Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • barmokországa: nm (2019.01.01. 14:40) Orbánista lettem
  • nagy1a: Drága jó anyád nem tévedt fiam! Te tényleg hülye vagy!! (2018.10.17. 13:37) Hülye vagy fiam, csak nem forogsz
  • barmokországa: A moderálási alapelvek megszegése miatt 9999-12-31 23:59:00 -ig meg lett vonva a hozzászólási joga... (2015.08.06. 14:51) A barmok országa
  • F.M.J.: Tetszett az írás, és mélyen igaz. Nekem is vannak képeim azokról a „régi” időkről. Most talán csak... (2014.12.27. 22:02) A hó evolúciója
  • F.M.J.: @annamanna: Szép hosszan kifejtetted az álláspontodat, nekem mostanság nincs ennyi időm, csupán rö... (2014.12.04. 02:52) Amiről mindenki elfeledkezik
  • Utolsó 20

2012.03.30. 20:53 _Okostojás_

A párhuzamosok a végtelenben sem találkoznak

Bár a matematikusok jó része ebben eddig is biztos volt, de mégis tartotta magát az a tézis is, hogy a párhuzamosok a végtelenben találkoznak.

Nem vagyok matematikus. Nem a matematika alapján bizonyosodtam meg arról, hogy a párhuzamosok sosem találkoznak, hanem egy mai TV interjú alapján. Az interjúban Schmitt Pál köztársasági elnök közölte, hogy nem mond le posztjáról.

Ekkor fogtam egy üres papírt és húztam rá két egyenest. Persze ekkor még nem tudtam, hogy ezek párhuzamosok, csak sorvezetőnek rajzoltam azokat. Aztán elkezdtem szavakat írni az egyenesekre.

Az első egyenesre a következőket: tisztesség, becsület, őszinteség, felelősség, önbecsülés.

A második vonalra pedig a következőket: Schmitt, Orbán, Fidesz, Kormány.

Egy darabig nézegettem a papírost magam előtt, majd a homlokomra csaptam és felkiáltottam: Heuréka! Megtaláltam a megoldást! Bárki, aki összeveti a két egyenest és a rájuk írt szöveget, tisztán láthatja, hogy ezek az egyenesek sohasem találkozhatnak.

Sőt új felfedezést tettem. Rájöttem, hogy a párhuzamosok távolodnak egymástól. (Valószínűleg a matematikusok ezt a tételt addig nem fogadják el, amíg csak az egyeneseket nézik, de amint elolvassák a rájuk írt szavakat, igazat adnak majd nekem és az új felfedezésemet az egész világon elfogadják.)

Azon gondolkodtam, hogy eddig miért nem jöttem rá erre az alapigazságra. Valószínűleg megzavart néhány beszéd:

2010.08.06. Orbán Viktor pohárköszöntője Schmitt Pál köztársasági elnök beiktatásán.

Ezért, tisztelt Elnök úr, engedd meg, hogy emlékeztesselek arra, hogy az Isten legnagyobb verése és talán legszigorúbb büntetése a rangkórság, a hiúság és az önimádat. Hány ilyen példát ismerünk? Engedd meg, hogy azt kívánjam mindannyiunk nevében, hogy Istennek ez a szigorú büntetése elkerüljön Téged

2010.09.17. Orbán Viktor beszéde a Professzorok Batthyány Körének rendezvényén.

Nemzeti ügy a demokratikus normák helyreállítása, amit az egyszerűség kedvéért a jogállam helyreállításának is szoktak mondani a közbeszédben. Az én felfogásom e tekintetben, tisztelt Hölgyeim és Uraim, az, hogy az áprilisi választásokon az emberek nemet mondtak a hatalommal való visszaélés minden formájára, és kifejezték azt az akaratukat, hogy demokráciában a törvényeknek mindenkire vonatkozniuk kell - kivétel nélkül -, vagyis magára az államra és annak vezetőire is.

2011.03.15 Orbán Viktor ünnepi beszéde.

Újra olyan reményeink és céljaink lehetnek, amelyek naggyá tesznek egy nemzetet. Ismét meg lehet majd bízni az adott szóban, a munkának becsülete lesz, a bűn elnyeri a büntetését, az érdem a jutalmát. Ehhez a reményhez ragaszkodunk.

2012.03.15. Orbán Viktor ünnepi beszéde.

Ünneplő Barátaim, mi még emlékszünk a tanításra: az igazság tesz szabaddá. Hazánknak szüksége van gazdasági sikerekre, jobb tanügyre, egészségügyi ellátásra és magasabb bérekre, de leginkább igazságra van szüksége, mert túl sokat hazudtak neki és róla. A hazugság termése viszály, gyűlölködés és csalás, éppen ezért önmagunknak sem hazudhatunk.

A mai nap viszont megerősített abban, hogy ezek a beszédek is az egyik egyenesre valók, arra ahol a nevek vannak, és ezek a beszédek sem találkozhatnak a tisztesség, becsület, őszinteség egyenesével. Persze, hogy is találkozhatnának, hiszen maga Orbán Viktor jelentette ki, hogy: Most is azt mondom, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok.


Én nem is figyelek arra, amit mond, csak arra, amit csinál. Most például hülyét csinál az egész országból.

Hajrá Schmitt Pál, hajrá Orbán Viktor, hajrá Fidesz! Csak előre az egyeneseteken! Ne foglalkozzatok a másik egyenessel (tisztesség, becsület, őszinteség, felelősség), mert azzal, amíg világ a világ úgysem találkozhattok!

3 komment · 2 trackback

Címkék: politika közélet orbán fidesz schmitt kétharmad fülkeforradalom


A bejegyzés trackback címe:

https://okos-tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr684350961

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tévedtünk, ártatlan 2012.03.30. 23:27:46

   Tévedtünk, ártatlan 2012. március 30. Elnök Úr, Pali Bácsi, engedd meg, hogy megszólítsalak! Remélem, reméljük, megbocsájtod nekünk, drága Pali bácsi, hogy volt olyan pillanat, amikor kételkedtünk benned. Most, hogy már végérvényese...

Trackback: Ez a vége vagy csak most kezdődik? 2012.03.30. 21:56:33

„Senki sincs, akitől félnék vagy tartanék.” – vallotta be egyszer Schmitt Pál, és jelenleg úgy néz ki, nincs is rá oka: személye sérthetetlen.  Méghozzá Alaptörvénybe iktatva. Ezt alátámasztotta ma annak a politikusnak a nyilatkozata is, akit államfőnk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenőke 2012.03.30. 22:15:16

"...ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok..."
Találós kérdés: mit csinál a jobb kéz?

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2012.03.30. 22:37:46

nagyon jó poszt.
Köszönöm, elég lesz csak hivatkoznom rá érvként, ha vitázom.
(ígérem, belinkelem, és nem csak schmittelem).

jenőke 2012.03.31. 16:19:36

Kedves Okostojás!
Mit is mondogat az Alaptörvény tudora, ha kell, ha nem? Azt, hogy a köztársasági elnök személye sérthetetlen. Alaptörvényes szabály és ezt a jogtudós figyelembe veszi és tiszteletben tartja. Csak... és, vagy hogyan? És miért csak ezt tartja tiszteletben?
CSAKHOGY mi is van az Alaptörvényben?
Lássuk:
Alaptörvény
I. cikk
(1) AZ EMBER SÉRTHETETLEN és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége.
II. cikk
Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.
12. cikk
(1) A köztársasági elnök személye sérthetetlen.

Mi van az EMBEREK manyupjával? Magántulajdonával? Sorolhatnám tovább is, de minek? Lehet, hogy az embereket is egyenként kellene felsorolni?

No, ennyire legyenek párhuzatosak.
süti beállítások módosítása