Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.09.21. 20:20 _Okostojás_

Minek nevezzelek?

 

Alapjárati hülyeség:

Fogalmuk sincs, minek nevezzék azt az adót, amit mégis kivetnek az egykulcsos szja kárvallottjainak megsegítésére. Bár most is kijelentették, hogy jövőre senki nem járhat rosszul. Ezt már erre az évre is ígérték, mégis több százezer zember járt rosszabbul. Gyanítom jövőre még több is. Elsőre gyorsan elkeresztelték hozzájárulásnak, hogy ezzel is bizonyítsák, nem több adókulcsról van szó. Aztán most rájöttek, hogy ez nem is egy új dolog, hanem csak egyszerűen egy összeghatár fölött nem szüntetik meg a fél szuperbruttót. Komolyan kérdezem, tudják ezek egyáltalán, hogy mit csinálnak? Ha jól tudom Matolcsy is és Szájjárató is magyar anyanyelvű, így ha valamit mondanak, akkor elvileg tudniuk kellene, hogy az mit is jelent. Viszont ha tudják, akkor csak egy dolog lehetséges, fogalmuk sincs, mit csinálnak, és ez még veszélyesebb, mint a félrebeszélés. Egyszerűen megáll az ember esze! Ezek kormányozzák az országot?!

De még tudják fokozni:

Szájjárató szerint annak, hogy a fogyasztási fordulat nem következett be, nem az adórendszer az oka, hanem a nemzetközi gazdasági környezet ingatag. Az! Persze! Ki más lehetne a hibás, mint a mocskos imperialisták, a karvalytőke, meg a multik és a bankok. Csak azt tudnám, ránk ez miért hat, hisz kipateroltuk az IMF-et, a harmadik bőrt húzzuk le a bankokról. A zseniális adóreformunkban azt fogalmaztuk meg, hogy az egykulcsos azért igazságos és jó, mert így a gazdagoknál sok pénz marad, akik annyit fognak fogyasztani, hogy néhány millió kínai vendégmunkást kell importálnunk, hogy győzze a gazdaság a pörgést. Mégsem olyan bombabiztos ez az adórendszer? Mégsem pörgeti fel a gazdaságot? Rájöttem mi a hiba! Nem fogyasztanak eleget a gazdagok! Ők bojkottálják a fülkeforradalmat! Azonnali intézkedést követel a dolog. Javaslom, ha az Alaptörvényben nem is de legalább egy kétharmados törvényben rögzíteni kell, hogy az egykulcsos adó nyertesei október 1-től kötelesek naponta háromszor reggelizni, négyszer ebédelni és ötször vacsorázni. Természetesen egy kommandót is fel kell állítani, akik ellenőrzik az előírt fogyasztást. Végül is nincsenek olyan sokan, akár név szerint is fel lehetne a törvényben sorolni. Lézerblokkolós János, Kósa Forintbedöntő Lajos, Pintér Nyugdíjcsaló Sándor, stb. Az a fogyasztásra kötelezett, aki havonta nem hízik minimum 10 kilót kényszerfogyasztásra kell ítélni, és ha kell erőszakkal beletömni az előírt mennyiséget. Lesz itt gazdasági pörgés hamarosan!

Ami végleg kiverte nálam a biztosítékot:

Az áfa 27 százalékra emeléséről a Kedves Vezető magyar hangja azt mondta: a jómódúak viselik ennek a terhét, többet fogyasztanak, így több adót is fizetnek, a kevésbé jómódúak pedig a kedvezményes áfa körből válogathatnak.

Először is, az már idén kiderült, hogy nem fogyasztanak többet a gazdagok. Erről szólt az előző fejezet. A mondat második fele rántotta ökölbe a kezem! Tudja ez a nyikhaj, hogy a tej és tejtermékeken, valamint a gabonafélékből készült termékeken kívül minden a legmagasabb adókulcsba tartozik? Még a csirke farhát is! Mert arról egy szó sem esett, hogy az élelmiszerek ÁFA-ját csökkentenék. Miből válogasson a nyomorban tengődő? Igen, én nem fogalmazok olyan szemérmesen, mint a Kedves Vezető papagája, mert nem kevésbé jómódúak, hanem ténylegesen nyomorgók, nélkülözők. Lassan a hárommillió koldus országa leszünk újra! A kormány szerint a zemberek válogassanak a 1,8%-os és a 1,5 %-os tej, és a fehér vagy a félbarna kenyér közt. Húsra ne is gondoljanak, lecsókolbászt legfeljebb Karácsonyra vegyenek, csirke farhátat meg maximum Húsvétra.

Végül:

Most még normál hangerővel szólok. Elég! Vagy kormányozzanak megfontoltan és valóban az ország érdekeit nézve, vagy szépen csendben tűnjenek el a színről!

 


4 komment · 2 trackback

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr263244274

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hány kulcsa van az egykulcsosnak? 2011.09.22. 10:05:27

A Kedves Vezető, úgyis, mint a Vezénylő Tábornok, újabb nagy csatát vesztett. Olyat, amely sorsdöntő hatással lehet az általa meghirdetett gazdasági háború kimenetelére. A kormány megkezdte a rugalmas elszakadást az egykulcsos adótól, a matolcsyta desi...

