Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.07.27. 18:25 _Okostojás_

Ma kétszer szólt Szijjártó. Bár ne tette volna!

 

Első megszólalás:

„Senki nincs abban a helyzetben - sem Magyarországon, sem azon kívül -, hogy megkérdőjelezze a magyar emberek akaratát. A magyar emberek világosan és egyértelműen kifejezték az akaratukat tavaly tavasszal, amikor az ország megújítására és átszervezésére adtak világos felhatalmazást a kormánynak. Az új alaptörvény parlamenti elfogadását minden idők legszélesebb körű nemzeti konzultációja előzte meg, amely minden magyar ember számára megadta a lehetőséget, hogy elmondja, mit szeretne, és mit nem szeretne látni az új alaptörvényben. Ennél átláthatóbb és demokratikusabb folyamat nem előzhette volna meg az alaptörvény parlamenti elfogadását.”

Tiszteletlen Szájjárató Péter!

Mondok neked valamit. Attól még, ha ezerszer is elszajkózzátok, hogy Magyarországon van a legnagyobb demokrácia, attól még nem lesz az. Sőt! Egyre keményebb diktatúra épül ki. A kétharmados felhatalmazásra nevetséges hivatkozni, mert a magyar lakosság egyharmada szavazott rátok, de még ha a ténylegesen szavazók arányából számolunk, akkor is épp csak valamivel több voksot kaptatok 50 %-nál.

Tudom, hogy rosszul esik a kritika. Főleg külföldről, mert azokat nem tudjátok befolyásolni „demokratikus” eszközökkel. A külföldiekre nem uszíthatjátok se Budai Gyulát, se a NAV-ot, de még a TEK-et sem, pedig de egyszerű lenne úgy a világ! Ugye Szájjárató úr? A hazai kritizálók hamar megkaphatják valamelyiket. Tudom, hogy nehéz elviselni, ha valaki ellent mond nektek, de ez már csak így szokott lenni azokkal, akik ismerik a bölcsek kövét, és ti ismeritek. Amit a Kedves Vezető kinyilatkozik, az szentírás, arra ne mondjon senki semmi rosszat, legyen az magyar vagy akár amerikai. Mert mi lehet annál demokratikusabb, mint a legfontosabb kérdésekben önálló képviselői indítványt benyújtani (nem szöszmötölni holmi egyeztetéssel, nem húzni az időt hatástanulmányokkal) és két nap alatt lezavarni a törvénykezést. Ki tudna annál szélesebb konzultációt, mint összeszedni pár demagóg kérdést, amire nagyjából egyféleképp lehet válaszolni, aztán azt kiküldeni a polgároknak (bocsánat, elfelejtettem, hogy már nem polgárok vannak, hanem a zemberek), majd mikor néhány darab visszaérkezik bejelenteni, hogy a zemberek is azt akarták, amit mi javasoltunk, igaz már a kérdések kiküldése előtt el is fogadtuk, de látszik, hogy mindenki egyetért velünk. Hát igen, nagyon nem tisztelt Szájjárató úr! Ez ám a demokrácia csimborasszója! Minden demokrácia úgy alakul ki, hogy 1. Saját embert neveznek ki köztársasági elnöknek (aki nem fék, hanem motor) 2. Látszatintézménnyé alakítják (hatáskör nélkül) az Alkotmánybíróságot. 3. Elveszik a polgárok megtakarításait (magánnyugdíj) 4. Megszüntetik a szakszervezeteket. 5. Eltörlik a sztrájkjogot (papíron azért meghagyják, de gyakorlatban nem működhet) 6. Munkatáborba terelik a zembereket (Közmunka program) 7. Visszamenőlegesen törvénykeznek.  Folytassam?

Jut eszembe! Szajkó Péter! Sehol nem találom az új Alaptörvényben az általam visszaküldött konzultációs javaslatom, pedig szépen megfogalmaztam: Menjetek a pi...  piros naplementés éghajlatra!

