Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.09.02. 19:45 _Okostojás_

Élő közvetítés a kormányülésről

Kedves nézőink!

Sajnos valami hiba történt a közvetítő vonalban ezért a helyszínről sem kép sem hang nem érkezik, de hogy ne maradjanak le semmiről, itt a képernyőn olvashatják a tudósítónk beszámolóját.

Kedves nézőink! Mindenkit üdvözlök innen a Parlamentből, a kormány ülésterméből. A mai napon a 2012-es költségvetést terjeszti be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter első olvasatban. Majd a kormány megvitatja azt, és a végén nyilatkoznak arról, hogy elfogadják-e vagy sem. De ne szaladjunk előre, várjuk meg az előterjesztést.

Amint látom megérkezett Orbán Viktor is, pontosabban nem látom, mert eddig ültek előttem, de most mindenki hirtelen felpattant a székről és vigyázba vágta magát. Igen, ő jött be, és épp itt foglal helyet előttem Matolcsy mellett. Matolcsyt eddig észre sem vettem, mert háttal ült és nem láttam azt a gyönyörű két szép szemét.

Úgy látom a Kedves Vezető megnyitja az ülést, hallgassuk.

Uraim, barátaim és főleg vazallusaim! Azért jöttünk ma össze, hogy a jobb kezem által elkészített 2012 évi költségvetést megtárgyaljuk. Mint azt mindannyian tudjátok, nehéz helyzetben van az ország, ezért kérek mindenkit, hogy a tőle telhető legnagyobb figyelemmel hallgassa meg Gyuri előterjesztését, és ha a végén bólintok, fogadja azt el. Remélem, tudjátok, hogy háborúban állunk, remélem, tudjátok, hogy a háborúhoz pénz kell, és azt is remélem, hogy azzal is tisztában vagytok, hogy az idő pénz. Ezért nyomatékosan felhívom a figyelmeteket, nehogy valaki elkezdjen itt kérdezgetni, vagy bármi módon húzni az időt. Elég hosszú lesz már maga az előterjesztés is, hisz, ahogy emlékszem eddig mindig olyan Háború és béke méretű kötetben volt a költségvetés. És 1 óra múlva kezdődik a BL selejtező, amit feltétlenűl meg akarok nézni. No, Gyuri akkor kezdd is!

Matolcsy felveszi a táskáját a széke mellől, kinyitja és … Valami baj lehet, mert a nemzet jobbkeze elvörösödött és a homlokát kiverte a víz. Esdeklő szemeket meresztve a Kedves Vezető felé fordul, aki kérdően vonja fel a szemöldökét. Matolcsy közelebb hajol a Kedves Vezetőhöz és elkezdenek sugdolózni. Milyen szerencse, hogy épp itt kaptam helyet, én is közelebb hajlok, hátha elcsípek valamit a beszélgetésükből.

Jaj, egyetlen Vezérem baj van, nagy baj van!

Mi a búbánat van már megint Gyuri? Felnégyeltetlek, ha megint valami tákolmányt hoztál, mint a 2011-es költségvetés.

Nagyobb a baj Hőn Szeretett Vezérem!

Na, kivele, tudod az idő pénz!

Tudod egyetlen Vezérem, nagy munka ez a költségvetés-készítés, ezért hazavittem a munkát. Már majdnem kész is volt, csak az utolsó fejezet hiányzott belőle, ami arról szól, hogy ki mennyit nyúlhat le belőle, de gondoltam az ráér majd a második olvasatnál is.

Jól van. Az valóban ráér. De kezdd már el!

Jaj nekem! Csakhogy az asszony elment egy hétre wellnessezni, és leírta nekem addig mit kell csinálnom. Elég terjedelmes listát írt, 4 gépelt oldal. Na, az a tragédia, hogy ezt a listát tettem a táskába véletlenül a költségvetés helyett.

Nagy hülye vagy Gyuri! De, most már nincs mit tenni. Olvasd fel, és jegyezd meg, hogy ez egy nem ortodox költségvetés. Forradalmasítottuk ezt is, de figyelje meg mindenki, jövőre az egész EU ilyen költségvetést fog csinálni.

