Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.08.17. 18:08 _Okostojás_

Orbán Viktor hű maradt önmagához

A Kedves Vezető, mint ahogy szokta, kiállt, beszélt, de nem mondott semmit!

Nem fogjuk hagyni, hogy a válság árát, a korábbi rossz döntések következményeit az emberekkel fizettessék meg – kiáltott fel a Kedves Vezető és egy hirtelen mozdulattal a zsebébe nyúlt.

Matolcsy Parafenomén György, Lézer János, Szájjárató Péter és a többiek elfehéredtek és a szívükhöz kaptak. Itt a világ vége gondolták. Szilárd meggyőződésük volt, hogy a Hőn Szeretett Vezér most előkap néhány köteg húszezrest és kivágja az asztalra, mondván itt van néhány millió forint, a többit majd holnap behozom, de felkérem a Fidesz, a KDNP és a kormány összes tagját, hogy mindenki járuljon hozzá a válságalaphoz. Holnap megszámoljuk mennyi jött össze, de azt előre közlöm, hogy holnap addig innen senki el nem mehet, amíg nem jön össze a 20.000 milliárd forint!

Lézeblokkolós János homlokán megjelent egy izzadságcsepp és szép lassan ereszkedett lefelé. Szegény Jánosunk már látta lelki szemei előtt, hogy úszik el az új Audi S8-a, pedig milyen nagyon vágyott rá. Már megbánta, hogy dicsekedett azzal, hogy mije van, hisz így neki többet kell betennie az alapba, mint amennyit a Kedves Vezető betesz.

Ekkor a Kedves Vezető előhúzta a kezét a zsebéből, majd a benne lévő zsebkendővel megtörölte a homlokát. Hiába na, kemény dolog a háború, megizzasztja az embert, mondta a jellegzetes félmosollyal az arcán és visszasüllyesztette a zsebkendőt a zsebébe.

A teremben nagy dübörgés hangzott fel, rengeteg nagy kő esett le a szívekről. Tömjén Zsolt gyorsan keresztet vetett, és hálás szemekkel meredt az ég felé. Pintér Nyugdíjcsaló Sándor csak annyit mormolt magában, hogy ritkán jár templomba, de holnap meglátogatja Szent Antalt és dob a perselyébe néhány érmét.

Még valamit szeretnék bejelenteni emelte fel mutatóujját a Hőn Szeretett. De ezt már teljes nyugalommal hallgatták a jelenlévők. Tudták, hogy a nehezén túl vannak, most már csak a szokásos hablatyolás jön. És nem is csalódtak, mert a Nagy Vezír így folytatta: Akármi is potyogjon az égből, a kormány tartani fogja a három százalék alatti hiányt. Csökkentjük az államadósságot, komoly döntéseket hozunk, de megszorítások nem lesznek! Persze, persze, bólogatott mindenki szinte jókedvűen.

Végezetül!

Emelte fel a hangját a Hőn Szeretett. Felkérem Matolcsy Györgyöt, a költségvetés egy év alatti módosításainak világbajnokát, hogy hozza létre az otthonvédelmi monitoringbizottságot. Gyurink ábrázata kissé felhős lett, zavartan megvakarta az állát és rebegő hangon megkérdezte a Kedves vezetőt: Egyetlen, Hőn Szeretett Vezérem! Értem én a feladatot, de a pontosítás (mert a pontosság a fő erényem) végett megkérdezném. Kiflicsücsök Gabika óta tudjuk, hogy a legjobb védelem az ha elvesszük az emberektől azt amit meg kell védeni. Jól értem, hogy azt a feladatot kaptam, hogy vegyem el mindenki otthonát? Jól értetted drága barátom, válaszolt a Kedves vezető. Még Kósa Lajáét is? Kérdezte bátortalanul Gyurink. Az övét is! Felelt ellentmondást nem tűrő hangon a Nagy Vezír. De miatta ne aggódj, neki jövőre építünk egy 15 milliárdos stadiont, abban elfér az egész famíliájával.

Végeztem!

Jelentette ki a kedves Vezető, és határozott léptekkel elhagyta a termet. Még arról az udvariassági formuláról is megfeledkezve, hogy megkérdezze van-e valakinek még kérdése. De az arckifejezését nézve (ami olyan ördögi volt, amilyet még az Economist legjobb fotósa se tudott volna készíteni még fotoshoppal sem) úgysem lett volna senkinek mersze további kérdést feltenni.

1 komment

Címkék: politika közélet orbán megszorítás


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr453160775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kormányzó 2011.08.18. 08:45:46

Mindig úgy gondoltam,ha a farkam áll,minimum le kell ülnöm mert két f,sz nem állhat egyszerre.
Ahogy elnézem ezt a f.szt és a magyar hangját,csak bámulok,hogyan tudnak mégis egymás mellet,egy időben állni?
Rejtély!
süti beállítások módosítása