Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2011.03.13. 08:01 _Okostojás_

Épül a magyar Taigetosz

  De mint minden ez is tipikusan magyaros lesz, mert nem a gyenge és életképtelennek ítélt gyerekeknek épül, hanem az időseknek. Most még csak az alapjait akarják letenni többek közt Kósa Forintbedöntő Lajos, de tudjuk, ha az alap megépül, utána viharos sebességgel elkészül a felépítmény is.

  Mert mit is mond a mi jó Lajosunk a fülkeforradalmi csapata nevében? Azt, hogy a családi szavazati joggal (amit már az Alkotmányba is rögzíteni kívánnak) meg lehetne szüntetni azt az áldatlan, idejét múlt állapotot, hogy az idősek döntsenek az országról és annak jövőjéről. Gondolom, ez a kétharmados szóhasználatban azt jelenti, hogy az öregek buták, szenilisek, agyalágyultak. Talán nem is értik miért vannak még a Földön. Most már kezdem érteni a koncepciót. Megszüntetjük a korkedvezményes nyugdíjazást, felemeljük a nyugdíjkorhatárt, elvesszük a magánnyugdíjakat, és így szép lassan elérjük, hogy aki nem képes kimenni a gátra és naponta több száz köbméter földet megmozgatni, az bandukoljon fel a Taigetoszra és önként vesse le magát, mert enni (élni) úgysem tud. (Vagy nem engedik.)

  Kicsit elgondolkodtam. Ezek a fiúk (akik már nem is olyan nagyon fiatalok, rohamosan közelítenek az ötvenhez) vajon sosem hallottak a vének tanácsáról? Soha senki nem mesélt nekik róla? De hisz a hőn szeretett vezérünk egy időben annyi, de annyi dakota mondást idézett, hogy azt gondoltam talán jó ismerője az indiánoknak. És köztudomású, hogy az indián törzseket is a vének tanácsa vezette. Vagy talán azért szokott le a nagy vezír az indián bölcsességek sorolásáról, mert rájött erre és attól fél, hogy az orra alá dörgölik a vének tiszteletét?

  Sorolhatnék még példákat, de rájöttem felesleges. Mert a legklasszikusabb példa ugye a görög példa lenne a vének tanácsára. Ők tudták, hogy a legfontosabb államügyek meghatározását a vének tanácsára kell bízni. Mert az öregek tapasztaltak, nem heveskedésből, nem első indulatból döntenek. De rájöttem ez a példa nem találna meghallgatásra. Van a görögöknek egy óriási hibájuk a fülkeforradalmárok szemében. És pedig az, hogy ők találták ki a demokráciát is. Ez megbocsájthatatlan hiba! Szegény kétharmadéknak ráment egy egész évük, hogy a demokrácia legfontosabb részeit kiirtsák és akkor még a vének tanácsával is küzdjenek meg? Na, nem!

  Megtaláltam a megoldást! Talán még nem késő, hisz az új Alkotmány még csak tervezet, még lehet változtatni rajta. Az én javaslatom végtelenül egyszerű, egy mondatban is elfér. Ezzel a javaslattal az időseknek sem kellene a Taigetoszra botorkálniuk és a fülkeforradalmárok is megnyugodhatnának.

  Íme, a javaslatom:

XXI. Cikk

(1) Minden 21 és 59 év közötti magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen. Sarkalatos törvény a választójog gyakorlását vagy annak teljességét magyarországi lakóhelyhez, és Fidesz párttagsághoz, a választhatóságot további feltételekhez (személyes megjelenés a hőn szeretett vezér Felcsúti rezidenciáján) köti.

  Ezzel a törvénnyel kihúznánk a vének méregfogát (már akinek még van – bocsánat, de így igaz) és megvédenénk a fülkeforradalom összes vívmányát (valaki legalább egy példát mondjon a vívmányra, mert nekem nem jut eszembe egy sem). Visszaadhatnánk a magánnyugdíjakat, a kecske is jól lakna és a kifli csücsök is megmaradna.

 Előre a fülkeforradalmári úton…

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: politika közélet


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr182735010

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem véneknek való vidék 2011.03.15. 15:34:04

Ténytár A jóléti állam alkotmányos felszámolása   Az alkotmányterv alig észrevehetően a szociális biztonsághoz val&oacu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása