Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.04.22. 07:42 _Okostojás_

Lázár János kezébe szálka ment

  Szegény Lézer János már jó ideje álmatlanul forgolódott éjszakánként az ágyában. Hiába gondolkodott erősen, nem jött rá mi az oka. A szép szolgálati autóját már régen leadta, az már nem is foglalkoztatja, hisz vett egy hasonlót (az árát és a fenntartásának költségeit majd visszahordják neki stílusosan lézerblokkoló-készülék dobozban). Már az sem zavarja, hogy gazdag lett, hisz csakis úgy ér valaki valamit. De akkor mi lehet a gond, mi okozhatta az álmatlanságot?

  Most végre kiderült. Majdnem későn, de hál’ Istennek még időben eszébe jutott. Történt, hogy az új Alaptörvény végszavazása zajlott a Parlamentben. I. Orbán őfelsége felemelkedett és imígyen szólt: „No, kedves csicskáim, elkészült az új Alkotmány mindent kivettünk belőle, ami zavart (emberi jogok, sajtószabadság) mindent beletettünk, ami fontos (Tokaj, kőbányák, focisuli, három korner egy tizenegyes szabály) elérkezett az idő, hogy szavazzunk! Mindenki koncentráljon erősen az igen gombra, mert aki akár véletlenül is a nem gombot nyomja meg, azt felnégyeltetem”

Lázár Nemszégyellemhogygazdagvagyok János még mindig feszült volt. Vakargatta a fejét, hogy mi lehet az idegessége oka. A nagy fejvakarás közben szúrást érzett az ujjában, mire felszisszent. Megnézte mi szúrta meg, és megdöbbent. Egy szálka volt az, ami nem lenne még meglepő, de a szálka nagyon tétényiévás volt. Hopp! Kiáltott fel Jánosunk, mire őfelsége kérdően nézett rá, mert már türelmetlen volt a szavazás miatt. AudiS8 János 2 perc szünetet kért, hogy a szálkaügyet írásba foglalhassa a szavazás előtt.


 És megszületett a beadványa:

Kövér László

az Országgyűlés Elnöke részére

Helyben

Zárószavazás előtti módosító javaslat

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 107. §-a alapján a „Magyarország Alaptörvénye” címmel benyújtott T/2627. számú törvényjavaslat T/2627/165. számú egységes javaslatához (a továbbiakban : Egységes javaslat) a következő zárószavazás előtti módosító javaslatot terjesztem elő :

1. Az Egységes javaslat „AZ ÁLLAM” fejezet 25. cikk (2) bekezdésének a következő új d) ponttal való kiegészítését javaslom:

/A bíróság dönt/

„d) a helyi önkormányzat törvényen alapuló jogalkotási kötelezettsége elmulasztásának megállapításáról. ”

2. Az Egységes javaslat „AZ ÁLLAM” fejezet 32. cikknek a következő új (5) bekezdéssel való kiegészítését javaslom, egyidejűleg a jelenlegi (5) bekezdés számozása (6) bekezdésre változik:

„(5) A fővárosi és a megyei kormányhivatal kezdeményezheti a bíróságnál a helyi önkormányzat törvényen alapuló jogalkotási kötelezettsége elmulasztásának megállapítását. Ha a helyi önkormányzat a jogalkotási kötelezettségének a bíróság által a mulasztást megállapító döntésben meghatározott időpontig nem tesz eleget, a bíróság a fővárosi és a megyei kormányhivatal kezdeményezésére elrendeli, hogy a mulasztás orvoslásához szükséges önkormányzati rendeletet a helyi önkormányzat nevében a fővárosi és a megyei kormányhivatal vezetője alkossa meg.”

Budapest, 2011. április 18.

Lázár János

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

 

  A beadvány nagyon megtetszett őfelségének (mert kissé zavarta őt, hogy Esztergomban nagyobb a zaj a kelleténél, de ezzel a módosítással megoldódik a dolog. Meggyes Tompika törvénytelen határozatait átviszi a megyei Kormányhivatalhoz és majd ők kihirdetik. Ettől kezdve törvényes lesz a dolog.), meg is dicsérte érte Jánosunkat.  Megveregette a vállát (mert a buksiját nem merte megsimogatni mivel nem szerette volna, ha sündisznó lesz a kezéből a sok szálka miatt), utasította a krónikást, hogy gyorsan írja bele az új Alaptörvénybe és már szavazhattak is.

  A szavazás eredménye közismert…

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr482846634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása