millió Ft feletti béreket kapó cégvezetőket (miközben neki magának 2,4 millió a fizetése). Halált megvető bátorsággal ugrik az ingatlancserével manipulálók torkának (miközben ő maga még ügyvédként ellenjegyzett egy olyan szerződést, amely egy tököli, másfél hektáros telek cseréjéről szólt. Az ingatlant egy 57 ezer forintos herendi étkészletért adták oda. A telektulajdonos aláírása annak ellenére szerepel a papíron, hogy a tranzakció előtti években meghalt.)

Őszintén! Van Gyulánál megfelelőbb ember erre a posztra? Ugye nincs?

4 komment

Címkék: politika közélet fidesz kétharmad fülkeforradalom


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr884217855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2012.02.28. 15:21:10

Tisztelt Okostojás!

Budai egy Jolly Joker, jól látod. Helyezze őt a párt bárhova, megállja a helyét. Volt ő már majdnem minden, pedig mindenre kapható s természetesen alkalmas is.
Igen, igaz kell legyen a szólás életútját áttekintve: volt ő már minden, csak akasztott ember nem.
Pedig tényleg mindenre alkalmas....

Tisztelettel:
anonymand

_Okostojás_ 2012.02.28. 16:41:07

Tisztelt anonymand!

Majd alkalomadtán Kövér László figyelmébe ajánlom.

Tisztelettel:
Okostojás

mimike1511 2012.03.15. 18:45:11

Kossuth díjat ugyan nem kapott Gyuluskánk, de hallottam hegyeznek rá, hogy a Nobel díjat a Kossuth térről fogják osztani, oszt lesz egy Jolly Joker cím is, a Gyulánk jelölt lehet :)
süti beállítások módosítása