Második megszólalás:

„Ha van ember, akinek vajmi kevés köze van a benzin és a gázolaj árának alakulásához, akkor az a nemzetgazdasági miniszter, ugyanis egyértelműen világgazdasági tényezők befolyásolják az üzemanyagok árát Az Orbán-kormány ugyanakkor nem emeli azokat az adóterheket, amelyek a benzin árát tovább emelnék. Arra a kérdésre, hogy az adóterhek csökkentése felmerült-e, Szijjártó Péter elmondta: a Nemzetgazdasági Minisztérium jogosult ilyet javasolni, de eddig nem tették.” 

Ez igen Péter! Sikerült három mondaton belül meghazudtolnod magad, és még csak a szemed sem rebbent. Hogy van ez kedves Péter? Matolcsy Györgynek vajmi kevés köze van az üzemanyagárakhoz. Matolcsy György javasolhatná az üzemanyag adócsökkentését, de eddig nem tette. Na, most akkor van köze hozzá vagy nincs? Esetleg kérjük meg Juliska nénit (a helyi WC-s nénit), hogy ugyan már, csökkentse azt a fránya adót?

Végezetül feltennék egy találós kérdést kedvetlen Péter. Ki mondta ezeket a mondatokat?

„A mai napon egy újabb törvényjavaslatot nyújtunk be, amelyben azt kezdeményezzük, hogy a kormány javaslatával és szándékával ellentétben a benzin árát terhelő jövedéki adó mértéke az EU-s minimumszintre csökkenjen. Ma Magyarországon a benzin jövedéki adója jóval magasabb az Európai Unió által előírt minimumszintnél.”

(A gyengébbek kedvéért, főleg Szájjárató Péter kedvéért elárulom a megfejtést: A fenti idézet Szijjártó Pétertől való még 2009-ből)

3 komment · 2 trackback

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr293105111

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csak, hogy teljesen világos legyen 2011.07.27. 21:30:56

Nem egyszerű nyelv a magyar. Sajnos azon a szinten vagyunk, hogy már honfitársainknak is problémát okoz a használata, de igazából ez egy másik poszt témája. Egyre több helyen hallom, olvasom, hogy amit a forradalmi munkástanács kormány és a vele szoros...

Trackback: Mikor mi áll az érdekükben 2011.07.27. 19:56:49

Már megint mást mond az egyik száj, mint a másik. Mikor mi áll az érdekükben. - Az imént azt mondta, hogy „a parlamenti többség, mármint a Fidesz-frakció” felelőssége... És a KDNP? - Jó lenne, ha a KDNP szembenézne azzal, hogy ez nem koalí...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

XPS 2011.07.27. 22:02:14

És a médiában senki nem veszi a fáradtságot, hogy szembesítse a baromságaival.
A népnek meg 10perces memóriája van.

cselo 2011.07.28. 03:54:19

Maszopos fijjuk! Azért nem kellene elfelejteni, hogy ti sodortátok xarba az országot. Hogy nektek köszönhetjük az adóssághegyet! Hogy nektek köszönhetjük az öszödi beszédet és az azt követő rendőrterrort! És lehet, hogy a Fityesz csak a lakosság egyharmadának a szavazatát kapta, de ti még annyit sem, fontosabban az övékének az 1/3-át sem! Úgyhogy kisebb arc és szerénység kéretik. A választók nem hülyék és nem felejtenek. Titeket meg végképp nem!

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.07.29. 09:55:52

@XPS: Sajnos Magyarországon nincsenek igazi újságírók. Vagy bólogató Jánosok vannak (kormánypárti sajtó orgánumok, Közsolgálati TV-k, TV2, MaNem, MaHír, Hír Tv, Echo TV, megyei lapok...) akik mindent gondolkodás nélkül leírnak és elhisznek. És vannak az "ellenzékinek" nevezett sajtó orgánumok. A legkeményebb közülük az ATV Egyenes beszéd című műsora, de oda meg kormánypárti emberek enm nagyon mennek, a Szjjártó Péter is csak nagyon komoly edzőtábor után. Az ellenzákinek nevezett napilapokat meg az új média törvénnyel napok alatt ki lehet csinálni. Az ő újságíróik ezért nem merik szembesíteni Szíjjártót a saját szavaival. Az oknyomozó, kemény, a szavakat és a tényeket számonkérő újságírás pedig nem létezik nálunk.
süti beállítások módosítása