Trackback: Hány kulcsa van az egykulcsosnak? 2011.09.22. 10:05:27

A Kedves Vezető, úgyis, mint a Vezénylő Tábornok, újabb nagy csatát vesztett. Olyat, amely sorsdöntő hatással lehet az általa meghirdetett gazdasági háború kimenetelére. A kormány megkezdte a rugalmas elszakadást az egykulcsos adótól, a matolcsyta desi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thagy 2011.09.23. 18:59:11

"Most még normál hangerővel szólok. Elég!"
Na most ettől biztos nagyon megijedtek. Borzasztó lehetsz, ha mérges vagy. Esetleg elfoglalhatnál egy tévészékházat. :)

Bocs a leütött labdáért és rossz poénokért, egyébként tökéletesen egyetértek veled, leginkább arra lennék kíváncsi: mi a frászt lehetne csinálni?

_Okostojás_ 2011.09.23. 19:05:41

Ha ismernél, megijednél tőlem! Ha felbosszantanak még a szemöldököm is összeráncolom. Sőt! Olyankor nem átallok drasztikus kifejezéseket használni, mint például a "Hogy a kakas csípje meg" és hasonlókat.

A magas labdák azért vannak, hogy leüssék őket:-))

A legnagyobb baj az, hogy fogalmam sincs mit lehetne tenni! :-(( A TV székház foglalósdi szerintem nem járható út (bár egyre jobban ingadozik ez a hitem) viszont, erőszakmentesen, rombolás nélkül egyre reménytelenebbnek látom az érdemi változtatás lehetőségét.

anonymand 2011.09.24. 07:53:38

Tisztelt Okostojás!

A mottó: "Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be)".

"Alapjárati hülyeség" - "Ezek kormányozzák az országot?!"
A világ ma olyan (a gazdasági életet is beleértve), mint egy háborgó tenger. A kormányzás pedig azért tűnik számodra kapkodónak, mert a viharban gyakran kell az irányt váltani. Az sajnálatos velejárója a dolognak, hogy jó hajós lévén mindig széliránnyal szembe haladunk, s persze kicsit kellemetlen, hogy nincs mindenkinek dunsztosüvege szükség esetére. Ezért a szembe szél egyeseket pofán csap, mindenféle lével.

"De még tudják fokozni" - "Mégsem olyan bombabiztos ez az adórendszer? Mégsem pörgeti fel a gazdaságot?"
Igenis, az adórendszer bombabiztos. Egyrészt: egészen-nagyon biztos, hogy lesznek akiket hátrányosan érint. Ezt nekem elhiheted. Másrészt: sokan. Ezt is elhiheted. És bárhogy csűröd-csavarod, a háborús költségeket valakinek viselni kell (ezek lennének az adórendszer jóvoltából kárt szenvedettek). Azt azért mégsem képzelheted, hogy a terheket néhány tízezer jómódú vállalja, amíg a többi dőzsöl!
Igenis felpörgeti a gazdaságot. Az Unióban nincsenek határok. Mindenki ott költi el a jövedelmét, ahol akarja. Ha tehát bármely uniós országban növeljük a magunk szerény módján a fogyasztást, az jó. Az pörget. A kereslet növekedése (uniós szinten) a termelés növekedését eredményezi, az pedig magával hozza a munkahelyteremtést (uniós szinten).

"Ami végleg kiverte nálam a biztosítékot" - "Az áfa 27 százalékra emeléséről a Kedves Vezető magyar hangja azt mondta: a jómódúak viselik ennek a terhét, többet fogyasztanak, így több adót is fizetnek, a kevésbé jómódúak pedig a kedvezményes áfa körből válogathatnak."
Demagóg vagy. Egyszerűen figyelembe se veszed, hogy a jómódúak már eddig is szinte erőn fölül járultak hozzá az ország rendbetételéhez. Őket ez az áfaemelés szinte az ellehetetlenülés határára sodorja.
És gondold csak meg!
Ugyan mit differál az a 2% áfa, amikor egy közmunkás például 3 kiló bélszínt vesz? Ugye, hogy elenyésző összeg.
De ha egy jobb módú pl. motoros hajót vesz magának, hogy az Adrián pihenhesse ki fáradalmait, nos az már elég jelentős kiadásnövekedés. Példámból is láthatod, mennyire meg fogja viselni ezt a további erőfeszítésre már képtelen, átlagnál kicsit jobban kereső réteget.

"Végül" - "Elég!"
Lehet, hogy Neked elég, de jobb ha tőlem tudod, nekik nem.
Fog még érni némi meglepetés. "Vagy kormányozzanak megfontoltan és valóban az ország érdekeit nézve, vagy szépen csendben tűnjenek el a színről!" - nincs vagy.
El fognak tűnni, tartok attól, hogy nem csendben.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.:
"Bárhogy lesz, úgy lesz,
A jövőt nem sejthetem,
a sors ezer rejtelem,
Ahogy lesz, úgy lesz,
bárhogy lesz, úgy lesz.

Bárhogy lesz, úgy lesz..."

gyilkos fűegér 2011.09.24. 15:34:05

Már elég régóta a 3 millió koldus országa vagyunk.
süti beállítások módosítása