Ahogy gondolod Nagyfőnök.

Kedves nézőink. Az az érzésem, hogy itt perceken belül kirobban a botrány, ha a kormánytagok rájönnek a turpisságra. De figyeljük, mi történik, mert Matolcsy szóra emelkedett.

Kedves Vezérem, barátaim, kollegák és Szijjártó Petya.

Elkészült a 2012-es költségvetés tervezete melyet most ismertetek veletek. Felhívom a figyelmeteket, hogy a költségvetés a nép akarata szerint készült (majd hülye lennék megmondani, hogy az asszony utasítgat engem), minden pontja a fülkeforradalom alatt legalizálódott. Természetesen megkérdőjelezhetitek a hitelességét, de azzal ellenforradalmárokká váltok.

Nos, akkor kezdjük: A jövő évi költségvetés 4 pillérre épül. Úgy, mint takarítás, mosás, főzés és kutyasétáltatás.

Ahogy látom most ült ki a megrökönyödés a kormánytagok arcára. Néhányan a Kedves Vezetőre néznek, de mivel ő nyugodtan, rezzenéstelen arccal ül nem szólaltak meg.

Vegyük sorjában. Az első a takarítás. Természetesen itt többek között az adózásról van szó. A takarítás alatt a padlások lesöprésére gondoltam. Ezt úgy fogjuk megoldani, hogy módosítjuk az SZJA törvényt. Rengeteget kritizálták az egykulcsos adót, ezért jövőre bevezetjük a kétkulcsost. Lesz egy 0 százalékos kulcs és egy 25 százalékos. 25% SZJA-t fog fizetni az, akinek a bruttó jövedelme 300.000 Ft alatt van, aki ennél többet keres az a 0%-os adó hatálya alá esik majd, magyarul nem fizet adót.

Úgy látom az első döbbenet elmúlt, több kormánytag széles mosollyal vette tudomásul az első fejezetet. Többen a karjukat a hasukon összekulcsolva hátradőltek a székükön.

A második fejezet a mosás. Mivel a költségvetésről van szó, természetesen a pénzmosásról szól ez a fejezet. Az elmúlt nyolc évben sajnos a mosoda más kezekben volt, így a párt kasszája és mindegyikünk zsebe kiürült. Nem hogy egy Nokiás dobozt, de még egy gyufás skatulyát sem kaptunk. Ezért most gőzerővel neki kell kezdenünk a mosásnak. Ennek érdekében már módosítottuk a közbeszerzési törvényt, így már semmi akadály nincs. Szerencsére Minarik Ede a mosodás, aki még a focit is szereti, velünk van, hisz nem más ő, mint a Kedves Vezető.

Körülnézve a teremben úgy látom, hogy egyre jobban tetszik az új nem ortodox költségvetés a kormánytagoknak.

Kedves nézőink!

Sajnos lejárt a műsoridőnk, ha kíváncsiak a kormányülés végére, megnézhetik a KAMU TV Ál-híradó következő kiadásában.

Viszont látásra

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr1003198379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsi Kacsa 2011.09.02. 21:05:43

Olvastam valahol, hogy számok nélküli költségvetést vitt Ma tol ki. Még az is lehet, hogy a gyereke fogalmazása volt: Egy nyári élményem címmel....

_Okostojás_ 2011.09.02. 21:15:59

Erre reagáltam ezzel a poszttal:-))

_Okostojás_ 2011.09.02. 21:17:16

De ami a legszebb a dologban, hogy az első olvasatban elfogadták a költségvetést. Számok nélkül!!!!

Kicsi Kacsa 2011.09.02. 21:54:03

@_Okostojás_: Tudom :)

Figyelj, már meg se lepődök ezen.

Kicsi Kacsa 2011.09.02. 22:01:27

Varánusznál írt a szív fészkei (11:21:06) egy szép összefoglalót erről a családról, illetve még reagált a kommentemre 12:44:49. Ha érdekel olvasd el. Annyit fűznék hozzá, hogy olyan ember volt az öreg, aki szembe nyájasan mosolygott, megkérdezte hogy van a család, a gyerekek, a hátad mögött meg jól beléd rúgott.
süti beállítások módosítása